Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Μια μέρα..καλημέρα ας ελπίσουμε..μια ΄καλημέρα με πολύ αγάπη...

Καλημέρα, καλημέρα, με το καφέ το χέρι και μισοξύπνια θα έλεγα γιατί σήμερα βρε παιδιά το ήθελα το κρεβατάκι μου μα ..τα κλάματα των μικρών διδύμων δίπλα  ΚΑΘΕ πρωί που φεύγουνε για το παιδικό και ο Δημήτρης που μπαινόβγαινε στη κουζίνα δεν μου άφησαν περιθώριο..
Η υγρασία υψηλή όπως πάντα στη πόλη μας κάνουν τα χέρια μου να μην κλείνουν το πρωί και σαν πρώτη μου δουλειά είναι να τα βάλω κάτω από το ζεστό νερό πλένοντας τα λίγα πιάτα και φλιτζάνια που ...ξεφυτρώνουν τη νύχτα .
Τσατίζομαι βρε παιδιά με τον άνδρα μου που σαν δρακουλάκι ξυπνά τη νύχτα και ...επισκέπτεται το ψυγείο! ΄Χθες μου έκαναν παράπονα από τη γειτονιά μου...  όλες αυτές που έπιναν καφέ στο εργαστήριο μου και μου κάνανε παρέα.. έχουν δίκιο μα τι μπορώ να κάνω πια..Θαρρείς ο χρόνος δεν μου φθάνει και δεν είμαι από τους τύπους που πάω εγώ για καφέδες στα σπίτια..δεν το έκανα ποτέ..δεν μου αρέσει..
 Στο εργαστήριο μου δεν μπαίνω πια παρά μόνο για να ανάβω τη καντήλα μου στον Αρχάγγελο που είναι μια συνήθεια χρόνων.. Μου λείπει ...δεν λέω..μα συγχρόνως ανακαλύπτω με λίγο...τρόμο είναι αλήθεια ότι προσαρμόζομαι με τη νέα κατάσταση και ..άρχισα να τη κάνω μόνιμη. Λες και έκλεισα πίσω μου μια πόρτα ..χωρίς ελπίδα να την ξανανοίξω.....και το χειρότερο είναι ότι έπαψα πλέον να διαμαρτύρομαι ..ούτε καν στον εαυτό μου!
Βέβαια όταν κάποιες στιγμές μένω μόνη λέω στον εαυτό μου το γνωστό...ΑΥΡΙΟ ΘΑ.. ξεκινήσω ένα κύκλο από πίνακες για μια άλλη έκθεση...μετά..ο Δημήτρης με παίρνει μαζί του και ... γυρνούμε μεσημέρι και πολλές φορές και βράδυ όταν πάμε να πάρουμε το παππού μας από το σπίτι του γιατί φοβάται να κοιμηθεί μόνος του!!! Σε λίγο καιρό θα τελειώσουν και τα σχολεία βέβαια και θα έχω τα εγγόνια μου λίγο περισσότερο μα .. κακά τα ψέμματα κουράζομαι και πιο εύκολα πλέον για να τα έχω όπως παλιά και η κόρη μου το καταλαβαίνει αυτό.. Πρέπει μάλιστα .. είναι η σειρά μου να ξανακάνω το συνηθισμένο έλεγχο μου στο νευρολόγο μα... βαριέμαι..κάπου με κούρασε αυτό το πάρε δώσε με τους ..αγαπητούς κατά τα άλλα γιατρούς και αφού είναι κάτι που δεν θα αλλάξει...το θεωρώ περιττό.
Όσο σας έγραφα μου έφερε ο ταχυδρόμος ένα δωράκι από κάπου( μάλλον αυτό που κέρδισα από την Rena ), το ...εκκαθαριστικό της εφορίας ( πάω για τα ..χάπια του Δημήτρη) και το λογαριασμό της HOL..οπότε.....φιλάκια Αχτιδένια ..πάω να ανοίξω το δωράκι μου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

24 σχόλια:

Κωνσταντίνα είπε...

Γεμίζει ο χρόνος με πρόσωπα αγαπημένα και ασχολίες και αλλάζει η καθημερινότητα χωρίς να το συνειδητοποιήσουμε πολλές φορές.
Πάντως τι καλά να ξεκινάει η μέρα με δωράκι!
Καλημέρα από την Πάτρα που...πάλι βρέχει!

Marina είπε...

Οι άνθρωποι προσαρμόζονται στις νέες συνθήκες και ΕΥΤΥΧΩΣ!!!
Φαντάσου πόσο δυστυχισμένοι θα ήταν αλλιώς...
Καλημέρα από τις βροχερές Βρυξέλλες!!! Εδώ να δεις υγρασία...

Thalassitsa είπε...

Καλημερούδια Αχτιδουλα και Δημήτρη! να έχετε μια όμορφη ημέρα!

Ανώνυμος είπε...

Aχτιδουλλα σε καταλαβαινω απολυτα.Σου στελλω πολλη αγαπη και θετικη ενεργεια απο Κυπρο.ΕΙΡΗΝΗ Κ.

Ανώνυμος είπε...

@αχτιδα,καλημέρα μανούλα μου και νταντούλι μου!!εγώ το ξέρω πολύ καλά το πόσο σου λείπει η δουλειά σου μανούλα!το έχω ζήσει..η αλήθεια είναι ότι χρειάζομαι έναν πίνακα τώρα που θα βάψουμε το σπίτι!μακάρι να σε είχα κοντά μου...

Katerina είπε...

Καλημέρα!!!!
Ο ήλιος λάμπει σήμερα και είμαι σίγουρη ότι λάμπεις κι εσύ από χαρά!
Σε φιλώ γλυκά και πάντα ο ταχυδρόμος να σου φέρνει ευχάριστες εκπλήξεις και δωράκια!

Hfaistiwnas είπε...

Καλημέρα!
ΒΡε γιατί να μην πηγαίνεις στις φίλες σου για καφέ, στο σπίτι!! Γιατί; Να τον κάνεις τον έλεγχο!!!! Εκκαθαριστικό.. Ωχ..
Ελπίζω καλά μαντάτα!!!

moments collector είπε...

πέρασα να πω μια καλημέρα...

Mary Ka είπε...

Ολοι σε εσάς για καφέ κι εσείς σε κανενός, γιατί Αχτίδα μου?
Και καιρός να κάνετε εργαστήριο, για όσους σας αρέσει, στα Φλογητά, πλάϊ στη θάλασσα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Κωνσταντίνα μου το ξέρω , μόλις γύρισα και πίστεψε με είχα ένα θυπέροχο πρωινό η τυχερούλα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Marina, σήμερα το .πήγαινε για βροχή μα..αύριο θα κάνει ζέστη .

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Thalassitsa μου τι κάνεις πότε θα πας στο εξοχικό των δικών σου φέτος;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΕΙΡΗΝΗ Κ.η αγαπημένη Κύπρος έχει γίνει για μένα μια φιλική παρέα..σας ευχαριστώ όλους.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Νεφέλη μου όταν θα έχω κέφια θα σου κάνω στα σίγουρα..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Κατερινα μου έλαβα πρωί πρωί δωράκι και η μέρα..συνεχίστηκε με δώρα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas, έχεις δίκιο ..μα συνήθως δεν πηγαίνω γιατί με παίρνει ο Δημήτρης μαζί του σχεδόν πάντα.Άλλωστε οι γειτόνισες θέλουν ώρες που εγώ δεν βολεύομαι..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Nandia μου σ' ευχαριστώ , καλή μέρα να έχεις και εσύ!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Mary Ka, δεν είναι άτομα στην ηλικία τη δική μου και δεν είμαι απο αυτές που θα κάνω κουτσουμπολιό ..δεν νοιώθω άνετα.Έμαθα να ζωγραφίζω και να έχω παρέα δίπλα μου..

Maria B. είπε...

φιλια και απο εμάς !!!


καλή βδομάδα αχτιδούλα

Καλλιόπη είπε...

Φιλιά κι απο εμένα..!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Maria B, τι κάνεις κορίτσι μου; εύχομαι όλα να είναι καλά.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Καλλιόπη μου χθες σε σκεπτόμουνα , στείλε μου μέιλ να μάθω τα νέα απο την υγεία σου.

Aνθήλη είπε...

Καλησπέρα Αχτίδα μου. Είμαι σίγουρη ότι θα προσαρμοστείς γιατί περνάς καλά με τον σύντροφο της ζωής σου. Επίσης είμαι σίγουρη ότι μόλις προσαρμοστείς θα ξαναπιάσεις τα πινέλα σου γιατί είναι (ένα) από τα έργα της ζωής σου. Φιλιά.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@Aνθήλη, μερικές φορές αισθάνομαι οτι τελείωσε αυτό για μένα