Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Μια μέρα γεμάτη γλυκιά παρεούλα..

Καλά λένε ότι η όμορφη μέρα φαίνεται από το πρωί..χθες λοιπόν πέρασα μία θαυμάσια μέρα.. ένα μοναδικό απόγευμα έστω και αν άφησα το Δημήτρη παραπονεμένο έξω από αυτήν. Πήγαμε λοιπόν στον Άγιο Φανούριο...οι παλιές φιλενάδες και συμμαθήτριες από το σχολείο..και ας μας συγχωρέσει ο Άγιος δεν βάλαμε γλώσσα μέσα.. Μου παραπονέθηκε η Μαιρούλα που δεν πήρα τη φωτογραφική μου μηχανή..
- Βρε φιλενάδα...πως το έκανες αυτό..ήθελα να βγάλεις φωτογραφία τη πίτα μου που τη διακόσμησα!!!!
- Το ξέχασα φιλενάδα μου..ή μάλλον είπα ντροπή..να βγάζω φωτογραφίες!
- Τώρα καλέ σε πιάσανε οι ντροπές;
Μας ευλόγησε ο παππάς τις πίτες , μοίραζα σε όσους είδα για τη ..ψυχή της μάνας του Αγ. Φανουρίου και πήραμε το δρόμο για το σπίτι της Μαιρούλας όπου μας έφτιαξε καφεδάκι, τσαγάκι και νηστίσιμα.." Αγιούσα"  η φιλενάδα μου μου φαίνεται ότι θα σώσει και τη δική μου ψυχή..
Τέσσερις συμμαθήτριες..Μαίρη, Γεωργία, Στίβη, Αλίκη...και τι δεν είπαμε...και τι δεν θυμηθήκαμε...Εκδρομές, γέλια, φάρσες, πονηριές μας, τώρα γιαγιάδες όλες μας...μα νέες στη καρδιά όπως τότε που κλειδαμπαρωμένες στο δωμάτιο του ξενοδοχείου στη Θάσο σε σχολική εκδρομή κοροϊδεύαμε τους πάντες ακόμα και τη ..μαμά της Στίβης που ήταν η ..καθηγήτρια φυσικής μας!
- Θυμάσαι , μου είπε, ήσουν η αγαπημένη της μαμάς μου..σε θυμάμαι να κουβαλάς πάντα το κουτί με τα όργανα της Φυσικής..όλο μου έλεγε ότι να σε έχω παράδειγμα..
- Θυμάσαι ..της είπα κι εγώ τι της κάναμε της καημενούλας;
Γυρίσαμε σπίτι μας..βραδάκι..μητέρες..σύζυγοι..γιαγιάδες..μα μέσα μας παιδιά..ακόμα περισσότερο γιατί οι αναμνήσεις τρέφουν τη νιότη της ψυχής..
- Πέρασες καλά κορίτσι μου; είπε ο Δημήτρης..και σκέφτηκα αστραπιαία ότι είναι ο μόνος άνθρωπος που με λέει και με " βλέπει" ακόμα κορίτσι του..
Σήμερα των Φώτων, σπίτι , κρύο, ο Δημήτρης πήγε το δένδρο στην αποθήκη μαζί με το κουτί με τα στολίδια. Έβαλα σε τάξη ένα ντουλάπι που είχα γεμάτο κεντήματα, σκούπισα, καθάρισα, έβαλα το φαγητό να γίνεται.. ράντισα το σπίτι με τον Αγιασμό να φωτιστεί η ζωή μας και η χρονιά.. Ο άνδρας μου βάζει γυψοσανίδες στο μαγαζί κι εγώ μαζί σας..παρεούλα στο  "καναπέ"..πάρτε και λίγη φανουρόπιτα..να την βάλετε το προσκεφάλι.. 
Φανή Παπαγεωργίου και κάθε άλλη  Φωτεινή και Φανούλα...Χρόνια Πολλά !


17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

@αχτίδα,και εγώ ξεστόλισα μανούλα,δεν μπορώ αλλο,βαρέθηκα!!εδώ βρέχει και έχει άκρως χειμωνιάτικο καιρό!!γιατί σκούπισες????η ηλεκτρική είναι δική μου!!!!!έκανα παστίτσιο.περιμένω συνταγή μπανάνα,κάτι θα βρείς έιμαι σίγουρη

Hfaistiwnas είπε...

Χρόνια πολλά λόγω της ημέρας!!!
Η παρέα μόνο μετράει!!!

AFRA είπε...

Σας διαβασα και ξεστολισα κι εγω για να τηρησω το εθιμο,αλλα μου φανηκε μελαγχολικο το σπιτι!Ετσι ξαναβαλα καποια φωτακια στο τζακι,καποιες ..
πινελιες εδω κι εκει κι εδωσα μια ..ζεστασια!Φυγαν και τα κοριτσια μου
και μειναμε με το συζυγο να κοιταμε
τα κουτσουρα και να διαβαζουμε...

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Νεφέλη μου κι εδώ κάνει πολλή κρύο σήμερα, έμεινα σπίτι και έκανα δουλειές..Θέλεις τούρτα με μπανάνα; θέλεις κέικ; θέλεις ρολό;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas, πράγματι τέτοιες καλές φιλίες μένουν.Αύριο ποιό παιδάκι γιορτάζειιιιι;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ AFRA μου σε καταλαβαίνω..εγώ πάντρεψα τις κόρες μου σχεδόν σε ένα χρόνο μαζί και το σπίτι άδειασε ..ο άνδρας μου ήταν απαρηγόρητος μα ..εγώ είμαι πιο ρεαλίστρια..αρκεί να είναι ευτυχισμένες.

OLINA M είπε...

Αφού λοιπόν συμμαζεύτηκες,έλα μια βολτούλα κι από εδώ να μαζέψεις και τα δικά μας, που έχουν γεμίσει χρυσόσκονη ακόμη και τ'αυτιά μου.....!
Και επειδή είσαι κρυουλιάρα και δεν τη θέλεις τη βροχή,μπορώ να περιμένω και λίγες μερούλες....δε με χαλάει!!!

kiki είπε...

Έχεις το χάρισμα να δημιουργείς υπέροχες στιγμές στή καθημερινότητά σου καί σε χαίρομαι γι αυτό! Πολλά φιλιά!!!!

Ανώνυμος είπε...

γλυκια μου αχτιδουλα παντα να περνας τοσο ομορφα,φιλια πολλα απο μια ανεμοδαρμενη,10 μποφωρ,κ βροχερη κερκυρα.κωνσταντινα

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ OLINA M, κοριτσάκι μου καλά τα λες..κρυουλιάρα..σήμερα έμεινα μέσα όλη μέρα..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ kiki..απλά χαίρομαι εύκολα και με τα πιο απλά πράγματα φίλη μου..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Κωνσταντίνα Κέρκυρα,φίλη μου σήμερα κάνει τόσο κρύο που ούτε στο μπαλκόνι δεν βγαίνω..

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

ΚΑλησπέρα ΑΧΤΙΔΕΝΙΑ μου απο ότι ειδα εσύ συμάζεψες και ξεστολισες η αναποδα το ειπα ..χι..χι.. δεν πειραζει..τέλειωσαν και οι γιορτινες μέρες και ο καθενας στον μπάγκο του που λένε στην καθημερινότητα μας... είδες ..πως νιώθεις όταν φέυγουν τα παιδια και κάνουν δική τος οικογένεια;;και αμα φύγουν και τα εγγόνια να δείς ...αλλα ας έχουν την υγειά τους..όλα όπου και να είναι...εμας η έγγονή μου τώρα πιά μένει Αθήνα γιατ΄στην Κρήτη δύσκολα να έυρισκε δουλεια στο επάγγελμα που σπούδασε....σεναριο σκηνοθεσία....ααλλά ειπαμε ας έχουν την υγεια τους!!!!!! με το καλό μα περάσει και αυτός ο χρόνος!!!!! φιλακια..

Hfaistiwnas είπε...

Εγώ!!!

Theogr ο κηπουρός είπε...

Εύχομαι μια καλύτερη χρονιά να ήσαστε γεροί και να αντέχετε.

Fanypap είπε...

Αχτιδούλα της ζωής μας, σ'ευχαριστώ πολύ γλυκούλα μου!!! ο Θεός να σ' έχει καλά να μας δίνεις χαρά!!!! και ότι επιθυμείς να εκπληρωθεί φέτος!! φιλάκια ποοοοοοολάάάά!!!!!
Να χαίρεσαι το πανέμορφο αστέρι σου την Κορούλα σου γλυκιά μου!!!Χρόνια της Πολλάάάάάά΄!!!και ευτυχισμένα!!!

Δάφνη Χρονοπούλου είπε...

Έρχομαι απόψε με πολλές-πολλές ευχές Αχτίδα κι ένα μεγάλο ευχαριστώ για την επίσκεψη.
Έρχομαι συχνά κι έχω διαβάσει όλα τα παλιά & πάντα παίρνω κουράγιο από το πηγαίο 'joie de vivre' (αν ξέχασες τα σχολικά ο Δημήτρης θα σου μεταφράσει),το κέφι, τη ζωντάνια, τη ζεστή αγάπη σου που αγκαλιάζει ό,τι σε πλησιάζει.
Σχολίασα και παλιότερα, όταν αγωνιούσα κι εγώ όπως κι άλλοι αναγνώστες για την υγεία της Κλώντης μα δεν περίμενα να βρεις το χρόνο νε με επικσκεφθείς με τόσες φίλες, τόσα μαγειρέματα και τη πλούσια ζωή σου.
Αχτίδα με συγκίνησες που πέρασες από το δικό μου και μου δίνεις την ευκαιρία να σου ευχηθώ από καρδιάς Καλή Χρονιά με όλα τα καλά, Υγεία σε όλους σας, Αγάπη πάντα και Έμπνευση και πολύ πολύ κουράγιο!