Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Έχω οξεία...τεμπελίτιδα!!!



Από χθες νομίζω άλλαξε ο καιρός στη Θεσσαλονίκη ..ή μάλλον εγώ είμαι τόσο κρυουλιάρα που τον αισθάνομαι έτσι λόγω..τι άλλο ..  ηλικίας ίσως ! Ίσως φταίει και ότι από το πρωί με έπιασε μία λιγούρα για ..σοκολάτα και η ..συνείδηση μου με απαγορεύει να υποχωρήσω στην επιθυμία ..να αγοράσω μία μεγάλη μαύρη με αμύγδαλα που μου αρέσει και να την..τσακίσω!
Είναι μία από αυτές τις μέρες που με πιάνει βαθιά..τεμπελίτιδα..κοιτάζω τα πιάτα και κάνω για ελάχιστο χρόνο ότι δεν τα βλέπω..μετά το παίρνω απόφαση και κάνω το ..καθήκον μου σαν νοικοκυρά. Σήμερα  θέλω να χωθώ στο κρεβάτι μου και να μη βγω..να κουκουλωθώ με το πάπλωμα και να χουχουρέψω.. Άλλα σκέπτομαι ότι αν το κάνω ο άνδρας μου θα νομίσει ότι είμαι άρρωστη και θα μου κουβαλήσει κανένα γιατρό σπίτι.!
 Όμως όπως έχω πει πολλές φορές άλλο το τι θέλουμε και άλλο το τι μπορούμε ή μάλλον τι πρέπει.. Το πρωί στα εγγόνια, μετά με το Δημήτρη σε καταστήματα, μετά χώθηκα για λίγο στο μικρό μου εργαστήρι για να φτιάξω μικρά πραγματάκια για ένα άλλο φιλανθρωπικό μπαζάρ που μου ζητήθηκε.. Με έχουν πάρει είδηση και μου έρχονται τα μέιλ βροχή ..όμως πιστέψτε με το κάνω με τη καρδιά μου..αυτό μπορώ αυτό κάνω..
Ας εκμεταλευτώ αν μου επιτρέπετε το μπλοκ μου και να πω για τους φίλους από Θεσσαλονίκη οτι οι Σχολές Ξυνή προσφέρουν γεύμα έναντι του ποσού των 12 ευρώ για τη Τετάρτη  4μμ με σκοπό να βοηθηθεί το Ορφανοτροφείο Μέλισσα που περνά δύσκολες ώρες. Εγώ θα είμαι εκεί με τον άνδρα μου
και τη κόρη μου την Ιωάννα .Όποιος θέλει μπορεί να πάρει τηλέφωνο στη σχολή στο νούμερο  που αναγράφεται στη πρόσκληση για να αγοράσει μία. Το φαγητό είναι απεριόριστο βέβαια αλλά δεν είπαμε να φάτε και όλη τη ταβέρνα Μπαζαγιάζι στου Μοδιάνου!!!


Το έχετε πάρει είδηση ότι σε λίγο έχουμε Πάσχα ; ..Υποτονική η ατμόσφαιρα ...γιατί άραγε;!!!!!!!!!!!!!!!!! 
'Εμείς πάντως με το Δημήτρη μου θα πάρουμε το αρνάκι μας και ένα κοκορέτσι υπό μάλης και θα πάμε όπως πέρσι στη ψυχοκόρη μας την Αθηνούλα..πρώτα ο Θεός δηλαδή..λέμε τώρα! 
Κάποτε τέτοιο καιρό ξεσχιζόμουν σε κούραση..φέτος που ξεκουράζομαι..δεν μου αρέσει..τσατίζομαι που δεν μπορώ να κάνω όσα έκανα κάποτε. Όμως όπως λέω συχνά η ζωή είναι απρόβλεπτη και δεν δέχεται προγραμματισμό.
Το πρωί περιμένω μία φίλη από εσάς τη Βικτώρια να τη γνωρίσω και να μου κάνει παρέα με τα εγγόνια μου..
Αχτιδένια αγκαλιά..φιλάκια..ότι έχετε ανάγκη από όσα σας προσφέρω ολόψυχα!

41 σχόλια:

mirsini's creations είπε...

Αχτιδούλα μου...ήρθα να σου απαντήσω για τις απαντήσεις !! χάχά κουφό ακούγεται αυτό αλλά εσύ καταλαβαίνεις..τέλοςπάντων.. δέν τις έβαλα εγώ τις απαντήσεις..ο blogger το έκανε απο μόνος του!! Δέν ξέρω γιατί δέν έχει γίνει σε όλα τα blogs.
Όσο για τον καιρό..και την βαρεμάρα..κι εγώ τα ίδια!! Είμαι κρυουλιάρα και κάποιες μέρες αποφεύγω τις αναγκαστικές δουλειές..άν και τώρα με την άνοιξη ξύπνησα κάπως !! Μπράβο σου Αχτιδούλα μου για όλα όσα δημιουργείς και προσφέρεις τόσο απλόχερα και με τόση αγάπη !!! Είσαι μιά γλύκα !!! Όνειρα γλυκά να έχεις και καλό ξημέρωμα !! :ο)

Pepi είπε...

Χμ, δεν είσαι η μόνη! Εμένα πάλι με "αναστατώνει" ο ήλιος και δεν μου κάνει καρδια να κλείνομαι μέσα! 'Οσο για αυτά που προσφέρεις, τι να πω!!! Να'σαι πάντα γερή και δυνατή, με αυτή την απεριόριστη αγάπη για τη ζωή που σε διακρίνει! Καλό βράδυ!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ mirsini's creations, καλημέρααα! ώστε ο ..παλιοbloger κάνει..διακρίσεις; να τον πάρει η ευχή! Εμ! βέβαια..βλέπει όμορφα κορίτσια και ..πηγαίνει!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Pepi, καλά κι εμένα ο ήλιος με κάνει να θελω.."τατα" που λέει και ο εγγονός μου μα και η υγρασ΄θια δεν υποφέρεται..πονάει όλο το ..οστικό μου σύστημα..

Ανώνυμος είπε...

Αχχχ, οξεία τεμπελίτιδα!!! Εμένα πάλι με πειράζει φοβερά η ζέστη. Είμαι σα ναρκωμένο φίδι, δεν εννοώ να κουνηθώ, στάζω σα βρύση!! Όσο σκέφτομαι το καλοκαίρι, ιδρώνω από τώρα!!! Ουφ!! Υποτονική η κίνηση έξω, με τι λεφτά να πάει να ψωνίσει ο κόσμος;; Εμείς πάλι, στο εξοχικό να ψοφίσουμε στις δουλειές (τι σου έλεγα για το κτήμα;;;), και μάλλον θα κάνει και ψύχρα, οπότε μας βλέπω τα μπογαλάκια μας και στην Αθήνα, όπως πέρυσι, κάνει και κάτι αέρηδες, άλλο πράγμα!! Τι είσαι μεγάλη καλέ; Εγώ είμαι ένα χρόνο μικρότερή σου και δεν κάνω τις δουλειές που κάνεις εσύ... Φιλιά Σοφία

Αντυ είπε...

Καλή κίνηση των σχολών Ξυνή, πλεον όπως μπορούμε να βοηθάμε.Υποτονική η κίνηση δεν λες τίποτα, φύλλο δεν κουνιέται.Δεν θέλω από τώρα όμως ζέστες, θέλω το αεράκι δροσερό..
Πολλα πολλά φιλάκια κι από εμένα

Ανώνυμος είπε...

http://live24.gr/radio/difono
sas arese i mousiki??

serenata είπε...

Αχ Αχτίδα μου, πόσο ανάγκη έχω μια αγκαλιά...
Γιατί να είσαι μακριά;;...
Αγκαλίτσες και φιλάκια online έστω:)

tzeni xr. είπε...

Αχτιδα μου και εγω μια απο τα ίδια οξεια τεμπελίτιδα και σε μενα αλλαααααααα
που να καθίσω μπορω ε?

Καλό μήνα!!!!!!

Ειρήνη Ε. είπε...

Αχτίδα, τι με κάνεις μεσημεριάτικά με τις σοκολάτες και τα αμύγδαλα και είμαι και μακριά και δεν μπορώ να τσιμπίσω κανένα κομματάκι!! Η δική μου αγαπημένη σοκολάτα είναι ή ΙΟΝ αμυγδάλου.
Έρχεται και το Πάσχα με το καλό, αλλά ο κόσμος είναι σαν να μην το έχει καταλάβει, όπως λες.
Ξεκουράσου κι εσύ μια χρονιά δεν πειράζει. Και εγώ
κάθε χρόνο τα ίδια περνάω, να κάνω και αυτό, να κάνω και το άλλο και στο τέλος, πέφτω από την κούραση. Από την άλλη αν δεν κάνω τα πασχαλινά κάθε χρόνο, νοιώθω πως κάτι λείπει.

myStickland είπε...

Λίγη ξεκούραση δε βλάπτει,βρε αχτιδούλα!
Ο ήλιος που λάμπει όμως θα μας βάλει σε πασχαλινή διάθεση θέλουμε δε θέλουμε,γιαυτό μην ανησυχείς!
Να περνάτε όμορφα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Σοφία μου μόλις μπόρεσα να καθίσω γιατί ήρθε ο μπαμαπάς και πήρε τα δύο μικρά.Ηταν άρρωστος ο μεσαίος και θα τον έχω και αύριο οπότε..στο γεύμα το φιλανθρωπικό θα πάει ο Δημήτρης με τη κόρη μας.Είπες οτι θα χαλάσει ο καιρός στο Πάσχα..ωχ! και οργανώνω ταξίδι!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Αντυ βλέπω το κόσμο πως περιμένει τις γιορτές..κάποτε όλοι μιλούσαν για τα δώρα που θα αγόραζαν και τα τσουρέκια που θα έφτιαχνα..άστα..δράμα..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανώνυμος, φίλε μου μπήκα στο ραδιόφωνο σου μέσω υπολογιστή μα δεν ..άκουγα μουσική..μη γελάσεις μα θα πω τη μεγάλη μου 13χρονη εγγονή να μου το βάλει.Έχω υπολογιστή νέας γενιάς και έχει όλα τα μέσα ..εγώ δεν έχω αρκετές γνώσεις.Δεν μπόρεσα καν να δω το είδος μουσικής μα το δίφωνο το γνωρίζω.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ serenata μου όταν κάποιος έχει ένα πρόβλημα δεν χρειάζονται λόγια παρά ..μία αγκαλιά..σιωπηλή και τρυφερή.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ tzeni xr., αχ! κοριτσάκι μου..μόλις τώρα μπόρεσα να καθίσω ..είχα και τα δύο αγόρια εγγόνια σήμερα..πέθανααααα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ειρήνη Ε, μου αρέσει η κουβερτούρα με αμύγδαλα..τρελλαίνομαι!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ myStickland θέλουμε και δεν θέλουμε τα πασχαλινά έθιμα θα τα κάνουμε γλυκιά μου.

Aθηνά Π.Κ. είπε...

Καλημέρα Αχτίδα,
έχεις δημιουργήσει τόσα χρόνια ,καταρχάς μια ωραία οικογένεια, κι έπειτα τόσες ζωγραφιές,τόσα πράγματα και γλυκά και φαγητά κι απ΄όλα τα καλά, που μπορείς πλέον να ξαποστάσεις λίγο, να τεμπελιάσεις, να χουχουλιάσεις και να απολαύσεις !!!!
Κι άμα σου ρθει όρεξη και διάθεση, ξανά μπαίνεις στην ενεργό δράση!!
Γιατί είσαι και ζουζούνι , δεν μπορείς να κάτσεις ήρεμη για πολύ !!
Σου στέλνω Αιγαιοπελαγίτικα χαιρετίσματα

Eleni είπε...

Αχτίδα μου και η ξεκούραση δε βλάπτει εκμεταλλεύσου την!!!Ο καιρός αυτός με ανεβάζει να σου πω την αλήθεια με ξεσηκώνει!!!Πολλά φιλιά να περνάς καλά!!!

Ανώνυμος είπε...

@αχτίδα,θα είμαστε όλοι μαζί και θα περάσουμε τέλεια μανούλα μου!!!!το έχω τόσο ανάγκη......σας αγαπώ πολύ και μου λείπετε!!!!!!!!!!!!!!

Admin είπε...

Κορίτσια για να ζηλεύετε περάσαμε ένα πολύ όμορφο πρωινό! Η Αχτίδα μας είναι μια τέλεια οικοδέσποινα με υπέροχη οικογένεια! Χαίρομαι που σας γνώρισα κυρία Γεωργία από κοντά και δίχως άλλο εντυπωσιάστηκα για όλα αυτά που δημιουργείτε με τα χεράκια σας!
Καλό απόγευμα και καλή ξεκούραση!
Βικτώρια

Thalassenia είπε...

Τεμπελίτιδα εσύ!!! Δεν το πιστεύω.
Με τόσα που ασχολείσαι συνέχεια δεν τολμάει να έρθει σε σένα η τεμπελίτιδα.

φιλιά και καλά να περνάτε

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Η Aθηνά , φίλη μου καλή με αγαπάς και με σκέπτεσαι και το ξέρω αυτό..Η αλήθεια είναι οτι δεν έχω..χρόνο για ξεκούραση..πρεπει να βοηθήσω στο μεγάλωμα του μικρού, η κόρη μου με έχει ανάγκη.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΕΛΕΝΗ μου..ξεκούραση είπες; μόλις έφτιαξα γεμιστά!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Νεφέλη μου θα έρθει μάλλον και η Ιωάννα με τα μικρά.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Mama Greece, χάρηκα που σε γνώρισα γλυκιά μου..για σκέψου ..ήμασταν τ.όσο κοντά και χρειάστηκε το..διαδίκτυο για να ..βρεθούμε!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Thalassenia τι κάνεις βρε κορίτσι μου εσύ;

ασωτος γιος είπε...

πολυ υποτονικη ατμοσφαιρα
ειναι ενα αλλο πασχα φετος το νιωθω και γω

Φιλία είπε...

Αν το λες εσύ, Αχτίδα μου, αυτό τεμπελίτιδα, τότε εγώ είμαι τελείως σπάρος!!!! Ούτε εγγόνια με απασχολούν, σπανίως μαγειρεύω (συνήθως μαγειρεύει ο άντρας μου - "δημιουργεί" λέει) και γενικώς τη βγάζω στο computer και στις κατασκευές!
Φιλιά πολλά

Kiki Aposeki είπε...

Να σε έχει καλά ο Θεός και να είσαι πάντα τόσο ακμαία και δραστήρια!!!Όσο για την τεμπελίτιδα Γεωργίτσα μου, μέσα στο πρόγραμμα είναι και αυτή!!! Φιλιά πολλά και καλό βράδυ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΣΕ ΔΙΑΒΑΖΩ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΡΑ ΗΘΕΛΑ ΜΟΝΟΝ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΣ ΕΧΕΙΣ ΟΞΕΙΑ ΤΕΜΠΕΛΙΤΙΔΑ
ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ ΑΠΟ ΠΑΤΡΑ
ΑΓΓΕΛΙΚΗ

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ασωτος γιος καλημέρα φίλε μου, εμένα πάλι με "σπάει" αυτή η τόσο χαλαρή ατμόσφαιρα, με σρεναχωρεί..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Kiki μου έστειλα χθες ένα δέμα από την Έλενα για το μπαζάρ.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΠΟ ΠΑΤΡΑ, φίλη μου σ' ευχαριστώ , με εκλήσει κάθε φορά που κάποια άγνωστη μου γράφει η μου στέλνει μέιλ οτι με διαβάζει.Να είσαι καλά και σου εύχομαι Καλό Πάσχα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Φιλία , κάθε βράδυ είμαι κουρασμένη και λέω οτι την επόμενη μέρα δεν θα σηκωθώ πό το κρεβάτι όμως..το πρωί ..ντουρασελ..ξεκινώ..

ElenArt είπε...

Αχτιδούλα μου, καλημέρα....όλες περνάμε αυτή την κρίση της οξείας τεμπελίτιδας...κι εγώ έχω σκεφτεί πολλές φορές μια μέρα να μη σηκωθώ καθόλου από το κρεββάτι....να δω μέχρι πού μπορεί να φτάσει το χουζούρι μου. Αλλά δυστυχώς έχουμε τόσες υποχρεώσεις να τρέχουμε δεξιά κι αριστερά. Υπάρχουν τόσοι γύρω μας που πρέπει να τους φροντίζουμε....Αλλά είμαστε και ολίγον μεγαλούτσικες αλλά και κουρασμένες, με μεγάλες οικογένειες, με γέρους κλπ.....Ας είναι καλά όλοι τους....ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ....
Φιλιά πολλά.....κουράγιο.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ είπε...

Καταπληκτικό μπλογκ!!!!!!

el.mar είπε...

Αχτιδούλα μου την ξέρω αυτήν την τεμπελίτιδα...χαχαχα!!!
Με την καρδιά σου βοηθάς όσους και όπως μπορείς...μπράβο σου....Να σε έχεις ο Θεός καλά....Να προσέχεις και να μην κουράζεσαι...κάποτε τα έφτιαχνες εσύ όλα τώρα τα κορίτσια σου θα σε περιποιηθούν..χιχι...κι όμως έρχεται Πάσχα!!!
Α και φάε ένα κομματάκι σοκολάτα όποτε θές για μη φας αργότερα ολόκληρη τη σοκολάτα,θα μου πείς ποιός μένει σε ένα κομματάκι?!..χαχα!!!Σε φιλώ!!!!

PiciFriki είπε...

και πολύ καλά κάνεις!!!

Ελευθερία είπε...

την χρειαζόμαστε πότε πότε!!!! να περνάς καλά!!!