Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Μία γεμάτη..γεμάτη μέρα..

Καλημέρα ,καλημέρα φίλοι μου..μετά από ένα Σάββατο τόσο γεμάτο ξεκινώ το πρωινό μου με υπέροχη διάθεση να σας τα πω στο καναπέ μου.. Καφεδάκι;...κουλουράκια με κρασί που έκανα;..γιαούρτι με φρούτα που τρώω αυτή τη στιγμή μιας και το καφέ τον ήπια στις 7 που σηκώθηκα ;..ότι και να έχετε στο χέρι ελάτε να μου κάνετε παρέα........
Στο γάμο πήγα χθες αφού προηγουμένως πέρασα μέχρι τις 5μμ με τα εγγόνια μας στα Φλογητά και τα χάρηκα μέχρι που είπα.. φιλάκια πουλάκια μου..άντε στη μαμάκα σας τώρα την οσιομάρτυρα!!!!!! Μετά σπίτι, μπανάκι , βάψιμο τα νυχάκια που είχαν τα χάλια τους από τις δουλειές που μου έβγαλε ο άνδρας μου το μεσημέρι εκεί μαγειρεύοντας ( του πάτησα ένα ..ψαλτήρι από μέσα μου!!!!) και βουρ για τη Μονή Βλαττάδων στην Άνω πόλη αφού πρώτα...χαθήκαμε στο δρόμο....που να το πω και να με πιστέψουν!

ΠΡΙΝ
 ΤΩΡΑ


Η Άνω Πόλη  στα Κάστρα είναι μια γραφική περιοχή, πανέμορφη μα..Δαιδαλώδης κι εγώ ιδιαίτερα δεν την ξέρω καλά..


Παντρευόταν η γλυκιά μας Ναϊάδα..ένα νέο κορίτσι που είναι από τις πρώτες που ήρθαν σπίτι μας και βέβαια δεν θα έλειπα από τη χαρά της! 
Ζέστη πολλή, κόσμος υπερβολικός και μία παλιά μονή που είναι ένα κόσμημα για την πολιτιστική ζωή της Θεσσαλονίκης μας, σας έχω βάλει επάνω σύνδεσμο για να ..μάθετε και κάτι βρε πουλάκια μου!!!.


Δυστυχώς έψαχνα κάποιες που ήξερα ότι θα είναι μα δεν βρήκα καμία γιατί γινότανε χαμός στην αυλή από τους πολλούς προσκεκλημένους ( με χτύπησαν και τα καινούργια πεδιλάκια μου, κόπηκε και η αλυσιδίτσα από την τσαντούλα μου από μία κυρία που με ..εκτόπισε με τη..βιαστική σιλουέτα της, νάναι καλά ..  χωρίς να πει ούτε συγνώμη!!!!) Στις 8 γινότανε ο γάμος, 8.30 και καταυδρωμένοι φθάσαμε και επειδή είναι μια περιοχή πολύ πυκνοκατοικημένη με στενά δρομάκια σαν Λαβύρινθος κάναμε...αμάν ..για να βρούμε παρκάρισμα δυστυχώς ! ( περίμενα να μου τα ψάλει ο ..χρυσός μου μα ήταν στις καλές του!)


Η αυλή ξεκινά..


Οι μπομπονιέρες με νόστιμα κουφέτα όπως δηλώνει ο Δημήτρης που τα έφαγε και απο τις δύο!


Το εσωτερικό κατεστραμένο απο τους Τούρκους μα διατηρημένο απο την Αρχ.Υπηρεσία.





Μην σχολιάζετε την ..ποιότητα των φωτογραφιών..έφτυσα αίμα η .. ρεπόρτερ για να βγάλω αυτές τις φωτογραφίες μόνο σε ..σκαμνί που δεν ανέβηκα!


Και επειδή δεν έχω ρωτήσει για να βάλω τις προσωπικές φωτογραφίες που τράβηξα μαζί της σαν δείχνω το υπέροχο φόρεμα της που της ταίριαζε γάντι σαν ..Ναϊάδα που είναι  και σαν ένα σας διαβεβαιώ πολύ γλυκό και καλό κορίτσι! 


Να σημειώσω ..τις φίλες της παρανύφους που είχανε μικρά φτεράκια στους ώμους σαν νεραιδούλες και το ότι τα είχε λιγάκι..χαμένα από την υπερβολική ζέστη και το κόσμο που την χαιρετούσε.
Η δεξίωση γινότανε στο ξενοδοχείο Φιλίππειο μα εμείς είχαμε κι όλας ειδοποιήσει ότι δεν θα ήμασταν λόγω ώρας και ..κούρασης.
Χρυσό μου κοριτσάκι ..σου εύχομαι και μέσα από το μπλοκόσπιτο μου όλη την ευτυχία του κόσμου γιατί την αξίζεις κι εγώ ξέρω καλύτερα πόσο.. Ο Παντελής σου σίγουρα είναι ένα πολύ γλυκό άτομο ( τον..έκοψα εγώ..παλιά καραβάνα ξέρω να ξεχωρίζω!!!) και θα σε κάνει σίγουρα  ευτυχισμένη.
Θυμήσου μόνο ότι στον επιτυχημένο γάμο χρειάζονται..δύο, χρειάζεται πρώτα Αγάπη, Επιμονή και Υπομονή, συνεχής Αγώνας και Κατανόηση ότι δεν πρέπει να αλλάζεις ότι αγάπησες σ' αυτόν όταν τον διάλεξες.. 
Και επειδή...με ..έσκασε ο blogger για να ανεβάσω φωτογραφίες ( γι' αυτό σας βάζω μερικές) να κι εγώ σε ένα από τα ..δρομάκια για να σας δείξω τι στενά δρομάκια υπάρχουν εκεί!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Σήμερα είμαι μόνη στο σπίτι...μη το πείτε...έκανα...μαμουνιά που λέει και ο εγγονός μου. Έστειλα μήνυμα στους φίλους του άνδρα μου και τον πήρανε για  ψάρεμα στο Σταυρό, έστειλα και το παππού μας στο σπίτι του να κάνει απόψυξη στο ψυγείο του έτσι εγώ από το πρωί απολαμβάνω την ησυχία και τη δροσιά του σπιτιού.
Μη νομίζεται ότι γράφω μόνο σε σας, συγχρόνως τηγάνισα...3 κιλά πιπεριές και έχω να τις καθαρίσω από τις φλούδες ..προετοίμασα ντολμαδάκια..τάισα το Κλωντάκι μου που μου κατέβασε μούτρα γιατί θα μείνει σπίτι ( παλιοσουρτούκι την έφτιαξα!) και αφού τα είπαμε...άντε ..φιλάκια Αχτιδένια, καλά να περνάτε σήμερα..έχω ένα σωρό δουλειές στο μυαλό μου να κάνω...

22 σχόλια:

"ζαχαρούλα.." είπε...

όλα φαίνοναται αριστούργημα.... τι κι αν χαθήκατε .. τι κι αν καθυστερήσατε!!!!!

μπράβο.....

3 κιλά πιπεριές????????????

εγώ μόλις τελείωσα τα κουλουράκια μελιού και φεύγω για θάλασσα!!!!

φιλάκια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

@αχτίδα,μανούλα μου καλήμέρα !!!!!!!!!!!και εμείς εχθές ήμασταν σε βάπτιση,στο μωράκι μια φίλης μου,να ζήσουνε ευτυχισμένα τα παιδια ευχομαι!!κάτσε στην ησυχία σου και κάνε ότι νο μίζεις!σ'αγαπώ και μου λείπεις πολύ!!!μα κάνω υπομονή!

Unknown είπε...

axtida toyrs....sorry gia thn grafi moy kolise......kalhmera

Unknown είπε...

αχτίδα καλημέρα έφτιαξα την γραφή και επανήλθα.....όμορφες πολύ φωτό από μέρη που δεν ταχα δεί..μου άρεσαν χαράς το κουράγιο σου...νασαι καλά σε ευχαριστώ πολύ...αντε και να ζήσουν οι νεονυμφοι..και στα παιδιά μας

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ "ζαχαρούλα.."κοριτσάκι μου προχθές τηγάνισα 2 κιλά και τα πήρε η Ειρήνη!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Νεφέλη μου καλά να περνάς κοριτσάκι μου..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ homemade...axtida toyrs... να ..τέτοια μου γράφεις και τρώω δούλεμα απο την Ειρήνη!

Effie's Sweet Home Designs είπε...

ΑΧΤΙΔΑ ΜΟΥ ΕΙΣΑΙ ΜΙΑ ΚΟΥΚΛΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΛΥΚΕΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΤΕΝΟΣΟΚΚΑΚΟ ΤΟ ΚΑΛΝΤΕΡΙΜΑΤΟ!!!!!!!!!!Ο ΝΑΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΣΕ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ!!!!ΝΑ ΖΗΣΟΥΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ! ΚΑΛΗ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ. Α ΤΙΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΛΑΔΑΚΙ. ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΥΓΕΙΙΝΕΣ.ΦΙΛΑΚΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Αχτιδούλα μου σε επιθύμησα, ο άνδρας μου ζητά απο το Δημ. τη συνταγή με το μεζέ που του έκανε με τα καλαμαράκια..ξετρελλάθηκε..αχ! μπελά που μου έβαλε..
Τένια απο Κέρκυρα

Hfaistiwnas είπε...

Καλησπέρα!!!
Παντρεύτηκε η Ναϊάδα; Πωπω!!!
Και στα δικά μας!!!
Τις έκανες τις δουλειές;;; χαχαχα!
Ωραία θα είναι στα κάστρα.. που θα μου πάει!!!

Guardian Angel είπε...

Αχτιδούλα μου, για να τα περιγράφεις όλα τόσο γλυκά δεν μπορεί παρά να τα βίωσες κι έτσι. Όταν κάτι πάει λίγο στραβά (μπέρδεμα στο δρόμο) κι εσύ το βλέπεις περιπέτεια τότε είναι άλλο ένα όμορφο κομμάτι της μέρας. Εύχομαι να γεμίζεις πάντα γλυκά τις μέρες σου και να την "σκαπουλάρεις" όποτε το ζητάς!
Πολλά φιλιά και γλυκιά καλησπέρα!

Ερωφίλη είπε...

Πολύ όμορφες φωτογραφίες.΄Εχω πάει στη Μονή και στα στενα σοκάκια που θυμίζουν νησί.
Και συ μια χαρά φαίνεσαι!Ανανεωμένη!
Εμείς εδώ στην Κρήτη κάθε Σαββατοκύριακο είμαστε καλεσμένοι σε γάμους και βαπτίσια! Γι αυτό παίρνουμε κιλά το καλοκαίρι. ΄Ολη την εβδομάδα προσέχουμε την διατροφή γιατί δεν μπορούμε να αντισταθούμε στο γαμοπίλαφο και στο οφτό.
Ποτέ δεν έχω φτιάξει πιπιριές τηγανιτές, το πιστεύεις;

Αντιγόνη είπε...

Κυρία Γεωργία είστε μια κούκλα!!

Καλοφάγωτες και οι πιπεριές

fotolabida maria είπε...

ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΟΥ!!!!ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ......3 ΚΙΛΑ ?????? ΧΑΡΑΣ ΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΟΥ!!!!ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!

fotolabida maria είπε...

ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΟΥ!!!!ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ......3 ΚΙΛΑ ?????? ΧΑΡΑΣ ΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΟΥ!!!!ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Effie's Sweet Home Des. καλημέρα..σήμερα δεν σου στέλνω τίποτα..δίαιτα..πάω στο πανηγύρι του Αγ.Μάμα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Τένια απο Κέρκυρα, καλημέρα γλυκιά μου , σου στέλνω τη συνταγή με μέιλ!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas, πάει και αυτή..τη παντρέψαμε..έλα στη Θεσσαλονίκη κι εγώ θα σε πάω για καφέ στα κάστρα, μάλλον θα σε πάει η Ειρήνη σαν πιο ..περπατημένη σε αυτά τα νυχτερινά..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Guardian Angel, όποτε χανόμαστε ( συμβαίνει συχνά..) έχει πλάκα, εκείνος νευριάζει και μουρμουρά κι εγώ ρωτώ του περαστικούς!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ερωφίλη, μη μου μιλάς για Κρήτη γιατίμζηλεύω,,σαν τρελλή θέλω να ξαναπάω..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ fotolabida1, καλώς το νεραιδάκι..καλημέρα και σ' ευχαριστώ..

PiciFriki είπε...

άντε να ζήσουν!