Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Ήρεμα, καθημερινά, φτιάχνω, μαγειρεύω, ζωγραφίζω...


Ήταν να μη πάρω φόρα φίλοι μου..απέδωσαν και τα ..ιδιαίτερα της Φανής.. έχω κάνει βραχιολάκια για όλα τα παιδάκια της γειτονιάς.. και τώρα σκέπτομαι σε ποιά άλλα να φτιάξω. 
Έκανα για την εγγονή μου, τη φίλη μου τη Σοφία, τα κοριτσάκια της Ολίνας, τη φίλη μου την Ελένη..και βλέπουμε! 
Συγχρόνως άρχισα το πίνακα μου που τον κάνω ανάγλυφο και έχει το ζόρι του γιατί να πάρει η ευχή έπαθα στο χέρι μου αλλεργία από τη Χλωρίνη , άνοιξε και πονάω.. Τώρα αν διαβάσει αυτά που γράφω η κόρη μου η Ειρήνη θα ..σταυροκοπηθεί γιατί η Χλωρίνη είναι ..άγνωστο προιόν για μένα..Τι το ήθελα να ανακατευτώ με αυτά!
Όλη μέρα μέσα σήμερα..έκανα παρέα στη Κλώντη που σαν κι εμένα κι αυτή έχει πρόβλημα με την υγρασία πια και το καιρό και κουτσαίνει στο χειρουργημένο ποδαράκι της. Περιμένω την Άνοιξη σαν την Δήμητρα τη Περσεφόνη της..όμως δεν διαμαρτύρομαι ..όλες οι εποχές έχουν την ομορφιά τους..τα πάντα με σοφία τα έκανε ο Θεός..
Λοιπόν μόλις έβγαλα πό το φούρνο πεντανόστιμα κουλουράκια πορτοκαλιού και τα..μασουλάω.. Ξέρω..ξέρω...πρέπει να θυμάμαι τη ζυγαριά!!! Αχ! βαχ! θα ήθελα να τρώω χωρίς να παχαίνω..καημός!

 ( η φωτογραφία από το αρχείο μου γιατί ..βαρέθηκα να βγάλω άλλη)

Αχτιδένια φιλάκια φίλοι μου..πρέπει να ..σοβαρευτώ και να ασχοληθώ με τη ζωγραφική μου περισσότερες ώρες..

37 σχόλια:

Αναστασία είπε...

Είσαι άπαιχτη!!!!!! Τα προλαβαίνεις όλα!!!!!! Σουπερ!Πολλά φιλιά!

δημητρα λαγονησι είπε...

φιλεναδα απο οτι βλεπω το ξενιχταμε αποψε!!πολυ ωραια τα κοσμηματα αλλα και τα κουλουρακια ειναι πειρασμος.φιλησε στο κεφαλακι της την κλωντη,και προσευχομαι και για τις δυο σας να μην πονατε.αυτη η υγρασια με εχη πεθανη αχτιδα μου.σας κατανοω και τις δυο.καλο βραδυ,και γρηγορα στο παπλωμα γιατι εξω κανη φιλακιαπολυ κρυο.

Eva's blog είπε...

Αχτίδα μου κανεις θαυματα και στα κοσμηματα!Μπραβομου αρεσει που δεν σταματας να κανειςπραγματα!!!Ετσι ολο ζωντανια και αγαπη να μας δειχνεις καινουργια πραγματα!!!Οσο για τα κουλουρακια λεω να τα δοκιμασω!!!Καλο ξημερωμα!!!!

Mani di fata είπε...

Θελω κουλουρακι γιατι ευωδιασε.Θελω βραχιολακι γιατι ειναι υπεροχα.Θελω να εισαι καλα.Θα ηθελα να ειμαστε πιο κοντα.Σου στελνω φιλια και καληνυχτες

Mani di fata είπε...

Θελω κουλουρακι γιατι ευωδιασε.Θελω βραχιολακι γιατι ειναι υπεροχα.Θελω να εισαι καλα.Θα ηθελα να ειμαστε πιο κοντα.Σου στελνω φιλια και καληνυχτες

εύα είπε...

εγώ θα βογγήξω για τα κουλουράκια για τα οποία θα ζητήσω και συνταγή γιατί τυχαίνει να έχω αρκετά πορτοκάλια!! θα συμφωνήσω απόλυτα για την ανυπομονησία για την άνοιξη που θα με βοηθήσει να ανασάνω, πάντα ο χειμώνας με ρίχνει όσο και να προσπαθώ να τον βλέπω θετικά... καλή συνέχεια στον ανάγλυφο πίνακα, είμαι σίγουρη θα βγει υπέροχος!!!

Ανώνυμος είπε...

αχτιδουλα υπομονη με την υγρασια,κ στην κερκυρα τα ιδια εχουμε,οσο για τα βραχιολακια κ τα κουλουρακια κ τα 2 υπεροχα.φιλια κωνσταντινα κερκυρα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Αναστασία μου καλημέρα όλη μέρα γλυκιά μου.Βαριέμαι στο σπίτι..επιθύμησα και τα κουλουράκια..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ δημητρα λαγονησι , χθες δεν σε πήρα τηλέφωνο τελικά..πιάστηκα με τη ζωγραφική..θα σε πάρω σε λίγο..να ξυπνήσεις πρώτα πουλάκι μου!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Eva's blog ,ε! δεν θέλω ψεμματάκια..καλούτσικα είναι μα θέλώ δουλειά ακόμα..θα μάθω ..είμαι και τελειομανής σε ότι ασχολούμαι και αν δω οτι δεν τα καταφέρνω..πάντως τα βραχιολάκλια έγιναν όμορφα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Mani di fata φίλη μου να σου στείλω..διάλλεξε ποιο θες και θα σου στείλω..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ εύα μου τα κουλουράκια άπαιχτα σου λέω. την συνταγή την έβαλα μα την έχω πάρει από το Γιώργο στο CUZINA

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ κωνσταντινα κερκυρα.ο καιρός αυτός με πεθαίνει..όλα με πονάνε..το ίδιο και ο άνδρας μου ..γεράσαμε φίλη μου!

Αντυ είπε...

Πανέμορφα τα βραχιολάκια, μοσχομυριστά τα κουλουράκια!! Θα ασχοληθώ κι εγώ σήμερα με κουλουράκια, είναι αγχωλυτικό θα έλεγα. Θερμίδες βέβαια αλλά τι να κάνουμε!
Πολλά φιλιά και καλημέρα!!

Μαρία είπε...

Σας ζηλεύω όλες.Εγώ για να φτιάξω κουλουράκια πρέπει να έχω γυρίσει από τη δουλειά,να έχω λύσει τις διαφορές των παιδιών μου (4 τον αριθμό), να έχω τακτοποιήσει τα ζώα του κτήματος όπου ζω,να έχω ρίξει μια ματιά στον κήπο,να έχω τελειώσει με τα δρομολόγια των αγγλικών και των ωδείων και....να μην παραπαίω από την κούραση...Και είμαι 50 να πάρει η ευχή...

Ανώνυμος είπε...

@αχτίδα,τι όμορφα μανούλα μου όλα!!τελικά το έχεις και το κόσμημα!!αυτό όμως για τον λαιμό και τα σκουλαρικάκια του θα το φόραγα ΄πολύ ευχαρίστως!!!!!!!!!!!!θέλω και εγώ,από όλα!!!!!!!!!!!καλημέρα μαμ

Vivika είπε...

Και κοσμηματάκια και κουλουράκια και ζωγραφική! Αχ πως ζηλεύω!

Ανώνυμος είπε...

Kαλώς σε βρήκα,γλυκιά μου!!!Μ'αρέσει το μπλόκ σου,μου μυρίζει μαμά!!!!Είσαι απίθανη,και χαίρομαι που θα τα λέμε....ζούμε και στην ίδια πόλη!!!Φιλάκια.....να χαίρεσαι τα παιδιά σου και τα εγγόνια σου!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Αντυ μου σ' ευχαριστώ..τα χαίρομαι που τα φτιάχνω είναι αλήθεια.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Όστρια γλυκιά μου χαίρομαι που ήρθες στη παρέα..ένα μπράβο σου ανήκει. πέρασα κι εγώ τέτοια λούκια παλιά όταν μεγάλωνα τα 2 κορίτσια μου και δούλευα στο εργαστήρι μου πολλές φορές μέχρι τις 1 τα ξημερώματα..όμως εγώ είχα ένα άνδρα που με βοηθούσε σε ΟΛΑ..από μαγειρική, παιδιά, σπίτι , δουλειά τα πάντα μέχρι τώρα.Λοιπόν ..προτίνω να σου τον στείλω για ..ιδιαίτερα μαθήματα στο δικό σου..Ηρωίδα είσαι γλυκιά μου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Νεφέλη μου ότι θες θα σου το φτιάξω κοριτσάκι μου..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ *Vivika τον..υπολογιστή δεν έβαλες στη..λίστα..δεν σας προλαβαίνω καλέ όλες να σας επισκεφτώ!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Natasa makeup-nails, καλώς σε βρήκα..στη πόλη μου ..άρα είναι σίγουρο οτι στην επόμενη συνάντηση που θα οργανώσω θα είσαι ..μέσα!

Hfaistiwnas είπε...

Άρχισα δίαιτα!!!! απαπαπα! Μη μου μιλάτε για γλυκά... μα που έχω βάλει τη σοκολάτα;

Μαρία είπε...

Βοηθάει ο καλός μου,αλλά είναι πολλές οι υποχρεώσεις και λάθος οι προτεραιότητές του.Τέλος πάντων...Χαίρομαι πολύ που σας γνωρίζω..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas, τι θα έλεγες να σου έστελνα ένα κεικ τρούφας με κρασί και υγρή γεύση;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Όστρια , ελπίζω να μη με παρεξήγησες, δεν σου τον κατηγόρησα απλά πρέπει η γυναίκα να περνά στον άνδρα οτι η οικογένεια είναι υπόθεση και των δύο και πρέπει να μοιράζονται όλα ..ή έστω τα περισσότερα.το επάγγελμα της νοικοκυράς είναι γλυκιά μου το πιο σκληρό και χωρίς αμοιβή γιατί το θεωρούν φυσική υποχρέωση της γυναίκας.όταν ο άνδρας μου με βοηθούσε ακόμα και στο άπλωμα ο πατέρας μου του έλεγε να πατήσει πόδι και να μου κόψει, λέει,τον αέρα..και η μητερα μου ήταν εργαζόμενη.

Hfaistiwnas είπε...

Ευχαριστώ αλλά κάνω δίαιτα!!!!

kiki είπε...

Τα κουλουάκια είναι μεγάλος πειρασμός και κάνω και δίαιτα! Οι νέες σου δημιουργίες είναι υπέροχες!!!Φιλάκια καλό σου βράδυ!

marilia είπε...

Μπορώ να χαζέψω όοοοοοολα τα πραγματουλάκια μασουλώντας τα αγαπημένα μου κουλουράκια;;;;;
Ευχαριστώ.

Γιάμμιιιιιιιιιιιι!!! (Ήθελα μέρες να τα φτιάξω, καλά έκανες και έβαλες το λινκ ;))

φιλί

stalamatia είπε...

Ενα κουλουράκι για αυριο στο κολατσιό θα ήταν ότι πρέπει !Σχεδόν τα μύρισα! Και τα βραχιολάκια για το Καλοκαίρι είναι σούπερ.Για στα χεράκια σου Αχτίδα

fotolabida maria είπε...

ΑΧΤΙΔΑ ΜΟΥ ΤΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ!!!ΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΣΟΥ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΑ!!!!
ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ!!ΦΙΛΙΑ!!

ElenaG είπε...

A! ρε κοριτσάρα μου δεν είναι για να κάτσεις ήσυχη εσύ!!! ωραία που είναι τα βραχιολάκια σου φαντάζομαι τη χαρά των κοριτσιών σου!!!! φιλια φιλενάδα μου...

Leviathan είπε...

maresei to gemato programma!!!! polla bravo!! filia kai kalo sou vradi!! :)

Fanypap είπε...

Τέλεια Αχτίδα μου!!!φιλάκια.

Μαρία είπε...

Συμφωνώ σε όλα όσα είπες και μάλιστα επαυξάνω.Στο σπίτι μας το νοικοκυριό είναι υπόθεση όχι μόνο δικό μου και του άντρα μου αλλά και των παιδιών μας.Αντιδρούν βέβαια μερικές φορές, αλλά τελικά κάνουν τουλάχιστον...τα μισά από αυτά που τους αντιστοιχούν.Μόνο που και πάλι μένουν πολλά για μένα,αφού το επάγγελμά μου(φιλόλογος) μου αφήνει περισσότερα περιθώρια.Δεν παραπονιέμαι,απλά γκρινιάζω λίγο γιατί είμαι μόνιμα κουρασμένη.Καλημέρα.....

Ελευθερία είπε...

στο είπα ήδη... σε θαυμάζω ειλικρινά... για την αγάπη που κάνεις το κάθε τι, για την φαντασία σου, την όρεξη σου, την δύναμή σου!!!!
φιλιά πολλά!!!