Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Μόλις κάθισα να ..ξεκουραστώ!!

Απογευματάκι Σαββάτου φίλοι μου..μόλις έμεινα μόνη στο σπίτι μετά από ένα πρωινό τόσο γεμάτο που δεν ξέρω αυτή τη στιγμή πως να ..ξεκουραστώ ..Σκέφτηκα λοιπόν ότι το καλύτερο για μένα είναι να ..ανοίξω τον υπολογιστή μου και να σας βάλω στο καναπέ μου παρεούλα με το καφεδάκι που έφτιαξα και είναι μέσα  στο ..πακέτο ξεκούραση!
Πρωί με το που ξύπνησα και άρχισα τα πρωινά χώθηκα στη κουζίνα να φτιάξω μία τούρτα για δύο παιδάκια δίδυμα που σήμερα γιόρταζαν και η μαμά τους μου είπε ότι λόγω ..οικονομικών δεν θα έκανε ούτε καν τούρτα! Τα λένε αυτά βραδιάτικα στην Αχτίδα;...έκλεινε ο Μασούτης κι εγώ αγόραζα υλικά!  Δυστυχώς δεν πρόλαβα να αγοράσω κατάλληλα στολίδια μα ..την άρεσαν όπως κι αν την έκανα τελικά με επιφωνήματα χαράς.Η ανταμοιβή μου ήταν αυτή μαζί με ένα φιλάκι από το καθένα..



Με το που την έδωσα  έφυγα με το Δημήτρη που με ήθελε μαζί του στο σούπερ μάρκετ μετά στο Perla για χάντρες.. για να με εξευμενίσει που με αφήνει τώρα τελευταία μόνη λόγω των εργασιών στο μαγαζί που πρέπει να παραδεχθώ γίνεται όμορφο.Γύρισα ..και έκανα μία ώρα να τακτοποιήσω τα πράγματα στα ντουλάπια και το ψυγείο...το αστείο είναι ότι το πρωί που σηκώθηκα ήμουν ..λίγο χάλια..ξέχασα να αγοράσω και το φάρμακο μου για το ...τρέμουλο που τελείωσε και δεν το είπα στο Δημήτρη  για να μην ακούσω κατσάδα.. γι' αυτό και η τούρτα έγινε..κουνιστή και έσπασα και ένα φλιτζάνι που μου άρεσε δυστυχώς..
Τότε με πήρε η κόρη μου και μου είπε ότι ο εγγονός μου ο μεσαίος ζητούσε να έρθει σε μένα ο γλυκός μου γιατί ...οι.. κλώσσες η εγγονή μου και η φιλενάδα της δεν τον ήθελαν.. ΄Ηρθε και πέρασα υπέροχα μαζί του, τον λατρεύω  το κούκλο μου.. Αρχίσαμε να φτιάχνουμε μαζί βραχιόλι για τη μαμά του και την αδελφή του, ένα κρεμαστούλι με ...νεκροκεφαλή ( !) για εκείνον, ένα βραχιόλι ματάκι για τον αδελφό του..Του έδειξα πως να τα φτιάχνει και το έφτιαχνε μόνος του..καταλαβαίνετε τον ενθουσιασμό του!!!!
Μετά μου ζήτησε να του μάθω να φτιάχνει Αγιογραφία και αρχίσαμε ...σχέδιο με μολύβι που το βρήκε γρήγορα βαρετό. όμως ..όμως..έμαθα κι εγώ ένα τραγουδάκι από αυτόν!!!!!!!

ΩΣ ΠΟΤΕ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΘΑ ΖΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ...;;;;
ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΕΣΤ ΣΤΑ ΞΑΦΝΙΚΑ...;;;;
ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΙΑΣ ΩΡΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΗ ΠΑΡΑ 16
ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΛΥΒΙ ΚΑΙ ΧΑΡΤΙ...!!!!
 
Έμαθα ...ΚΑΙ...αυτά:

 Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΟΠΑΝΕΣ.......ΑΝΑΠΑΥΕΤΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ!!!
Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ........ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ!!!
ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΑΣΑΡΙΑ......... Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΩΝ ΕΜΠΝΕΕΙ!!!
Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΣΚΟΝΑΚΙΑ.......ΚΡΑΤΑΕΙ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ!!!
Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ.......ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΠΛΑΝΟ ΤΟΥ!!!!
Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΔΕΝ ΑΡΓΕΙ ΤΟ ΠΡΩΙ.......ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΧΡΟΝΟ ΑΝΑΠΑΥΣΗΣ!!!!
Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΔΕΝ ΖΩΓΡΑΦΙΖΕΙ ΣΤΟ ΘΡΑΝΙΟ.......ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ!!!

Έμαθα ακόμα ότι αγαπά μία ..Χριστίνα ..και άλλες..14!!!!! Ότι έχει ένα ..αντίζηλο και θα μονομαχήσει μαζί του..έμαθα ακόμα ότι είμαι η πιο γλυκιά λέει γιαγιά του κόσμου γιατί ...τον ακούω και δεν τον μαλώνω, γιατί τον εμπιστεύομαι τα.. εργαλεία για τα κοσμήματα και τα χρώματα μου...
Γέλασα με τη ψυχή μου και όταν ήρθε ο άνδρας μου και του τα είπε ..εκείνος τον στραβοκοίταξε και του είπε ότι χωρίς γράμματα θα μείνει στα ..αζήτητα και ...από τα κορίτσια. Τότε εκείνος μου είπε στο αυτί: 
- Βλέπεις γιατί εσένα σε αγαπώ πιο πολύ;
Όνειρο φίλοι μου είναι ο κόσμος των παιδιών..ένας κόσμος αθωότητας και αυθορμητισμού.. Τον αποχαιρέτησα με ένα γλυκό φιλάκι να πάει στη μαμά του και... χώθηκα μετά στη κουζίνα γιατί όσο έψηνε ο Δημήτρης στη πλάκα τα ψάρια που αγόρασε εγώ καθάριζα άλλα...3 κιλά γιατί λέει τα βρήκε φθηνά στη λαϊκή !!!! ( θα τον σκοτώσω!). 
Τελείωσα την ...ατελείωτη κουζίνα, τον έστειλα στους φίλους του και στα εγγόνια του και..μόνη μόνη..μόνη φίλοι μου...μόνη ..μόνη..μόνη..Α! ξέχασα..έχω εσάς στο καναπέ μου , το καφέ στο φλιτζάνι και τη Κλώντη στο τραπεζάκι του υπολογιστή μου. 
Καλή Κυριακή να έχετε όλοι σας, Αχτιδένια αγκαλίτσα..

49 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

@αχτίδα,καλά ο Πασχάλης είναι το κάτι άλλο!!κούκλος κ γλυκούλης,τέλεια η τούρτα μανούλα μου.αχ φροντίζεις για όλους!!κανείς δεν έχει την ψυχούλα σου!!!!και εγώ κοιμόμουν γιατί δούλευα και σήμερα και τώρα θα πάμε σούπερ μάρκετ.φιλιά μαμ!!!!

mammy on line είπε...

Αχτιδούλα μου αστέρι ο μικρός!Έτσι είναι τα παιδιά σου φτιάχνουν τη μέρα με τη ζωντάνια τους.Η τουρτίτσα σου γλυκιά από την αγάπη σου και μόνο!
Εμείς θα φτιάξουμε κεκάκια σε λίγο.
Καλό υπόλοιπο Σ/Κ!

Hfaistiwnas είπε...

Όλα στα είπε δηλαδή; Είδες καλός που είναι; Τα κράτησα και εγώ αυτά τα ... σχολικά συμπεράσματα.. κάπου θέλω να τα δώσω! Φιλιά πολλά!!!!

Α. Παπαγιάννης είπε...

Γειτόνισσα, τόση αγάπη που χαρίζεις γύρω σου είναι αληθινή επένδυση. Και εις ανώτερα!

mia είπε...

Γεια σου Αχτίδα μου...γιαυτό σε παραδέχομαι...δεντο βάζεις κάτω με τίποτα....

ElenaG είπε...

Αμάν βρε Γεωργία μου...μέχρι να σε διαβάσω κουράζομαι!!!!μα ποτε προλαβαίνεις ήθελα να ξερα!!! Έμαθες όμως πράματα σήμερα...χι χι
αν σε διάβαση κακομοίρα μου αλίμονο σου...που προδίδεις τους έρωτες!!!!

Ειρήνη απο Πειραιά είπε...

Καλησπέρα Αχτίδα. Η τούρτα, παρά το τρέμουλο,μια χαρά φαίνεται. Τι γευση είναι; Κάνει για του Αγίου Βαλεντινου σε ροζουλί τόνους και με καρδούλες; Συμφωνώ με τον κ.Α. Παπαγιάννη, η αληθινή αγάπη και η φροντίδα της οικογένειας και των γυρω μας, είναι η μόνη 'επένδυση' που αποδίδει σίγουρα. Η κόρη μου, που είναι στη Β΄ Λυκείου, συμφωνεί απόλυτα με τ' αποφθέγματα του μαθητή.

pelagia είπε...

Καλη ξεκουραση Αχτιδα μου την δικαιουσαι μετα απο τοσα που προσφερεις...Τα ηλιοτροπια σου πανεμορφα!!!!Συνεχισε ετσι οπως εισαι !!!!Καλη Κυριακη!!!φιλακια

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Νεφέλη μου κούκλος έχει γίνει..κούκλος γαλανομάτης και τη γλύκα του Δημήτρη μου στα μάτια!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ mammy on line, τα αφιλότιμα τι τραγούδια βγάζουν..φτιάξε γλυκιά μου κεκάκια και άστα να τα στολίσουν.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas αν σου έλεγα τι ανέκδοτα μου λέει θα σκάσεις από τα γέλια!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Α. Παπαγιάννης καλέ μου γείτονα που δεν γνωριστήκαμε..ευχαριστώ και εύχομαι τα καλύτερα στη χρονιά αυτή.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ mia μου..αν με έβλεπες το πρωί θα καταλάβαινες οτι κι εγώ πολλές φορές..γονατίζω ..μα..για λίγο..τόσο λίγο όσο πατά η γάτα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ειρήνη απο Πειραιά, φίλη μου την έκανα με γεύση πορτοκάλι από μέσα γιατί ..αυτό είχα και ήθελα να ξεφύγω από τα ..κλασσικά.Στείλε μου αν θες μέιλ στην ηλεκτρονική μου διεύθυνση να σου στείλω συνταγή εύκολη βέβαια ..εγώ δεν θέλω περίπλοκα πράγματα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ pelagia μου μόλις μπήκε ο άνδρας μου και ο παππούς μας..εδώ τελείωσε το ..ρηλαξ μου και πάω γαι τα βραδινά.Καλή σου νύθχτα!

kiki είπε...

Είσαι ένας καταπληκτικός Ανθρωπος..δεν έκανα λάθος με Α κεφαλαίο!!!!Πολλά φιλιά καλό Σ/Κ!!!

Ειρήνη από Πειραιά είπε...

Έστειλα mail, ευχαριστώ, περιμένω απάντηση.

foufoula89 είπε...

ΓΙΑΥΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ ΣΑΓΑΠΑΜΕ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΣΕ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΡΩΣ....ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

ElenArt είπε...

Αχτίδα, γεια σου. Σε διαβάζω εδώ και καιρό. Πρέπει να είσαι εξαιρετικός άνθρωπος, καλλιτέχνις, σύντροφος, μανούλα, γιαγιά. Και πρέπει να είσαι πολύ τυχερή που έχεις τέτοιο γερό "στύλο" στο σπιτικό σου. Να είστε πάντα καλά όλοι σας. Φιλιά πολλά και καλή χρονιά με υγεία, αγάπη και κέφι για δημιουργία. Καλό βράδυ.....

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ kiki σ' ευχαριστώ μα είμαι κι εγώ γεμάτη ελλατώματα, βαριέμαι εύκολα, δεν μου αρέσουν οι δουλειές στο σπίτι μα..τις κάνω, είμαι..κακομαθημένη πρώτα από τους γονείς μου και μετά από τον άνδρα μου, κλαίω πανεύκολα,δεν μπορώ να ..ξενυχτάω..θέλω αλλαγές στη ζωή μου, είμαι ευκολόπιστη ..απλά είμαι όμως ..γυναίκα, μητέρα , γιαγιά και φίλη..τίποτε περισσότερο..μόνο αυτό.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ foufoula89 κοριτσάκι σ' ευχαριστώ..τον έχεις το πίνακα μου;

marilia είπε...

Δίκιο έχει το παιδί! Συμφωνώ απόλυτα μαζί του! Τώρα βέβαια... και το... μεγάλο παιδί έχει απόλυτο δίκιο, αλλά ποιος θα το εξηγήσει στο μικρό παιδί;;; χαχαχαχαχα!

Τα φιλιά μου σ' όλους σας

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ElenArt φίλη μου σ' ευχαριστώ που σπαταλάς την ώρα σου μαζί μου.Τα είπα και στη Κική επάνω.. δεν είμαι κάτι σπουδαίο. Προσπαθώ να είμαι απλά ..αυτό που είμαι μα έχω πολλά ελλατώματα και αδυναμίες.Όσο για το "στύλο " μου..είμαι πολύ τυχερή, είναι το δώρο του Θεού για μένα..τον λατρεύω και ελπίζω να αισθάνεται το ίδιο για μένα.Τώρα πια έχουμε ο ένας τον άλλο αν θέλει ο Θεός μέχρι τη τελευταία μας πνοή.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ marilia. την έχει πάρει με κακό μάτι τη δασκαλα αυτό το παιδί..

Eva's blog είπε...

Υποκλινομαι στην ψυχη σου Αχτιδα μου!Θελω κι εγω την συνταγη της τουρτας!!!Οσο για τα ποιηματακια και τα 2 αγορια μου τα ξερανε και για το 2ο λενε πως ειναι απο το δεκαλογο του μαθητη!!!Υπεροχη καθημερινοτητα!!!Τρεμουλο????Συγνωμη αν ειμαι αδιακριτη.

annettaspace είπε...

Να είσαι καλά πάντα, να δίνεις και να παίρνεις αγάπη, γιατί σου αξίζει!! Φιλιά

labrini είπε...

Αχτίδα μου να είσαι πάντα καλά και να δίνεις την αγάπη σου σε όλους!είσαι η συντροφιά μας στο διαδίκτυο!μην σταματάς να μας χαρίζεις αισοδοξία.....Καλή Κυριακή!

EVAGELIA VRETTOU είπε...

Εμ, πώς να μη σε υπεραγαπάει ο εγγονός;;; Πρέπει να είναι κι αυτός, όμως, σκέτη γλύκα! Σου έμαθε και τόσα...που το πας αυτό;
΄Να είσαι καλά και να γλυκαίνεις τους γύρω σου είτε δίνοντάς τους απλόχερα την τρυφερότητά σου, είτε με τούρτες φτιαγμένες με τόση αγάπη!

OLINA M είπε...

Απίστευτος ο Πασχαλάκος!!!!
Και όσο μεγαλώνει,τόσο πιο όμορφος γίνεται!
Κούκλοι οι παππούδες,κούκλα και η μάνα...τι περίμενες;Τρία παιδάκια σαν ζαχαρωτά!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Eva's blog , θα την βάλω λοιπόν ανάρτηση στο άλλο πλοκ σήμ,ερα.όσο για το ποιηματάκι..όχι που δεν θα το ήξεραν τα σκασμένα..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ annettaspace, φίλη μου καλώς ήρθες θα σου κάνω επίσκεψη μέτα..τώρα φτιάχνω ντολμαδάκια!Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια γλύκιά μου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ labrini καλημέρα φίλη μου, να περάσεις κι εσύ καλή Κυριακή εγώ περιμένω το κουνιάδο μου να τον φιλοξενήσω.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ EVAGELIA VRETTOU, αν σας έλεγα τι μαθαίνω καθημερινά από τα απιδιά..άσε τα ..ανέκδοτα..μου λένε κάθε μέρα ένα..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ OLINA M , κοριτσάκι μου τα είπαμε στο τηλέφωνο..κάνω ντολαμδάκια τώρα..πάω...

Rena είπε...

Καλημέρα Αχτίδα μ' έκανες και γέλασα με τον αυθορμητισμό του μικρού!!!!!

love2love είπε...

αχ βρε τετοια γιαγια σκεφτονται ολοι και ναι πες του οτι ειναι τυχερος που σε εχει και αν θελει πολυ την κοπελιτσα θα την κερδισει και τις αλλες 14

kiki είπε...

Τι γλυκιά η κίνηση που εκανες! Νομίζω πως θα έκανα ακριβώς το ίδιο αχτιδούλα!

KaPaworld είπε...

Να' σαι καλά βρε Αχτίδα με έκανες και γέλασα με τα στιχάκια του εγγονού....είναι δυνατόν να θυμάσαι όοοοοολα τα άλλα και να ξεχνάς τα φάρμακα σου; ΔΕΝ ΣΕ ΠΙΣΤΕΎΩ!!!

ειρήνη χειροποιήματα είπε...

Είσαι τόσο μα τόσο γλυκιά Αχτίδα μου!! Είναι πολύ τυχεροί οι δικοί σου άνθρωποι!! Μόνο που θα σε μαλώσω στο θέμα της αγωγής που ΔΕΝ ακολουθείς... Να τα παίρνεις τα φάρμακά σου, μην τα ξεχνάς!! Σου στέλνω τα φιλιά μου!!
Υ.Γ. Παρακολουθώ τη νέα σου ενασχόληση με το κόσμημα και σε χαίρομαι κι ας μην έχω το χρόνο να σχολιάζω σε όλες τις αναρτήσεις σου :)

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

συγχαρητηρια για την αγαπη που τους εδωσες και για την ευαισθησια και καλωσυνη σου.Εισαι ΑΝΘΡΩΠΟΣ .Ολα αυτα που δινεις θα σου τα προσφερει διπλα η ζωη.Πανεμορφη η τουρτα.Καλη εβδομαδα να εχεις απο αυριο.

kalasarini είπε...

Είσαι αξιοθαύμαστη!! Να είσαι πάντοτε έτσι, σου εύχομαι!! Γεμάτη ζωή και ζωντάνια, κέφι για δουλειά και δημιουργία!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ rena μου τα είχα και σήμερα..φιάξαμε μέχρι..ντολμαδάκια!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ love2love μας βγήκε...ερωτιάρης..μάλλον το παππού έμοιασε το τσαχπίνη!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ kiki, φίλη μου μακα΄ρι να μπορούσα να φτιάξω και για 'άλλα παιδάκια. αν δεν κουραζόμουνα εύκολα πια θα πήγαινε στο Άσυλο να προσφέρω την εθελοντική παρουσία μου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Μαζί... KaPa, σώπα..κα πριμένω τη Δευτέρα να αγοράσω..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ειρήνη χειροποιήματα, έχεις δ΄θικιο είμαι τρομέρα αμελής με τα φάρμακα..τα παίρνω μόνο όταν τα ..χρειάζομαι.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS, Σκουτζάκο μου έρχομαι να πάρω το πρωί ανάσα για ξεκίνημα της εβδομάδος από σένα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ liana μου καλώς όρισες..φτου μου βρε..να μη με ματιάσετε!

Ελευθερία είπε...

τι γλυκός ο εγγονός σου!! να τον χαίρεσαι...πρέπει να είναι υπέροχο παιδί και πολύ καλός χαρακτήρας... εμ..με εσένα για γιαγιά τι περίμενε κανεις???