Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Χαμόγελο θέλω..μία νέα μέρα ..τα Χριστούγεννα έρχονται!


Καλημέρα, καλημέρα με χαμόγελο και καλή διάθεση να αντιμετωπίσουμε τις τυχόν δυσκολίες της ημέρας. Περιμένω τον εγγονό μου σε λιγάκι, έφτιαξα τα πρωινά και τώρα με το καφεδάκι στο χέρι είπα να σας..ζαλίσω..
Έχω πάλι να φτιάξω τους φακέλους μου με τις κάρτες δωράκια...Φίλοι μου ..ειλικρινά θα σας πω  αυτή η ιδέα να στείλω αυτές τις κάρτες μου έχει δώσει μεγάλη χαρά.. ο άνδρας μου γελάει που με βλέπει κάθε μέρα να προσπαθώ να μοιράσω τον ελεύθερο χρόνο μου έτσι ωστε να προλάβω και αυτές. Προχθές μάλιστα μου είπε το βραδάκι με χαμόγελο:
-Σου αρέσει αυτό που κάνεις κορίτσι μου..να το κάνεις αφού σε ευχαριστεί και σου δίνει χαρά!
Μάλιστα το απόγευμα με ξεκόλλησε απο τις κατασκευές μου και  με πήγε μέχρι το ΜΑΚΡΟ να πάρω χονδρικώς φακέλους με φυσαλίδες γιατί...( μη γελάσετε) στο βιβλιοπωλείο της γειτονιάς μου τους ...τελείωσα!!!! 
Μη ρωτάτε πόσους έκανα..και πόσους θα κάνω ακόμη ..αισθάνομαι κάπως σαν..ΑγιοΒασιλίτσα..και σκέπτομαι πόσο τυχερή είμαι που έχω τόσους ανθρώπους να αγαπώ και να με αγαπούν, να τους σκέπτομαι και να με σκέπτονται..Επίσης σκέπτομαι πόσο πιο ευτυχισμένη θα ήμουνα αν μπορούσα να δώσω αντί για κάρτες όσα χρειάζονται οι συνάνθρωποι μου γύρω μου.
Η φίλη μου η Μαιρούλα μου είπε για μία οργάνωση που έχει δημιουργηθεί εδώ στη Θεσσαλονίκη που φτιάχνει δέματα με τρόφιμα για οικογένειες που έχουν ανάγκη πια  και λέω να συμμετάσχω με όσο χρόνο έχω.. Παλιά ήμουν πιο ευκίνητη..τώρα έχω δυσκολία στο πολλή περπάτημα και στη κούραση μα..τα καταφέρνω..βρίσκω τρόπο.. Άλλωστε τώρα ο άνδρας μου έχει να ..ασχοληθεί με το μαγαζί που φτιάχνει και του..ξεφεύγω...μεταξύ μας..έχω μάθει όλα τα ..υλικά οικοδομής μαζί του..Χθες με είχε μαζί του να δω ..δοκάρια..θεέ μου!!!!!
Καλημέρα λοιπόν φίλοι μου, καλημέρα με χαμόγελο και καλή διάθεση όπως πάντα σας λέω..να θυμάστε οτι: Ευτυχισμένος  άνθρωπος δεν  είναι εκείνος με το παχύ πακέτο χρημάτων αλλά εκείνος που έχει πολλούς να νοιάζεται και να τον νοιάζονται..

41 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλή σου μέρα γλυκιά μου!!!σου χαρίζω το χαμόγελό μου σήμερα!!!μεσα απο την καρδιά μου!!!
....irida...

Hfaistiwnas είπε...

Να κάνεις ότι σε ευχαριστεί.. είπαμε αλλά μην ταράξεις τους φακέλους όλης της Θεσσαλονίκης!!!! χαχαχα!
Άμα μπορείς να βοηθήσεις να το κάνεις.. όπου μπορείς..
Καλό ΣΚ να έχουμε!

Fanypap είπε...

Kαλημέρα Αχτίδα μου!!!φιλάκια.

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα.
Καλό μήνα.
Ονειρική η Νερα'ι'δούλα!!!

mariak είπε...

...Καλημέρα γλυκιά μου...μ΄αρέσει πολύ που παρά τη μελαγχολία και την κατήφεια των καιρών εσύ συνεχίζεις να μοιράζεις απλόχερα χαμόγελο , αισιοδοξία και αγάπη στους φίλους σου...Συνέχισε για να παίρνουμε όλοι δύναμη και κουράγιο....Φιλιά πολλά

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ....irida...εσύ μου..ξέφυγες..στείλε διεύθυνση πουλάκι μου κι εγώ θα φροντίζω να σου στέλνω πρωινή ενέργεια!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas, μόλις έκανα και ψωμάκι και το έβαλα στο φούρνο!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Φανή Παπαγεωργίου,ωραία δεν περάσαμε; σε περιμένω ξανά όποτε θες!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Giwta ευχαριστώ φίλη μου όλα να σου πάνε καλά!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ mariak τι μπορούμε να κάνουμε περισσότερο με το να στεναχωριόμαστε;Αυτό το αφήνω σε αυτούς που έχουν άλλα όνειρα για τη ζωή τους ..εγώ πλέον χαίρομαι αυτή που έχω όσο θα την έχω όπως θέλω και όπως μου τη δίνει ο Θεός.

η κοπέλα με το καναρινί φόρεμα είπε...

Καλημερένια αχτιδούλα!

Συμφωνώ απόλυτα με τον επίλογό σου!
Φιλούδια σε 'σένα και στις όμορφες θυγατέρες, ναι;

Effie's Sweet Home Designs είπε...

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΑΧΤΙΔΑΚΙ!!!!!!!!!

Eustathia είπε...

Αχ Αχτιδούλα μου τι καλά που τα λες!!! Καλή μέρα, καλό μήνα και εύχομαι να κάνεις πάντα πράγματα που σε κάνουν ευτυχισμένη και σε γεμίζουν!!! Φιλιά πολλά!!!!!!!!!!

PiciFriki είπε...

έρχονται! καλό μήνα!

ειρήνη χειροποιήματα είπε...

Μόλις με έκανες να χαμογελάσω, έτσι όμορφα που τα γράφεις!!! Εδώ και καιρό σκέφτομαι ότι αυτή η εποχή είναι η καλύτερη για να δείξουμε οτι είμαστε ανθρωποι... Αν μέσα από όλα αυτά που ζούμε καταφέρει ο καθένας μας να βοηθήσει έστω και έναν συνάνθρωπο που βρίσκεται σε χειρότερη θέση από εμάς, ίσως η κοινωνία μας κάνει ένα μικρό βήμα προς τα εμπρός...

ΕΛΕΝΑ είπε...

Καλημέρα Αχτίδα μου, με πολλά χαμόγελα!
Φιλάκια!

Mani di fata είπε...

ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ!ΒΓΗΚΕΣ ΠΑΛΙ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗ ΜΠΛΟΓΚΛΑΝΤ ΚΑΙ ΕΛΑΜΨΕ Ο ΤΟΠΟΣ.ΤΟ ΓΟΥΡΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΣΟΥ ΣΤΟ ΔΕΝΔΡΟ,Η ΚΑΡΤΑ ΣΟΥ ΜΕ ΧΡΥΣΟ ΜΑΝΤΑΛΑΚΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ,ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ!ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΩ ΕΓΙΝΑ...ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΩ ΣΤΗ ΜΑΓΕΙΑ!!!

ZouZouna είπε...

Βασιλίτσα....
εχει κλήρωση και δώρο.
Come to dothe!

Αννα είπε...

Εγω σήμερα που ηθελα τοσο πολύ να στολίσω την τάξη με τα μικρά μου είμαι στο κρεβάτι άρρωστη...
Δε πειραζει τη Δευτερα καλα να ειμαστε...

Φιλια Αχτιδουλα!!!

Aθηνά Π.Κ. είπε...

Καλημέρα Αγιοβασιλίτσα μας !!
Υπέροχη η νεραιδούλα που είδα στην προηγούμενη ανάρτησή σου (με τόσες μικρολεπτομέρειες), είσαι φοβερή φτου φτου φτου !!
Να σαι καλά να μοιράζεις δώρα και χαρά σε όλους
Σου στέλνω την χαμογελαστή και αισιόδοξη σαμιώτικη καλημέρα μου

Nena είπε...

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΓΛΥΚΕΙΑ ΜΟΥ ΑΧΤΙΔΟΥΛΑ ...ΤΙ ΟΜΟΡΦΑ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΣ!!!!ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΑΜΕ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΓΙΑ ΔΩΡΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ!!!
ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕ ΚΑΘΕ ΣΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΗ...
ΦΙΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ...

Ανώνυμος είπε...

den xriazete pollous kapoios na agapa kai na ton agapoun!!!!ligous kai kalous xreiazetai!!!!!shmasia exei h poiotita!!!!!oxi h posotita!!!!h posotita einai gia tous anikanopoiitous!!!!!

Ανώνυμος είπε...

σε ευχαριστώ πολύ καλή μου...μια βόλτα καθε μέρα απο το σπιτάκι σου...και ..εχω όση ενέργεια χρειάζομαι...η....το χαστούκι ...για να συνέλθω.......σευχαριστώ ...
μόνο αυτό....να εισαι γερή...δυνατή...και να γράφεις...
και να μας δίνεις μαθήματα...ανθρωπιάς...
...irida...

SpIrToKoYto είπε...

Αχτιδούλα είσαι πραγματικά ένας αξιοθαύμαστος άνθρωπος...
σου αξίζει όχι μόνο ένα χαμόγελο,αλλά ολόκληρη αγκαλιά...-:)))))

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα πληροφορίες για την οργάνωση αυτή. Ευχαριστώ και καλή δύναμη!START2

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ η κοπέλα με το καναρινί φόρεμα, εσύ που είσαι Θεσσαλονίκη να έρθεις να ..παραλάβεις προσωπικά το γούρι σου γλυκιά μοπυ!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Effie's Sweet Home Desi, σ' ευχαριστώ φίλη μου καλό ΣΚ

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Eustathia, πράγματι ..κάνω πράγματα που με γεμίζουν..εσύ μου έστειλες διεύθυνση;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ PiciFriki , Νίκο μου σ' ευχαριστώ..καλό ΣΚ να περάσεις..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ειρήνη χειροποιήματα, κοριτσάκι μου..κοίτα γύρω σου..έστω και κάτι να δεις άσχημο προσπάθησε να το αλλάξεις αν μπορεις , αν όχι προσπάθησε να το κάνεις ελαφρύτερο..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΕΛΕΝΑ μου σ' ευχαριστώ καλό ΣΚ να περάσεις..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Mani di fata, χαλιρομαι που σου στόλισε μία γωνιά..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Sweet cherry - Zouzouna, σου έστειλα κι εσένα ,έρχομαι να δώσω συμετοχή

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Άννα μου αρρωστούλι είσαι ; περαστικά..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Aθηνά δεν πήρες το δικό σου;το έστειλα απο τις πρώτες..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Nena μου κι ε΄σενα σου έστειλα..ελπίζω να σου αρέσει..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανώνυμος, εγώ γλυκιά μου είμαι απο αυτές που τα έζησα όλα με ποσότητα και ποιότητα, τυχερή ίσως.. Αγάπη ,φίλες , χαρές και λύπες..κι αυτές έχουν τη να αξία τους γιατί γεύεσαι τη χαρά μετά μεγαλύτερη..Καλές γιορτές να σου ευχηθώ και ελπίζω μία απο τις λίγες καλές σου φίλες να σου δώσουν έστω και το ελάχιστο απο αυτό που μου δίνουν τα αμέτρητα μέιλ που δέχομαι απο παντού..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ SpIrToKoYto σ' ευχαριστώ γλυκιά μου, περνώ καλά στη σύνταξη τελικά..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ START2, φίλη μου τη Κυριακή θα είναι στο μπαζάρ της Γαλλικής Σχολής Καλαμαρί, το σχολείο μου, εκεί θα έχουν κιβώτια να βάζουν ότι θέλουν απο τρόφιμα και ρούχα .Βάζουν και στο Μασούτη της γειτονιάς μου..Λέγεται νομίζω Βίος και Αρτος και υπεύθηνη είναι μία φίλη και συμαθήτρια μου, Στίβη Λεοντζίνη.Θα βρεθούμε , θα μάθω και θα σας τα πω..Έχω σκοπό να ελέγξω και μετά να προτείνω ένα σύστημα "υιοθεσίας " μιας οικογένειας..

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Πολλά ηλιόλουστα χαμόγελα απο το Ηράλειο..θα σου στήλω...ΑΧΤΙΔΕΝΙΑ και όχι ένα μόνο να έχεις όλο τον μήνα να πορεύεσε.. να βγάζεις ένα κάθε μέρα και να σου κάνει συντροφιά..μαζί με τα άλλα....να εισαι πάντα χαρούμενη!!!! φιλακια...πολλά!!!!!!

Ελευθερία είπε...

Αχ Αχτίδα μου!!! μακάρι αυτό να το καταλάβαινε ο κόσμος...ότι τα υλικά αγαθά και το φουλαρισμένο πορτοφόλι δεν φαίρνουν την ευτυχία...αλλά ένα βλεμα, ένα χαμόγελο μια αγκαλία από κάποιον που αγαπάς και σε αγαπάει, που νοιάζεσαι και σε νοιάζεται...που ειναι διπλα σου όταν τον χρειάζεσαι...και στα καλά και στα κακά!!!
να είσαι πάντα καλά να κάνεις πράγματα που σε ευχαριστούν!!!!!