Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Στα γενέθλια μιας μικρής φίλης!

Αποχαιρέτησα σήμερα τη ψυχοκόρη μου και μετά με την εγγονή μου χεράκι χεράκι πήγαμε για ψώνια..πήραμε και τον..παππού μαζί μας βέβαια γιατί ..στη προκειμένη περίπτωση ..μας συμφέρει!
Πήραμε ότι θέλαμε και μετά στο σούπερ μάρκετ για ότι μας έλειπε για να φτιάξω μανιταρόπιτα και τυρόπιτα για τα γενέθλια της γλυκιάς Μαρίνας της ..κολλητής της εγγόνας μου. Μία φιλία δυνατή από αυτές που λατρεύω..σχεδόν αδελφούλες θα έλεγα..Έφτιαξα λοιπόν τις πίτες μου, αγόρασα και το δωράκι μου ( σκουλαρίκια ) σημαιοστολίστηκα, πήρα τα εγγόνια μου και τη τούρτα που έφτιαξε η κόρη μου η Ιωάννα και..


Να ζήσεις Μαρίνα μου και Χρόνια Πολλά..μεγάλη να γίνεις χωρίς ...να χρωστάς!


Δεν υπήρχαν άλλα παιδιά μα.. τα δικά μας δόξα το Θεό φθάνουν για να φτιάξουν ένα πάρτι σε δευτερόλεπτα.Το τι χαμός έγινε με αυτά τα..δεν ξέρω και πως τα λένε.. κόντεψαν να βάλουν φωτιά το σπίτι!


Νομίζω ότι έμαθε πως ότι λάμπει τόσο πολύ .. εύκολα σβήνει και γίνεται απλό ..κάρβουνο!
Παρακολουθήσαμε μετά ..παράσταση από τα μικρά με χορό και τραγούδι, μας παραπονέθηκαν ότι συζητούσαμε και δεν τους δώσαμε τη πρέπουσα προσοχή...Τους αφήσαμε να συνεχίσουν και φύγαμε εμείς οι δύο παππούδες για τη γωνιά μας..το σπίτι μας..η Κλώντη κόντευε να πάθει σοκ από τη φασαρία! 
Είχα όμως και μία σοβαρή παρένθεση μέσα σε όλα αυτά.. Ένα νέο κορίτσι 18 ..μισό όπως μας  δήλωσε ( όταν είσαι τόσο το λες με καμάρι!!!) που σπουδάζει στη Παιδαγωγική του Παν. Θεσσαλονίκης και επιτέλους είχα καιρό να ακούσω μία αισιόδοξη φωνή..
- Πιστεύω ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες, μου είπε, ότι θα δυσκολευτούμε όμως θα διορθωθούν τα πράγματα..δεν γίνεται διαφορετικά, ήμαστε νέοι..έχουμε πολλά να κάνουμε....
( λέτε να έχω καμία άλλη κόρη; σαν να ακούω εμένα στο ροζ συννεφάκι μου! )
Αύριο με το καλό λέω να ζωγραφίσω κάτι.. έτσι για να ξεμουδιάζω αν και μου ήρθε μία επιθυμία να ασχοληθώ με ( μη γελάσετε.. ) ζωγραφιστά σκουλαρίκια..
Αυτές τις μέρες αγόρασα αρκετά και μου κατέβηκε ιδέα και επιθυμία να φτιάξω κι εγώ ..για την εγγονή μου βέβαια και φίλες..Έχω και παραγγελία ένα πίνακα που μέχρι τώρα δεν είχα την επιθυμία να ασχοληθώ..θέλω να φτιάξω και λίγα προσχέδια για κατασκευές Πασχαλινές...τι στο καλό..πρέπει να εγκαινιάσω το γραφείο μου..
Αχτιδένια φιλάκια.. η κουβέντα μου με τη νεαρή μου φίλη μου άνοιξε τη ψυχή..


31 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

@αχτίδα,αχ τι όμορφα που περάσατε μανούλα μου,έτσι όπως είδα τις φωτο ήταν σαν παραμύθι!!!ευτυχώς υπάρχουν αισιόδοξα παιδιά που ελπίζουν....έτσι πρέπει να είμαστε όλοι!!!!ζωγραφιστά σκουλαρίκια ε?τέλειο μου ακούγεται.φιλιά μαμ καλό βράδυ

Αντυ είπε...

Ελπίδα και Αισιοδοξία γι αυτο το χρόνο! Δεν έχει νόημα να μιζεριάζουμε γιατί κάνουμε κακό στους εαυτούς μας.Οπως η μικρή έτσι κι εμείς πρέπει να δούμε από άλλη οπτική γωνία τα πράγματα..
Οσο για τα ζωγραφιστά σκουλαρίκια είμαι σίγουρη πως θα είναι όμορφα αφού θα βάλεις το χεράκι σου!
Ωραίες οι φωτογραφίες!
Καλό ξημέρωμα!
Φιλάκια

Fanypap είπε...

Χρόνια πολλά στην εορτάζουσα!να τα χιλιάσει!!!
Χρόνια πολλά και σε σας!!Καλή χρονιά!!! έχεις δίκιο Αχτίδα μου, δεν θέλει τίποτα άλλο η ψυχή!!!αγάπη από ανθρώπους που αγαπά!!!φιλάκια γλυκιά μου!!!

Ανώνυμος είπε...

Να ζήσει η γλυκιά Μαρίνα!

Πράγματι είναι ξεχωριστές οι παιδικές φιλίες... Μακάρι να δυναμώνει με το πέρασμα του χρόνου η φιλία των κοριτσιών και να τις συνοδεύει στη ζωή τους!

Καλό ξημέρωμα! xoxox

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Νεφέλη μου το ξέρεις πως όταν φτιάξω θα βάλω σίγουρα και για σένα στην άκρη!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Αντυ μου καλημέρα, ακριβώς..πρέπει να χαμογελάμε, να ελπίζουμε, η κακή διάθεση μας "ρίχνει", μας "καντεμιάζει".Λοιπόν πρέπει να αλλάξουμε τη στάση μας.Δύσκολο μα όχι αδύνατο.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Φανή Παπ., Ζωγράφος, ποιό γλυκό κοριτσάκι γιορτάζει μεθαύριοοοοο;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Branwen66, είναι ένα γλυκό και πολύ βολικό κοριτσάκι που αξίζει να το έχεις φίλη.Εγώ με τη Μαιρούλα ήμαστε φίλες 42 χρόνια χωρίς να ανταλλάξουμε ποτέ ούτε μία κακή κουβέντα.

Hfaistiwnas είπε...

Η ελπίδα ποτέ δεν χάνεται και στους μικρούς και στους μεγάλους!!!! Πολύχρονη η εορτάζουσα!!!

kiki είπε...

Καλημέρα!!! Να τα εκατοστήσει η μικρή φίλη σου!! Μη κατέβεις ποτέ από το ρόζ συννεφάκι σου γιά να σκορπάς αισιοδοξία πού τόσο τήν έχουμε ανάγκη!Φιλιά!!!

ElenaG είπε...

η κουβέντα μου με τη νεαρή μου φίλη μου άνοιξε τη ψυχή..
...και συ τη δικη μας αγαπημένη μου!!!!

καλά ο Δημητρος μου...ΚΟΥΚΛΟΣ!!!!

Effie's Sweet Home Designs είπε...

ΑΧΤΙΔΑ ΜΟΥ ΠΑΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΑΡΤΑΚΙΑ; ΕΜ ΠΑΙΔΑΚΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ..... ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ!!!!!!
ΦΙΛΑΚΙΑ.

theano ka είπε...

Πολύ όμορφες φωτογραφίες ακτίδα μου!Ζεστή και γλυκιά ατμόσφαιρα που έφτασε μέχρι εδώ.Πάντα να περνάτε καλά.... και άσχετο....ζητάω πολλά που θέλω τη συνταγή για την μανιταρόπιτα?

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas αν μπορούμε ας κάνουμε διαφορετικά..κρύο σήμερα..εσεός εκεί φαντάζομαι!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ kiki, βρε το έχω..γραπώσει μη μου φύγει!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ElenaG, σε πήρα 2 φορές τηλέφωνο...ντρεξού!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Effie's Sweet Home Des, με κάλεσε το ίδιο το παιδάκι..επέμενε..ε! του έφτιαξα και τα καλούδια, ήταν και τα εγγόνια μου.Μου αρέσει όμως κι όλας!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ theano ka, φίλη μου δεν βρήκα ηλεκτρ. διεύθ. για να σου τη στείλω, νομίζω οτι την έχω στο άλλο μπλοκ, ψάξε διαφορετικά στείλε μου μέιλ να σου τη στείλω, είναι λατρεμένη πίτα στα παιδιά μου.

marimar είπε...

Τι ωραία να περιστοιχίζεσαι από παιδιά. Να τα χαίρεστε και την εορτάζουσα ιδιαίτερα. Μια μικρή εγγονή φίλη είναι αχτίδα ελπίδας και αισιοδοξίας.
Όσο για την νεαρή φίλη σου των 18 1/2 Μαΐων. Τι να σου πω. Και εγώ πιστεύω ότι η αισιοδοξία κυρίως των νέων ανθρώπων θα μας βγάλει από το τέλμα. Γιατί μη μου πεις όσο και να είμαστε στο ροζ συννεφάκι, από κάτω υπάρχει ένα τέλμα.
Τι, να μην κοιτάζω κάτω γιατί θα ζαλιστώ, μεγάλη γυναίκα; Ό,τι πείτε αγαπημένη μου!!!!!

Tante Kiki είπε...

Αχτίδα μου, λατρεύω τη σχέση σου με την εγγονή σου και τα παιδιά γενικά! Είναι υπέροχα,ειλικρινή και σε γεμίζουν χαρά κι αισιοδοξία!!!! Μακάρι το μέλλον τους να είναι καλύτερο από το παρόν τους για να το βλέπουμε κι εμείς να χαιρόμαστε γιατί είναι κρίμα κι άδικο γι αυτά!!! Χρόνια πολλά στην εορτάζουσα και φιλιά!!

Rena είπε...

Να τα εκατοστήσει το Μαρινάκι είναι πολύ τυχερή που έχει τέτοια κολλητή και με τέτοια γιαγιά μάλιστα!!!
Φιλάκια πολλά !!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Tante Kiki, φίλη μου , ο κόσμος των παιδιών είναι ..ότι χάσαμε στο διάβα της ζωής μας, γι' αυτό τον χαίρομαι όποτε τον έχω.Τα παιδιά με αγαπούν σε γενικές γραμμές ίσως γιατί τα καταλαβαίνω και γίνομαι ένα με αυτά απλά..κρατώ και τα λουριά.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ marimar, αν δεν είχα και το ροζ συννεφάκι μου ..Πριν λίγο ενώ μαγείρευα ξαφνικά τα χέρια μου έπαψαν να λειτουργούν για λίγο..το ίδιο και τα πόδια μου..μετά πέρασε..έσπασα ένα πιάτο..μου έκανε και μία αγκαλίτσα ο άνδρας μου..όμως έχω το συννεφάκι μου , ταξιδεύω επάνω του και βλέπω το κόσμο από όποια μεριά το θέλω..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ rena μου χθες μπήκα στο μπλοκ σου και δεν μπορούσα να αφήσω σχόλιο..μου άρεσαν αυτά που είχες..

Ερωφίλη είπε...

Με τέτοιες γιαγιάδες γίνεται να μη βλέπουμε τη ζωή αισιόδοξα;
Παίρνεις ενέργεια από τα νεαρά και μας την μεταδίδεις!
Κάτι πήρε τ΄αυτί μου για ζωγραφιστά σκουλαρίκια. Τι ναι πάλι τούτο; Σε τι υλικό αναφέρεσαι; Ενδιαφέρον....
Χρόνια Πολλά στην φίλη μας,να εκατοστήσει τα χρόνια της και καλή τύχη στη ζωή της.

pelagia είπε...

Ετσι μπραβο ζωγραφικη κατασκευες καινουρια σχεδια...ονειρα αισιοδοξια..οχι μιζερια οχι γκρινιες...καλη χρονια Αχτιδα μου

Ανώνυμος είπε...

καλη χρονια με υγεια και δυναμηηηηηηηηηηηη..

καλο βραδυ με φιλια..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ερωφίλη μου ευχαριστώ όσο για τα σκουλαρίκια ..τα έχω στο μυαλό μου και θα τα δοκιμάσω..ξέρεις όταν θέλω κάτι το κάνω..έστω και αν αποτύχω!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ pelagia , βάλε τη μιζέρια σε ένα τσουβάλι και ρίξε την στον απύθμενο γκρεμό!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ evi_athanasiou , καλή χρονιά και σε σένα φίλη μου ..ότι καλύτερο σου εύχομαι!

Ελευθερία είπε...

σίγουρα περάσατε υπέροχα!!!!! και τι καλό να ακούς αισιόδοξα μηνύματα από νέους ανθρώπους... μακαρι να βγουν σύντομα αληθινά...τώρα θα μου πεις, αν πιστέψεις το όνειρο, θα γίνει πραγματικότητα!!! οπότε....


θετική σκέψη και πάμε για δημιουργία!!!
φιλιά πολλά από τη Σάμο!!!
Ελευθερία