Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Μέσα στο σπίτι....κικιρίκουυυυυ! Ελάλησα!

Κάτι σαν πουλάκι στο..κλουβί είμαι παιδιά..εδώ και μία εβδομάδα σχεδόν δεν το έχω κουνήσει  από εδώ και δεν φταίει μόνο το κρύο ή το γεγονός οτι το πρώην μαγαζί μας βρίσκεται σε..τελικό στάδιο αφού αύριο ( Κυριακάτικα;..ναι!) το βάφουν. Φταίει ακόμα ένας λόγος..το αυτοκίνητο μας έχει ακινητοποιηθεί ..βλέπετε δεν ξέραμε οτι το δίπλωμα του άνδρα μου ήθελε ανανέωση μετά το 65ο έτος της ηλικίας του και...τον έπιασαν σε ένα απλό έλεγχο ρουτίνας.. Αποτέλεσμα ...κατάσχεση του διπλώματος..πρόστιμο και ένα τρέξιμο για καινούργιο..Θα μου πείτε εσύ γιατί δεν το οδηγείς; απλά ..τώρα πια ..φοβάμαι..δεν έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου όπως παλιά ... Οπότεεεεεεεε!
  Εκείνος για να ξεχαστεί έχει πέσει με τα  μούτρα στις εργασίες στο μαγαζί κι εγώ...τρώω τα λυσσιακά μου που λένε...Ζωγραφίζω, φτιάχνω κοσμήματα, σχεδιάζω προσχέδια για πίνακες, μαγειρεύω, φτιάχνω γλυκά. Εδώ και μία εβδομάδα φιλοξενώ το κουνιάδο μου ο οποίος είναι όπως βλέπω λάτρης των γλυκών.. φτιάχνω κάθε μέρα ένα καινούργιο..Παράδειγμα;... σήμερα ξαναέκανα ένα ταψί σαραγλί με φιστίκι Αγίνης


και κάτι που δοκίμασα για πρώτη φορά..φακελάκια με γλυκό πορτοκάλι, χαλβά και κουβερτούρα!!!!


Έρχεται και ο άνδρας μου από τη λαική με αυγά που έσπασε κατά λάθος ...οπότε...ένα κέικ τρούφας με κρασί για τα πρωινά ..έπρεπε να γίνει...


Πακετάρισα και το πίνακα που στέλνω για τους "Ζωγράφους για παιδιά" για το σύλλογο Πίστη


Αν συνεχίσω έτσι μέσα στο σπίτι ...θα λαλήσω σαν το κοκκόρι.. τα πάντα γύρω μου τα βλέπω σαν..κάγκελα. Αν δεν είχε τόσο ..μα τόσο κρύο θα πήγαινα με το λεωφορείο κάπου..σε φίλη ( όλες λείπουν..) στα εγγόνια μου ( και ..αυτά λείπουν..), στην αγορά για ..χάνδρες...μπουρρρρρ..κρυώνω μόνο που το σκέπτομαι..
Άκουσα και ειδήσεις και με πιάσαν τα μπουρίνια μου...
Κλωντίτσα μου ..μία βολτίτσα μόνο γύρω από το τετράγωνο θα σε πάω...κάνει κρύο...


Πάω να ...φυτέψω  στη Φάρμα μου..να μαζέψω τα ζώα μου..να ταίσω τους ..Πιγκουίνους  μου και να..πάρω τα ενοίκια από τους ουρανοξύστες μου στη πόλη μου....
Σας εύχομαι μία καλή, δυναμική και δίπλα στο ..καλοριφέρ  Κυριακή ( δεν λέω ..τζάκι γιατί ζηλεύω) !

47 σχόλια:

Maria Villioti είπε...

Κι εγώ λόγω καιρού έχω περιοριστεί σπίτι.Όχι πως μου λείπουν οι δουλειές αλλά θες και λίγο να ανοίξει το μάτι σου!Ο πίνακάς σου είναι πολύ όμορφος. Θα τον βάλω στη σελίδα των ''ζωγράφων σε δράση για τα παιδιά''.Φιλιά πολλά.

Κωνσταντίνα είπε...

Δεν είναι κι άσχημα στο σπίτι τώρα που κάνει τόσο κρύο. Αν σκεφτούμε όλους αυτούς που δεν έχουν που να πάνε θα νιώσουμε όλοι οι υπόλοιποι τυχεροί και ευλογημένοι. Κι εγώ μέσα κάθομαι και το έχω ρίξει στη μαγειρική. Υπομονή...η άνοιξη θα έρθει κι ας αργεί ακόμα!

Hfaistiwnas είπε...

xaxaxaxa το ίδιο παθαίνω και εγώ όταν κάθομαι πολύ μέσα.. Δεν με χωράει ο τόπος!!! Πάντως αν έχεις παρέα καλά περνάς.. έστω και κατοικίδια!!!

ασωτος γιος είπε...

αχτιδα απλα σε λατρευω
και τι ωραιος πινακας

Lefkothea είπε...

μην μου παραπονιεσαι...μην γκρινιαζεις...μπορει να κλειστηκες μεσα αλλα εφτιαξες τοσα πολλα πραγματακια που δεν θα επρεπε να βαρεθεις καθολου...το σαραγλακι φαινεται πεντανοστιμο...λοιπον..Αχτιδουλα,αν συνεχισεις ετσι θα σταματησω να διαβαζω τις αναρτησεις σου γιατι απο την λιγουρα δεν μπορω να ηρεμησω...7 μηνες δεν ενιωθα τιποτα και ξαφνικα με τις αναρτησεις σου με επιασε..θα λαλησει ο Λαζαρακος μου..χιχιχιχι...φιλια

pearls and thread είπε...

ολες αχτιδα μου καπως ετσι ειμαστε !!!εγω νοιωθω οτι θα ξεχασω να περπαταω!!!ευτυχως μας βγαινει σε δημιουργικοτητα!!!

Ανώνυμος είπε...

@αχτίδα,αυτό μας ελειπε τώρα μανούλα με το δίπλωμα!αμαν πιά!!εμείς να δεις πως έχουμε κλειστεί...τίποτα και πουθενά!!τέλος πάντων τα πράγματα είναι απελπιστικά πιά!!!τι να πώ ,και εγώ δουλειές μανούλα μου και σπίτιευτυχώς δεν έχω μάθημα την δευτέρα γιατί είναι σχολική γιορτή.αυτά μαμ θα σε πάρω να μιλήσουμε .το μαγαζί φαντάζομαι το έκανε κούκλα ο νταντούλης μου ε?

Ανώνυμος είπε...

@αχτίδα,το κλωντούλι είναι ΚΟΥΚΛΙ!!!!!

dhmhtra είπε...

Αχτίδα γλυκιά μου καλησπέρα.
Πολύ όμορφος ο πινακάς σου.
Δεν μπορώ να συνέλθω από το χαμό του ΝΕΜΠΕ, όσο για έξω...δεν πάμε πουθενά γιατί παγώσαμε και με την κρίση αλλά και με το πολύ κρύο!
Φιλιά

pelagia είπε...

Διαβαζω και γελαω!!!Διαβαζω και φτιαχνει η διαθεση μου!!!Τελικα δεν ειμαι η μονη που αισθανομαι οτι εχω παγιδευτει μεσα στο σπιτι..Υπομονη φτανει η Ανοιξη.Ο πινακας πολυ καλος!!!Καλο ΣΚ.Με αγαπη Pelagia.

kariatida62 είπε...

Ετσι λες εσύ το λάλημα?
Εγω το λέω δραστηριότητα, δημιουργία σε υπέρτατο βαθμό!
Ασε που σας έκανε καλό(οικονομία στην ακριβή βενζίνη)ο έλεγχος του διπλώματος του συζύγου!
Συνέχισε έτσι...θα δεις που το κρύο πολλές φορές μας κάνει καλό!
Πού θα πάει...θα σκάσει ο ζεστός ήλιος μας και όλα θα πάρουν τον συνηθισμένο ρυθμό τους!
Τα γλυκά φαίνομαι γιαμ-γιαμ και ο πίνακας υπέροχος!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ MARIA VILLIOTI,τον πακετάρισα και θα τον στείλω τη Δευτέρα με κούριερ καλύτερα με έξοδα δικά μου βέβαια.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Κωνσταντίνα μου τους σκέπτομαι κάθε φορά που..κρυώνω ..εγώ...μέσα στη ζέστη.Εδώ στη Θεσσαλονίκη δεν έχουμε τόση έκταση σ' αυτό το άσχημο φαινόμενο των καιρών..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas, όλοι λείπουν..ακόμα και οι κόρες μου λείπουν..μόλις γύρισα από το ..γύρω του..τετραγώνου!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ασωτος γιος, κι εγώ γλυκιέ μου..φαίνεται οτι ήμαστε σουρτουκάκια και οι δύο..άσωτοι όνομα και πράγμα..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Lefkothea μόνη; μόνη; ..ούτε στο Παράδεισο..τώρα ανέβηκε και ο ανδρούλης μου..Λυπάμαι που δεν μπορώ να σε κεράσω να πάρει η ευχή.Αν ήμασταν κοντά θα σε είχα κάνει..τριπλή!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ pearls and threed, αλήθεια είναι ..τώρα ζωγραφίζω ένα Χριστό..θα σας τον δείξω .

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Νεφέλη μου δεν σουλέω τιο μας κόστησε..200 το προστιμο ..αλλά το πληρώσαμε την ίδια μέρα και μας το έκαναν 100, άλλα 200 το γραφείο οδηγών για τα τρεξίματα, κάτι παράβολα και φωτογραφίες ..σύνολο ..500!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ dhmhtra μου το έχω περάσει 2 φορές και το καταλαβαίνω ..πήρα τηλέφωνο μα δεν απαντάς..θα σε ξαναπάρω..σε θυμήιθηκα όταν έκανα τα καλαμαράκια με τα μανιτάρια!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ pelagia μου τουλάχιστον σε κάνω να γελάς..όταν αισθάνομαι κλεισμένη παθαίνω υπερδιέργεση..θέλω κάτι να φτιάχνω.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ kariatida62, αέριο φιληνάδα..αέριο καίμε..η αλήθεια είναι οτι μας έλειψαν οι βόλτες και στους δύο..

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Αχτιδένια μου....το κλεισιμο στο σπίτι ουτε εγώ μάτια μου το μπορώ και ένα πρήξιμο στο χέρι...καραλαβένεις ..ε;;; υπάρχουν και χειρότερα...χι..χι.. εσύ ..έκανες κορίτσι μου και τα γλυκά σου ...και αν θέλεις να μας πείς πως κάνεις τα πιτακια με γλυκο πορτοκαλιού;;;;...η αλλιώς τα λένε;;; φιλακια

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Αααα.. δεν σου είπα οτι ο ίνικάς μου άρεσε πολύ...με τα λουλούδια...εχω μια αγάπη....ααα και τα φακελάκια τα λένε με γλυκο πορτοκαλι....φαίνονται νόστιμα....ειμαι και γλυκατσού η γυναίκα....φιλιά...

Μαρία είπε...

Μου αρέσει το κρύο,ακόμη κι αν πρέπει-που πρέπει- να είμαι έξω και να κάνω ένα σωρό δουλειές. Μου αρκεί η σκέψη πως όταν τελειώσω θα ζεσταθώ δίπλα στη στόφα της κουζίνας.Η αναμονή αυτή με ενθουσιάζει...

mammy on line είπε...

Αχτιδούλα μου δε θα λαλήσεις,ζαχαροπλάστείο σε βλέπω να ανοίγεις!Ξέχασα να σου πω ότι τα βραχιολάκια σου μου έχουν κλέψει την καρδιά.Απλά υπέροχα.Καλό βράδυ και με τρελά κέφια να είναι η Κυριακή σου!

Ξανθή είπε...

Αχτίδα μου γιατί ο Δημήτρης δεν ζήτησε ίδια μεταχείριση με κάποιον "επώνυμο" που προσφάτως κλπ........
Καλή Κυριακή!!

Το blog της Θεσσαλονικιας. είπε...

Αργησα ναρθω αλλα ηρθα την καταλληλη μερα επεσα στα γλυκα και στα καλαμαρακια ..Αχ ποσο σε ζηλευω που εισαι σπιτι σου και φτιαχνεις τοσο ομορφα πραγματα ενω εγω ειμαι ολη μερα στο καταστημα .Και να πεις εχει δουλεια ?Το χω ριξει στο διαβασμα ..Καλο βραδυ.

ElenaG είπε...

έλα κάθισες και συ 2-3 μέρες μέσα και γκρινιάζεις!!ΧΑ!
Έλα στο τζάκι μου...σας περιμένω λέμε...
μια όμορφη Κυριακή αγαπημένοι μου...

Thalassenia είπε...

Μέχρι εδώ ακούστηκε το κοκόρι,χαχαχα.
Καλή μου πολυτάλαντη αχτίδα άξια σε όλα, προλαβαίνεις και την αναφορά σου εδώ.
Πόσο μ΄αρέσεις!!!

Φιλιά θαλασσένια.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ..ΚΡΥΑ ΜΑ..ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΕΤΣΙ..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ρουλα Σμαραγδενια. φίλη μου καλημέρα αν θες σου στέλνω το τρόπο που το έφτιαξα..σίγουρα το 2ο μήνυμα το έστειλε η..εγγονή σου;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Όστρια μου ..σου αρέσει το κρυο;..ανατρίχιασα..εμένα πάντως θα με βρεις στο..τζάκι σου ΔΙΠΛΑ..ψάξε ..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ mammy on line, λοιπόν..ο κουνιάδος μου είναι λεπτός..τρώει όμως σχεδόν μισό ταψί γλυκό την ημέρα..βρήκα αποδέκτη για τη ζαχαροπλαστική μανία μου..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ξανθή μου θα το..έγραφα.. να φανταστείς οτι εκείνος, ο ..επίσημος..δεν είχε πληρώσει για 2 χρόνια τα τέλη κυκλοφορίας κι όλας!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ mammy on line, θα σου στείλω μέιλ, στείλε μου τη διεύθυνση σου να σου στείλω δωράκι!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Το blog της Θεσσαλονικια, στείλε μου με μέιλ τη διεύθυνση του μαγαζιού σου να σου ..'έρθω όταν κατέβω στην αγορά για χάντρες!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ElenaG σε πήρα τηλέφωνο, δεν σε βρήκα και είπα..αυτή πάλι σε κανένα μοναστήρι είναι!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Thalassenia, καλημέρα ..μάτια μου..τι κάνεις πουλάκι μου;πότε θα ξαναέρθεις Θεσσαλονίκη;

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Αχτιδενια μου..και το πρώτο ..και το δευτερο εγώ τα έγραψα...αλλα με το ένα χέρι...γιατι το άλλο ειναι δεμένο..πρός το παρον..ειδα ομως τα φακελάκια με το ποροκάλι και οπως καταλαβες τα λιγουρυτηκα..και αν εχεις χρόνο μου στέλνεις το πως τα έκανες....φιλακια. ευχαριστώ

stalamatia είπε...

Λες και συνομοτεί και ο καιρός εναντίον των πολιτών της Ελλάδας!Τέλεια το βραχιολάκια σου αλλά η Κλώντη με το πουλοβεράκι κλέβει τη παράσταση!Καλή βδομάδα να έχεις

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ρουλα Σμαραγδενια , αχού το κορίτσι μου..θα σου τα στείλω με μέιλ ή θα τα βάλω στο μπλοκ

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ stalamatia μου λες να ..πήρε φακελάκι από τη Γερμανία;

δημητρα λαγονησι είπε...

πολυ ωραια τα γλυκα σου φιλεναδα μου,ο πινακας,τρελλανομαι!!!!και η κλωντη κουκλα!!!!φιλακια

Marina είπε...

Και εγώ στην άλλη άκρη...μέσα στο σπίτι είμαι! Τι νομίζεις, μόνο εσείς έχεται κρύο;;; 0 βαθμούς έδειχνε το πρωί το αυτοκίνητο καθώς πηγαίναμε στην εκκλησία. Που να πάω;;; Μόνο η κόρη μου, η τρελή, πήγε βόλτα με τις φίλες της, με το χιόνι να πέφτει πάνω από τα κεφάλια τους σαν αμυγδαλίτσα που τίναξε τα άνθη της! Νέα παιδιά....βράζει το αίμα τους!!!

Δημιουργία είπε...

Καλε που θελεις να πας με αυτο το κρυο? Τωρα ειναι καιρος για χουχουλιασμα και δημιουργιες μεσα στο σπιτι.Καλη εβδομαδα να εχεις Γεωργια.

"ζαχαρούλα.." είπε...

και στο σπίτι μέσα, τέλεια περνάς... και δεν χάνεις και χρόνο βλέπω!!!

σε φιλώ.. καλό βράδυ!!!!

ΥΓ: σου έστειλα mail!!!

Ελευθερία είπε...

και μέσα στο σπίτι που κάθεσαι, κάθεσαι??? όλο πραγματάκια φτιάχνεις, τα δε γλυκά και φαγητά σου μου ανοίγουν την όρεξη..και όχι τιποτα αλλο..τρελαίνομαι για γλυκά σιροπιαστά!!!!!