Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Σήμερα θα πούμε παραμύθια....

Πάνε τα..ταβατούρια..βλέπω κι όλας το δενδράκι μου σαν..παρελθόν! Χθες πήγα το ταξιδάκι μου στην Έδεσσα ..έτσι βρε παιδάκι μου να πάρω λίγο παγωμένο αέρα! Τι κρύο που είχε δεν λέγεται..είμαι και κρυουλιάρα όσο δεν φαντάζεστε. Αν μπορώ να πάρω για μπουφάν το ... πάπλωμα μου θα το έπαιρνα και τρώω δούλεμα από τον άνδρα μου που είναι το ..άκρως αντίθετο.
Σήμερα περίμενα τη ψυχοκόρη μου τη Αθηνούλα με τον άνδρα της, ετοίμασα το δωμάτιο, η κρεατόσουπα μαγειρεμένη από τον ανδρούλη μου και ακόμα και η Κλώντη καταλάβαινε πως κάτι περιμέναμε...σας δείχνω την ..υποδοχή που της έκανε..


Όμως το τραπέζι μας γέμισε και από τα εγγόνια μας , φάγαμε μαζί και  η εγγονή μου ψιθύρισε στο αυτί μου..
- Γιαγιά σήμερα θα μείνω μαζί σου..όπως παλιά..θα κοιμηθούμε αγκαλίτσα! Θα φτιάξουμε πίτα, θα κάνουμε γλυκό..
-Όχι άλλο γλυκό..ούτε για αστείο..όμως πίτα..το συζητάμε. 
Βλέπετε έχουμε αύριο να πάμε σε πάρτι γενεθλίων της ..κολλητής της και η..γιαγιά υποσχέθηκε μανιταρόπιτα και τυρόπιτάκια..έχουμε και ένα μυστικόοοοοο...θα πάμε να αγοράσουμε δωράκι για τη μαμά της..Ιωάννα..γιορτάζει σε λίγο! Λατρεύω αυτό το παιδί, είναι το μικρό μου κοριτσάκι και τώρα που μεγαλώνει εγώ στα ματάκια της βλέπω το μωρό που κοίμιζα στην αγκαλιά μου και της έλεγα παραμύθια.. Θυμάμαι τη δική μου γιαγιά..ήρθε η σειρά μου..κυλάει ο χρόνος..κυλάει η ζωή..Ακούστε με όταν σας λέω να ζείτε τη κάθε στιγμή που έχετε όπως και αν σας έρθει..
Ξέρω ότι η γενική άσχημη κατάσταση επηρέασε τη ψυχή και τη διάθεση σας..ξέρω ότι ο χρόνος που μπήκε είναι σημαντικός και μας φοβίζει..κι εγώ ακόμα προβληματίζομαι.. έχω παιδιά...
Φίλοι μου ας ήμαστε δυνατοί και αισιόδοξοι και κυρίως ο ένας κοντά στον άλλο. Είναι σαν να ζω ιστορίες της γιαγιάς μου όταν μου μιλούσε για τις δύσκολες  μέρες που περνούσαν μετά το πόλεμο..θυμάμαι όμως και τις αφηγήσεις της για το δέσιμο των γειτόνων..για όσα μοιραζόντουσαν..τα πιάτα φαγητού ή γλυκού που ταξίδευαν από πόρτα σε πόρτα.. 
Αλήθεια τι θα γίνει όταν δεν θα έχουμε πλέον να..πληρώνουμε χαράτσια;  Λέτε να μας βάλουν φυλακή; Ίντερνετ έχει καλέ εκεί; Ήρθε και η Αθηνούλα μου και μου έκανε τη καρδιά περιβόλι με όσα μου έλεγε...Καλέ..δεν θέλω να ακούω..σαν την στρουθοκάμηλο θέλω να βάλω το κεφάλι στην άμμο.. δεν θέλω ειδήσεις..δεν θέλω προβλέψεις..Το ροζ συννεφάκι μουυυυυυυ!
Η εγγονή μου είναι το φάρμακο..σήμερα θα πούμε παραμύθια..

36 σχόλια:

Ερωφίλη είπε...

Ανταλλαγές καλή μου, θα κάνουμε!!!
Εσύ θα ζωγραφίζεις πίνακες και μεις θα σου στέλνουμε χόρτα του βουνού,τυράκι από την κατσικούλα μας, μέλι από τα μελίσσια μας.......
Τι άλλο να πούμε να παρηγορηθούμε;
Υγεία έχεις; αυτό τα κλείνει Ο Λ Α!
Τελεία και παύλα.

Unknown είπε...

Αχτιδούλα μου τι άνθρωπος είσαι εσύ;;;;;; μιλάς μέσα στην καρδιά μου. Τα λόγια σου βρίσκουν ίσια την καρδιά μου. Μην με παρεξηγήσεις (που σε λέω αχτιδούλα αλλά είσαι κοντά με την μαμά μου). Μιλάς μέσα στην καρδιά και την ψυχή μου. Σου αξίζει το καλύτερο!!!! Και ο Θεός υπόσχέθηκε να δώσει στα παιδιά του αυτά που η καρδιά τους επιθύμησε δυνατά (απόσπασμα από το βιβλίο ένας Θεός πάνω σε μια Harley, που είναι για μένα το προσωπικό μου Ευαγγέλιο). Πω πω πάλι πολυλογία Σε φιλώ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kiki είπε...

Είσαι μιά γλυκειά μανούλα καί γιαγιά τι άλλο να ζητήσει κανείς εκτός από υγεία?Να είσαι πάντα καλά καί να ζείς έντονα ευτυχισμένες οικογενειακές στιγμές!!!Καλό σου βράδυ!

Κωνσταντίνα είπε...

Καλή χρονιά με υγεία και οικογενειακές στιγμές γεμάτες ευτυχία, όπως στα παραμύθια!

δημητρα λαγονησι είπε...

αχτιδα καλως δεχτηκες την αθηνουλα.καλα να περασετε.οσο για την εγγονη σου σε καταλαβαινω γιατι και εγω μεγαλωσα την δικια μου και μου λειπη απο εχθες που εφυγε.κοιταξε το email που σου εχω στειλει.συμφωνω με την ερωφιλη.θα κανουμε ανταλλαγες.τραχανα,τουρσι απο την συνταγη του δημητρη,μαρουλακια απο το μικρο μου μποστανι,οτι εχη ο καθενας.πολλα φιλακια

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ερωφίλη,αυτό πια το έχω σίγουρο!Λοιπόν..θα ζωγραφίζω, θα κάνω γλυκά, θα κάνω μπέιμπι σίτιγκ με παραμύθια,θα φτιάχνω κατασκευές..ποιός θα τα θέλει βρε παιδιά; Δεν φοβάμαι γλυκιά μου..εγώ μπορώ και χρειάζομαι πια μόνο τα..φάρμακα μου μα κυρίως τον Δημήτρη μου..δηλαδή.. την υγεία του!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Βαλάντη Λακούτση, καλά με φωνάζεις γλυκιά μου..μαμά όλων είμαι..ιδιαίτερα τα κορίτσια τα λατρεύω.Μιλώ και γράφω όπως σκέπτομαι και αισθάνομαι εκείνη τη στιγμή που το γράφω.Ξέρω οτι είναι..παιδιάστικο μα..έτσι είμαι.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ kiki , τώρα που λες..κάναμε μπάνιο..βάλαμε τις πιζάμες μας, φτιάξαμε τα μαλλιά μας και τώρα πιάσαμε από έναν υπολογιστή η κάθε μία !

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Κωνσταντίνα μου σ' ευχαριστώ γλυκιά μου σου εύχομαι μία Καλή Χρονιά.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ δημητρα λαγονησι , τώρα που το λες..από το Δημήτρη έχω πολλά να κερδίσω αν τον νοικιάσω..θα μαγειρεύει, θα κάνει δουλειές, θα φτιάχνει απο ηλεκτρολογικά μέχρι υδραυλικά, τουρσιά, μαρμελάδες...ουυυυ!!!θα έχω για ανταλαγή πολλά να δώσω.

Hfaistiwnas είπε...

Αν είναι να μας βάλουν όλους φυλακή; Μήπως θα μας κάνουν τα σπίτια μας φυλακή; Καλά να περνάτε!!!

Ελευθερία είπε...

της γιαγιας τα παραμύθια...πόσο όμορφα είναι...να ακούς και να ταξιδεύεις..μακρυα από την πραγματικότητα και τη μαυρίλα της... ας πιάσουμε όλοι μας ένα συννεφάκι... γιατί δεν μας βλέπω καλά!!!! πολλά φιλιά και υγεία πάνω απ' όλα...
φιλιά πολλά!!!

Ανώνυμος είπε...

αχτιδα μου καλη χρονια ευχομαι σε σενα και ολη την οικογενεια σου υγεια ελπιδα και ολα τα καλα του κοσμου να σασ φερει το 2012. εφη απο λοκριδα πολλα φιλακια !!!!!!!και μια αγκαλιτσα στην κλωντιτσα....

Μαριάνθη είπε...

ΠΕΡΑΣΑ ΝΑ ΣΟΥ ΕΥΧΗΘΩ Η ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΚΟΥΒΑΛΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ.ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

αχτιδουλα μου πανω απο ολα υγεια ολα τα υπολοιπα θα τα βρουμε φιλια,κωνσταντινα κερκυρα

ikaxela είπε...

Καλή Χρονιά, υγεία και ευτυχία!!! Έχουμε μόνο ο ένας τον άλλο και όλα καλά, τί άλλο να ζητήσει κανείς. Φιλιά!

Ξανθή είπε...

Καλημέρα και καλή χρονιά και πάλι!!
Αυτό που λέει η Ερωφίλη είναι από τα πιο πιθανά σενάρια εξέλιξης της Ελλάδας, το έχω ζήσει στα παιδικά μου χρόνια, στο μαγαζί που διατηρούσε ο πατέρας στο χωριό έφερνε κάποιος τα αυγά προκειμένου να αγοράσει λάδι , ζάχαρη κλπ.
Ας ελπίσουμε ότι κάποιοι θα σκεφτούν πιο ώριμα και θα βγούμε από όλο αυτό το κακό.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas, δεν βλέπω όμως να έχει χώρο στη φυλακή! Θα πάρουμε τα..βουνά, εκεί κοντά σου καμιά καλυβούλα έχει βρε παιδάκι μου; Τι το ήθελε το μαγαζί ο δικός μου..καλύτερα να αγοράζαμε το κτήμα..όμως..δεν χάνω την αισιοδοξία μου..όλα θα πάνε καλά!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ελευθερία μου της το είπα το παραμύθι το βραδυ και πριν κλείσουν τα μάτια της μου είπε:
- γιαγιά τι όμορφα που τα λες, πως τα σκέπτεσαι όλα αυτά!
- Με αγάπη γλυκιά μου της είπα. μόνο με αγάπη γεννιούνται τα παραμύθια!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Έφη από Λοκρίδα. ευχαριστώ κορίτσι μου σου εύχομαι όλα να σου πάνε καλά..και να κάνουμε παρέα όπως και αν έρχονται..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Μαριάνθη μου σ' ευχαριστώ. ελπίζω το αγοράκι σου να ξεπέρασε το πρόλημα του..Καλή Χρονιά φίλη μου ελπίζω στο επόμενο κάλεσμα να έρθεις σπίτι να τα πούμε πάλι από κοντά αφού γνωριστήκαμε..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ κωνσταντινα κερκυρα, ευχαριστώ και μακάρι ο κόσμος γύρω μας να πάει καλά!Καλή Χρονιά με υγεία και αγάπη.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ikaxela ακριβώς φίλη μου ,όταν υπάρχει δέσιμο με τους ανθρώπους θα υπάρχει και ελπίδα να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ξανθή μου έχεις καμιά ελπίδα να βγεί η χώρα μας από αυτό το λούκι; εγώ δεν έχω, πάντα προετοίμαζα τον εαυτό μου για τα ..δύσκολα..στη ζωή, στη δουλειά, στις σχέσεις..όσο ρομαντική και ευαίσθητη είμαι τόσο συγχρόνως είμαι τρομερά ρεαλίστρια..ίσως γι' αυτό αντέχω στα δύσκολα..γιατί δεν με πιάνουν απρόοπτα.Θα επιζήσουμε..θα προχωρήσουμε..ο Ελληνας είναι σαν τον Φοίνικα..γεννιέται μέσα από τις φλόγες.

Ανεράιδα είπε...

Καλή χρονιά, Αχτίδα μας!! Με όσο το δυνατόν λιγότερες έγνοιες και στενοχώριες!!! Κατά τα άλλα συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.....

Αγγελικη Ν είπε...

Αχτίδα μου χρόνια πολλά!Σου στέλνω τις καλύτερες ευχές μου για σένα και την αγαπημένη σου οικογένεια! Καλή χρονιά, με χαμόγελα!

myStickland είπε...

Aχτιδούλα..''δυνατοί και αισιόδοξοι''..αυτές είναι οι δυο λέξεις που κρατώ και εύχομαι και εγω σε όλους μας..
να θυμόμαστε οτι όλα αυτά που βιώνουμε, ίσως μας κάνουν περισσότερο σοφούς και προσεχτικούς..
Καλή χρονιά!<3

Ανώνυμος είπε...

@αχτίδα,να περάσετε όμορφα στην Μαρίνα!!η Βάσια είναι ένα καταπληκτικό κορίτσι!!δεν ήθελα να σε στεναχωρήσω μανούλα μου..αλλά ξέρεις...σας νιώθω οικογένειά μου!!ας ζούμε όσο μπορούμε το σήμερα..και βλέπουμε!να πείς της Ιωάννας ένα μεγάλο μπράβο για την σοκολατόπιτά της.ευχαριστώ για όλα μανούλα μου!!!φτάσαμε σπίτι στις 3 και μας περιμένανε φυσικά όλοι οι λογαριασμοί μας στο γραματοκυβώτιο..ευτυχώς και μία ευχητήρια κάρτα!!πάλι καλά

Η ΑΠΕΝΑΤΙ ΟΧΘΗ είπε...

Πολλές ευχές για μια δημιουργική χρονιά!!

Tante Kiki είπε...

Αχτίδα μου γλυκιά, τώρα με έβαλες σε σκέψεις... αν έχει Ιντερνετ στη φυλακή τότε ίσως είναι καλά εεεε;;;; χαχαχα! Ας έχουμε υγεία και τα άλλα θα τα παλέψουμε!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανεράιδα μου ευχαριστώ καλή χρονιά σε σένα καισ την οικογένεια σου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Αγγελικη Ν, φίλη μου καλή και εύκολη χρονιά να έχουμε , όλος ο κόσμος.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ myStickland, εμείς αγάπη μου δεν γονατίζουμε εύκολα..αυτό η Τρόικα δεν το ξέρει ακόμα..έχουμε το δικό μας θεό..!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Νεφέλη μου ελπίζω να πέρασες καλά, σου δίνω φιλάκια και σου κρατώ την..ηλεκτρική για την επόμενη φορά!Πέτα τους λογαριασμούς και κράτα τη κάρτα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΧΡΥΣΑ ΣΤΑΧΥΑ, ευχαριστώ φίλη μου και όλα να σου πάνε καλά!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Tante Kiki, να το...ψάξουμε φιληνάδα...κοίτα και αν έχει κουζίνα να τους καλοπιάσουμε με μεζεδάκια!