Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Λες και άρχισε χειμώνας!

Χουχουλιάρικη μέρα σήμερα..έμεινα σπίτι αρχίζοντας από το πρωί να σιδερώνω βουνά από ρούχα που έφερα από τα Φλογητά και τα καθημερινά μας. 
Ο άνδρας μου έχει πέσει με τα μούτρα στο να φτιάχνει όσα μπορεί μόνος του στο μαγαζί εδώ και δύο μέρες και έτσι έχω χρόνο να μείνω στο σπίτι και να φτιάξω δουλειές που βαριόμουνα..Όμως σήμερα το κουδούνι χτύπησε και η μέρα...άλλαξε...τα φωνακλάδικα εγγόνια μου ανέβηκαν τη σκάλα...ποιο να προλάβεις, καλά που ήταν και η κόρη μου .. 
Από αυτή την εβδομάδα θα έχω και τον μικρό σπίτι μου και πρέπει να συνηθίσω σε κάτι που είχα καιρό να κάνω.. από τότε που  η Βάσια μου η  εγγονή μου ήταν μωράκι..
Με πήγε και η Ιωάννα μου στο δερματολογικό Νοσοκ. γιατί η αλλεργία που σας έλεγα δεν λέει να περάσει.. είμαι τρομερά εκνευρισμένη μαζί της γιατί φοβάμαι υπερβολικά κάθε τι που έχει σχέση με το δέρμα..
Σκνίπα μου λέει η γιατρός...Σκνίπα ρωτώ; ..και γιατί δεν τσιμπάει και τον άνδρα μου; και όλες οι σκνίπες της περιοχής έπεσαν στο πόδι μου;  Είναι θέμα μυρωδιάς σώματος μου λέει..είστε γλυκοαίματη... Δεν με καθησύχασε...μου έδωσε φάρμακα  και ..βλέπουμε...
Μόλις έφυγαν τα μικρά  συν τα 2 της γειτόνισσας δίπλα..έσιαξα το σπίτι και είπα να κάτσω μαζί σας στο..καναπέ.. Θα ήθελα να είχα ένα τζάκι..να βλέπω τη φωτιά ..ο άνδρας μου λαγοκοιμάται στο δικό του καναπέ..και η Κλώντη επιτέλους ανέπνευσε από την εισβολή των ..βαρβάρων και το κυνηγητό που της έκαναν..τι έχει να τραβάει από εβδομάδα...ακόμα θυμάται πιο μικρή το Πασχάλη που την ..έντυνε και την έβαζε στο καροτσάκι..Τώρα πρέπει να την προσέχω να μη την πιάνουν και να μη πηδάει για να ...γλυτώσει.
Χουχουλιάρικη Κυριακή όπως σας είπα...... μου έλειψε το κουβερτάκι πλεγμένο από τη μαμά μου στα πόδια μου στη γωνιά μου όπως κάθε κρύα μέρα.. Δοκιμάσαμε και τα καλοριφέρ..τα ρούχα δεν στεγνώνουν όπως παλιά , σκοτεινιάζει πιο γρήγορα και αύριο περιμένουμε την εταιρία αερίου για την εγκατάσταση του στο μαγαζί μας.
Εν τη ευκαιρία ρωτώ ( κάναμε εκκαθάριση στην αποθήκη) ποιος θέλει να του χαρίσω μια μεγάλη σκηνή για κάμπινγκ σε άριστη κατάσταση στη θήκη της; Ελπίζω να είναι κάποιος που την χρειάζεται και που είναι εδώ κοντά για να έρθει να τη πάρει.. Δεν νομίζω ότι θα κάνω ξανά κάμπινγκ στη ζωή μου..δεν είμαι για τέτοια..
Φιλάκια Αχτιδένια..σας εύχομαι καλή εβδομάδα και θα σας δείξω προσεχώς τη πορεία εργασιών στο παλιό μου εργαστήρι..προς το παρόν με θέλει ο Δημήτρης  κάτω για παρέα.. Να τον θαυμάζω που δουλεύει..( βαριέμαι τρομερά) .. α! ναι..του κρατώ και τη σκάλα να μη πέσει!!!!!!!

37 σχόλια:

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Αχ!!! τι μου θύμισες Αχτιδένια μου...τις φωνες..την φασαρία..τα τρεχαλιτα;;; τι να πρωτοθυμηθώ;;;και εγώ!!! τέσσερα μαζεμένα εδώ να κάνουνε το σπίτι κάμπικ θέλεις αυτοκινητόδρομο,θέλεις και ότι μπορεί να βάλει η παιδική φαντασία ξέρεις... δεν ειναι ανάγκη να στα λέω..ειναι κούραση μα και χαρά συνάμα..τώρα που μείνα με μόνοι εγώ και δικός μου μακάρι να ήταν ακόμη μικρά αλλά τώρα θα έρθουν για κανένα καφεδάκι η καμιά ξεγυρισμένη μακαρονάδα χι..χι.. η σπεσιαλιτέ μου. να τα χαρείς κορίτσι μου και περαστικούλια απο την αλεργία...και εδώ εχει συνεφιά που συνήθως χειμώνιαζε Νοέμβρη..Δεκέμβρη...καλό χειμώνα σε φιλώ

OLINA M είπε...

Γλυκοαίματη,αύριο θα πάω σε καζάνι που βράζει τσίπουρο...Ζούλια...ζούλια...
Και μην μου πεις ότι δεν σ'αρέσει το τσίπουρο ή έστω και το ούζο!
Και επειδή πιθανότατα θα περάσω την υπόλοιπη μέρα...ντίρλα,σου το λέω από τώρα ότι σου άναψα το τζάκι και σε περιμένω τα πρωινά για καφέ.

Leviathan είπε...

simera ontos kriose poli o kairos! argise alla kriose :) kalispera! :)

Andie είπε...

Βρέχει βρέχει βρέχει κι εδώ στην Αθήνα σήμερα και έβαλε και κρυουλάκι! Ωραία είναι.. Δεν ξέρω αν θα κρατήσει όμως... Περαστικά για την αλλεργία, η Κλώντη σου είναι καλυτερα απ όσο διαβάζω και πολύ χαίρομαι!
Πολλά φιλιά

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Ρίχνει ασταμάτητα!
Χουχούλιασμα και επισκέψεις που ευτυχώς έφυγαν πρωί πριν πιάσει η μπόρα!
Η αλλεργία είναι ενοχλητική.. περαστικά σου καλή μου!

Με το καλό οι επισκέψεις του Δημήτρη!
Θα μαστορεύει με τον παππού του!
Φιλιά!!!

Hfaistiwnas είπε...

Καλησπέρα!!! Το τζάκι λείπει και σε μένα!!! Τι καλά θα ήταν να είχα, έστω να το άναβα μια στο τόσο!!!
Σήμερα είχε ήλιο εδώ.. κάναμε και κάνα δυο δουλειές!!
Καλή υπομονή με τα μικρά από αύριο!!!

Ioanna K. είπε...

θα τρελαινόμουν για τη σκηνή Αχτίδα μου γιατί είπα να αρχίσω να μαζεύω ώστε μέχρι το καλοκαίρι να αγοράσω μία, αλλά... που λεφτά;;;; καημενούλα Κλώντη!!! καλό απόγευμα!!! :)

Κωνσταντίνα είπε...

Κι εδώ βρέχει όλο το σ/κ. Αλλά μου αρέσει, είχα βαρεθεί τη ζέστη και το καλοκαίρι. Καλή εβδομάδα να έχετε και πολλές αντοχές αφού θα προσέχετε τον μικρούλη!

Ανώνυμος είπε...

@αχτίδα,μανούλα μου έχουμε ανάψει τζάκι!!!μακάρι να είμασταν κοντά..να μου φιλήσεις τα παιδάκια τον νταντούλι μου και το κλωντίνι!

Ελευθερία είπε...

καλή δύναμη με το εγγονό σου!!!
εγώ εχω τα δυο εδω και δεν ξερω ποιο να πρωτομαζέψω!!!!
συννεφιά και βροχούλα εδω...και λιγο κρύο!!!!
φιλιά πολλά!!!!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Πραγματικά μέρα για χουχούλιασμα ήταν η σημερινή!
Περαστικά με την αλεργία Αχτίδα μου, σίγουρα είναι ενοχλητική!
Φιλάκια!

Ερωφίλη είπε...

Τζάκι;;; από τώρα; Καλοριφέρ;
Ας είναι.. καλό χειμώνα εύχομαι σε όλους μας με πολλές δημιουργίες και καλές αναρτήσεις στη μπλογκογειτονιά.
Πάω να κατεβάσω από το πατάρι τη χουχουλιάρικη φλις κουβερτούλα μου και να πιάσω θέση στον καναπέ,αλλά νομίζω ότι βιάζομαι.Τι θα κάνω αργότερα με το κρύο;
Καλή εβδομάδα,Αχτίδα μου καλή δύναμη και περαστικά

foufoula89 είπε...

ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ρουλα Σμαραγδενια,το ξέρω γλυκιά μου οτι ΑΥΤΟ είναι ευτυχία..αυτά τα γλυκά ζουζούνια -δαβολάκια που μου κάνουνε το σπίτι θερινό μέσα σε λίγα λεπτά..μην ακους που ..γκρινιάζω..δεν μπορώ χωρίς αυτά!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ OLINA M, κοτιτσάκι μου ..ζουλεύωωωω! Λίγο τσιπουράκι και για μέναααα; είμαι ελαφρώς χάλια με την αλεργία..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Leviathan, κάθε εποχή έχει την ομορφιά της..αλλά σκέπτομαι και το κόσμο που δεν έχει λεπτά για το πετρέλαιο..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Andie μου κι εδώ βρέχει..και κάνει κρύο..μα απο εδώ και πέρα αυτό θα περιμένουμε..χουχούλιασμα..μου αρέσει..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Γιαγιά Αντιγόνη, φίλη μου είναι 15 μέρες τώρα που έχω ενοχλήσεις..τώρα γ'έμισα στα πόδια μου σπυράκια..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas, κι εγώ Υφαιστιονάκο μου..θέλω τζάκιιιι!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ioanna μου ΔΙΚΗ ΣΟΥ..έλα όποτε θέλεις να την πάρεις την έχω στο μαγαζί και με εμποδίζει κι όλας..έλα να πιείς καφέ και να τη πάρεις..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Κωνσταντίνα μου το ξέρω..όπως είπα κάθε εποχή έχει την ομορφιά της..τώρα τη θέλω τη ψυχρούλα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Νεφέλη, κοριτσάκι μου ..αγκαλίτσα Αχτιδένια..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ελευθερία μου το μόνο πρόβλημα μου είναι οτι δεν έχει..καθαρίσει ακόμα διαφορετικά κάθε μέρα θα τον γυρνάω σε ..παιδότοπους.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΕΛΕΝΑ μου το πρωί δεν θέλω να βγω απο το..πάπλωμα..ευχαριστώ..θέλω κουράγιο να παλέψω με το μικρό τερατάκι μου!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ερωφίλη μου εσύ αν θυμάμαι καλά είσαι στη Κρήτη..εμ! εκεί έχει Άνοιξη πάντα και καλοκαίρι..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ foufoula89,ευχαριστούμε η ψυχρούλα είναι δεκτή ..μπότες, καλτσόν, παντελόνια..

Αναστασία είπε...

Αχτίδα μου καλό χειμώνα. Κι εγώ ανασκουμπώθηκα και ψόφισα κατεβάζοντας και στρώνοντας τα χειμωνιάτικα. Όσο για το αντίσκηνο.... κρίμα που δεν έχω ακόμη το κομμάτι γης δίπλα στη θάλασσα... θα την έστηνα εκεί και θα ερχόσουν κι εσύ να την απολαμβάναμε μαζί!!!! Καλή σου εβδομάδα και καλό κουράγιο με τον μικρό! Πολλά-πολλά φιλιά και την αγάπη μου!

ElenaG είπε...

Ρεεεεεεεεεεε το Δημητρό μας να μας τον προσεχεις!!!Όταν του κρατάς τη σκάλα τα μυαλά σου μαζεμένα!!!!
Θέλεις τζάκι...E! έλα!!!πόσες φορες να σου το πω!!
Φυσικά εμείς ακόμα είμαστε με τα κοντομάνικα!
Αλλα αν έλθεις σου υπόσχομαι θα σου ανάψω τζάκι!ΧΑ!

φτιάξε ενα μικρο στο εργαστηριο!

ElenaG είπε...

Περαστικά!!! μα καλά τι κουνούπι!! αφού λες ότι γέμισες...

Fanypap είπε...

Αχτίδα μου καλό Χειμώνα!Κι εμείς παγώσαμε στην Κατερίνη το Σαββατοκύριακο! Καλά να περάσεις με τον εγγονούλη σου! και να του δώσεις φιλάκια και από μένα!Χαίρομαι για τη σκηνή, Ιωάννα μου, Καλορίζικη να περνάς πάντα καλά μ' αυτήν.Φιλάκια πολλά και στις δυό σας!!!

Marina είπε...

Μήπως δεν είναι σνίπες στα ποδαράκια σου αλλά...ψύλλοι;;; Μήπως έχεις κοντά σου γάτες; Αυτές γεμίζουν και μετά πάνε και στους ανθρώπους!!! Είχαν κάνει τα πόδια του άντρα μου σουρωτήρι και εμένα τίποτα!!!
Όσο για τη συνάντηση ζήλεψα ΤΡΕΛΛΑ!!!!!!! Όπως σίγουρα και πολλές άλλες...

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Αναστασία μου βρέθηκε ..παραλήπτης! Η Ιωάννα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ElenaG , εσύ τον Πανίκο μου τον προσέχεις; του κάνεις κάτι εκτός απο...νηστίσιμα;;; Μακα΄ρι να ερχόμουνα φίλη μου..πιο εύκολο μάλλον θα είναι να έρθεις εσύ..και φέρε και κανένα χαλούμι καλέεεε!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ElenaG εγώ δεν πιστεύω οτι είναι κουνούπι, νομίζω οτι είναι το παντελόνι που είχα φορέσει και ήταν ολοκαίνουργιο και δεν το έπλυνα παρά το φόρεσα αμέσως και έφυγα εκδρομή.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Φανή Παπαγεωργίου, άντε να ε΄ρθετε με τη Ρένα κάποιο πρωινό για καφεδάκι!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Marina μου κι αυτό ακ'όμα το σκ'έφτηκα μα η ιατρός μου το απέκλεισε . λέει οτι ο ψύλλος τσιμπάει σε ευθεία γραμμή και όχι έτσι..Άλλωστε δεν υπάρχει τσίμπημα...άστα να πάνε , εγώ επιμένω οτι είναι απο το παντελόνι το καινούργιο που φόρεσα..

love2love είπε...

ουχουλιαρα μου εσυ κατσε να χαρεις πλεον την ηρεμια σου και απο αυριο παλι μπρος στη δοξα τραβας ολα θα γινουν
ειδες βρε ακομα και οι σφυγγες σε πηραν χαμπαρι ποσο μαλλον οι ανθρωποι