Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Αναρωτιέμαι αν είναι αυτό που φοβάμαι οτι είναι...

Να πω καλή εβδομάδα;..σαν Κυριακή μου φαίνεται έτσι που όλα ήταν κλειστά..
Στη Καλλικράτεια ήμουν σήμερα στη συνυφάδα μου  όμως θα σας δείξω κάποιες φωτογραφίες από τη χθεσινή μου βόλτα στη περιοχή της Εδέσσης που με γέμισαν με  ανάμικτα συναισθήματα.
Ξέρετε πόσο αγαπώ και ενδιαφέρομαι για τα ζώα.. Αυτό το...κτήμα κατά κάποιο τρόπο,  το βρήκαμε  τυχαία στο δρόμο μας μέσα σε στενούς χωματόδρομους πηγαίνοντας στα χωράφια του κουνιάδου μου. Ενώ οδηγούσε ο Δημήτρης φρενάρισε απότομα για να μου δείξει..ΑΥΤΌ!


Ένα ..ελαφάκι..σε μια αυλή χωρίς να υπάρχει σπίτι παρά μόνο κάποιες πρόχειρες αποθήκες , κάτι τέτοιο.. Κατέβηκα και άρχισα τις φωτογραφίες προσέχοντας τη Κλώντη που γάβγιζε μη την αρπάξει κανένας σκύλος.


Νομίζετε ότι το περιβάλλον αυτό είναι κατάλληλο για ένα τέτοιο πλάσμα; Αναρωτιέμαι αν..τα πουλούν αυτά τα ζώα, αν επιτρέπεται να τα εκτρέφεις και για ποιο λόγο..ανατριχιάζω με τη σκέψη ότι.. ίσως .. ΊΣΩΣ το θέλουν για το κρέας του. Δίνουν άδειες για κάτι τέτοιο και ποιοι;  Ελέγχονται οι συνθήκες διαβίωσης τους; 



Όπως βλέπετε υπάρχουν είδη πουλιών που..τρώγονται και είναι ειδικά πουλιά, ακριβά όπως φασιανοί, φραγκόκοτες, χήνες, πάπιες και άλλα που δεν μπόρεσα να ελέγξω γιατί ένας σκύλος μου αγριοφώναξε!!!


Τα ζώα πάντως δεν μου φάνηκα τόσο περιποιημένα και μου έκανε εντύπωση που πλησίαζαν στο σύρμα τόσο κοντά.. μήπως  πεινούσαν;




Το μέρος χωρίς κανένα σκέπαστρο για λίγη σκιά παρατήρησε ο Δημήτρης, βέβαια η γη ήταν καθαρή..ούτε χορταράκι.. όμως όπως θα μπορούσε να έχει όταν αλώνιζαν μέσα τα ορνιθοειδή.. που όλα τους ήταν εκλεκτά είδη όπως βλέπετε..


Να και η ..έκπληξη..ξαφνικά ένα αλογάκι που χωρίς φόβο ήρθε στα σύρματα και έφαγε λίγες κροκέτες που είχα από τα χέρια μου..



Έφυγα με λύπη και πολύ προβληματισμό.. αν είναι αυτό που φαντάστηκα μου χτυπά σαν ..θρίλερ στο μυαλό μου.. 
Αναρωτιέμαι αν το κρέας από το ελαφάκι είναι τόσο απαραίτητο για κάποιους.. πάντως πίσω μου άφησα ΌΛΑ ΑΥΤΆ..και πήρα μαζί μου την εικόνα ΑΥΤΉ σαν καρφί στη σκέψη μου!



34 σχόλια:

Rena είπε...

Αυτό το λυπημένο ύφος λέει πολλά,μάλλον κι εγώ αυτό υποπτεύομαι που φοβάσαι......
Καλή βδομάδα!

Ανώνυμος είπε...

δυστυχώς και το δικό μου μυαλο για εκει οδευει.

καλο οσο μπορει να είναι, βράδυ.

με φιλιά λύπης.

Ioanna K. είπε...

Αχτιδούλα μου με στενοχώρησες πολύ βραδιάτικα... πάάάρα πολύ. και όσο σκέφτομαι ότι ακόμα και να απευθυνθείς σε φιλοζωικές δε θα γίνει τίποτα..στενοχωριέμαι ακόμα περισσότερο! ψυχούλες είναι που εξαρτώνται από εμάς! και οι "άνθρωποι" μένουν πάντα...."ζώα"... καλή εβδομάδα!

Ανώνυμος είπε...

@αχτιδα,μανούλα αυτό το βλέμα από το ελαφάκι..τι να πω!!!είμαστε τα χειρότερα κτήνη εμεις οι ανθρωποι.καλό βράδυ μαμ

Hfaistiwnas είπε...

Τι να πω.. μήπως να στείλετε κάνα μέιλ σε καμιά οργάνωση να το ελέγξουν;

fantaizi είπε...

ΑΧΤΙΔΟΥΛΑ ΜΟΥ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΧΑΡΗΚΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΑ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΩ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΙΔΕΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΖΩΑ ΤΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΗ.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΑΘΟΣ.ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!

Thalassenia είπε...

Σωστά προβληματιζόμαστε και υποπτευόμαστε όλοι ότι ίσως κάτι παράνομο συμβαίνει, αλλά αναρωτιέμαι αν ένα μικρούλι μοσχαράκι έχει χαρούμενο βλέμμα όταν το στέλνουν στο σφαγείο.

Καλό βράδυ.

Marina είπε...

......ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ!!!!
Δεν θέλω να το πιστέψω....
Θέλω να πιστεύω στο καλό των ανθρώπων!
Μήπως κάποιος που τα αγαπάει τα έχει υπό την προστασία του;;;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ rena θα ξαναπάω σε μια εβδομάδα και θα δω αν υπάρχει κάποιος ..μα θα μου μιλούσε άραγε;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ σ αγαπω, ο άνδρας μου λέει οτι αυτό είναι..νευρίασε πολύ..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ioanna μου , αν έβλεπες πόσο ήμερο ήτανε..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Νεφέλη μου θα σε πάω να τα δεις..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas φίλε μου το έκανα κι όλας..μα δεν ελπίζω σε πολλά..

Hfaistiwnas είπε...

Ποτέ μην λες ποτέ, από εκεί που δεν το περιμένεις!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ fantaizi, ΣΕ ΠΗΡΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΜΑ ΔΕΝ ΉΣΟΥΝ, ΜΗ ΞΕΧΆΣΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙς ΣΤΟ ΔΕΜΑ..ΑΥΡΙΟ ΣΤΙς 1 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Thalassenia, το καταλαβαίνω αυτό που λες και νοιώθω τις ιδιες ενοχές..μα το ελάφι είναι ..κομμάτι απο τα παραμύθια μας./.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Marina θα το ανακαλύψω..να είσαι σίγουρη!Καληνύχτα γλυκειά μου!

marie είπε...

Δε θελω να το πιστεψω... θελω να'ναι υπο την προστασια καποιου που τ'αγαπα, μακαρι να μαθεις οτι αυτο ειναι! Σε φιλω...

Ανώνυμος είπε...

Για όλα τα ζώα που είναι εσταβλισμένα θα πρέπει να έχουν αριθμό εκτροφής και να είναι καταχωρημένα στην αρμόδια διεύθυνση κτηνιατρικής. Αν δεν σας είναι κόπος, ένα τηλεφώνημα στο κτηνιατρείο θα σας έδινε απάντηση για το αν τα εκτρέφουν νόμιμα ή όχι. Εάν ισχύει το δεύτερο, τότε οι αρμόδιοι κτηνίατροι θα κάνουν αυτοψία και θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.

Είναι κρίμα να βασανίζονται,
Φιλιά,
Ιωάννα

ElenaG είπε...

Άντε καλε...Αποκλείεται!
Αμάν Γεωργία μου βραδιάτικα!!!...
ούτε να το σκεφτώ δεν θέλω!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ marie,καλημέραααα! Αγγουροξυπνημένη σήμερα!Μακαρι κουκλα μου, το ίδιο εύχομαι κι εγώ..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανώνυμος ( Ιωάννα )Ευχαριστώ φίλη μου, εδώ στης Θεσσαλονίκης θα ρωτήσω; Έλεγα να επευθυνθώ στο γιατρό της Κλώντης που είναι ένας πολύ γνωστός γιατρός και πολύ υπεύθηνος για όλα αυτά τα οικολογικά στα ζώα.

πουαντερι είπε...

καλημερα Αχτιδα μου! και σε μενα αυτο το βλεμα σταθηκε και πολυ φοβαμαι οτι ειναι για αυτο που λες....να παρεις ενα τηλεφωνο και να το καταγγείλετε καπου, στην WWF αυτο ειναι το SITE μπες να δεις.

http://www.wwf.gr/

Aνθήλη είπε...

Καλημέρα Αχτίδα μου. Όλοι στεναχωρηθήκαμε με αυτή σου την ανάρτηση αλλά και αφυπνιστήκαμε. Βέβαια να δούμε πότε θα αφυπνιστούν και αυτό που πρέπει. Φιλιά.

Νίκη είπε...

Καλή μου Αχτίδα τι να σου πω τώρα; Τα ελάφια τα εκτρέφουν σε φάρμες για το κρέας τους, αυτό είναι αλήθεια. Εδώ στη Βυτίνα κάποια εστιατόρια πουλούν χρυσάφι πιατα με ελάφι κι αγριογούρουνο κι ας μην έχουμε εδώ στο δάσος μας ελάφι ούτε για δείγμα. Προφανώς είναι από ζώα εκτροφείων και, αν αυτό σε κάνει να νιώσεις καλύτερα, είναι προτιμότερο από το να ήταν άγριο κυνήγι.
Σ' αυτό το κτήμα που είδατε υπήρχε μόνο ένα ελαφι,οπότε ισως να το είχαν έτσι κι όχι για να το φάνε.
Πολύ σημαντικό, τα ζώα σας πλησίαζαν, όχι γιατί πεινούσαν, αλλά γιατί έχουν μάθει στην ανθρώπινη παρουσία και έχουν μάθει να τα τα'ί'ζουν στις χούφτες τους και να τα χα'ι'δεύουν!Αν τα κακομεταχειρίζονταν θα σας έβλεπαν και θα έτρεχαν τρομαγμένα, πιστεψέ με, έχω ζήσει με ζώα και ξέρω.Το ότι δεν υπήρε σπίτι δίπλα δε λέει τίποτα,μπορεί να πηγαίνουν πολλές φορές τη μέρα και να τα φροντίζουν, παρόλο που, όπως και να' χει δεν είναι τρόπος να ζει ένα ελάφι αυτός.
Ελπίζω να βοήθησα λιγάκι, σε φιλώ !!

Mary Ka είπε...

Η εκτροφή ζώων απαιτεί εγκαταστάσεις και προσωπικό. Επειδή μάλλον δεν υπήρχε κάτι τέτοιο, πρόκειται , πιθανόν, για παράνομη φάρμα. Δεν είναι ανάγκη να ξαναπάτε γιατί μερικές φορές είναι επικίνδυνοι αυτοί οι εκτροφείς, αλλά μπορείτε να καλέσετε το Υγειονομικό και την εταιρεία Προστασίας Ζώων, τον Αρκτούρο, τη WWF αλλά και την Αστυνομία (δεν είναι τυχαίο ότι την αναφέρω τελευταία).
Ετοιμάζεται νέος νόμος για την προστασία των ζώων αλλά μέχρι την ψήφιση του ισχύει ο ν. 1197/81 περί προστασίας ζώων συντροφίας, εργασίας και εκτροφών.Επίσης ισχύουν Διεθνείς Συμβάσεις.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ πουαντερι μου πήρα τηλέφωνο το κτηνιατρείο και με παρέπεμψαν στην...αγροφυλακή της περιοχής!!! Θ αδω τώρα αν κάνει κάτι ο γιατρός της Κλώντης.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Aνθήλη, φίλη μου, ξέρω οτι σας φαίνεται παράλογο..μα εγώ ..ανησυχώ..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Νίκη μου ΚΑΙ αυτό το σκέφτηκα είναια λήθεια..εκτόπς αν πεινούσαν μα δεν φαινόντουσα πεινασμένα ..τα ελάφια ήταν 3 τελικά..στη μία φωτογραφία φαίνονται αν προσέξεις.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Mary Ka, φοβάμαι μήπως κάνω λάθος και γίνω ..ρεζίλι!!Μα θα ξαναπώ σε 1 εβδομάδα και θα σας πω..

Ανώνυμος είπε...

Κυρία Αχτίδα,
αρμόδιο θα είναι λογικά το κτηνιατρείο/διεύθυνση κτηνιατρικής Πέλλας αφού ήταν στην περιοχή της Έδεσσας.
Εύχομαι να έχουμε νέα σύντομα.

Πολλά φιλιά,
Ιωάννα (σας γράφω από Μασσαχουσέττη Αμερική)

Ανεράιδα είπε...

Ελπίζω να μην είναι αυτό που φοβάσαι.....Αλλά, δεν είμαι και πολύ αισιόδοξη, δυστυχώς!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ιωάννα σ' ευχαριστώ και μόνο που κάνεις το κόπο να με απαντήσεις. Θα ξαναπάω και θα δω ξανά το χώρο και θα πράξω ανάλογα..έχω κάνει κι όλας με μέιλ ερωτήσεις στις σχετικές υπηρεσίες επώνυμα..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανεράιδα φίλη μου μπορεί να κάνω λάθος..θα δούμε..