Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Στο πάρκο με τον εγγονό μου!



Η ... δόλια η γιαγιά ΑΧΤΙΔΑ με τον εγγονό στο πάρκο..δυστυχώς το πάρκο μας πια είναι υπό διάλυση..τι φοβερό..η τραμπάλα έφυγε..ο δίσκος που γύριζε ..εξαφανίστηκε κι αυτός..από τις κούνιες έμεινε ..μία..μόνο μία!!! Η τσουλήθρα έσπασε η σκάλα και ...την χάσαμε κι αυτήν..Έμεινε μόνο ένα μεταλλικό σχήμα με απλά σκαλοπάτια που δεν χρησιμεύει σε τίποτα.. Έτσι η παιδική χαρά της γειτονιάς μου..ερήμωσε..και μένει μόνο το τοιχάκι και το σπασμένο παγκάκι για να ανεβοκατεβαίνουν τα μικρά σαν τον Δημητράκη  μου! 
Βλέπετε δεν είμαι και υπερπροστατευτική γιαγιά γιατί πιστεύω ότι το παιδί πρέπει να μάθει να ανταπεξέρχεται στις δυσκολίες και να μαθαίνει να ξεχωρίζει μόνο του τους κινδύνους.


Στα παιδιά αρέσει να νοιώθουν ότι καταφέρνουν μόνα τους πολλά...




Είναι ένα πολύ ήσυχο παιδάκι..δεν με κουράζει καθόλου απλά πρέπει να τον προσέχω συνέχεια. 
Του έμαθα να πίνει από ποτήρι, να μαζεύει τα πράγματα του, να βάζει σε ένα σημείο στο τραπέζι ότι δεν θέλει από φαγητό και κυρίως χωρίς καυγάδες και φωνές να μη πειράζει το καβαλέτο μου, τα πινέλα, τα πράγματα μου που αυτό το καιρό είναι παντού διάσπαρτα στο σπίτι  λόγω κατασκευών. 
Αν το πιστεύετε ..έμαθε να αλλάζει μόνος του στον υπολογιστή αφής που έχω τις παιδικές ταινίες από το You Tube ..το είδα και δεν το πίστευα.. Δεν τον μάλωσα..απλά του έδειξα πως να αγγίζει απαλά την οθόνη και το εφήρμοσε όπως ακριβώς του έδειξα!! Σας βλέπω να κουνάτε το κεφάλι και να γελάτε...ναι καλέ..είμαι χαζογιαγιά τι να κάνουμε!

Τον αποχαιρέτησα το μεσημέρι, κατέβηκα να βοηθήσω τον Δημήτρη μου στο έργο του..το φτιάχνει υπέροχο μεταξύ μας τώρα.. είναι τελειομανής.. μα κουράζεται και στεναχωριέμαι.. Μετά...το έριξα στις κατασκευές μου! Νέοι φάκελλοι για αποστολή..








Φιλάκια Αχτιδένια φίλοι μου, αύριο περιμένω φίλες από τη μπλοκογειτονιά για καφεδάκι και παρεούλα !

26 σχόλια:

Effie's Sweet Home Designs είπε...

ΤΙ ΓΛΥΚΕΙΑ ΠΑΡΕΑ ΕΧΕΙΣ ΒΡΕ ΑΧΤΙΔΑ ΜΟΥ!!!!!!!!!! ΔΩΣΤΟΥ ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ!
ΤΑ ΓΟΥΡΙΑ ΣΟΥ ΓΚΡΑΝΤΕ!!!!!!!!
ΦΙΛΑΚΙΑ!

Ανώνυμος είπε...

@αχτίδα,τι όμορφος και γλυκούλης που είναι ο Δημητράκης...τι γλυκό παιδάκι!!πάει το πάρκο της γειτονιάς ε μαμ?τι να πω! οι κατασκευές υπέροχες μανούλα!!!!καλά ο νταντούλις μου ξέρω...θα δώσει ρέστα!!

Hfaistiwnas είπε...

Κρίμα να μην έχουν τα παιδιά μέρος να παίξουν.. ο Δήμος τι κάνει;
Τον εισάγεις στον κόσμο του υπολογιστή!!! χεχεχε
Καλό καφέ αύριο!!!

fantaizi είπε...

Ποσο τυχερες ειναι αυτες που ειναι κοντα και μπορουν να απολαυσουν την παρεα σου.Αλλα και το μικρο Δμητρακη ειναι κουκλι.Να το χαιρεστε και να περασετε καλα στο καφεδακι σας.Πολλα φιλια.

Andie είπε...

Πολύ γλυκός ο εγγονός, μια γλύκα!
Αύριο να περάσατε πάρα πολύ όμορφα, όσο για τα γούρια,φανταστικά... Δεν είσαι χρυσοχέρα είσαι κατι πολύ παραπάνω!
Φιλιά πολλά πολλά

Αννα είπε...

Πολυ γλυκός ο μικρός και πολύ ομορφα όσα φτιάχνεις...

:)

Αχ γιατί να μη πιάνει και μένα λίγο, τοσά το χέρι μου. Για να κανω κάτι στα παιδιά αναγκαστικά πρέπει να βρω πατρόν...Ουφ :)

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Effie's Sweet Home Des, με έμαθε και τον έμαθα πια..θα κάνουμε καλή παρέα αν μεγαλώσει και λίγο ακόμα..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Νεφέλη μου σε επιθύμησα..αν δεις τα μπάνια που έκανε στο πρώην μαγαζί θα μείνεις,..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas έχψω σκοπό να στείλω πάλι μέιλ στο Δήμαρχο..( θα μου δώσει τα..ξέρεις εσύ..)

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ fantaizi φίλη μου ψάχνω τη διεύθυνση σου..κάπου την ε΄χω γρράψει . σου στέλνω και σένα..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Andie μου θα χαρώ να σου στείλω ένα , στείλε μου την διεύθυνση σου σε μέιλ..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Άννα μου όλοι κάτι κάνουμε καλύτερα απο τον άλλο..

δημητρα λαγονησι είπε...

αχτιδα μου,κουκλι ο δημητρακης!!!!παρε τηλεφωνο στο δημο,και πεστα οπως εσυ ξερης!!ελεος πια.που θα παιξουν τα εγγονακια μας?τα γουρια σου τελεια οπως παντα.το καθε ενα ξεχωριστω.να εισαι καλα να μας φτιαχνης καθε χρονο.πολλα φιλακια ,καλο βραδυ φιλεναδα!!!!

Ποδηλάτισσα είπε...

Αχριδούλα μου ο Δημητράκης "σκέτη γλύκα"!!! Δεν μου κάνει εντύπωση που μπορεί και τα καταφέρνει τόσο μικρός με τους υπολογιστές!!! από όπου και να πάρει "χρυσοχέρης" θα γίνει!!!Για το πάρκο πάρε τους αρμόδιους και πέστα τους όπως εσύ ξέρεις!!! Τα γούρια θαύμα και του χρόνου!!! Το Κλωντάκι τι κάνει??? Φιλάκια πολλά!!!!

Ελευθερία είπε...

τι κρίμα που τα έχουν όλα έτσι εγκαταλείψει!!! μην χτυπήσει κανένα παιδάκι μονο...
δεν σου λέω ότι ο εγγονός σου είναι κούκλος το ξέρεις ήδη!!!
οι κατασκευές σου υπέροχες και ο σύζυγός σου θα σου φτιάξει ένα εργαστηριο ονειρεμένο!!! κουράζεται μεν..αλλά του αρέσει πολύ από ότι καταλαβαίνω!!!

Κωνσταντίνα είπε...

Όλα τα παιδάκια στην ηλικία του έχουν άπειρες δυνατότητες και μαθαίνουν τόσο εύκολα και γρήγορα ότι έχει να κάνει με τεχνολογία. Να τον καμαρώνετε πάντα!
Καλή συνέχεια με τις κατασκευές σας!

dhmhtra είπε...

Καλημέρα! Ευχαριστώ πολύ για τα όμορφες ευχές που μου έστειλες!
Είσαι καταπληκτική.
Φιλιά σε όλους...και ειδικά το μικρό Δημητράκη.

eleni είπε...

Αχτίδα,γλύκας έγινε,μεγάλωσε!
Δηλώνω κι εγώ χαζογιαγιά και ναι,τα μικρά καταλαβαίνουν,όταν τους μιλάς ήρεμα-μια εβδομάδα τα πήγα τέλεια με το μικρούλη μας.Οι δυο μας συνεννοούμαστε τέλεια.
Οι κανελίτσες σου γλυκές,μυρωδικές δημιουργίες!
Φιλιά!

Mani di fata είπε...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ,ΜΟΛΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΒΑ.ΟΧΙ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ,ΟΥΤΕ ΤΟ ΓΟΥΡΙ,ΜΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΣΟΥ.ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ ΜΟΥ ΤΟ ΚΡΕΜΑΣΑ ΣΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΠΩΣ ΜΥΡΙΖΕΙ Η ΚΑΝΕΛΑ ΝΑ ΕΥΩΔΙΑΖΕΙ Η ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ,ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΕΛΑΤΑΚΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΣ,Η ΧΡΥΣΗ ΚΟΡΔΕΛΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΜΑΣ,Η ΤΥΡΚΟΥΑΖ ΧΑΝΤΡΑ...ΠΕΣ ΜΟΥ ΠΩΣ ΗΞΕΡΕΣΠΩΣ ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΙ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΡΩΜΆ;ΧΙΛΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ .ΤΟ 2012 ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΛΙΤΕΡΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ,ΓΕΡΗ ΝΑ ΣΚΟΡΠΑΣ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΤΗ ΖΕΣΤΑΣΙΑ ΣΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΣΕ ΓΝΩΡΙΣΑΜΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΟΘΟΝΗ,ΚΑΙ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙΣ ΑΛΗΘΙΝΑ.ΦΙΛΙΑ ΙΩΑΝΝΑ.

apinkdreamer είπε...

αχτιδα μου γλυκια μολις ελαβα την καρτουλα σου! σε ευχαριστω πολυ!!! τελικα το ταχυδρομειο ειναι μαγεια!!!
και του χρονου να ειστε καλα!!!

cook είπε...

μπραβο αχτιδα μου!γιατι εγω ειδα το παιδι στο τοιχακι και φοβηθηκα! :)

Dee Dee είπε...

Αυτο το παρκακι εχει μεγαλωσει κι εμενα. Κριμα να μενει πια ετσι χωρις φροντιδα!!

Πολυ ομορφα τα γουρια!!
φιλακιααααα

Rena είπε...

Κρίμα που που μαράζωσε η παιδική χαρά,κρίμα που οι πολιτικοί μας δεν αρχίζουν από τα απλά ίσως τότε να έφτιαχναν και τα πιο σύνθετα,ίσως να είχαμε πιο χαρούμενους ανθρώπους αλλά μάλλον δεν το θέλουν!
Μεγάλωσε ο Δημητράκης και έχει αρχίσει φυσιογνωμικά να μοιάζει στον αδερφό του ή κάνω λάθος;

Κατια Μαρκουϊζου είπε...

αγαπημένη μου Ακτιδούλα μόλις τελείωσε η κλήρωση του τρίτου δεκαήμερου του χριστουγεννιάτικου πανηγυριού πέρασε να πάρεις το βραβείο σου και περιμένω την διεύθυνση σου για το αναμνηστικό δωράκι !!!!!
και πούσαι εν ανάγκη θα φτιάξουμε καινούρια παιδική χαρά νάναι χαρούμενο το μωρό μας 1!!!!!

OLINA M είπε...

Υπέροχες οι κατασκευές σου,όπως υπέροχο γίνεται ό,τι και να φτιάξεις!
Ο πιτσιρίκος μας είναι για ζούλιγμα.Πανέμορφος!!!
Να περάσετε ωραία αύριο με την παρεούλα που περιμένεις.Πιές μια γουλιά και για'μένα την κακόμοιρη,που ακόμη δεν έχω προσαρμοστεί στα νέα ωράρια..

BUTTERFLY είπε...

Τα παιδια ειναι πανεξυπνα! Παντα μας εκπλησσουν με το ποσο ευκολα και γρηγορα αντιλαμβανονται και μαθαινουν! Κουκλος ο μικρος! Κριμα για το παρκο, κατι τετοιοι χωροι ειναι ανασα απαραιτητη και πρεπει να διαφυλασονται...
Ομορφες οπως παντα οι δημιουργιες!
Καλο βραδυ!