Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Ένα ..τριήμερο εξαφανισμένη..σας έλειψα ;


Νομίζω... ότι η εικόνα αυτή τα λέει όλα για την εξαφάνιση μου αν βέβαια προσθέσετε σε αυτή και ..τρία παιδάκια..και τα ψώνια του Πασχαλινού δείπνου της Ανάστασης και ένα Δημήτρη εξαφανισμένο από τη ..κουζίνα αφού βάζει τις τελευταίες ..πινελιές στο έργο του στο πρώην εργαστήρι ( τρώγομαι να σας το δείξω!!).
 Μα  όπως βλέπετε εγώ βρήκα πλέον τη γωνιά μου ...και το λατρεμένο χάος της που όποιος από εσάς έχει το σαράκι της δημιουργίας το καταλαβαίνει.


Το Σάββατο δε πηγαίνοντας για τη λαϊκή πήρα και μία κουτρουβάλα στο δρόμο ( ευτυχώς ήμουν με τον άνδρα μου) χτύπησα στο στήθος και στο γόνατο ( ολόκληρο πεζούλι δεν το είδα) και ακόμα πονάω η έρμη και έχω μία μελανιά τεραστίων διαστάσεων στο στήθος.. 
Πάντως φέτος κατάλαβα φίλοι μου ότι κάθε χρόνος πια είναι διπλός για μένα .Βλέπετε άλλοτε έφτιαχνα τα διπλά από ότι φέτος και δεν κουραζόμουνα..όμως πάλι..δόξα το Θεό ..μπορώ να περνώ δημιουργικά το χρόνο μου και να γεμίζω τη ψυχή μου με το αίσθημα της ευχαρίστησης της δημιουργίας.
 Αυτό το καιρό δεν μπορώ να ζωγραφίσω..δεν ξέρω γιατί μα ..μου λείπει η ..σπίθα..η έμπνευση..το εύννασμα για να πιάσω τα πινέλα..απλά λίγα μικροπράγματα στο μουσαμά για να στείλω μικρο δωράκια.. Μακάρι να μπορούσα να σας ξαναστείλω όπως τα Χριστούγεννα στις περισσότερες μα.. με κουράζει ακόμα και η ουρά του Ταχυδρομείου που αντιμετώπισα τη Δευτέρα που έστειλα μερικά. 
Αυτές τις 3 μέρες πάντως ήμασταν συνέχεια καλεσμένοι στις κόρες μας..και..καλοπεράσαμε! 
Ο γαμπρός μου ο Αλέξης είχε γενέθλια ο γλυκούλης μου και αν και δεν μπορέσαμε να καθίσουμε ( είπαμε..έπεσα και πονούσα) τσιμπολογήσαμε κάτι από το μπουφέ της Ιωάννας αν και λείπαμε στα καλύτερα που ψηνόντουσαν και δεν γευτήκαμε την όμορφη κόκκινη τούρτα!




Πάντως τα..ντακάκια ήθελα να πάρω μαζί μου τη..πιατέλα..τα έδωσα και κατάλαβαν και να φανταστείτε ότι δεν είχε στρώσει ακόμα το μπουφέ της...καταπληκτικά!!!!!


Όμως δεν φύγαμε με άδεια χέρια..η εγγονή μας η Βάσια μας έκανε δώρο λαμπάδες που τις έφτιαξε μόνη της ( ποιόν να μοιάζει άραγε αυτό το παιδί!!! ) και μας τις πρόσφερε.


Να και η δική μου, διακοσμημένη με ...βαμμένο πολύχρωμο ρύζι ..δείτε ιδέα το αφιλότιμο!


Καμαρώνω η ..χαζογιαγιά και δηλώνω στα ..κρυφά ότι της έχω αδυναμία!!
Αμέσως μετά τις υποχρεώσεις που ανέλαβα σε παλιές πελάτισσες που δεν μ' αφήνουν ήσυχη αναλαμβάνω..κουζίνα! Με περιμένουν συκωταριές και εντεράκια για να φτιάξω μεζελίκια για το Πάσχα.. αν και θα φάμε με φίλους και δεν θα φύγουμε στη Καβάλα όπως σχεδιάσαμε..
Φίλοι μου να ευχαριστήσω όλες εσάς που μου στείλατε κάρτες και δημιουργίες σας, με συγκινήσατε και σας το ανταπέδωσα μα ..τα Ταχυδρομεία ελπίζω να σας τα φέρουν εντός του..Πάσχα!!
Δεν σας εύχομαι από τώρα γιατί...θα επανέλθω   ( σας κατατρόμαξα με την απειλή!) Απλά σε όσους φύγουν..καλά να περάσετε και όσοι το βράδυ της Ανάστασης είναι μόνοι..το σπίτι μου είναι πάντα ανοιχτό και το τραπέζι μου στρωμένο για τους καλούς ανθρώπους.
Αχτιδένια φιλάκια..πάω για ξεκούραση!

32 σχόλια:

Eva's blog είπε...

Γλυκεια μου Αχτιδα μου αρεσε το "χαος σου".Λατρεψα τα αβγουλακια που ετοιμασες.Σου ευχομαι περαστικα και να προσεχεις!!!Σε ματιαξαμε με τοσα που κανεις!!!Φιλακια!!!!!

foufoula89 είπε...

ΛΑΤΡΕΨΑ ΤΗΝ ΓΩΝΙΑ ΣΟΥ ΑΧ!!!!!!ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΕΓΩ....ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ.ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΟΜΟΡΦΑ.

Stone είπε...

Περαστικα Αχτιδα, όμορφες οι λαμπαδίτσες της μικρης σας και οι νοστιμιές η μια καλύτερη απο την άλλη!Καλή Ανάσταση με υγεία!

Admin είπε...

Καλημέρα Αχτίδα, καταρχήν περαστικά, ελπίζω να γίνετε γρήγορα καλά, την γωνιά σας την χάζεψα και από κοντά και πραγματικά θαύμασα τις υπέροχες δημιουργίες σας, το ταλέντο σας είναι διάχυτο παντού! Να σας ευχηθώ με την σειρά μου να έχετε ένα υπέροχο Πάσχα με τους αγαπημένους σας και να περάσετε τέλεια με τα ζουζουνάκια εγγονάκια σας!
Σας φιλώ, Βικτώρια

ikaxela είπε...

Αχτιδάκι darling, εύχομαι υγεία και ευτυχία. Καλή Ανάσταση και περαστικά σου!!! Φιλιά!

love2love είπε...

αχ τσαχπινα γιαγια μπραβο σου

Mika είπε...

Πολύχρωμη και όμορφη η γωνίτσα σου. Καλό Πάσχα και να περάσεις πολύ ωραία με την οικογενεια σου!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Eva's blog, καλημέρα φίλη μου σε περιμένω μέχρι το..Σάββατο να περάσεις για καφεδάκι και ..αυγουλάκι!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ foufoula89, καλό Πάσχα να έχεις κοριτσάκι μου σε σένα και την οικογένεια σου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Stone, είδες λαμπάδα η εγγονή μου;Καλό Πάσχα να έχεις .

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Mama Greece, Βικτώρια μου δεν την έπιασα την εικόνα σου πιστεύω να καταλαβαίνεις το ..λόγο.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ikaxela, φίλη μου εύχομαι ένα Αγιο Πάσχα με υγεία και ευτυχία στο σπιτικό σου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ love2love, χθες ο εγγονός μου έλεγε όταν παίζαμε παιχνίδια στον υπολογιστή οτι κάνω όταν χάνω σαν κι αυτόν όταν ήταν..4 χρόνων!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Mika μου σ' ευχαριστώ, Καλό Πάσχα σου εύχομαι.

Admin είπε...

Μην μου αγχώνεστε! Αυτές τις μέρες έχει προτεραιότητα η οικογένεια και οι ετοιμασίες! Εξάλλου είναι σε καλά χέρια.. και το καλό πράγμα αργεί να γίνει! Δεν θα χαθούμε! Εξάλλου και εμείς φεύγουμε σήμερα για Χαλκιδική και θα γυρίσουμε την Τρίτη! Φιλιά πολλά, Βικτώρια

Ανώνυμος είπε...

γλυκειά μου Αχτίδα,περαστικά σου,να περάσεις υπέροχα κοντά σ'αυτούς που αγαπάς κ σ'αγαπούν,ο,τι καλύτερο σε όλους σας,καλή ανάσταση eviv

Ελευθερία είπε...

μπορεί να "χαθηκες" όπως λες..αλλα τα μαγικά χεράκια σου δεν έπαυσαν να δημιουργούν!!! να εισαι καλα, να περνας καλά με τους δικούς σου αγαπημένους ανθρώπους
καλή Ανάσταση να εχουμε!!!

Ειρήνη Ε. είπε...

Αχτίδα, καλημέρα ξανά. Το εργαστήριο σε δράση βλέπω, με τα όλα του.
Μα πως να μην κουράζεσαι, με τόσα που κάνεις; Και τα χέρια της θεάς Κάλι, των Ινδών, να είχες και πάλι θα κουραζόσουν. Κουράζομαι εγώ, μόνο που τα διαβάζω!!
Για την έλλειψη έμπνευσης ,που αναφέρεις, δεν ανησυχώ, γιατί δεν βλέπω κάτι τέτοιο. Σίγουρα, μετά το ταξίδι θα έχεις πολλά να μας δείξεις!
Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα, εύχομαι σε σένα και σε όλη την οικογένεια.

Ανώνυμος είπε...

Αχτιδούλα μου γλυκιά καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα να έχετε...να περάσετε όμορφα!!!!!!!!
Και όχι πολλά πολλά,να κάθεσαι ήσυχα...μεταξύ μας ξέρουμε οτι όλο και κάτι θέλεις να κάνεις...χιχιχι...φιλάκια πολλά!!!!
Τα λέμε μετά το Πάσχα...να μας φωτίσει και ο Θεός!!!

Ανώνυμος είπε...

Με συγχωρείς Αχτιδούλα μου ξέχασα να γράψω όνομα...κουνελάκι!!!

el.mar

labrini είπε...

Αχτίδα μου θα σου ομολογήσω ότιη η απουσία σου με κατατρόμαξε!!!!!αλλά βλέπω πως όλα είναι καλά,η δημιουργικότητά σου στα ύψη!κι ας λες εσύ!!!!!!!Καλό Πάσχα να περάσετε και Καλή Ανάσταση!πολλά-πολλά φιλιά!και μην αργείς να μας γράφεις,μας λείπεις!!!!!!

OLINA M είπε...

Το μήλο κάτω από τη μηλιά και το...μηλαράκι ακόμη καλύτερο!
Με τέτοια μαμά και τόσο χρυσοχέρα γιαγιά τί άλλο θα μπορούσε να είναι η Βάσια παρά μόνο υπέροχη με ό,τι και να ασχοληθεί!
Η δημιουργικότητά σου με κάνει να νρέπομαι για τη δική μου απραξία...Θα μου έρθει το κέφι πάλι τελευταία στιγμή και θα τρέχω σαν το Βέγγο!

Rena είπε...

Εμ που θα έμοιαζε το παιδί!!!!
Υπέροχες οι λαμπάδες!!!!!
Αλλα και τα εδέσματα του μπουφέ δεν πάνε πίσω,έργα τέχνης και αυτά!!!!!
Και τώρα ήρθε η ώρα να σε μαλώσω,γιατί δεν προσέχεις,τι θα κάνουμε αν μας πάθεις τίποτα;
Φιλάκια πολλά!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΧΤΙΔΟΥΛΛΑ ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙΣ ΧΑΧΑ...ΤΙ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ?ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΛΥΚΑΚΙΑ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΣΙΜΟ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΘΑ ΓΕΛΑΓΕΣ ΜΕΤΑ. ΚΑΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΕ ΟΛΑ.ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ Κ ΔΗΜΗΤΡΗ.ΡΗΝΟΥΛΛΑ.

Μαρία είπε...

Αχτίδα εύχομαι να χαίρεσαι την οικογένειά σου και να περάσεις μαζί τους Πάσχα αναστάσιμο...

serenata είπε...

Αχτίδα μου σου εύχομαι ό,τι καλύτερο!
Να ξεκουραστείς επιτέλους:)
Και να προσέχεις στο δρόμο!!!
Να ηρεμήσεις να ξεκουραστείς να γελάσεις να ξεχαστείς και να γυρίσεις ανανεωμένη:))
Πολλά πολλά φιλιά και ευχούλες για Καλό Πάσχα!!

Ανώνυμος είπε...

@αχτίδα,τι όμορφα όλα μανούλα μου!@!!το τραπέζι οι λαμπάδες της βάσιας ,εμείς είμαστε στο χωριό κ προσπαθούμε να ηρεμήσουμε.θα έρθουμε σίγουρα να σας δούμε,κ να τα πούμε,θα σε πάρω τηλ

μπλεγμένο κουβάρι είπε...

Περαστικά αχτίδα,
Καλή Ανάσταση!!!

Fanypap είπε...

Περαστικά γλυκιά μου!!Πως τα κατάφερες;!! Οι λαμπάδες τέλειες!!να μου φιλήσεις το αστεράκι σου!!!Και όλα αυτά που έκανες; Απίθανα!!μπράβο σου γλυκιά μου!!Συγχαρητήρια που σκέφτεσαι πάντα και τους μόνους ανθρώπους Αχτίδα μου γλυκιά!!Είσαι ανεπανάληπτη!!Σε θαυμάζω!!φιλάκια, θα τα πούμε πρίν το Πάσχα!

Φιλία είπε...

Αχτιδούλα, περαστικά, καλή μου, πρόσεχε... ευτυχώς δεν ήταν τίποτα βαρύ!!! Να τους χαίρεσαι όλους - και τον Αλέξη σου - και οι λαμπάδες της εγγονής σου, super! Άκου ρύζι.....
Πολλά φιλάκια και καλή Ανάσταση να έχετε.

Madlen είπε...

Αχτίδα περαστικά σου!
Ευτυχώς δεν χτύπησες πουθενά χειρότερα.
Το εργαστήρι σου μια υπέροχη δημιουργική γωνίτσα!
Εύχομαι να νιώσεις σύντομα καλύτερα και να περάσεις τέλεια με τους ανθρώπους σου που τόσο σε αγαπάνε!!
Να προσέχεις!
Καλό Πάσχα!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ ΠΑΡΑ ΟΜΑΔΙΚΆ ΛΟΓΩ..ΚΟΥΡΑΣΗΣ ΜΑ ΣΑΣ ΔΙΑΒΑΖΩ ΟΛΟΥς ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΣΑΣ.