Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Τελικά ..η ζωή οδηγεί εδώ ακριβώς..εμείς οι δύο μαζί ..

Τους δρόμους πήραμε πάλι με τον Δημήτρη και αφού η μία κόρη μας δούλευε και η άλλη είχε εξωτερικές λέει δουλειές ,κοιταχτήκαμε και είπαμε ότι ..θα πάμε εκεί που θα νοιώθουμε σαν ..το σπίτι μας!
 Στα Φλογητά λοιπόν πάλι  και περάσαμε μια χαρά. Μου έκανε και μία στάση σε κατάστημα και μου πήρε μια υπέροχη τσάντα για το Laptop μου αφού χθες έκανα σύνδεση ασύρματη στη Cosmote για να σας έχω μαζί μου χρυσά μου ΚΑΙ το καλοκαίρι!  Όχι..που θα γλιτώνατε από μένα...
Εκεί λοιπόν στο μπαλκονάκι μας φάγαμε το φαγητό μας που μαγείρεψε χθες και το ρίξαμε στη συζήτηση με καφέ και κεκάκι λεμονιού που έκανα το  βράδυ..
Τελικά ..η ζωή οδηγεί εδώ ακριβώς..εμείς οι δύο μαζί ..( τρεις..ξέχασα τη Κλώντη!) ..τα παιδιά όπως είναι φυσικό έχουν τη δική τους ζωή  κι εμείς τώρα που δεν έχουμε το εργαστήρι μας να ασχοληθούμε νοιώθουμε ότι ήμαστε μόνοι μας κι αυτό μας φέρνει ακόμα πιο κοντά.
Η επιθυμία μας για ένα κτήμα και να φύγουμε εκτός γίνεται ακόμα πιο έντονη τουλάχιστον στον άνδρα μου, νομίζω ότι αν του έλεγα το "ναι" σήμερα θα έτρεχε να το αγοράσει.. απλά εγώ είμαι λίγο πιο συγκρατημένη και θέλω να δω τις εξελίξεις που δυστυχώς τις προβλέπω δυσοίωνες.
Τι σας λέω τώρα..είδατε τι αποτέλεσμα έχει η συζήτηση στο μπαλκόνι; Πιάσαμε και παρέα με τη κυρία που έχει το ζαχαροπλαστείο και της παραγγείλαμε λουκουμάδες.. την επόμενη φορά που θα πάμε θα φέρω της είπα ένα πλαστικό καλαθάκι να της το κατεβάζω με σχοινάκι και να μας βάζει μέσα ότι ζητάμε!
Σήμερα λες και το έκαναν επίτηδες το κινητό μου χτύπησε 3 φορές για παραγγελίες Αγιογραφίας και τα μάτια του άνδρα μου με κοίταζαν αυστηρά μέχρι να πω ότι πλέον το εργαστήρι μου έχει κλείσει.. Όταν το λέω αυτό σε πελάτη ..με σκοτώνει ..μα πρέπει να το πω δυστυχώς.
Σερφάρισα λιγάκι να δω πως πάει το ασύρματο καινούργιο παιχνιδάκι μου ( έχω την εντύπωση ότι με δωροδοκεί με αυτό!) , ο ήλιος σήμερα είναι φωτεινός μα η υγρασία υπάρχει.
 Στο κινητό η κόρη μου μας  ζητά να πάμε για καφέ!!! Της λέμε που ήμαστε.. Απάντηση: - τι σουλατσάρετε όλη μέρα..δεν βαριέστε;  Τι της λες τώρα!! Θέλουν να ήμαστε κοντά τους όποτε εκείνες έχουν ελεύθερο χρόνο..
-Γυναίκα σου λέω πάμε να ζήσουμε σε ένα κτήμα..
- Κάτσε βρε παιδάκι μου ήσυχος..του χρόνου !
- Του χρόνου θα ήμαστε μεγαλύτεροι μου λέει..
Τον έχει πιάσει ένας φόβος με το χρόνο..στο βάθος τον καταλαβαίνω , απλά εγώ θέλω να βλέπω τα πράγματα πιο αισιόδοξα.. Δεν θα ήμαστε του χρόνου τόσο γέροι..εκείνος 66 κι εγώ 60.. πω.. πω.. αν μου το έλεγαν όταν ήμουν 25.. θα έλεγα..καλή ψυχή!  Μη γελάτε..έτσι ακριβώς έλεγα!
Το ξέρω πονηρούλη..φοβάσαι για την εγχείρηση.. εδώ είμαι εγώ.. πάντα κοντά σου...
-Πάμε στα εγγόνια μας..είναι 5 μμ..
- Φύγαμε..
Στις 6 πάρα 15.. ακούσαμε τα εγγόνια μας να μας φωνάζουν από το μπαλκόνι...
Όχι..δεν ήμαστε γέροι του λέω..απλά...συνταξιούχοι πρωτάρηδες ψαρωμένοι..σε άγνωστα ακόμα χωράφια..

29 σχόλια:

Rena είπε...

Πως και βραδινή φιληνάδα δεν με έχεις συνηθίσει.
Μπράβο καλά κάνετε και βολτάρετε κάντε και μία τσάρκα και για μένα που δεν μπορώ να πάω πουθενά λόγω εξετάσεων των παιδιών,φιλάκια!

Κωνσταντίνα είπε...

Νομίζω είναι υπέροχο να αισθάνεστε έτσι όταν είσαστε οι δυο σας. Δεν ξέρω τι θα φέρει ο χρόνος, αλλά πολύ θα ήθελα να καταλήξουμε με τον άνδρα μου όπως εσείς οι δυο. Μαζί και πάντα αγαπημένοι, είτε είσαστε στο εξοχικό, είτε στην πόλη, είτε στο κτήμα που ονειρεύεστε.
Καληνύχτα!

el.mar είπε...

Α τι καλά κ το καλοκαιράκι μαζίιιι!!!!Χαρά που θα κάνει ο άντρας σου..."πάλι στο ίντερνετ είσαι?..κλείστο να πάμε για ουζάκι κ βολτίτσα στην θάλασσα!"...χαχαχα!!!
Μια χαρά περνάτε Αχτιδούλα μου!!!
Τα φιλιά μου!!!!

Δέσποινα είπε...

Πανέμορφο!
Έλλειψα λίγο καιρό από τα ιντερνετικά δρώμενα και γι αυτό διαβάζω τώρα τις παλιές σου αναρτήσεις γλυκιά μου!
Γερή να είσαι να φτιάχνεις πάντα όμορφα πράγματα!

foufoula89 είπε...

ΕΓΩ ΘΑ ΞΑΝΑΠΩ ΟΤΙ ΠΕΡΝΑΤΕ ΟΜΟΡΦΑ ΤΑ ΔΥΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΙΟ ΓΛΥΚΟ ΥΠΑΡΧΕΙ....ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ....ΤΑ ΛΕΩ ΣΕ ΣΑΣ ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΩ ΚΑΙ ΕΓΩ...ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΓΡ...ΚΡΙΜΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΙΘΕΛΑ ΝΑ ΠΑΡΑΓ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ...ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ....

Ανώνυμος είπε...

@αχτίδα,αχ ζηλέυω μανούλα!εγώ απο το πρωί πριν από λίγο τελείωσα απο μαθήματα και ραντεβού.καλό βράδυ μανούλα !

Βιoλέτα είπε...

Υπάρχει άνθρωπος που στα είκοσί του δεν λέει τους σαραντάρηδες γέρους;Κανείς...
Αλλά η ζωή ξεκινά στα... όσα θέλουμε εμείς:))
Να χαίρεσαι τις όμορφες στιγμές που περνάτε και στείλε τις ηλικίες στον αγύριστο!

Hfaistiwnas είπε...

Βρε ακόμη είστε μια χαρά! Κοιτάχτε να περνάτε καλά!!! Τώρα έχετε όλο το χρόνο να κάνετε ότι δεν μπορούσατε τόσα χρόνια!
Να γυρνάτε όλη μέρα!!!!

Mαρία είπε...

Με συγκίνησε η ανάρτηση σου Αχτίδα, κάπως έτσι είμαι κι εγώ με τον άνδρα μου τώρα που τα παιδιά έχουν φύγει,και σκέφτομαι συνέχεια πόσο πολύτιμο είναι να έχεις τον ανθρωπο σου να μοιράζεσαι τα απλά και τα σπουδαία...καλό βράδυ!

Τζόνσον ο αλογόμυγας είπε...

Ιδέες για κτήμα (σε βουνό) κοντά στη Θεσσαλονίκη:
1. Αρδαμέρι
2. Λευκοχώρι Λαχανά
3. Γαλάτιστα
4. Πέντε Βρύσες Λαγκαδά

OLINA M είπε...

ΠΟΤΕ δεν θα γεράσετε εσείς οι δυο!
Έχετε τόση ενέργεια μέσα σας που βάζει κάτω πολλούς εικοσάρηδες!

Το κλείσιμο του μαγαζιού είναι το καλύτερο δώρο που μπορούσες να κάνεις στο Δημήτρη σου.
Πώς θα πήγαινες,σουρτουκάκι μου,κάθε λίγο στο εξοχικό αν είχες παραγγελίες,προθεσμίες,πελάτες;
Καλέ,δεύτερη εφηβεία περνάτε!!!!
Τί γέροι και συνταξιούχοι μου λες....!!!

moments collector είπε...

Εγώ θα έλεγα να μην αργοπορείτε για το κτηματάκι...όχι γιατί είστε μεγάλοι αλλά εκεί θα ξετρελαθείτε και οι δύο...ή μάλλον και οι τρείς-ξέχασα την Κλώντη-.εσείς θα έχετε χρώματα για ζωγραφική,ο κύριος Δημήτρης χόρτα και ζαρζαβατικά για μαγείρεμα και η Κλώντη άπλετο χώρο για τρεχαλητά...όσο για παιδιά κι εγγόνια;;;όρεξη να χετε,που έχετε δηλαδή.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ rena, βραδινή μου επισκέπτρια..καλημέραααα! Ξέρεις στην αρχή είναι δύσκολο να μην έχειος τι καθημερινό να κάνεις όπως 'όταν άνοιγα το μαγαζί μου το πρωί και είχα πρόγραμμα απο δουλειές..Θα συνηθίσω..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Κωνσταντίνα μου το πάντα ανήκει στο Θεό..αυτό φοβάμαι πια, μέχρι τότε θα ήμαστε όπως ήμαστε.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ el.mar, καλέε! εκείνος μου την έκανε τη σύνδεση! Με δωροδοκεί σου λέω..για να έχω να ασχολούμαι, όταν θέλει ν απάμε κάπου ξέρει καλά οτι τα παρατάω όλα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Δέσποιναμου ελπίζω να είδες το ζωγραφιστό τοιχάκι μου! Δεν έγινε όμορφο;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ foufoula89, ότι θες γλυκιά μου για σένα και όποτε το θες..νομίζεις οτι δεν θα του..ξεφεύγω;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Νεφέλη μου ανησυχώ για σένα , χθες με τον Ντάντη σου σε συζητούσαμε..θα έρθεις στα Φλογητά;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Βιoλέτα μου είναι για γέλια! Όταν κάποτε έβλεπα μία 5 χρονών και ήμουνα εγώ Γυμνάσιο τα ίδια έλεγα, ότανέβλεοπα μετά κάποιον στα 70 που πέθανε έλεγα..΄΄ηταν η ώρα του..τα λούστηκα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas, φίλε μου μας βλέπω να τρώμε σε αέριο για το αυτοκίνητο όλη μας τη σύνταξη!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ icon-art χαίρομαι γλυκιά μου, είναι πολύτιμος για μένα και γι' αυτό ανησυχώ συνέχεια γι' αυτόν.Τα κορίτσια αμς είναι φυσικό έχουν τις δικές τους οικογένιες και τα δικά τους προβλήματα, εμείς ήμαστε κοντά τους όποτε μας ζητούν ακόμα και όταν αντιλαμβανόμαστε κάτι που λύνεται με χρήμα..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Τζόνσον ο αλογόμυγας φίλε μου ο άνδρας μου θέλει απαραίτητα άφθονο νερό.Έχουμε κάτι μεγάλο που βρήκαμε ανάμεσΑ στο Σοχό και ρεντίνα..22 στρ. και ένα στην Έδεσα 2 στρ μα περνά το νερό ποταμάκι δίπλα του σαν σύνορο..απλά δεν συμφωνεί στη πώληση το ένα παιδί της..Μετά σκεπτόμαστε στη Λίμνη ..ψάχνουμε..ψάχνει το τέλιο..θα δούμε..μάλλον θα καταλήξουμε στο πρώτο.Εγώ προσωπικά προτιμώ την Έδεσσα για να έχω τους συγγενής του άνδρα μου κοντά.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ OLINA M, καλά που έχουμε τέτοιους φίλους και μας λένε τέτοια και μας ανεβάζουν τη διάθεση..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Nandia μου αν τον άφηνα χθες..με τη φόρα που είχε θα το αγόραζε την ίδια στιγμή..Σκέπτομαι τον ..παππού μας..που θα τον αφήσω μόνο του πίσω.Σκέπτομαι οτι κανείς δεν θα τον περιποιείται.. δεν είναι θέμα χρημάτων, είναι ανεξάρτητος μα δεν μπορεί πλέον και..με χρειάζεται..Άλλη θα έφευγε αμέσως..εγώ όμως..δεν μπορώ , είναι θέμα συνείδησης.

Καλλιόπη είπε...

Αχτιδούλα μου το μυαλό μας τα κατασκευάζει όλα. Τις ηλικίες, τη σύνταξη, τα πάντα. Εσύ ακούς πάντα την καρδιά σου έτσι κι αλλιώς. Εγώ πιστεύω ότι οι ψυχές δεν έχουν ηλικία. Χα χα Το λέω για να το πιστέψω κι εγώ που φέτος κλείνω τα 50 και μου φαίνεται πολύ. Φιλάκια

friendly είπε...

Δεν μπορείς να ξέρεις πόσο σε καταλαβαίνω μια που και εμείς ξεκινήσαμε πριν 30 χρόνια αυτό τον δρόμο που τις περισσότερες φορές ήταν με πέτρες και όχι με...αμμοχάλικο!! και έχουμε καταλήξει να είμαστε περίπου σαν και εσάς. Όμως σκέψου πόσο , μα πόσο πλούσιες είμαστε αφού ο στόχος επιτεύχθηκε κάνοντας οικογένεια και παραμένοντας συνοδοιπόροι ακόμα!!Πιστεύω ότι το κτήμα που ονειρεύεσαι (σου εύχομαι να το αποκτήσεις) το περιδιαβαίνεις κάθε μέρα που περνά με τον αγαπημένο σου Δημήτρη και μαζεύεις λουλουδάκια και αγναντεύεις μέσα απο εκείνη την εικόνα που ζωγράφισες στο τοιχάκι. Νομίζω ότι ο μπαξές του κ. Δημήτρη βρίσκεται μέσα στην καρδιά σου και αποτυπώνεται στα έργα σου και αυτό είναι η απόλυτη ευτυχία, αχτιδούλα. Χαίρομαι για σένα και....καλημέρα (συγκινούμαι πολύ εύκολα τελευταία, είναι μάλλον λόγω ηλικίας1!!)

ElenaG είπε...

Τελικά... η ζωή οδηγεί εδώ ακριβώς!...εμείς οι δυο μαζί...

Μα φιλενάδα μου αγαπημένη...περί αυτού πρόκειται!
και σεις Δόξα το Θεό τα καταφέρατε!

Καλο Σ/K
Φιλιαααααααααααααααα!

marilia είπε...

Θαρρώ η τελευταία σου ατάκα είναι ό,τι καλύτερο και πιο γλυκό έχω διαβάσει εδώ μέσα. :) Μια χαμογελαστή αγκαλιά και ευχές για πολλές πολλές συντάξεις γεμάτες βόλτες, μαγειρέματα και πολλή αγάπη! :)

Ποδηλάτισσα είπε...

Να είστε πάντα μαζί υγιείς και αγαπημένοι και δεν έχει σημασία ο τόπος... Φιλιά Πολλά!!!