Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Ονειρεύτηκα...το αδύνατο..το απλησίαστο .. το παραμύθι...



Ονειρεύτηκα λέει ότι η ζωή ήταν δίκαιη και γενναιόδωρη ... ότι οι άνθρωποι ήταν ξέγνοιαστοι  χαμογελούσαν και χαιρετούσαν ο ένας τον άλλο βοηθώντας τους γύρω του σε κάθε του ανάγκη..
Ονειρεύτηκα παιδάκια καλοντυμένα , χορτάτα και γελαστά λευκά, μαύρα, κίτρινα, κόκκινα...π α ι δ ι ά, όπως αρμόζει στην ηλικία τους..
Ονειρεύτηκα ότι δεν υπήρχε ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΥΑΘ, ΑΕΡΙΟ, ΕΝΟΙΚΙΑ ΙΚΑ..και όλοι είχαν τα αυτονόητα για να ζουν χωρίς σπατάλες μα..ανθρώπινα..
Ονειρεύτηκα δουλειές για όλους και σύμφωνα με τα ταλέντα και τις επιθυμίες τους..τραπέζια γεμάτα...μυαλά χωρίς άγχη, στομάχια χωρίς κόμπους και κορμιά χωρίς πόνους... 
Ονειρεύτηκα ότι η αλήθεια βασίλευε και το ψέμα είχε εξαλειφθεί, η αστυνομία ήταν απλά για να σε προσέχει πως θα περάσεις το δρόμο με ασφάλεια και ότι φυλακές ήταν άδειες μαζί με τη Βουλή σαν ...μουσεία... 
Ονειρεύτηκα σπίτια με κήπους και σε καθένα από αυτά ένα ζωάκι να καρτερά στη ξύλινη αυλόπορτα το αφεντικό κουνώντας την ουρά... η μία γειτόνισσα μιλούσε με την άλλη, άλλαζαν συνταγές και πιάτα γεμάτα...
Ονειρεύτηκα ερωτευμένα νέα παιδιά, αγκαλιασμένοι να φιλιούνται στις γωνιές και να σχεδιάζουν το μέλλον... 
Ονειρεύτηκα ευτυχισμένες γιαγιάδες και παππούδες στις κουνιστές πολυθρόνες δίπλα στο τζάκι να λένε παραμύθια στα εγγόνια... Σχολεία ήρεμα , σωστά με μαθητές που διψούν για γνώσεις και κατακτήσεις...

Ξύπνησα..άνοιξα τη τηλεόραση... είδα και άκουσα... και σκέφτηκα κάτι που διάβασα τελευταία....

Δεν ξέρεις τι πρέπει να φοβάσαι και καταλήγεις να φοβάσαι τα πάντα. Λίγο πριν απ’ το τέλος, φοβάσαι τον φόβο σου και καταλήγεις να φοβάσαι τον εαυτό σου.

51 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Δυστυχώς αυτά σου κάνει η τηλεόραση και θες να μην την ξανα-ανοίξεις!!!

Leviathan είπε...

Μακάρι όλα να καλυτερέψουν....η τηλεόραση όλο απογοήτευση είναι...

Καλό μεσημέρι!!!

BUTTERFLY είπε...

Υπεροχο ονειρο! Παλευουμε ξερεις για να το κανουμε αληθεια!

Effie's Sweet Home Designs είπε...

AXΤΙΔΑ ΟΛΑ ΤΑΓΡΑΨΕΣ ΩΡΑΙΑ.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ! ΒΕΒΑΙΑ Η ΥΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ! ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΝΑ ΗΤΑΝ ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΘΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΚΑΙ ΕΓΩ!
ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ!

ειρήνη χειροποιήματα είπε...

Τα ίδια όνειρα έχουμε, λίγο ή πολύ, όλοι μας νομίζω... Ας κλείσουμε την τηλεόραση κι ας διώξουμε αυτή τη μαυρίλα που μας περιβάλλει!! Κι αν καταφέρουμε να αλλάξουμε τους εαυτούς μας και τους γύρω μας, ίσως μπορέσουμε να αλλάξουμε τον κόσμο :)

Ξανθή είπε...

Τι ωραία όνειρα!! Ας συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε κάτι θα αλλάξει δεν μπορεί!! ή ας προσπαθήσουμε να αλλάξουμε κάποια για το καλό των παιδιών.

lourdi lourdaki είπε...

ΑΧΤΙΔΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΟΥ ΒΑΛΣΑΜΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΟΛΥ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!
ΜΑΚΑΡΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΞΑΝΑ!!
ΤΑ ΦΙΛΙΑ ΜΟΥ ΣΕ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΛΩΝΤΗ!!!
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!!

ZouZouna είπε...

Eσύ πάλι τι ανοίγεις τηλεόραση?

cook είπε...

αν θες να ονειρευεσαι κλεισε την τιβι κι αρχισε να πιστευεις στα παραμυθια...

mary's crafts είπε...

Aχτιδα μου ευχομαι το ονειρο σου να βγει αληθινο! Μονο που οι καταστασεις και τα προβληματα μας εχουν παρει τον υπνο και δεν μπορουμε να ονειρευτουμε, κι αν μας παρει ο υπνος καποια στιγμη ερχονται οι εφιαλτες να μας ξεσηκωσουν!
Ποσο ομορφα θα ηταν να ζουσαμε σε μια τετοια εποχη!!!!! Ας ευχηθουμε καποια στιγμη να ζησουμε αυτο το ονειρο στην πραγμαικοτητα!!!!! Φιλια!!!!!!!!

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Τα όνειρα είναι ελπίδες..δεν λένε η ελπίδα παιθένει τελευταία;;; ε;;; εμείς αυτήν την τελευταία δεν θα την αφήσουμε να πεθάνει !!!έτσι δεν είναι;;;;ελπιδοφόρα φιλάκια

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas απογοηεύομαι μικρέ μου φίλε..αλλιώς φανταζόμουνα το αύριο στο γέρμα της ζωής μου ..τώρα αγωνιώ όχι για μένα μα για τα παιδιά και τα εγγόνια μου και τα παιδιά και τα εγγόνια όλου του κόσμου..αγωνιώ για το αύριο όσων αγαπάω , γνωρίζω η και απλά ακούω...θίβομαι ..η τηλεόραση είχνει απλά τα γεγονότα..οι άνθρωποι αγρίεψαν..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Leviathan, φίλε μου αγωνιώ για σας..για το μέλλον που είστε εσείς..δεν χάνω ποτέ την ελπίδα μου όσο πιστεύω στο Θεό μα δεν μπορώ έστω και στιγμιαία να μη χάνω το κουράγιο μου ...

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ BUTTERFLY, φίλη μου κάποτε πάλεψα σαν φοιτήτρια..για ποιο λόγο; τι κατάφερα και τι έλαβα σαν ανταμοιβή; αρνήθηκα να μπω στο σύστημα όταν μου το ζήτησαν ..έχω τουλάχιστον την συνείδηση μου ήσυχη μα τη τσέπη μου άδεια..δεν κλαίγομαι απλά απογοητεύομαι γιατί το μόνο που ζήτησα σαν ..ανταμοιβή που όλα αυτά τα χρόνια ήμουν έντιμη πολίτης και έδινα όσα μου ζητούσαν , ζήτησα μόνο τα δίκαια στο γέρμα της ζωής μας..Έδινα 857 ευρώ για ασφάλιση..σήμερα όπως πάντα αγόρασα τα φάρμακα μας πληρώνοντας απο τη τσέπη μου..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Effie's Sweet Home Designs, είπα κορμιά χωρίς πόνους γλυκιά μου..αυτό εννοούσα..είμαι πολύ στεναχωρημένη με όσα βλέπω..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ειρήνη χειροποιήματα είναι 'άσχημο όταν δεν είναι απλά λόγια μα..εικόνες..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ξανθή μου τα ονειρα μας έμειναν δυστυχώς. δεν μου αρέσει η κατάσταση..

BUTTERFLY είπε...

Τουλαχιστον το παλεψες και οπως ειπες εχεις καθαρη τη συνειδηση σου. Αυτην αντικριζεις στον καθρεφτη, με αυτη ζεις για μια ζωη. Εστω κι αν δεν κερδισες, το παλεψες ομως!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ lourdi lourdaki, φίλη μου διάβασα την ανάρτηση σου και σε είδα πεσμένη..μη τα χάνεις φίλη μου προσπάθησε να προσαρμόσεις τα..μειονεκτήματα ΜΑΣ με τις διάφορες εργασίες.Σ'εμένα γίνεται έντονο μόνον όταν κουραστώ,στεναχωρηθώ, νευριάσω ή σηκώσω βάρος.Προχθές στη συνάντηση κάποια στιγμή έπαθα σαν..μπλακ άουτ..δεν μπορούσα να θυμηθώ ονόματα ανθρώπων που είχα μπροστά μου..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Sweet cherry - Zouzouna είμαι φαίνεται κρυφομαζόχα και δεν το έχω καταλάβει...

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ cook φίλη μου ..και αυτά ακόμα μας έχουν στερήσει..μα δεν θα γονατήσουμε..απλά..χάνουμε τη ΄πατρίδα μας..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ mary's crafts, σήμερα δεν είμαι καλή συμβουλος.. έχω χάσει το ροζ συννεφάκι μου..τα βλέπω όλα γκρίζα...ίσως υπάρξει αύριο..όλη αυτή η εικόνα μου θυμίζει τη νύχτα του Πολυτεχνείου..εγώ που την έζησα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ρουλα Σμαραγδενια, η εικόνα η σημερινή μου θυμίζει εκείνη τη μέρα του Πολυτεχνείου..είναι σαν να ξαναζω εκείνες τις μέρες..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ BUTTERFLY, φίλη μου το είπα και πιο επάνω..μου ξύπνησαν άσχημες αναμνήσεις..είναι ακριβώς όπως έζησα τη μέρα εκείνη του Πολυτεχνείου..έτσι ξεκίνησε...έτσι ακριβώς με απλές αποχές και διαμαρτυρίες..ζω τις ίδιες εικόνες..

Νίκη είπε...

Άκουσα για όνειρα κι ήρθα. Το πιο όμορφο όνειρο είδες Αχτίδα μου, πράγματα που θα' πρεπε να ήταν αυτονόητα πια στην αρχή της τρίτης χιλιετίας ,μα που δυστυχώς δεν είναι...
Δεν έχω να σου πω που να βρείς λύση ,ουτε καν που να βρεις ελπίδα για κάτι καλύτερο.Οι ευχές ακούγονται κουφια λόγια, το μόνο παρήγορο,πιστεύω, είναι να είμαστε ο ένας πλάι στον άλλο ακόμα και στα χειρότερα.
Καλό βράδυ και κλείσε την τηλεόραση, είναι η χειρότερη παρέα!

Ανώνυμος είπε...

@αχτιδα,τι όμορφα θα ήταν μανούλα να ζούμε σε αυτό το όνειρο!!!αχ τι όμορφα που τα είπες ...ηρέμησε η ψυχή μου!!σ'αγαπώ και μου λείπεις!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ελευθερία είπε...

όμορφο όνειρο...μα δυστυχως πάνε να μας τα κόψουν και αυτά... πως θα ζήσουμε χωρίς όνειρα??? πως θα ζήσουν τα παιδιά μας σε μια χώρα που δεν σου επιτρέπει τα όνειρα...
λυπάμαι... για τα παιδιά μας... γιαυτά και μόνο αξίζει να παλέψουμε και να προσπαθούμε για ένα καλύτερο αύριο...
θα μας αφήσουν άραγε?

δημητρα λαγονησι είπε...

μετα απο μια δοση φρικης στην τηλεοραση,μπαινουμε στοblog της αγαπημενης μας αχτιδας και μας κανη να ξεχνιωμαστε.υπεροχο το ονειρο σου αχτιδα μου,ισως σε ενα μακρινο πλανητη,καποιοι ανθρωποι να ζουν αυτο το ονειρο.να ειμαστε καλα ,και εχει ο καλος θεουλης για ολο τον κοσμο.φιλακια

ElenaG είπε...

Κρατα το όνειρο Γεωργία μου κρατα το...και έχει ο Θεός...

Fanypap είπε...

Αχτίδα μου, δεν ξέρω τι να σου πω...ας κρατήσουμε το όνειρό σου, και να φανταζόμαστε ότι ζούμε σ' αυτό!!!Ωραίο λογοτεχνικό κομμάτι!!! φιλάκια.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Νίκη μου κι αυτό θα περάσει..αρκεί να μην αφήσει πίσω του πληγές που δύσκολα κλείνουν.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Νεφέλη μου σ' αγαπώ και μου λείπεις..εκείνο το μουστάκι πάλι μισό το έβγαλα..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ελευθερία μου οι πάλες είναι για σας τους νέους..εμείς κουραστήκαμε να κάνουμε νίκες με χαμένο αποτέλεσμα στο χρόνο..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Δήμητρα Λαγονήσι..καλάααα εσένα σήμερα σε σκεπτόμουνα, θα σε πάρω τηλέφωνο να σου πω κάτι να γελάσεις..το ήταν να δείξω το σάιτ στον άνδρα μου;;;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ElenaG σύ είσαι για Υψηλές δυνάμεις..κάνε προσευχές και άναβε κεριά μπας και γίνει κάτι..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Φανή Παπαγεωργίου, είμαι ελαφρά απογοητευμένη..δεν περιμένω πολλά..

Ρεβεκκα είπε...

Εχω συγκλονιστει απο την τοσο ομορφη αναρτηση.Θελω να ελπιζω τοι καποια μερα θα γινουν τα ονειρα μας πραγματικοτητα.Αρνουμαι να πιστεψω οτι δημιουργηθηκαμε για να βασανιζομαστε,να φοβομαστε κ να πεθαινουμε.

μπλεγμένο κουβάρι είπε...

Aν ονειρευόμασταν όλοι, θα είχαμε μια καλύτερη Ελλάδα, πιο ανθρώπινη. Ας ελπίζουμε να ονειρεύονται και αυτοί που πρέπει...
φιλιά! (μόνο εγώ έχω πρόβλημα με το bloger??)

Ρένα είπε...

Αν δε <>και όνειρα εδώ που μας έφτασαν,πάει!!!Το χάσαμε εντελώς !!!!!!Και γω δε σκοπεύω να το χάσω!!!Δεν τοβάζω κάτω με τίποτα!!!!!Το ίδιο κάνε και σύ!!!!!Σιγά μην τους περάσει!!!!!!Πολλά πολλά φιλιά!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ρεβεκκα μου ξυπνήσαμε σήμερα σε ένα κόσμο διαφορετικό ότι κι αν λέει ο καθένας μας για να απρηγορηθεί..Όμως..αυτό δεν πρέπει να μας κάνει να σκύψουμε κεφάλο..απλά θα παλέψουμε για το αυταπόδεικτο.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ μπλεγμένο κουβάρι, εγώ έχω πρόλημα με την παρακολούθηση..δεν μπορώ να δηλώσω παρακολούθηση σε πολλά μπολογκς με το νέο σύστημα που υπάρχει..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ρένα μου θεωρώ τον εαυτό μου σαν ένα υπερβολικά αισιόδοξο άτομο..όμως τώρα κι εγώ ακόμα τρέμω για το αύριο των γύρω μου, των παιδιών μου ..δεν βλέπω φως παρά μόνο σε μία αμυδρή ελπίδα στο άγνωστο, στο απροσδόκητο..

PiciFriki είπε...

μόνο στα όνειρα..καλημέρα

AFRA είπε...

Σημερα το πρωι, γυρισα απο Λονδινο που εργαζεται η κορη μου και ..σχεδον τα βρηκα ολα αυτα!Συν δεκα ηλιολουστες μερες!Και..δυστυχως με επανεφεραν στο δικο μας παρον,η χθεσινη αναβολη της πτησης λογω απεργιων εδω,και τα κακα συνεχιζομενα μαντατα μολις ανοιξα τηλεοραση και εφημεριδες!

BUTTERFLY είπε...

Αχτιδουλα μου στειλε λιγο χαμογελο και το ροζ συννεφακι σου να μας παρει, γιατι ξημερωσε μια πολυ δυσκολη μερα!...

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ PiciFriki, ΣΥΜΦΩΝΏ..

Ανώνυμος είπε...

toulaxiston esi mporeis kai oneireuesai akoma

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ AFRA, ήταν καιρός να επιστρέψεις βρε πουλάκι μου;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ BUTTERFLY, φτι'άχνει πίτα ο Δημήτρης, γλυκό εγώ και περιμένω τρία γλυκά νεαρά κορίτσια για παρέα απο τα μπλογκς..να το χαμόγελο..περίμενε αύριο!

Pepi είπε...

Τα όνειρα είναι αυτά που κανένας και ποτέ δεν θα μπορέσει να τα "κουρέψει"!!Φιλάκια ! Να έχεις ένα γλυκό και ήρεμο Σ/Κ!!