Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Μία επίσκεψη στη Μικρή Βόλβη..


 Όταν λέει κάτι ο Δημήτρης το κάνει.. και το ταξιδάκι μας από το πρωί ξεκίνησε αρχίζοντας από το Λαγκαδά, μετά Σοχό, Νυμφόπετρες που κάποτε σας είχα κάνει αφιέρωμα  και τέλος στη λίμνη της Μικρής Βόλβης όπου ψάχνει μανιωδώς να βρει εκεί κτήμα για να βλέπει ...νερό μπροστά του!


Από ψηλά κατεβαίνοντας στο δρόμο για Ρεντίνα μπροστά μας από ψηλά η λίμνη γεμάτη από ότι είδους πουλιά του νερού φανταστείτε.. είδαμε πελεκάνους, ψαροπούλια, χήνες, πάπιες πολλών ειδών και κορμοράνους που δεν κατάφερα να φωτογραφίσω!!


Σ' αυτό το καφενεδάκι δίπλα στη λίμνη πήραμε το καφέ μας και συγχρόνως γνωρίσαμε ένα σωρό κατοίκους μεγάλης ηλικίας που μας δείχνανε κάποια κτήματα, δώσαμε κάρτες, μας πήγανε κι όλας σε δύο που ήταν μέσα στα πλαίσια των όσων θέλουμε μα..κανένα δεν μας άρεσε τελικά..


Υπέροχο τοπίο όμως..έχει δίκιο που το θέλει τόσο πολύ μα πια εκείνα που υπάρχουν είναι στην αντίθετη μεριά και σε χωρίς δρόμους μέρη.






Αυτή που βλέπετε..άρπαξε τη Κλώντη από το πόδι..δεν ξέρω γιατί την πέρασε μα την γλύτωσα παρατρίχα!


Να και ένας ..κόκορας σε τόσα ψαροπούλια , χήνες και πάπιες.. Τα ψαροπούλια δεν σε πλησιάζουν, απλά τα βλέπεις που βουτάνε μέσα στη λίμνη κάθε τόσο..
Η ζέστη πάντως φοβερή, του έκανα το χατίρι μα ήθελα τόσο να γυρίσω σπίτι όσο κι αν περάσαμε πολύ όμορφα και είδαμε τόσα τοπία.
Ένα τελευταίο πέρασμα στη θάλασσα που είναι 15 χλμ πιο πέρα στο δρόμο για Νέα Βρασνά..Υπέροχο μέρος, όμορφο για διακοπές και προσεγμένο όπως βλέπετε..


Αν νομίζετε ότι δεν καπνίζει..είστε γελασμένοι..μου είπε τη πιο αφελή δικαιολογία του κόσμου που ακόμα κι εγώ δεν την..πίστεψα, ότι δηλαδή δεν καταπίνει το καπνό και τον βγάζει.. Δύο φορές τον τράβηξα από το να σταματήσουμε σε ταβέρνα..και το μόνο που κατάφερα είναι ..να του ταΐσω το λαδερό μου ( ανάλατο ελαφρώς) που το έφαγε σαν..φάρμακο πικρό!! 
Τώρα μαγειρεύει κουνέλι ..το έβγαλε από τη κατάψυξη γιατί λέει είναι ελαφρύ!!!!
Η μόνη μου ελπίδα είναι να βγουν οι εξετάσεις καλύτερες από ότι μας φόβισαν διαφορετικά...την βάψαμε που λέει και η εγγονή μου!
Σας εύχομαι καλή Κυριακή και να περάσετε όπως σας ευχαριστεί..εγώ λέω να μη το κουνήσω από το αιρ κοντίσιον..είμαι κουρασμένη από τη ζέστη και το άγχος μου  και θέλω ησυχία... όσο ωραία και αν είναι οι εκδρομούλες.

23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

@αχτίδα,ε!!!!καλά μανούλα μου !!ευλογημένα τα μέρη μας !είδες ομορφιά?όλα καλά θα πάνε!σ"αγαπώ πολύ!

Unknown είπε...

όμορφο τοπίο έχω περάσει αρκετές φορές .....έχετε εκει πάνω όμορφα γενικώς....
για τον δημητρη στα έγραψα στην προηγούμενη....ναστε καλά..κουνελάκι εεεε....μμμμ..τρελένομαι

Mary Ka είπε...

Ομορφα ήταν στη βόλτα σας, σας εύχομαι να βρείτε το κτήμα που επιθυμείτε και σε καλή τιμή και τότε ο κος Δημήτρης, επιτέλους, να αρχίσει και πιο υγιεινή διατροφή.
Διότι το κάνει όπως οι καλόγηροι που...βάφτιζαν το κρέας ψάρι!

Ανώνυμος είπε...

υπεροχο το μερος αχτιδουλλα μου...αστον καλε τον Δημητρη ησυχο να τρωει την πρωτεινη του στο φουλ.Ακουσα κουνελλακι μμ υπεροχο...ερχομαι.Καλα να περνατε!φιλια πολλα.ΕΙΡΗΝΗ Κ

Tante Kiki είπε...

Υπέροχο μέρος καλή μου αχτίδα... όσο για τον Δημήτρη εεεε καλό είναι να προσέχει λίγο, όπως όλοι μας φυσικά! Σας εύχομαι όλα καλά με τις εξετάσεις για να σου φύγει και το άγχος και για να περνάτε πάντα καλά! Φιλιά!

Christina V. είπε...

Καλή δύναμη σε όλα Αχτίδα μου! Όλα καλά θα πάνε, μη φοβάσαι! Ζωγράφισε λιγάκι να ξεφύγει το μυαλό. Τα καλύτερα εύχομαι.

Τζόνσον ο αλογόμυγας είπε...

Το καφενεδάκι δίπλα στη λίμνη σε ποιο χωριό βρίσκεται;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Νεφέλημου αν και έχω πάει πολλές φορές πάντα νοιώθω την ίδια ομορφιά βλέποντας τα τοπία αυτά..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ homemade, φίλε μου..ήμαστε σε μια ηλικία πια που ανακαλύπτουμε οτι έχουμε ο ένας τον άλλο.ήμαστε 36 χρόνια μαζί, είναι ο μόνος που με ξέρει καλύτερα και είμαι η μόνη που ξέρω ακόμα και που με κοιτά τι θέλει.Νοιάζομαι γ' αυτόν και ανησυχώ περισσότερο απο τον εαυτό μου.Είναι βλακεία να μη καταλαβαίνει οτι του κάνει κακό, το νοιώθει μα ..το ξέρεις το τραγούδι " απο Δευτέρα; "

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Mary Ka, θα το βρούμε ..δεν του στερώ το όνειρο του..απλά ανησυχώ και νοιάζομαι να είναι καλά.Γιατί εγώ ίσως σε λίγα χρόνια να μη μπορώ να είμαι αυτό που είμαι όσο και αν τα πράγματα μέχρι τώρα είναι εύκολα και αισιόδοξα. Είμαι πραγματική Δίδυμος φαίνεται... πολύ ρομαντική μα και υπερβολικά ρεαλίστρια ώστε να βλέπω τα πράγαμτα και απο τις δύο όψεις.Μα να του στερήσω το όνειρο; όχι ..ποτέ..θα φροντίσω να χαρεί όλα όσα σχεδιάζει..αν θέλει βέβαια ο Θεός.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΕΙΡΗΝΗ Κ.λευκώματα και λιπαρά μας είπαν να κόψει, έχει κρεατινίνη αυξημένηκαι τις δύο και λίπος στο πάγκρεας..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Tante Kiki, καλά τα λες..τι όμορφη τούρτα έκανες..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Christina V. το χειρότερο..δεν έχω όρεξη για ζωγραφική..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Τζόνσον ο αλογόμυγας , να πας..είναι υπέροχο μέρος.Το χωριό λέγεται έτσι ακριβώς, Μικρή Βόλβη και το καφενείο θα το δεις μπροστά ακριβώς, αδύνατον να το προσπεράσεις..απέναντι είναι ένα βενζινάδικο.Αν σου αρέσει η φωτογράφιση έχεις άπειρα πράγματα να φωτογραφίσεις, εγώ δεν έβαλα ούτε το 1/1000 απο αυτά που τράβηξα..Εκεί κοντά είναι οι Νυμφόπετρες, πάνε να τις δεις..υπέροχο μέρος.

AFRA είπε...

Tι ομορφες φωτογραφιες και τι γραφικο μερος!Θα το ενταξω σε μελλοντικες περιπλανησεις!Μακαρι να ειμαστε κοντα,
απεχουμε γυρω στα 550 χλμ,να σας κανω μια επισκεψη κατ οικον!Ειμαι σιγουρη οτι στο θεμα- διατροφη θα τον επειθα!Το τσιγαρο ειναι αλλη πονεμενη ιστορια!

Christina V. είπε...

Γειά σου Αχτίδα μου! Κάντη σα φάρμακο τη ζωγραφική! Και τρώγοντας έρχεται η όρεξη. Βρε παιδί μου δεν μπορείς να τον βάλεις να ασκείται λίγο κάθε μέρα; Πάρτε διάδρομο στο σπίτι αν δε θέλει πεζοπορία. Μην αφήνεις τις κακές σκέψεις να σε γεμίζουν. Ξέρω γιατί κι εγώ κολλάω και δε λέω να ξεμπλοκάρω... Κάντε οργανωμένη επίθεση στο τσιγάρο σύσσωμη η οικογένεια (και τα παιδιά!)

Τζόνσον ο αλογόμυγας είπε...

Τελικά η Μικρή Βόλβη είναι το χωριό στα παράλια της Μεγάλης Βόλβης γι'αυτό και μπερδεύτηκα. Η βαρκούλα στη φωτογραφία είναι φωτισμένη τα Χριστούγεννα και είναι από τα πιο γαλήνια χριστουγεννιάτικα τοπία που έχω δει στην περιοχή.
Ευχαριστώ για τη διευκρίνιση.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ AFRA, θα χαρώ να σε δω..να τον καταφέρεις; μάλλον δύσκολο, αύριο θα πάω να πάρω σόγια να τον κάνω μακαρονάδα αν και περιμένουμε μια φίλη απο τα μπλογκ και θα ήθελα να κάνω ψάρια..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Christina V..διαδρομο; διάδρομο; μήπως εννοείς αυτό το υπερσύγχρονο με τηλεόραση και αυτοματισμούς που έχω σε ένα δωμάτιο και μου έχει πιάσει το μισό σε χώρο και έχει γίνει ..κρεμάστρα για τα πουκάμισα;;;;;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Τζόνσον ο αλογόμυγας , έχω πάει πολλές φορές ..δεν μπορεί να κάνω τόσο λάθος..Μικρή Βόλβη γράφει η ταμπέλα και μάλιστα σε μια φωτογραφία φαίνεται..

Τζόνσον ο αλογόμυγας είπε...

Στην αρχή της ανάρτησης γράφεις " .. στη λίμνη της Μικρής Βόλβης..." εννοώντας προφανώς στη λίμνη που βρέχει το χωριό της Μικρής Βόλβης. Μπερδεύτηκα διότι η λίμνη Κορώνεια ονομάζεται και Μικρή Βόλβη.

Fanypap είπε...

Ναι αχτίδα μου, τέλειο χωριό! περνάω από κεί κάθε φορά που πάω στη Δράμα στη μαμά μου, και πάντα βιαστικοί, δεν σταματήσαμε ποτέ! τώρα θα το κάνω.Εύχομαι να βρείτε το μέρος πων ονείρων σας! φιλάκια.

Marie είπε...

Τι όμορφα μέρη!!!! Και τα πτηνά όμως... αληθινά στολίδια!!!