Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Στο σπίτι..που αλλού !

Η υγρασία ζει και..βασιλεύει στη Θεσσαλονίκη μας με τις επιπτώσεις στα μεσήλικα πλέον κόκαλα μου.. Σπίτι λοιπόν  με ένα κάλεσμα στις κόρες μας για να το γεμίσουμε με το φως που δίνουν τα νιάτα και οι παρουσίες τους σε αυτό..
 Οι περισσότερες από εσάς είστε τόσο νέες και έχετε παιδάκια μικρά..όταν λοιπόν φθάσετε στη δική μας ηλικία θα δείτε ότι το σπίτι σας θα γεμίζει χαρά όταν θα έρχονται να σας δουν..και θα κάνετε τα πάντα ώστε να φεύγουν χαρούμενες  και..χορτάτες!!!
Έτσι ο Δημήτρης  μας έκανε ένα υπέροχο φρικασέ με ...6 ειδών χόρτα ( μαρούλια, ζωχιά, παπαρούνες, αντίδια, τσουκνίδες και λίγα μικρά σέσκουλα, φρέσκα κρεμμυδάκια, άνηθο και δυόσμο) ! Έγινε υπέροχο και εν συνεχεία με όσα ξεχώρισε πριν τα ζεματίσει μας έφτιαξε μία πίτα .


Όμως επειδή ο μικρός Δημητράκος ήθελε ΞΑΝΑ γενέθλια του παππού του,  μας  έφερε η Ιωάννα ένα γλύκισμα και του βάλαμε το κεράκι να το φυσήξουν μαζί!


Είδατε φίλοι μου τι είναι αυτό που γεμίζει πλέον τη ζωή μας; Μα τι άλλο ..το κάθε..  σήμερα!

Καλή εβδομάδα λοιπόν να πω για το αύριο που ξημερώνει και δεν αφήνω σε τίποτε να μου το σκιάσει κάνοντας στα άσχημα πέρα και ανοίγοντας δρόμο στα καλύτερα.. 

Να σας δείξω και τα νέα μου .. σκαρφίσματα στο κόσμημα..μη νομίζετε ότι μου..πέρασε η λόξα!


Ελπίζω η Γιώτα από Αθήνα να είδε ότι κέρδισε το ένα κουτί και παρακαλώ να επικοινωνήσει μαζί μου με μέιλ για να μπορέσω να της το στείλω, της Λευκοθέας πάντως αύριο θα ..πάρει το δρόμο για το ταχυδρομείο αφού έγινε κι όλας ένα πακετάκι!
Αχτιδένια φιλάκια  φίλοι μου, αύριο έχω μια γεμάτη μέρα ( όλο το ίδιο λέω να πάρει η ευχή!) , έσπασε και ο σκελετός από τα ακριβά πολυεστιακά γυαλιά μου ( θα τον σφαξω τον οπτικό) και βέβαια θα αρχίσω από εκεί γιατί ..δεν βλέπω πάλι!

32 σχόλια:

Stone είπε...

Καλησπέρα Αχτιδα μου!Τι μερακλήδες και περιποιητικοι που ειστε με τους αγαπημενους σας!!Εεε λοιπόν το πιστευεις οτι αυτος ειναι ο ενδόμυχος, κρυφός μου φόβος..μηπως μεγαλώνοντας "χασω" τα παιδια μου..Ειναι και αγόρια και εχω πιο εντονη αυτη την ανησυχια!Η πιτούλα πολύ νόστιμη φαινεται, την λιμπίστηκα!Καλό βραδυ!!

Ανώνυμος είπε...

@αχτίδα,τι όμορφα μανούλα μου,που περάσατε όλοι μαζί με τα κορίτσια.ζηλεύω σας επιθύμησα!!!τα κοσμήματα...τέλεια!!!!το στύλ μου μαμ.καλή εβδομάδα μανούλα μου,φιλιά σε όλους.η πίτα του νταντούλη μου...αχ την λιγουρεύομαι

OLINA M είπε...

Μόλις ξεφούρνισα τσουρέκια....να τα ανταλλάξω με λίγη πιτούλα;;;;

Ξέχασα να πω στο Δημήτρη ότι έκανα ΔΥΟ πίτες με τη γέμιση που μου έδωσε και έγιναν τέλειες!!!!
Αν είναι ο δάσκαλος κορυφή...κάτι θα αρπάξει και η μαθήτρια!

Τα κοσμήματά σου γίνονται όλο και πιο περίπλοκα, όλο και πιο υπέροχα.Χαίρεσαι να τα θαυμάζεις!
Καληνύχτα και καλή εβδομάδα να έχουμε.

labrini είπε...

Καλησπέρα Αχτίδα μου!τι ωραία να είναι το σπίτι σας γεμάτο από τα παιδιά και τα εγγόνια σας!η ζωή σας να είναι πάντα γεμάτη με τέτοιες χαρές!μακάρι να είχα κι εγώ τις κόρες μου κοντά μου,δυστυχώς για μας ζουν στο εξωτερικό..........

Ανώνυμος είπε...

Αχτίδα μου καλησπέρα,
Μέρες είχα να περάσω και να διαβάσω τα νέα σου, οπότε ας ξεκινήσω με ευχές για τον αγαπημένο σου. Επίσης ελπίζω οι απαντήσεις από τις εξετάσεις σου να είναι καλές. Εύχομαι την επόμενη φορά να είμαι εγώ η τυχερή που θα κερδίσει το κουτί. Και... φεύγοντας θα πάρω και ένα κομμάτι από την πίτα.Πολλά φιλιά, καλό βράδυ και ευχές για το ξεκίνημα της καινούργιας εβδομάδας.
Βαρβάρα

δημητρα λαγονησι είπε...

καλησπερα αχτιδα,δεν στελνης απο εδω ενα κομματι πιττα,απο τα χερακια του δημητρη?παντα τετοια στο σπιτακι σας.ωραια τα κοσμημητα σου φιλεναδα.φιλακια,και ενα μεγαλο στην κλωντη μας.καλη εβδομαδα.

foufoula89 είπε...

ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ!!!!!!!!!!!

Αναστασία είπε...

Tag-tag!!! Αχτιδούλα πέρνα από το σπιτάκι μου. Αν θέλεις σου έχω 11 ερωτήσεις. Καλή σου εβδομάδα.

Lefkothea είπε...

αχ βρε Αχτιδουλα....μαζι με το κουτακι μηπως μπορει ο Δημητρης να βαλει και κατι απο τις νοστιμιες μου φτιαχνει???Χιχιχιχι....καθε φορα που βλεπω τις αναρτησεις σου με τον σουπερ μαγειρα αντρουλη σου μου τρεχουν τα σαλια,και ειμαι σιγουρη πως δεν ειναι απο την εγκυμοσυνη ......φιλιαααα...περιμενωωωωω το δωρακι μουουουου

Fanypap είπε...

Αχτίδα μου , τί να πω πρώτο!!!για το υπέροχο κόσμημά σου , ή για την υπέροχη πίτα!!! Μας τρελαίνεις γλυκιά μου!!!φιλάκια και καλή σας εβδομάδα!!!!

el.mar είπε...

Α μια χαρά περάσατε αχτιδούλα μου!!!
Πολύ καλές και οι δημιουργίες σου!!!
Καλή εβδομάδα!!!

Tante Kiki είπε...

Καλησπέρα Αχτιδούλα μου!! Ανταλλάσσω τυρόπιτα και προφιτερόλ με λίγη χορτόπιτα και μια μερίδα φρικασέ ...είσαι;; χαχαχα Πάντως το να έχεις τα παιδιά στο σπίτι είναι μεγάλη χαρά κι όσο για τη βροχή ...εμείς εδώ είχαμε και χιόνι το πρωί!!!!!!
Καλή εβδομάδα!!!

Marina είπε...

Πάντα τέτοια Αχτιδούλα!!!

Nena είπε...

ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΕΡΙΤΡΙΓΥΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ!!!!!
ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ!!!ΦΙΛΑΚΙΑ

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΑΧΤΙΔΟΥΛΛΑ ΜΟΥ.....ΜΟΥ ΑΝΟΙΞΕΣ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΤΤΑ ΑΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ ΘΕΛΩ,,,,,ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ ΝΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ!!!!ΕΙΡΗΝΗ Κ

Μαρία είπε...

Καλή εβδομάδα,Αχτίδα.Πάντα μέσα στην αγάπη να είναι "πνιγμένη" η ζωή σου...

alex είπε...

περασα να δω τι κανεις...και νομιζω οτι ειχες μια πολυ καλη μερα!και χαιρομαι γι αυτο!!!Να σαι καλα και να εχεις μια ομορφη ξεγνοιστη και δημιουργικη εβδομαδα!φιλια

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Stone, φίλη μου δόξα το Θεό το σπίτι μας είναι ανοιχτό για όλο το κόσμο.

@ Νεφέλη μου θυμάσαι τις πίτες και τα..τσαγάκια μας;

@ OLINA M, ουάουυυ! θέλω τσουρέκι!

@ labrini γλυκιά μου καταλαβαίνω πόσο δύσκολα είναι μα αρκεί να είναι ευτυχισμένς και γερές.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ bar-man, Βαρβάρα μου ευχαριστώ που έκανες το κόπο να μάθεις τα νεά μου , πολύ υγρασία, πονάν τα αρθριτικά μου αξκόμα και η Κλώντη πονάει το ποδαράκι της.

@δημητρα λαγονησι μη σκας ετοιμάζω και κάτι για σένα κορίτσι μου.Καλή εβδομάδα.

@ foufoula89 ευχαριστώ καλή μου επίσης.

@ Αναστασία μου θα περάσω αύριο τώρα πάω για ύπνο με φωνα΄ζει ο καλός μου!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Lefkothea αύριο το ταχυδρομώ δεν θα έχω τον εγγονό μου και θα πάω πρωί.

@Φανή Παπ., Ζωγράφος, εμ! ποιά με δίδαξε όμως..η καλύτερη!

@ el.mar ευχαριστώ κουνελάκι!Καλή εβδομάδα..

@ Tante Kiki , τρεχάτη..αγαπώ πιο πολύ τη τυρόπιτα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Marina μου σ' ευχαριστώ υγεία να μας δίνει ο Θεός.

@ Nena, κι εγώ το ίδιο σου εύχομαι όταν φθάσεις στην ηλικία μου.

@ ΕΙΡΗΝΗ Κσε πήρα τηλέφωνο και δεν απάντησες..

@ Όστρια , αμήν ..φιληνάδα μου όλα να είναι καλά για όλο το κόσμο.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ misirloumisirlou, έχεις δίκιο ήταν μία όμορφη μέρα γλυκιά μου!

Φιλία είπε...

Ωραίες στιγμές, με παιδιά κι' εγγόνια Αχτιδούλα, έτσι; Και ο Δημήτρης, έξοχος... ΚΑΙ φρικασέ ΚΑΙ χορτόπιτα!! Μπράβο, καλή μου, να είστε πάντα καλά και ενωμένοι....
Πολλά φιλάκια
Να έχετε μια υπέροχη εβδομάδα

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Ειδες όμορφες στιγμές που περνάς.ΑΧΤΙδενια μου...;; ξεχωριστές αυτές ειναι που γεμίζουν τις καρδιέ μας τα μικρα καθημερινα πραγματα...πολύ όμορφες οι δημιουργίες σας και τα κοσμηματα σου και το φαγητό του καλου σου φαινεται υπεροχο..να σου δωσω μια ιδέα αν μου το επιτρεπεις...αν υπάρχει εκεί σταμναγκάθι....να το κανεις φρικασέ μα το αρνακι..η κατσικακι... απλα ειναι υπεροχο!!!...ειναι ενα φαγητό που το κανουν εδώ στην Κρήτη...σε φιλώ..

Ανώνυμος είπε...

Μόλις το είδα !!!! Τι να πώ!!!

Σας ευχαριστώ πολύ!!!

Γιώτα από Αθήνα
(στέλνω και τα στοιχεία μου)

Ειρήνη από Πειραιά είπε...

Αχτίδα καλημέρα. Άξιος ο κ. Δημήτρης! Πως να το κάνουμε, το καλό φαγητό, θέλει μεράκι, αγάπη και χάδι. Οι συνδαιτημόνες, θα τα καταλάβουν, να ΄σαι σίγουρη, όταν θα το γευθούν. Αν θα ήθελε ο κ. Δημήτρης, όταν ξαναφτιάξει την πίτα, αντί για άνηθο, ας δοκιμάσει, λίγο μυρώνι. Προσθέτει εξαιρετικά στη γεύση.

Ανώνυμος είπε...

Φοβερή βελτίωση στα κοσμήματα! START2

Faidra είπε...

Καλη εβδομαδα μας ανοιξατε την ορεξη με την πιτα!τα κοσμηματα ομορφα !!!!

efi είπε...

πωπωπωπωπω πραγματα και θαματα
μαλλον θαυματα
μπραβο στον δημητρη
και μπραβο και σε εσενα

Litsa είπε...

Αχ χρυσοχέρης ο άντρας σου, χρυσοχέρα κι εσύ!! Τι ωραία, παιδιά κι εγγόνια στο σπίτι της μανούλας για φαγητό και κους κους! Τέλεια!

KaPaworld είπε...

Είναι οικογενειακή σας η προκοπή λοιπόν...Την πίτα την είδα και ζαλίστηκα Μπράβο στον Δημήτρη σου!!!
Μα τι μάστορας, έκανε και κόθορο γύρω γύρω....ευχομαι περαστικά με τα γυαλιά, τα κοσμήματα σου υπέροχα!!!

kyriaki kofina είπε...

Θεέ μου! Δεν μπορώ να πάρω τα μάτια μου από την πίτα!!