Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Βολτάρισμα στη γειτονιά..

Είχα καιρό να βολταρίσω στα δρομάκια της γειτονιάς μου.. κάτι που παλιά έκανα συχνά.. Βρήκα αφορμή να πληρώσω τη HOL μου και άφησα το Δημήτρη να μαγειρεύει και να προσέχει τη Κλώντη .. Το περίεργο ήταν ότι ο χρόνος με πίεζε ασφυκτικά, έπρεπε να τελειώσω το βιτρό που έκανα στο εργαστήρι και μετά να φτιάξω και το γλυκάκι μου για τους καλούς μου φίλους την Ολίνα και τον Ηρακλή που τους περιμέναμε..
Παρόλα αυτά ξεκίνησα χαλαρά ... σαν γνήσια Θεσσαλονικιά τη διαδρομή μου μέχρι το προορισμό μου. Μία στάση στο Φαρμακείο για τα φάρμακα μας, λίγη κουβεντούλα με τη κοπέλα  και χάζεμα στα ράφια του..έχετε προσέξει ότι μερικά Φαρμακεία είναι σαν ..πολυκατάστημα πολυτελείας;..παρασύρθηκα και αγόρασα και κάτι που το διαφήμιζαν για ..ελαφριά πόδια..τρομάρα μου..!
Μετά στάση στο Κυρ Γιάννη για το μετσοβίτικο καρβελάκι του και ένα κουλούρι για μένα που το μασούλαγα στο δρόμο..Έφθασα στην Οσία Ξένη και είπα να ανάψω ένα κεράκι στο ξωκλήσι που υπάρχει έξω.. και επειδή δεν υπάρχει έξοδος μου που να μην είναι επεισοδιακή...βρήκα μια τσάντα που κάποια την ξέχασε μέσα.. Άναψα τα κεράκια μου, περίμενα λίγα λεπτά μήπως και μπει κάποια..Τσάντα δερμάτινη , ακριβή ..την πήρα και αφού σκέφτηκα τις πιθανές λύσεις του προβλήματος  ...βουρ για την ανηφόρα στην αστυνομία.. Μόλις  έφθασα βλέπω μια κυρία που...έβγαινε και μόλις είδε τη τσάντα στα χέρια μου έπεσε επάνω μου και με ..αγκάλιασε και μου έλεγε ευχαριστίες..Χάρηκα.. Την παρέδωσα και πήρα την κατηφόρα πίσω νοιώθοντας μέσα μου ότι φορούσα ξανά τη στολή μου όταν ήμουν Προσκοπίνα και ..έσιαξα τη ..γραβάτα μου και το σήμα μου..έσω έτοιμη! Όταν φθάσετε σε κάποια ..ηλικία θα δείτε ότι θα υπάρχουν στιγμές στη ζωή σας που ο καθρέπτης σας δεν θα συμβαδίζει με τη ψυχή και τη διάθεση σας..
Πλήρωσα επιτέλους το λογαριασμό, χάζεψα σε λίγα μαγαζιά, πήγα και  το Γερμανό να δω τι δωράκι μου δίνουν για την ανανέωση της σύνδεσης μου..αγόρασα ένα βιβλίο από έναν πλανόδιο που έστησε ένα πάγκο μπροστά στη τράπεζα... Τι ξέχασα..τι ξέχασα...ωχ! να του αγοράσω τσιγάρα... θα με σκοτώσει! 
Δύο τρεις συναντήσεις στο δρόμο με φίλες και πελάτισσες..όλοι με ρωτούσαν που είναι η Κλωντούλα μου...θα κάνει πολύ χρόνο να ξαναπερπατήσει δίπλα μου με λουράκι δυστυχώς..μου λείπει...
Ε! να μη μπω και στο Μασούτη να ψωνίσω λίγα πραγματάκια...κοιτώ το ρολόι..ήθελα να αγοράσω μία μικρή μαύρη τσαντούλα..μα ..άλλη φορά..έχω να δουλέψω..Γύρισα λοιπόν στο εργαστήρι μου, τελείωσα τη δουλειά μου ..πως πέρασε η ώρα..σχεδόν μεσημέρι.. Ανέβηκα σπίτι.. και έβαλα τη ποδιά μου να φτιάξω το γλυκό μου όσο διηγόμουνα στο Δημήτρη μου το πρωινό μου..
Οι φίλοι μας ήρθαν με τα γλυκά τους κοριτσάκια..τα φαγητά μας τους ικανοποίησαν ελπίζω..κρασάκι, κουβεντούλα..αγαπημένοι φίλοι πια..άνθρωποι δικοί μας..σχεδόν σαν συγγενείς τους αισθάνομαι..Μετά βολτίτσα στην Ειρήνη με τα τάπερ μου γεμάτα.. και τώρα..αφού είδα και το τελευταίο επεισόδιο του Εζέλ και του πάτησα ένα βρισίδι του ανόητου που πήγε και αυτοκτόνησε.. έδωσα πάλι υπόσχεση στον εαυτό μου να μη ξαναδώ Τούρκικο.. θα βλέπω ..επαναλήψεις το Καφέ της Χαράς που έχω μάθει απ' έξω και τα λόγια.
Το χαζοκούτι θα το πετάξω από το μπαλκόνι..θα βάλω NOBA να βλέπω ντοκιμαντέρ πως ζευγαρώνει ο ψύλλος!!! Με έπιασαν τα νεύρα μου με το Τούρκικο...και με μένα που τρώω ότι μου σερβίρουν!  Είπα τρώω; Πάω να ..χτυπήσω μία φέτα καρπουζάκι με τον ανδρούλη μου..!
Φιλάκια Αχτιδένια.. με νεύρο..

30 σχόλια:

"ζαχαρούλα.." είπε...

ένα μόνο θα πω.... είσαι πολύ τυχερή!!!!!!

καλημέρα γλυκιά μου!!!!!!!!!!!! καλό ΣΚ!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΣΚ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ!

@ "ζαχαρούλα..", για..ξαναθύμισε..Παναγία και Αγ. Γεώργιο δε ήθελες η θα σου κάνω κάτι λάθος;Καλημέρα φίλη μου μικρή!

OLINA M είπε...

Ευχαριστώ,ευχαριστώ,ευχαριστώ .....που μπήκες στον κόπο να φτιάξεις το αγαπημένο μου φαγητό,παρόλο που είναι ΤΟΣΟ μπελαλίδικο!
Όλα ήταν υπέροχα,ακριβώς όπως πρέπει να κυλούν οι ώρες όταν βρίσκονται μαζί άνθρωποι αγαπημένοι.
Ακόμη μια φορά είσαι το λιμάνι μου στις δύσκολες ώρες....αλλά τώρα πια θα είναι πιο εύκολα...η αισιοδοξία σου με έχει ποτίσει!!!!

Ο Ηρακλής λέει να κατέβει και εκείνος αύριο το πρωί για να κανονίσει τη συμφωνία με τον τεχνικό.Παζαρτζής παιδάκι μου...τί να τον κάνω;;;

Κωνσταντίνα είπε...

Βόλτα, φίλοι, νόστιμα φαγητά και αγάπη....τι άλλο χρειαζόμαστε για να είμαστε καλά?

Καλό σαββατοκύριακο!

KaPaworld είπε...

Kαλημέρα σε εσένα Αχτίδα,και στη γειτονιά σου!!! Ευλογημένη μικρή μας χώρα ε;

foufoula89 είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΖΕΛ ΓΕΛΑΣΑ ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΟ ΕΒΛΕΠΑ ΑΛΛΑ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΚΟΛ .ΤΑ ΤΟΥΡ ΜΟΥ ΘΥΜ ΤΗΝ ΕΠΟΧ ΤΟΥ 1989 ΜΕ ΤΗΣ ΒΙΝΤΕΟΚΑΣΕΤΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΤΑΝ ΧΑΜΟΣ.ΟΧΙ ΟΤΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΖΕΛ ΤΟ ΘΕΡ ΚΟΥΡΑΣΤ ΕΙΤΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΩΡΕΣ.ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

BUTTERFLY είπε...

Χαχαχα! Τι γλυκεια αναρτηση! Καλο ΣΚ!

Hfaistiwnas είπε...

Αλήθεια είναι προτιμότερα τα ντοκιμαντέρ!!! Μ'αρέσουν οι βόλτες στις μεγάλες πόλεις!!! Καλημέρα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ OLINA M σας περιμένω αύριο για καφέ..σήμερα φώναξε ...αλουμινά..τον κυνηγώ απο πίσω.Ο Ηρακλής χάρη μου κάνει..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Κωνσταντίνα μου είναι όμορφο πράγμα να μοιράζεσαι τη καθημερινότητα σου με άλλους γύρω σου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Μαζί... KaPa , η γειτονιά μας ..και είμαι σε αυτή 45 χρόνια είναι κατα κάποιο τρόπο η προέκταση του σπιτιού μας φίλη μου, είναι οι καθημερινοί άνθρωποι μας που ανταλλάσουμε τη καλημέρα, που τρέχουμε στη λύπη και τη χαρά τους.Έχω μια πολύ καλή γειτονιά..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ foufoula89, μπα..τέρμα δεν ξαναβλέπω σήριαλ..ειδήσεις δεν βλέπω..τι να δουμε να πάρει η ευχή;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ BUTTERFLY, γειά σου γλυκιά μου, τι κάνει η μικρή μανούλα;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas, σε πληροφορώ οτι στο κέντρο δεν κατεβαίνω παρά σε ..έκτακτη ανάγκη!

Ειρηνη Σ είπε...

Αχτιδα μου απολαυσα για αλλη μια φορα τα γραφομενα σου
οσο για τον καθρεφτη αστον να λεει
οσο αισθανεται ειναι καθενας μας
να εισαστε ολοι καλα

Ανώνυμος είπε...

"Όταν φθάσετε σε κάποια ..ηλικία θα δείτε ότι θα υπάρχουν στιγμές στη ζωή σας που ο καθρέπτης σας δεν θα συμβαδίζει με τη ψυχή και τη διάθεση σας.."

Μεγάλη κουβέντα είπατε... Ήδη έχω αρχίσει να τη βιώνω την περίπτωση...

Όμορφα να περάσετε και το υπόλοιπο σ/κ, έτσι όπως όμορφο και δημιουργικό ξεκίνησε.

Και, όπως πάντα, πολλά-πολλά φιλιά στην Κλώντη.

Λευκή

Ανώνυμος είπε...

Αχτιδουλα μου δεν πρεπει να αυτοκτόνησε ο Εζελ...εγω δεν το παρακολουθουσα καθολου..απλα εχθες θελησα να δω τι θα γινοταν στο τελευταιο επεισοδιο! Η μαμα μου ηταν τρελη φαν του ηθοποιου αυτου. Και καθε μερα μου μιλαγε για τις εξελιξεις της σειρας χωρις να με ενδιαφερει εμενα..χα χα χα
Διαβασα καπου λοιπον..οτι η ουσια στο δαχτυλιδι που καταπιε...ηταν για να ξεχασει...να πεσει σε ληθη...αν προσεξες στο τελος.ενα παληκαρι που πηγε σε ενα σπιτι και του ανοιξε καποιος αντρας...πρεπει να ηταν ο Τζαν ο γιος του Ομερ-Εζελ. Τωρα ετσι διαβασα στο Ιντερνερτ...αν πεφτω εξω..
φιλακια απο Παρο.
χριστινα

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα στο Mega kai antenna ξεκινανε 2 νεα σιριαλ τουρκικα!!
χριστινα

Ανώνυμος είπε...

Αγαπημένη μου αχτίδα ήταν τυχερή η κυρία γιατί την τσάντα την βρήκες εσύ...Όπως είπε και η Ολίνα μακάρι να ήμασταν κοντά για να σε έχω κι εγώ λιμάνι στις δυσκολίες...Δεν υπάρχει πιο σημαντικό απ'την αγάπη και από την κουβέντα που θα σου πει κάποιος και θα σε βοηθήσει... Όλγα.

mia είπε...

Καλησπέρα αχτίδα...όμορφη μέρα γεμάτη....

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ειρηνη Σ, καλημέρα γλύκια μου, λες να ήμαστε όσο αισθανόμαστε...τότε..μπαίνω στην εφηβεία..χα! χα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Branwen66, Λευκή μου, δεν γκρινιάζω , όλες οι ηλικίες έχουν τη γλύκα τους, αν μπορούσε κάποιος να με γυρίσει πίσω πίστεψε με δεν θα πετούσα απο τη χαρά μου, θα ήθελα απλά 10 χρόνια λιγότερα για να φτιάξω περισσότερα πράγματα..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ριστίνα απο Πάρο..μη μου λες τίποτ..με τσάτισε και το γεγονός οτι δεν βάζουν και κάποια όμορφη ελληνική σειρά..θυμάσαι τη " πρόβα Νυφικού"," Τα βαμμένα κόκκινα μαλλιά", το " Τρίτο Στεφάνι" και τόσες άλλες..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ χριστινα, ξουτ...ξουτ...δεν βλέπω άλλες!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Όλγα μου δεν σε πήρα χθες, δούλευα στο εργαστήρι και σήμερα έχω βάπτιση στην Έδεσσα και θα φύγω..Μη μου στεναχωριέσαι, όλα θα πάνε καλά..να κοιτάς μπροστά και εδώ είμαι εδώ όποτε θες κουβεντούλα.Παίρνε κατα τις 8 το βράδυ..είμαι πάντα εκεί

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ mia, πάω σε βαπίσια ..θα σας δείξω φωτογραφίες..

Ανώνυμος είπε...

@αχτίδα,καλημέρα μανούλα μου!!!!αυτοκτόνησε ο εζέλ?δεν είδα τα δύο τελλευταία επεισόδια,γιατί είχα δουλειά!!θα σου τηλ να τα πούμε!!!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
marilia είπε...

Τα... πήρες; χαχαχαχαχαχα! Φιλί

Αναστασία είπε...

Φιλιά πολλά και την αγάπη μου!