Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Χαρωπή νοικοκυρούλα; μύθος! Κουρασμένη νοικοκυρούλα !



Σήμερα αφιέρωσα την ημέρα μου στις δουλειές του σπιτιού! Καιρός ήταν θα πείτε ( παλιοσουρτούκι! )..χαλιά, κουρτίνες, ξεσκόνισμα όλα τα ράφια, κουζίνα, τουαλέτα ..
Το ευκολότερο ήταν να βγάλω τα καλοκαιρινά γιατί ευτυχώς έχω πολλές και μεγάλες ντουλάπες και απλά τα μεταφέρω με τις κρεμάστρες τα ρούχα από τη μία στην άλλη καθαρά και σιδερωμένα!
Όμως το πλυντήριο δεν σταμάτησε, έπλυνα τα παπλώματα, κουβέρτες και σε μία κρίση  τσατίλας τα έβαλα με τον άνδρα μου που έχει αμέτρητα πουκάμισα που ΔΕΝ φοράει απλά αγοράζει..Τα μάζεψα λοιπόν τα δίπλωσα ( μερικά αφόρετα) και είμαι έτοιμη να βρω άνθρωπο να τα χαρίσω που να τα φορά ..
Κάποια δε στιγμή που ευκαίρησα τον πήρα από το αυτί σε γειτονικό μας μαγαζί και ψωνίσαμε μπλούζες  καινούργιες στα μέτρα του γιατί έκανε κοιλίτσα και δεν του χωρούν τα πουκάμισα.  Ορκίστηκε ότι θα κάνει δίαιτα και μετά...μαγείρεψε λαχανοντολμάδες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Κουράστηκα  όπως καταλάβατε..δεν είμαι για πολλά πια .. αρρώστησε και η κοπέλα που με βοηθά και δεν θέλω να σκεφτεί οτι την αντικατέστησα..
Έχω πρόβλημα πια στο βάδισμα , δεν μπορώ να κινηθώ γρήγορα όπως παλιά και ούτε να τρέξω. Βέβαια η αλήθεια είναι ότι τα ψηλά πράγματα τα ανέλαβε ο Δημήτρης, εγώ για να φθάσω θέλω ..σκάλα και δεν εμπιστεύομαι την ισορροπία μου !
Ελπίζω το καλοκαίρι με τη θάλασσα να ξαναγυμνάσω το σώμα μου, λατρεύω την κολύμβηση, κάποτε για χρόνια ήμουν σε κολυμβ. όμιλο και έχω και διακρίσεις, έκανα και ναυαγοσωστική μάλιστα για χρόνια σαν νέα.
Ξεκουράστηκα λοιπόν για λίγο και αφού τον έστειλα...  πεσκέσι στις κόρες του... συνέχισα.  Μετά λοιπόν  έκανα σαλάτες για το  ψυγείο για την εβδομάδα και κέικ λεμονιού για το πρωινό του παππού μας. Σας έβαλα και τη συνταγή αν κάποια τη θελήσει.


 Σαλάτες έκανα με πατάτες, τυροκαυτερή, και ...πατζάρια........
 Μια σακούλα παντζάρια μου έφερε ο αφιλότιμος από την λαϊκή και μια άλλη φασολάκια φρέσκα. Βέβαια λέει κι όλας : άστα αγάπη μου θα τα κάνω εγώ!!! Μα μπορώ να βλέπω τις σακούλες μπροστά μου; Τον έδιωξα λοιπόν και τακτοποίησα τις δουλειές μου ακούγοντας και τραγουδάκια !
Έχω ένα καναπέ υπέροχο σαν αγκαλίτσα δίπλα στον υπολογιστή μου και μόλις κουραζόμουν έκανα ένα ...μπλαφ!! και άραζα για λίγο με το τηλέφωνο στο χέρι .. Την ρήμαξα την HOL άρχισα από Κύπρο και έφθασα μέχρι Ισπανία στη φίλη μου από το διαδίκτυο...
Αύριο θα πάμε που αλλού...στο εξοχικό με παρέα .. Οι κόρες μας και οι δύο είχαν άλλα να κάνουν ..." δεν μπορούμε μαμά..έχουμε δουλειές..." και ύστερα μου λέτε γιατί παίρνω τον Δημήτρη μου και φεύγω κάθε μέρα! Μωρέ δεν θα με βρίσκετε....
Καλά να περάσετε τη Κυριακή σας φίλοι μου γιατί το Σάββατο πάει.. όμως μπορεί να είμαι κουρασμένη..μπορεί να πήρα δεύτερο χάπι σήμερα αλλά...έκανα όσα ήθελα να κάνω.. Βλέπω το σπίτι. .καλοκαιρινό και λέω πια...Καλό Καλοκαίρι.......

32 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

@αχτιδα ,καλησπέρα μανούλα μου,έφτιαξα καφέ και επιτέλουσ κάθησα λιγάκι,είδα και την κα Ευη και γέμησα χαρά !χάρηκε πολύ που τα είπατε!είναι καταπληκτικός άνθρωπος!!θα τα πουμε μανούλα μου φίλησέ τους μου όλους..σας αγαπώ και μου λείπετε πάντα!!!!!!!!!!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Νεφέλη μου τα είπαμε στο τηλέφωνο..σε περιμένω..μακάρι να ήσουν εδώ..Τι κάνει ΑΥΤΟΣ!!!!

sunnefoula είπε...

αχ... κι εγώ τα ίδια. και μου τα λεγε η μάνα μου! μεγάλο σπίτι= πολύ καθάρισμα! μας έχουν ρημάξει και τα χνούδια από τις λεύκες... χάθηκε κανά ελληνικό δεντράκι?

καλοκαίριασε... μήπως να σουτάρω το χαλί που βαριέμαι και να το τινάζω συνέχεια? χεχεχε!

Καλή ξεκούραση και καλές εξορμήσεις!

Marina είπε...

Μπράβο Αχτιδούλα μου!!!! Και εγώ να φανταστείς λίγο σίδερο έκανα σήμερα και ποοοοολύ διάβασμα και τώρα θέλω......βόλτα!!!!!!!!!!
Σουρτούκο και εγώ...τι νόμιζες!!!
Να περάσετε όμορφα αύριο! Και όταν θα κοιτάς τον ήλιο να σκέφτεσαι ότι ο ίδιος ζεσταίνει και τις δύο μας και ας είμαστε τόσο μακρυά!!!!

Γιώργος Πιτερός (gpiter) είπε...

Αγαπημενη αχτιδουλα καλησπερα τελικα, οι δουλειες του σπιτιου γιατι δεν τελειωνουν ποτε???????????Αναμεσα σε Ομηρο της μικρης για τις εξετασεις...[ασχετο αλλα αυτα τα παιδια τι τα παιδευουν ετσι?????ποιος ο λογος των εξετασεων στην Α γυμνασιου ολο αυτο το αγχος των παιδιων για ποιο λογο???...τελος παντων σου λεω και τον πονο μου..]μαγειρεμα, πλυντηρια[αληθεια πως γινεται καθε φορα να βρισκονται τοσες μονες καλτσες??]απλωμα το σιδερο να περιμενει και εγω το μυαλο μου το εχω στην βολτα.Ας ειναι ο καιρος ετσι, το καλοκαιρακι μας κλεινει το ματι και οπως λεω και στην μικρη μου για να παιρνει θαρρος μεχρι να τελειωσουν οι εξετασεις ...υπομονη εχουμε μπροστα τις ομορφοτερες λιακαδες...φιλακια απο Ναυπλιον.

Hfaistiwnas είπε...

Καλησπέρα!!!
Κουράστηκα και μόνο που τα σκέφτηκα όλα αυτά! Σιδέρωμα είχα σήμερα και πιάστηκε η μέση μου! χαχαχαχα!!!
Ωραίο φαίνεται το κέικ!! Θα σου πάρω τη συνταγή!!!
Καλά να περάσετε αύριο!!!

CHEF AT THE MARCHE BISTRO είπε...

Ζηλεύω την ηρεμία σου μαμά μου..ακόμη και το να μπορείς να πλύνεις τις κουβέρτες σου..εγώ πρίν απο λίγο που άπλωσα με μεγάλη δυσκολία τα ρόυχα απ' το πλυντήριο,ανακάλυψα πως ο μικρός είχε βάλει μέσα στον κάδο και μισό κιλό ψωμί..Άρα ούτε να πλύνω δεν μπορώ η γυναίκα..πρέπει να 'χω μάτια και στον κ... άντε !!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ sunnefoulaμου κι εμένα μεγάλο είναι..δυστυχώς..λερώνει απο το τίποτα..δεν μπορώ να καθαρίζω , έχω γυναίκα μα όχι όπως παλιά .Τα χαλιά τα έβγαλα σήμερα, τέρμα..όχι άλλα χνούδια!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Marina μου σιδερώνω μόνο πουκάμισα εσώρουχα και μαξιλαροθήκες..το βαρέθηκα κι αυτό.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ pisces, φίλη μου πριν λίγο μιλούσα με τη κόρη μου..με 3 παιδιά..χαμός, δεν προλαβαίνει να πλένει και να σιδερώνει..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas, φίλε μου το κέικ έγινε πολύ όμορφο και μπορείς να το κάνεις και με άλλη μαρμελάδα, αλλα με το λεμόνι ήταν υπέροχο.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ποτέ μην πείς ποτέ, κοριτσάκι μου ότι και να πειος έχεις δίκιο, είσαι ηρωίδα, σου βγάζω το καπέλο..Εκείνο το γλυκάκι σου...στο στόμα μου το έχω ακόμα..υπέροχο!

Ερωφίλη είπε...

Δεν θα το πιστέψεις αν σου πω ότι ακόμη δεν βγάλαμε τα καλοκαιρινά.
Σε είδα με πέδιλα προχθές και πάγωσαν οι πατούσες μου!
Πως να ετοιμάσω το σπίτι(τζάμια,αυλές, παπλώματα....)
που 5 μέρες βρέχει.Μουλιάσαμε!
Και να σκεφθείς ότι σε μια εβδομάδα μπαίνει καλοκαίρι.

Rena είπε...

Κι εγώ μια από τα ίδια και ακόμα και τώρα θα βάλω πληντύριο μια που έχουμε νυχτερινό ε να κάνουμε και λίγο οικονομία στο ρεύμα χα χα!

Thalassitsa είπε...

Καλό καλοκαίρι λοιπόν και καλη ξεκούραση....φιλαααακια

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ερωφίλη μου που ακριβώς είσαι και το ..ξέχασα; εδώ και αυτή τη στιγμή φοράω νυχτικιά με ραντούλα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ rena μου ευτυχώς με τον ήλιο στέγνωσαν κι όλας.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Thalassitsa μου θα έρθεις την Κυριακή;

Εφη είπε...

Μην ξύνεις πληγές Αχτιδούλα!!! Και αυτό το παλιοσίδερο ποιός βλαμμένος το ανακάλυψε????
Καλή και ξεκούραστη Κυριακή!!!

Aνθήλη είπε...

Καλησπέρα Αχτίδα μου. Μόνο που σε διάβαζα κουράστηκα. Μου αρέσει που λες ότι δεν είσαι η ίδια. Δηλαδή αν ήσουν τι θα έκανες; Και όσο σκέφτομαι ότι είχες και το μαγαζί. Εγώ δεν προλαβαίνω τίποτα. Καλή Κυριακή, καλό σουρτούκεμα και καλό καλοκαίρι. Φιλιά.

Ερωφίλη είπε...

Είμαι ανατολική Κρήτη!!!, σε ορεινό χωριό.
Και σήμερα 7.45 η θερμοκρασία έξω είναι 17 βαθμοί και ο ουρανός είναι μουντός έτοιμος να βρέξει.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Εφη μου δεν αγαπώ τις δουλειές του σπιτιού,μα τις κάνω αναγκαστικά.Νομίζω οτι το δυσκολώτερο επάγγελμα είναι της νοικοκυράς και γι' αυτό την κοπέλα που με βοηθά στο σπίτι την σέβομαι και την αγαπώ και της δίνω τα χρήματα πάντα με πολύ χαρά και με το παραπάνω.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ερωφίλη μου ήξερα οτι είσαι Κρήτη και γι' αυτό έμεινα κατάπληκτη.Ξέρω οτι έβρεχε μου το είπε η φίλη μου Μαρία απο την Ιερρισό μα νομίζω οτι έκαμνε και ζέστη..Μπας και είσαι ..κρυουλιάρα;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Aνθήλη μου αν με γνώριζες πιο παλιά θα έβλεπες οτι είμαι ένα υπερκινητικό άτομο που ασχολείται με πολλά συγχρόνως.. και τι δεν έκανα παλιά.Τώρα όσο πάει λόγω της Πάρκινσον αρχίζω και κουράζομαι και αδρανώ πεισσότερο..Πάλι καλά όμως δόξα το Θεό..όλα καλά.

apinkdreamer είπε...

αχτιδουλα καλημερα! καλα να περασεις στο εξοχικο!!!
σε ευχαριστω πολυ για τα ομορφα σου λογια στην αναρτηση μου!!!!

Ερωφίλη είπε...

΄Αλλο Ιερισσός και άλλος Ιεράπετρα!!!
Καμμία σχέση δεν έχομε με την Ιεράπετρα , είναι η νοτιότερη πόλη της Ευρώπης.
Την καλημέρα μου!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ apinkdreamer,εκεί είμαι και περνώ καλάαααααα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ερωφίλη, εγώ έγραψα λάθος...εμ! ου γαρ έρχεται μόνο!

iLiAs είπε...

...καλο καλοκαιρι να εχουμε!! :)

μετα τοσες δουλειες, καλο υπολοιπο Κυριακης..καλη ξεκουραση! :)

Mr Arvulas είπε...

πολυ ωραιο μπλογκ..περνα και απο το δικο μου να ανανταλλασουμε ιδεες και αποψεις..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ iLiAs τι να σε κάνω φίλε μου..έεσες επάνω στη καθαριότητα!Την επόμενη σου επιφυλάσω καλύτερα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Mr Arvulas , δεν με ξες αγόρι μου ακόμα..είναι να μη μου ανοίξεις πόρτα εμένα!