Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Καιρός ν' ασχοληθώ με ότι εγκατέλειψα..




 Νάτο το νέο μου βραβείο, δωράκι της φίλης Rena Christodoulou που η γνωριμία μας έγινε κατα σύμπτωση καθαρά επαγγελματικά στο εργαστήριο μου πριν ακόμα μπει στη μπλοκογειτονιά μας και χαίρομαι που την έχω και εδώ! Ευχαριστώ φίλη μου!

Επιτέλους..σπίτι..ή μάλλον εργαστήριο.. Απο καιρό ένοιωθα οτι το πρόδωσα και στεναχωριόμουνα που το είχαμε καταντήσει πλέον αποθήκη για ότι δεν θέλαμε να κουβαλήσουμε σπίτι..
Τακτοποίησα τα χρώματα μου σε κουτιά, δύο τρεις μουσαμάδες  τελαρωμένους έτοιμους για ζωγραφική... τα προσχεδια που κράτησα μαζί με τη λαχτάρα μου οτι θα επιστρέψω.. 
Προχθές με είδε ο Δημήτρης που ετοίμασα για το εξοχικό μια μικρή βαλιτσούλα με σύνεργα ζωγραφικής και έπαθε κρίση.. Ξέρω οτι θέλει το καλό μου, θέλει να ξεκουραστώ πια και ανησυχεί μα...Ίσως το χειμώνα όταν ο άνδρας μου θα χορτάσει την μικρή επανάσταση του σαν συνταξιούχος και νοιώσει οτι πρέπει να αρχίσω να ετοιμάζομαι για μία έκθεση..
Ένας φίλος το πρωί με παρακάλεσε να του ζωγραφίσω κάτι πολύ μικρό επάνω σε ένα καραβάκι που αγόρασε και...να η ευκαιρία που ζητούσα. Έστρωσα και τον άνδρα μου και καθαρίσαμε το χώρο. Φέραμε και ένα τριθέσιο καναπέ, ένα τραπέζι και έγινε  κάπως ένα μικρό σπιτάκι. 
Αύριο λέω να βάψω το τοίχο απο όπου αφαίρεσα το πάγκο που έφτιαχνα τα βιτρό μου..ήταν περιττός αφού δεν θα ξανακάνω βιτρό . Ο χώρος φάνηκε ζεστός  και θα γίνει πολύ καλύτερο όταν θα ζωγραφίσω στα τζάμια αυτά που θέλω.
Θα το φτιάχναμε ριζική αλλαγή όπως ήθελε ο άνδρας μου όμως εγώ πιο ρεαλίστρια πιστεύω οτι δεν είναι καιρός να ξοδέψουμε χρήματα προς το παρόν σε κάτι που δεν είναι και απαραίτητο.
Πάντως το χειμώνα θα το φτιάξω ένα μικρό διαμερισματάκι όπως είναι για ..τις φίλες μου, για να ζωγραφίζω όποτε θέλω, για ..καφενείο γυναικών που λέω κι εγώ, ακόμα και για να μείνει κάποιος φίλος αν θέλει όποτε θέλει. 
Είναι νομίζω περιττό να σας πω οτι όποιος έρθει θεσσαλονίκη απο εσάς  και θέλει να μείνει λίγες μέρες έχω δωμάτιο σπίτι μου να τον φιλοξενήσω. Θα χαρούμε πολύ !
Να πω ακόμα οτι έρχεται η φίλη μου Μαρία Τζιρίτα στη Θεσσαλονίκη για την παρουσίαση του βιβλίου της και βέβαια θα πάω και όποια θέλει θα συναντηθούμε εκεί..


   

Λίγο πεσμένη είμαι, ίσως κουράστηκα.. ίσως πολυάκουσα ειδήσεις.. κακόμαθα στις βόλτες φαίνεται..το παλιοσουρτούκι!
Βραδιάτικα έπαθε και ένα ατύχημα το μικρό μου εγγονάκι και η αλήθεια είναι οτι στεναχωρέθηκα μα ..όλα τελικά καλά..τα μικρά έχουν τον άγγελο τους όπως λέω πάντα..
Αχτιδένια φιλάκια όπως πάντα , ξεχνώ το ..βάψιμο, αύριο θα πάω στα εγγόνια μου να τα δω..

20 σχόλια:

eva είπε...

Από αυτό το λίγο που σεργιάνισα στο σπιτικό σας υποπτεύομαι ότι μάλλον θα γίνω συστηματική αναγνώστρια. Αυτή η ζωντάνια που βγάζετε, το ότι αναδεικνύετε τα μικρά και καθημερινά, αλλά και τόσο σημαντικά ταυτόχρονα, είναι μια άποψη ζωής που πάντα με συγκινεί και με ενθουσιάζει.

Ανώνυμος είπε...

KΑΛΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.
ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

Ανώνυμος είπε...

@αχτίδα,μανούλα μου καλημέρα!όταν έχεις διάθεση ξέρεις τι θα κάνεις τον ένα μουσαμά!.....φιλάκια σ¨"αγαπώ!!!!!!!!!!

Κωνσταντίνα είπε...

Καλό μήνα αχτίδα!
Να τον περάσουμε ήρεμα και γεμάτο χρώματα θαλασσινά και άρωμα καλοκαιριού!
Όσο για το εργαστήριο, θα γίνει τέλειο και θα φιλοξενήσει πολλούς καφέδες το χειμώνα, είμαι σίγουρη....

Ανώνυμος είπε...

@αχτιδα,καλό μήνα μανούλα μου!!!!!!!!!!!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ευαγγελία,καλημέρα γλυκιά μου, δεν ξέρω αν οι σκέψεις μου οι καθημερινές έχουν ενδιαφέρον ξέρω απλά οτι υπάρχει για σένα μια θέση στο καναπέ απέναντι μου. καφεδάκι ( το πίνω τέτοια ώρα) και ζεστό τυρόψωμο που έφτιαξε ο Δημήτρης μου πρωί!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Giwta, καλημέρα, καλό μήνα γλυκιά μου και όλα καλά να σου έρθουν.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Νεφέλη μου ακόμα δεν έχω αυτό μέσα μου ..δεν ξέρω γιατί..αισθάνομαι κουρασμένη ενώ δεν κάνω σχεδόν τίποτα..ίσως με απασχολεί η όλη κατασταση γύρω μου, τα παιδιά μας..εγώ ξέρεις οτι δεν θέλω πολλά, η ζωή μου είναι απλή, πολύ απλή..Εσένα θέλω βρε ψυχοκόρη..τσακίοσου και έλα..άστον αυτόν ολομόναχο και έλα..θέλω μασάζ χαλαρωτικόοοοο!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Κωνσταντίνα μου καλημέρα, καλό μήνα..το χειμώνα αν είμια καλά θα το φτιάξω σαν σπιτάκι για φίλες..με τα κρύα που θα τρέχουμε άλλωστε!

Ioanna K. είπε...

Αχτίδα μου καλημέρα, καλό μήνα και καλοκαίρι! εύχομαι ο μικρούλης να είναι καλά!
Έλεγα να έρθω αύριο (επιτέλους!) μαζί με την Ιωάννα να σε δω. Μπορείς; προλαβαίνεις; δε θέλω να γίνω βάρος! πες μου σε παρακαλώ τι ώρα μπορείς. :)
φιλιά! :*

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ioanna μου αύριο πάω Καβάλα στο Κεχρόκαμπο στη φίλη μου το Δρομάκι απο το πρωί και θα γυρίσω βραδάκι,την Παρασκευή στη Τζιρίτα και την Κυριακή στα Φλογητά..Το Σάββατο ίσως ;Νομίζω οτι θα το κάνουμε σαν το γνωστό τραγουδάκι..

Ioanna K. είπε...

χαχαχα αν δεν πάω στη Χαλκιδική για μπάνιο, θα σε ενημερώσω και θα χαρώ να έρθω...! ^^

fantaizi είπε...

ΑΧΤΙΔΟΥΛΑ ΜΟΥ ΝΑ ΣΑΙ ΚΑΛΑ !ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΕΡΘΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΕΓΩ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΩ.ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!

Rena Christodoulou είπε...

ΑΧΤΙΔΟΥΛΑ ΓΕΙΑ ΣΟΥ!!!!!!!
ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΚΟΝΤΑ , ΑΝ ΣΦΥΡΙΞΕΙΣ ΗΡΘΑ.
ΘΑ ΠΕΡΑΣΩ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ [ΑΦΟΥ ΠΑΡΩ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ]ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ!!!
ΦΙΛΙΑ!!!!!!!!!!!!

iLiAs είπε...

καλο μηνα :)

Maria Tzirita είπε...

Καλό μήνα Αχτίδα μου! Σε ευχαριστώ που φιλοξένησες την πρόσκλησή μου στο μπλογκόσπιτό σου και θα χαρώ τόσο πολύ να σε σφίξω και πάλι στην αγκαλιά μου! Μόνο μην ξεχαστείς και μου φέρεις γλυκό κι όχι τίποτε άλλο αλλά θα το φάω και θα πάω αδιάβαστη! Χα,χα, φιλάκια καλή μου, καλή αντάμωση!

Ανώνυμος είπε...

Αχτίδα μου γλυκειά, καλό μήνα να έχουμε........ και καλό καλοκαίρι!!! Ελπίζω όλα να είναι καλά με τον εγγονό σου!!!
Πολλά φιλιά και χαμόγελα
Χριστίνα από Κατερινη

elvira είπε...

Καλησπέρα, Αχτιδούλα! Πέρασα να σου πω καλό μήνα!
Καλό βράδυ! Φιλιά

Mary Ka είπε...

Καλό μήνα. Τώρα που πρέπει να συνεχίσετε τις βόλτες , τώρα θα μπείτε στο εργαστήριο? Αφήστε το για το φθινόπωρο!

Ανώνυμος είπε...

Εύγε!!!

Φιλί