Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Μία εκδρομή ..ένα πικ νικ..πάντως υπέροχο όπως και να το πεις..


Ας αρχίσω από το ..τέλος.. ξαπλώνεις το σώμα σου κοιτάς τον ουρανό και βλέποντας το μεγαλείο Του νιώθεις ευτυχισμένη γιατί κάτω από αυτόν είσαι τόσο μικρή ώστε τα προβλήματα σου είναι απείρως αόρατα και η απολαβή  σου απείρως μεγάλη γιατί μπορείς και  βλέπεις.. απολαμβάνεις το θέαμα αυτό με τον άνθρωπό σου, με καλή παρέα ,με ένα σωρό μικροπράγματα που σε γεμίζουν την ημέρα!

Σάββατο πρωί ξεκινήσαμε για ένα πικ νικ στον Άγιο Νικόλαο της Ναούσης..παρέα μας  οι φίλοι μας Ολίνα , Ηρακλής και τα δύο μικρά κοριτσάκια τους.. Η μία κόρη μου είχε το αμάξι συνεργείο , η άλλη ..καθαριότητα εγώ ..τι να πω..παλιοσουρτούκι , ο Δημήτρης μου το ίδιο ,δεν μας κρατούσε το σπίτι!


Από Θεσσαλονίκη παίρνεις το δρόμο για Βέροια, ο καιρός καλός μα ακόμα είχε συννεφιά ..Γύρω μας ανθισμένα χωράφια από βερικοκιές  και δαμασκηνιές.


Σε λίγο φαίνεται η πόλη της Βέροιας από μακριά απλωμένη στους πρόποδες του ακόμα λιγάκι χιονισμένου βουνού. Μη ξεχνάτε ότι από εδώ πας στα 5-6 πηγάδια Χιονοδρομικό κέντρο αρκετά γνωστό σε όλη την Ελλάδα.


Εδώ στρίβεις για τη πόλη , αριστερά ο δρόμος οδηγεί στη Παναγία Σουμελά!
Η Βέροια ήταν γεμάτη ζωή, ο κόσμος έκανε τα ψώνια του ΣΚ κι εμείς πήραμε τα στενά δρομάκια με τα χαρακτηριστικά σπίτια που τόσες φορές ζωγράφισα στους πίνακες μου χρόνια τώρα..Ο δρόμος μας οδηγούσε   στη Νάουσα , στον Άγ. Νικόλαο. Λίγο πριν είδαμε αυτή την όμορφη κατασκευή και σας την δείχνω. Το νερό ρέει σε όλη τη πόλη ..


Φθάσαμε και αρχίσαμε την περιήγηση για να διαλέξουμε μέρος να ..κατασκηνώσουμε!  Τα μικρά είναι καταενθουσιασμένα..σκέπτομαι τα δικά μου εγγόνια και μου λείπουν  μα η ίωση καλά κρατεί ακόμα!


Βιολέτες..από τα αγαπημένα λουλούδια του άνδρα μου..άγριες βιολέτες! Βέβαια μας μάζεψε μετά και μας τις χάρισε.


Είναι ένα ιδανικό μέρος για εκδρομή φίλοι μου, υπάρχει η Φύση με κεφαλαίο το Φ.., παιδικές χαρές, μαγαζιά, ξενοδοχείο, εστιατόρια κυρίως με ποταμίσια ψάρια και ότι άλλο θες. Υπάρχουν χώροι να ψαρέψεις και να...μαγειρέψεις μετά το ψάρι σου σε..ψησταριά μόνος σου! Ποταμάκι, τρενάκι που με 2.50 ευρώ σου κάνει το γύρω της περιοχής, λιμνούλα με πάπιες, μέρη για να κάτσεις και να ψήσεις το δικό σου μεζελίκι ή να αραδιάσεις τα ..τάπερ σαν γνήσια Ελληνίδα εκδρομεύς!!!


Σε ένα μήνα αυτό το μέρος θα είναι καταπράσινο και δεν θα βλέπεις ουρανό από τα γεμάτα φυλλώματα τους. Μακεδονία μου..Μακεδονία ξακουστή του Αλεξάνδρου χώρα...





Η λιμνούλα που σας έλεγα...


Καιρός να πάμε για προσκύνημα στο εκκλησάκι που έδωσε το όνομα του στο τόπο αυτό με τα ποταμάκια παντού..Έξω από τον Άγιο Νικόλαο ένα μεγάλο γέρικο δένδρο , ένα περίεργο παλιό χειροποίητο κλουβί και μια προσευχή και παραίνεση στους επισκέπτες..


Το εκκλησάκι μικρό και λιτό..όπως ακριβώς νοιώθω εγώ τη παρουσία του Κυρίου..


Καιρός να γίνουμε ..υλιστές....! Άνδρες.....πεινάμεεεεεεε...θέλουμε να φάμεεεεεεεε! Ο καθένας αναλαμβάνει εργασία. 
Ο Δημήτρης και η Ολίνα φέρνουν ξύλα, ο Ηρακλής ανάβει και επιβλέπει τη φωτιά, εγώ ανοίγω ..τάπερ, τα μικρά παίζουν μπάλα, η Κλώντη ανιχνεύει τη περιοχή!




Προσέξτε τη ..βρύση δίπλα μας..είναι κορμός δένδρου!


Το χιούμορ βρίσκεται παντού! Τι εννοούσε ο ..αδέξιος ερωτευμένος..ότι την γράφει την αγάπη του στα..σκουπίδια; θα του είχα δώσει τα..παπούτσια στο χέρι!


Το γεύμα μας πάντως ήταν υπέροχα γευστικό από κάθε άποψη, ξέχασα δυστυχώς και τα μανιτάρια στο σπίτι και ήμουν απαρηγόρητη.


Όπως βλέπετε συμμετέχω ενεργώς στο..κίνημα του καπέλου για τον ήλιο συμπαράσταση στο Δημήτρη μου και ..καλό παράδειγμα!


Βρήκαμε και ..αποδέκτη για όσα δεν φάγαμε!


Υπάρχει και το τρενάκι που σας είπα..μαντέψετε ποιος συνόδεψε τα κοριτσάκια στη βόλτα του.


Εμ! βέβαια..μία εκδρομή κλείνει  πάντα με ένα καφεδάκι από τα χεράκια της Ολίνας, μερακλίδικος με ..φουσκάλες όπως το πίνω!  Ξέρω και διαλέγω ψυχοκόρες εγώ..δεν είναι τυχαίο που θα ζηλεύει τώρα η Αθηνούλα μου ( Νεφέλη) !


Φύγαμε απογευματάκι, χωρίσαμε το δρόμο μας γιατί ο άνδρας μου ήθελε και μία βολτίτσα στην Έδεσσα.  Μετά βολίδα για τη Θεσσαλονίκη, στα εγγόνια που αλλού με στάση σε μαγαζί για καραμέλες και σοκολάτες να τους τα δώσουμε..
Αύριο Κυριακή..θα ξεκουραστούμε και θα θυμόμαστε την όμορφη αυτή μέρα μας και ..θα σχεδιάζουμε μία άλλη.
Σας συνιστώ το μέρος για μία Πρωτομαγιά και γενικά για ημερήσια εκδρομή, παλιά τα καλοκαίρια με έφερνε εδώ ο άνδρας μου ταξίδι αστραπή απλά για ..καφέ και δροσιά!.
Αχτιδένια φιλάκια όπως πάντα με πολλή αγάπη!

36 σχόλια:

ElenaG είπε...

A! ρε ομορφιές που έχει τούτη η χωρα...
πάντα τέτοια όμορφα Γεωργία μου!!!

Maria.. είπε...

αχ πόσα μου θύμισες!!!!! τόσες Κυριακές, τόσες .. πέστροφες!! χαχααα!! και την γλυκιά μου γιαγιά!!!!!! πόσο πολύ της άρεζε εκεί!!
άντε να μας παρασύρει έτσι λίγο η άνοιξη..

Αντυ είπε...

Το πόσο όμορφα περάσατε φαίνεται! Πανέμορφα τοπία, σουπερ οι φωτογραφίες σου, (μ αρέσουν ιδιαίτερα οι πανοραμικές) πάντα τέτοια!!
Πολλά πολλά φιλιά

Ανώνυμος είπε...

@αχτίδα,ε όχι μόνο ζηλεύω μανούλα μου ...παιθαίνω!!!!!!!!!!!!!!!τι όμορφα που είναι?εσύ κ η φύση!!τόσο έχω ανάγκη την ηρεμία της και την ζεστή σας αγκαλιά κ αγάπη...που θα πάει,πάλι μαζί θα είμαστε.θα ερχόσαστε καβάλα όποτε θέλετε κ εγώ θα είμαι τόσο κοντά..κ τσουπ θα πετάγομαι.καλό βράδυ μαμ

Μαρία είπε...

Καλημέρα,Αχτίδα.Μας ταξίδεψες πάλι...

OLINA M είπε...

Τι υπέροχες φωτογραφίες που έβγαλες! Ειδικά αυτή με το Δημήτρη και το σκύλαρο είναι απίστευτη!!!
Περάσαμε, όντως, φανταστικά και ελπίζω ότι τινάξαμε από πάνω μας αυτό το δύσκολο χειμώνα.
Πάμε γι' άλλα.......ετοίμασε μπαγκάζιαααααα!

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

Ο Άγιος των Ναυτικών, στο βουνό!!
Ευτυχώς έχει αρκετό νερό η Αραπίτσα και γλυκαίνει κάπως!!
Από τις στιγμές που μένουν!
Να είστε πάντα καλά και να τις επαναλαμβάνετε συχνά.

Καλή Κυριακή και Καλή Εβδομάδα....

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ElenaG, καλημέρα γλυκιά μου οφείλω να σου πω οτι ψήσαμε και τα λουκάνικα που μου έστειλες.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ aMaryllis, καλώς επέστρεψες, η περιπέτεια υγείας της μητέρας σου ελπίζω να είναι παρελθόν.Τα είπαμε στο μέιλ.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Αντυ φίλη μου σε ένα μήνα θα είναι ένα καταπράσινο μέρος και τότε η ομορφιά θα είναι μοναδική πίστεψε με.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Νεφέλη μου σε θυμηθήκαμε πολλές φορές..θυμάσαι τότε..εκείνο το απόγευμα;Μακάρι να γυρίσεις , σε περιμένουμε με λαχτάρα και τότε..φρόντισε μεγάλο τραπέζι στην αυλή!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Όστρια, πάντα θα σας δείχνω τέτοιες αποδράσεις πρέπει να γίνουμε περιηγητές στη χώρα μας.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ OLINA M, κοριτσάκι μου σ' ευχαριστώ, σας ευχαριστώ για τη πα΄ρεα σας, το γεγονός οτι γίνατε πλέον μέλη της οικογένειας μας, κι εμείς μέλος της δικής σας.Σε θεωρώ πλέον μία από τις κόρες μου και το ξέρεις.Ετοιμάσου βέβαια για πολλές αποδράσεις.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ, φίλε μου όταν θα πρασινίσουν τα δένδρα θα σου δείξω εικόνα και θα δεις πόσο όμορφο τοπίο είναι .Ευχαριστώ , ευχήσου πολλά τέτοια από εδώ και πέρα.

Φιλία είπε...

Αχτιδένια μου, τι υπέροχο πικ νικ ήταν αυτό...... Να' στε καλά, να το κάνετε συχνά για πολλά πολλά χρόνια!
Πολλά φιλιά

Marina είπε...

Το ξέρω το μέρος......Αχ τι όμορφες αναμνήσεις μου ξύπνησες Αχτιδούλα μου!!! Περάσαμε υπέροχα τότε, όπως και εσείς!!!
Αχ πόσο λατρεύω τη Βόρεια Ελλάδα!!! Οι εξοχές της σε κάνουν να αδειάζεις, να ξεχνάς τα προβλήματά σου και να γεμίζεις αισιοδοξία ότι ΟΛΑ ξεπερνιούνται με δύναμη και επιμονή!!!
Μ'αυτή την τελευταία ευχή-βεβαιότητα σε αφήνω και σας εύχομαι μια ξεκούραστη Κυριακή!!!

mammy on line είπε...

Αχ μύρισε Άνοιξη!Σαν να είμασταν και εμείς εκεί......ὀμορφη Κυριακή να έχετε Αχτιδούλα μου.

MaRia'S LiFeTiMe είπε...

Kαλημερα ολη μερα!Πανεμορφη η Μακεδονια.Υπεροχη εκδρομουλα!Ερχεται το καλοκαιρακι,που θα παει!!Ναστε καλα,να μας ταξιδευετε κι εμας σε υπεροχα μερη με τις ομορφες φωτογραφιες και το θαυμασιο συγγραφικο ταλεντο που εχετε!Παντα τετοια!

Βασιλική είπε...

τι τέλεια εκδρομή, πόσο σας ζηλεύω

Ανώνυμος είπε...

ΑΧΤΙΔΕΝΙΑ ΜΟΥ...ΜΕ ΜΑΓΕΨΕΣ ΠΑΛΙ...ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΙΑ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΡΙΞΕΙΣ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΟΥ...ΤΟ Ο.ΤΙ ΠΕΡΑΣΑΤΕ ΟΜΟΡΦΑ ΤΟ ΞΕΡΩ....ΦΙΛΟΥΘΚΙΑ ΠΟΛΛΑ....ΕΙΡΗΝΗ Κ.

Faidra είπε...

Καλησπερα μαγικο μερος με πολλες αναμνησεις !!!!Να ειστε καλα σουρτουκευεται πολλα φιλακια!!!

δημητρα λαγονησι είπε...

καλησπερα Αχτιδα μου.πολυ χαρηκα που περασατε ωραια στο πικ νικ σας!!τι ωραια μερη ειναι αυτα!!ουτε που ηξερα πως υοαρχουν.σε ευχαριστω που μοιραζεις μαζι μας τις φωτογραφιες και τις εντυπωσεις σου.χαιρετισματα στον δημητρη,φιλακι μεγαλο στην κλωντη μας που φαινετε οτι ξεσαλωσε στην εκδρομουλα σας!!καλη εβδομαδα.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

πανεμορφες οι εικονες !!!Παντα να περνατε ομορφα και ευτυχισμένα.

foufoula89 είπε...

ΤΕΛΕΙΑ!!!!!!!!!!!!ΠΑΝΕΜΟΡΦΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ....ΑΧ!!!!!!!!ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ.ΠΕΙΡΑΤΕ ΡΕΒΑΝΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ?ΦΛΟΓΕΡΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ?.....ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΓΙΑΠΡΑΚΙΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖ?....ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΑΝ ΤΑ ΤΟΠΙΑ.......ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ

Ειρήνη Ε. είπε...

Αχτίδα καλησπέρα. Ωραία ανάρτηση και ιδίως ο πρόλογος και οι φωτογραφίες. Η ομορφιά της ζωής είναι στις μικρές, καθημερινές στιγμές που ζούμε με τους ανθρώπους που αγαπάμε και μας αγαπούν. Μια και η ζωή κυλάει, σαν το νερό που φωτογράφισες, ας τη ζήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Είχαμε βρεθεί στον Άγιο Νικόλαο πριν 2 χρόνια, κάνοντας μια περιήγηση στην Δυτική Μακεδονία. Πράγματι, είναι ωραία η περιοχή και με τα χρώματα του χειμώνα, που τη γνώρισα.
Ειρήνη από Πειραιά.

Fanypap είπε...

Πανέμορφο μέρος για πικ νικ!!!χαίρομαι που περάσατε υπέροχα!!Καλή αρχή για την άνοιξη!!!φιλάκια και πάντα τέτοια Αχτιδούλα μου!!

mia είπε...

Aχτίδα μου ...πολύ χάρηκα με τα νέα της υγείας σου...ήμουν σίγουρη για το αποτέλεσμα...πιστεύω πολύ στην δύναμη της ψυχής...σε ευχαριστώ και για την εκδρομούλα...να είσαι πάντα καλά...

Stone είπε...

Καλησπέρα Αχτιδα!Όμορφη η εκδρομη σας!Την εχουμε κανει κι εμεις αυτη την εξόρμηση όχι με τόσο μεγαλη επιτυχία!!Το μερος ειναι πανεμορφο αλλα ουσα εγκυος στον 7ο μηνα επισκεφτηκαμε την περιοχή τον 15Αυγουστο..ακομη θυμαμαι την αφόρητη ζεστη και την πολυκοσμία!

Aθηνά Π.Κ. είπε...

Πανέμορφο μέρος, ιδανικό για εκδρομή και πικνικ !!
Όταν τα παιδιά μου ήταν μικρά και ακολουθούσαν , κάθε Κυριακή κάναμε πικνικ στην εξοχή, αλωνίζαμε τη Σάμο, κι αν καμιά φορά δεν μπορούσαμε να πάμε, οι κόρες μου με τις φίλες τους παίρναν ταπεράκια, τραπεζομάντηλο κλπ και πηγαίναν πικνικ έξω από το σπίτι , λιγο πιο πέρα (μιας και μένουμε στην εξοχή ), τόσο πολύ τους άρεσε !!
Να είσαστε καλά, η Μακεδονία είναι υπέροχη αλλά είναι μακριά μας ,
καταφέρνει το διαδίκτυο κι εσύ με τις φωτογραφίες , τις αναρτήσεις σου και τις περιγραφές σου να μηδενίζει την απόσταση και να την απολαμβάνουμε , σαν να είμασταν εκεί , μαζί σας !!
Σαμιώτικους ηλιόλουστους χαιρετισμούς

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Φιλία, από το στόμα σου και στου Θεού το..ους!

@ Marina μου σε σκεπτόμουνα τις τελευταίες μέρες με το φοβερό δυστύχημα στο Βέλγιο..

@ mammy on line, να ευχηθώ καλή εβδομάδα καλύτερα πια!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ MaRia'S LiFeTiMe, δεν πιστεύω να έχετε παράπονιο από φωτογραφίες σας έχω γεμίσει.

@ Βασιλική - Βίκη, τρελλαίνομαι για εκδρομές , μακάρι να ήμαστε καλά να πηγαίνουμε.

@ ΕΙΡΗΝΗ Κ.εμείς τα είπαμε στο τηλέφωνο γλυκιά μου!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Faidra μου εσένα σε περιμένω αύριοσπίτι να τα πούμε !

@ δημητρα λαγονησι, καλή εβδομάδα φίλη μου.

@ JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS, Σκουτσάκο μου καλή εβδομάδα και σε σένα.

@ foufoula89 μου το ραβανί της Νικήτης είναι απείρως ωραιότερο σε πληροφορώ.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ειρήνη Ε, φίλη μου είναι φανταστικό μέρος όπως και το Πόζαρ και όλη η Μακεδονία.

@ Φανή Παπ., Ζωγράφος, θα έρθεις τη Πέμπτη στη συνάντηση;Θα πα΄ρω τηλέφωνο!

@ mia κοριτσάκι μου δεν αξίζει να χανουμε τη κάθε με΄ρα που μας έρχεται.

@ Stone, δράμα..αυτά τα μέρη τα προτιμώ Άνοιξη και τέλη καοκαιριού..Σεπτέμβρη είναι χάρμα!

@ Aθηνά μου αν έρθω ποτέ στη Σάμο θα σε πάρω για ..πριβέ ξενάγηση!

SearchReadShare είπε...

Πανέμορφη η χώρα μας, και η πρότασή σου πολύ καλή. Όταν θα ανέβουμε προς τα πάνω, θα περάσουμε κι από εκεί. Βλέπεις... βρίσκομαι Αθήνα και θέλει κάποιες μέρες να χεις για να γυρίσεις την Βόρεια Ελλάδα. Καλά να περνάτε όλες σας

Ελευθερία είπε...

τι όμορφη περιοχή!!! την είχα επισκεφθεί για λίγο πριν από περίπου 14χρόνια!!! (πως περνάει ο καιρός) ως φοιτήτρια.. δεν είχαμε ομως το χρόνο περαιτέρω εξερεύνησης!!! σ'ευχαριστώ για τις υπέροχες μνήμες και τις υπέροχες εικόνες!!!
φιλιά πολλά!!!

ikaxela είπε...

Καλημέρα, τι όμορφες εικόνες. Φιλιά!!!