Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Στα μέρη που κάποτε η ζωή ξεχύλιζε..Φθινόπωρο...




Με πήρε με το..ζόρι ο καλός μου σήμερα να πάμε στα Φλογητά να κλείσουμε το ψυγείο και να πάρουμε κάποια πράγματα που είχαμε μεταφέρει εκεί για ευκολίες.. Ποτέ δεν μου αρέσει να πηγαίνω σε τέτοια παραθεριστικά  μέρη σε...λάθος εποχή.. Άδειο φίλοι μου...ψυχή...εμείς μόνοι μας και ένα περιπολικό που έκανε ένα πέρασμα..

Θυμάστε τις παλιές καλοκαιρινές φωτογραφίες από αυτό το μέρος; Έκλεινα τα αυτιά από το θόρυβο των τραγουδιών τότε και χάζευα τους ανθρώπους και τα...κορμάκια με μπικίνι!


Το ζαχαροπλαστείο "αμπαλαρισμένο" λες και ήταν πακέτο το έχουν τυλίξει με νάιλον όλο και το μπαράκι που παίζανε τα εγγόνια μου με τα ..παγάκια αυτό που βλέπετε... Μία γατούλα έκλαιγε μα δεν την έβλεπα.. και ο γνωστός μας αλητάκος σκύλος που τον τάισα και τη πρώτη μέρα που ήρθα σε αυτό το σπίτι μας κοιτούσε με παράκληση..πεινούσε..Ευτυχώς ο Δημήτρης μου πάντα κουβαλά κονσέρβες για τα αδέσποτα.
Μαζέψαμε όσα θέλαμε, κλείσαμε τα παράθυρα, το γενικό, μια τελευταία ματιά στο μπαλκόνι... η ζωγραφιά μου στο τοίχο θα θυμίζει πάντα το πέρασμα μου ..αυτή η σκέψη με συγκίνησε.. Την χάιδεψα..την αποχαιρέτησα, θυμήθηκα τον εαυτό μου ανεβασμένο στη καρέκλα..Μετά είδα το πανέρι με το βασιλικό μου και τα γαρυφαλλάκια μου ...ξερά...νεκρά...όπως και όλα γύρω..Έκλεισα τις πόρτες , κλείδωσα πήρα τη Κλώντη μου αγκαλιά και έφυγα...αποχαιρετώντας.. Του χρόνου δεν νομίζω ότι τα οικονομικά μου θα είναι τέτοια που να το ξανανοικιάσω αν και αυτό δεν με απασχολεί..δεν μου αρέσει να πηγαίνω δυο φορές στο ίδιο μέρος..


Φεύγοντας από εκεί σταματήσαμε σε ένα Σούπερ μάρκετ για τις σχετικές..σοκολατένιες προμήθειες και ..πήγαμε στα εγγόνια μας. Χαμός..η ζωή σε όλο το κάλος της. Η Ιωάννα με την ηλεκτρική φωνάζοντας σε ..τρεις μεριές.. τα δύο μεγάλα μόλις ήρθαν με φωνές από το σχολείο για να φύγουν αμέσως με τον Αλέξη για τον Ορθοδοντικό και ο μικρός..... νάτος...αφού ..αλώνισε σε όλο το σπίτι κατέληξε να ζωγραφίζει..στο πάτωμα...






Αυτό το μικρό τερατάκι από την επόμενη εβδομάδα θα το..αναλάβω τα πρωινά...θα ανασκουμπωθώ...θα τον κοιτάξω με αγάπη μα και με ακλόνητη στάση και θα του πω:
-Οι δυο μας μικρέ...ας δοκιμάσουμε τις αντοχές μας..θα σου δώσω και θα πάρω..θα σου μάθω και θα μου μάθεις... δεν ξέρω πολλά από αγόρια μα..έχω όλη τη διάθεση να μάθω...

27 σχόλια:

Ioanna K. είπε...

ο μικρούλης είναι ένας κούκλος!! κουράγιο για τα πρωινά που έρχονται αν και δε σε φοβάμαι! είναι σίγουρο ότι ο μικρός θα περνάει κάθε μέρα και καλύτερα μαζί σου! ^^
φιλιά!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητη κ.Αχτιδα διαβαζω το blog σας αρκετο καιρο και νοιωθω σα να σας γνωριζω,σας θαυμαζω για το κεφι για ζωη που εχετε και την αγαπη που δινετε απλοχερα γυρω σας.Σας ευχομαι ολοψυχα τα καλυτερα

OLINA M είπε...

Σιγά να μην καθόμαστε σπίτι τα πρωινά!
Το Δημητράκη παραμάσχαλα και βόλτες.
Άσε που και σ'εμένα παιδότοπος είμαστε,οπότε ευκαιρία να ανηφορίσετε για να πιούμε καφεδάκι παρεούλα.
Ωχ!Ωχ!....Εμείς ακόμη έχουμε το ποτιστικό προγραμματισμένο και ποτίζει κάθε βράδυ.Να δω πότε θα βολέψει να πάμε!
Περιμένω την πεθερούλα μου σε λίγο.Πολύ την πάω αυτή τη γυναίκα.Είναι φοβερή! Ευτυχώς θα μείνει και το βράδυ για baby sitting ,οπότε έχει ΚΑΙ ταβερνούλαααααα!
Την επόμενη φορά θα τα παρκάρω στο σπίτι σου,να το ξέρεις!

Hfaistiwnas είπε...

Ωχ αναλαμβάνεις νταντά;;; χεχε
Πραγματικά τα μέρη που βλέπεις με κόσμο, δεν είναι ωραίο να τα βλέπεις χωρίς.. είναι καταθληπτικά..

mahler76 είπε...

μια χαρά θα περάσετε τα 2 σας είμαι σίγουρος Αχτίδα μου :)

Ανώνυμος είπε...

καλησπερα αχτιδουλλα μου.καλα θα περασετε με τον Δημητρακη....ζωγραφο τον βλεπω...τι γλυκας!ΕΙΡΗΝΗ Κ

ΕΛΕΝΑ είπε...

Σκέτη γλύκα ο μικρούλης!!!
Μια χαρά θα τα πας με τον εγγονούλη!
Φιλιά, καλό βράδυ!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ioanna μου το ελπίζω ,έχω αρκετό καιρό που δεν ασχολήθηκα με εγγόνι όπως έκανα με τη πρωτότοκη μου Βάσια που την είχα σαν παιδί μου στο σπίτι..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανώνυμος, σ' ευχαριστώ πολύ φίλη μου για τα καλά σου λόγια..νομίζω οτι δεν κάνω κάτι το ιδιαίτερο .απλά ..είμαι εγώ!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ OLINA M, είπαμε..κοριτσομάνα..φέρε 10 σαν τα δικά σου..να δούμε πως θα τα πάω μαζί του..μπα ..με βλέπω όλο βόλτες.Το απόγευμα πήγα στην Ειρήνη λίγο απο το γλυκό σου( πρόσεξες;..λίγο!)..ξετρελλάθηκε..υπέροχο φιληνάδα μοπυ, υπέροχο..στείλε με μ/έιλ γραπτά τη συνταγή γιατί...ξεχνάω..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas, έχω αρκετό καιρό να κρατήσω μωρό..κάποτε είχα τα δύο μικρά μέρα νύχτα..τώρα.εδώ και 3-4 χρόνια με το γνωστό πρόβλημα δεν ασχολήθηκα...μα τώρα η κόρη μου με χρειάζεται..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ mahler76, δεν με εχεις δει να παίζω στις κούνιες..κάνω και τραμπάλα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ !ΕΙΡΗΝΗ Κ, όλα τα παιδιά αγαπούν τη ζωγραφική..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΕΛΕΝΑ, ευχαριστώ γλυκιά μου!

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Αχτιδένια μου..ο ρόλος που θα αναλάβεις είναι ο καλήτερος του κόσμου!!δεν φαντάζεσαι..!!!μπορεί να είναι ευθύνη αλλα τα παιδιά των παιδιών μας είναι δυό φορές παιδιά μας..σου το λέω εκ πείρας μεγάλωσα τεσσερα..και τώρα ανοίξαν τις φτερούγες τους και πέταξαν να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα...και μου λείπουν..όμως είμαι τυχερή λέω που είχα αυτό το μερίδιο απο το μεγαλωμά τους...γι αυτό να τα χαιρεστε κοντά σας τώρα που είναι μικρά...και δεν υπάρχει ωριότερη κούραση...απο αυτή..πιστεψέ με..φιλάκια..

KaPaworld είπε...

Τι τυχερή γιαγιά που θα έχεις την χαρά να ζήσεις από κοντά με τον μικρούλη σας κούκλο!!! Οι εικόνες της έρημης παραλίας...τόσο θλιβερές...

Ανώνυμος είπε...

@αχτιδα,καταθληπτικό δεν είναι μανούλα μου το τοπίο σε ενα μέρος που κάποτε έσφυζε από ζωή?φέτος δεν ήθελα καθόλου να φύγει το καλοκαιράκι.....δεν θέλω χειμώνα μαμ!!!!!!!!!!!!!!κούκλος ό Δημητράκης!!!!φιλιά σε όλους!!μου λειπετε...πολύ!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ρουλα Σμαραγδενια το ξέρω γλυκιά μου τη πρώτη μου εγγονή την ε'ιχα καθημερινά και πολλές φορές βράδια για 3 χρόνια..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Μαζί... KaPa, μόνο που ακούω να με λένε γιαγιά ..είμαι τυχερή.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Νεφέλη, γρήγορααααα! τσακίσου και έλα να βοηθήσεις.

BUTTERFLY είπε...

Πως μεγαλωσε ετσι ο Δημητρακης σας! Ο δικος μας Δημητρακης επισης ειναι αγνωριστος, 8 μηνων, σωστο αντρακι! Φτου φτου! Ο Θεος να τα φυλαει ολα!
Υπεροχη η ζωγραφια σου!
Η μελαγχολικες εικονες των θερινων προορισμων το χειμωνα εμενα μου αρεσουν...βεβαια εγω ειμαι και λιγο "αντε γεια" οποτε...
Φιλια!

ειρήνη χειροποιήματα είπε...

Εμένα πάλι μου αρέσει πολύ να πηγαίνω στα Φλογητά και το χειμώνα... Αυτή η τελείως διαφορετική εικόνα με γοητεύει, γιατί είναι σα να βρίσκομαι σε ένα τελείως διαφορετικό μέρος!! Όσο για το μιρκούλη; δε σας φοβάμαι καθόλου, μια χαρά θα τα πάτε οι δυό σας ;)

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ BUTTERFLY έγινε 8 μηνών...ακόμα είσαι στα όμορφα σε λίγο θα αρχίσεις το κυνηγητό!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ειρήνη χειροποιήματα και δεν σου φαίνεται πουλάκο μου..η Ειρήνη η κόρη μου με ρώτησε ποιά είναι εκείνη η ομορφούλα στη φωτογραφία!!!!

dhmhtra είπε...

Πόσο ευτυχισμένη πρέπει να είσαι με τόσο γλυκά εγκόνια!
Να είσαι πάντα καλά.
Σε φιλώ

Leviathan είπε...

poli fatsa o mikroulis!!!!!!!!!!! :) kali kiriaki euxomai!! filiaa! :)

stalamatia είπε...

Από που πήρε άραγε ο μικρός και ζωγραφίζει; Οσο για τα μέρη που λες όντως μοιάζουν καταθληπτικά τις εποχές που δεν έχει κόσμο αλλά έχει και τα καλά του,μπορεί κανείς να απολαύσει το τοπίο χωρίς βαβούρα :)