Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Η Οδύσσεια μιας Αχτίδας.. στα γρανάζια της εφορίας!


glitter-graphics.com


Μαντέψτε... μαντέψτε ποια στήθηκε από το πρωί σε..ουρές στην εφορία από γραφείο σε γραφείο... Μαντέψτε ποια χαμογελούσε τρίζοντας τα δόντια στη κάθε υπάλληλο που την κοιτούσε λες και της είχες σκοτώσει τη μάνα της όταν της ζητούσες να σου βάλει μια υπογραφή...
Ούτε για μισή ώρα δεν άντεξε στην εφορία ο άνδρας μου και γύρισε ουρλιάζοντας ότι δεν θέλει ούτε σύνταξη ούτε τίποτα... Έφυγα λοιπόν όπως  ήμουν με τις φόρμες και με μια τσάντα έγραφα στο χέρι μπήκα στο πρώτο γραφείο που η υπάλληλος με ..σαρδόνιο χαμόγελο μου έδωσε ένα χαρτί με τυπωμένα 6.. μάλιστα ..6 γραφεία από όπου έπρεπε να περάσω και να γράψει ο καθένας τι βρήκε ελέγχοντας μας..
Δεν νομίζω να υπάρχουν άλλοι πιο καθαροί σε βιβλία από εμάς.. ούτε μια καθυστέρηση εδώ και 35 χρόνια, όλα πληρωμένα στην ώρα τους, με φοροτεχνικό γραφείο πάντα...κάθε χρόνο οικειοθελώς πληρωμένες περαιώσεις... Πέρασα το πρώτο έλεγχο ...χάρηκα ..εύκολο λέω είναι τελικά..αφού βέβαια συμπλήρωσα ένα τόνο χαρτιά..και έβγαλα ένα τόνο φωτοτυπίες.. περνάω και τον δεύτερο για αυτοκίνητο εμπορικό ( κάποτε είχαμε) ... πανηγύρι εγώ,  ρίχνω μια φαρμακερή στον άνδρα μου που περίμενε από πίσω μου.. τα βλέπεις..σκέπτομαι ..δεν ήταν τόσο τρομερό! Από την ορθοστασία οι πόνοι μου αφόρητοι μα λέω..ε! τελειώνω.. Αμ! δε.. 
- Εδώ κυρία μου λέει ότι το ..1978 ήσασταν σε άλλη εφορία γιατί είχατε μια έκθεση ζωγραφικής στο συντριβάνι... Θέλουμε χαρτί από την Δ! εφορία..
- Που βρίσκεται;
- Κέντρο..Τσιμισκή.. έχετε διορία μέχρι τις 1.30 σήμερα...Πάντε και στο Πρωτόκολλο για να μη σας βάλουμε πρόστιμο αν χάσετε την σημερινή ημέρα ..
Τον Βέγγο τον θυμάστε; κάπως έτσι τρέχουμε στο κέντρο, χαμός από κίνηση, ο Δημήτρης με το αυτοκίνητο να κόβει βόλτες  κι εγώ πάω στον 7ο όροφο από γραφείο σε γραφείο  και  σε μία άλλη σειρά με ..μία  υπάλληλο μόνο που εξυπηρετούσε 7 άτομα και το ρολόι να τρέχει..
- Ήσαστε τυχερή μου λέει όταν επιτέλους ήρθε η σειρά μου και αφού έφυγε για να ψάξει στην εποχή της Πληροφορικής στην αποθήκη τα παλιά αρχεία , βρέθηκε μου λέει με ικανοποίηση  και αυτοθαυμασμό το αρχείο και θα σας κάνω θεώρηση για το ..1978.
Αφού λοιπόν το τυπώνει τότε έρχεται ένα διευθυντής, βλέπει το χαρτί και μου λέει με λύπη:
- Ποιος σας ταλαιπώρησε κυρία μου, υπάρχει διάταξη που πριν από το 1990 δεν γίνεται έλεγχος...
Τροχάδην πίσω στην Ζ! εφορία όπου μπαίνω με θυμό και με το έτσι θέλω στο γραφείο της πρώην που με έστειλε και της λέω τι μου είπανε αφού βέβαια είχα και το σχετικό χαρτί..απάντηση:
- Α! Ναι; ..δεν το ήξερα ότι ήρθε νέα διάταξη,.. ε! δεν πειράζει..κάντε και την βολτίτσα σας..
Κρατώ με το ένα χέρι μου τον Δημήτρη που ήταν έτοιμος να την πνίξει και τον διώχνω από την αίθουσα γιατί ψάχνει για τσιγάρο ..
Αρχίζουν τον έλεγχο ..τιμολόγιο..  τιμολόγιο..ακόμα μια ώρα όρθια..η ώρα είναι 1.25.. και ακούστε διάλογο  υπαλλήλου και προϊσταμένου:
- Να  της βάλω υπογραφή;
- Είναι καθαρή;
- Είναι..δεν βρίσκω κάτι, να της βάλω υπογραφή;
- Κάνε ότι θες..
- Πες  εσύ το ναι για να βάλω.. ή να της βάλω ένα πρόστιμο που έχασε ένα τιμολόγιο το 1979;
- Κάνε ότι θες..
- Άντε..να της  βάλω λέω υπογραφή γιατί είναι πολύ παλιό και άσε μη το παρατραβήξει μετά...
Κρατιέμαι με το ζόρι να μην της ...όλο το σόι της..έχω ρίξει όλο το βάρος μου επάνω στο γκισέ για αν μη  πονάω.. Τελικά συμπληρώνει την δική της απόφαση στο χαρτί μου και υπογράφει, με κοιτά λες και μου έκανε χάρη... Έχω βλέπω άλλα 2 γραφεία που ευτυχώς τα περνάω γρήγορα οπότε....στο ένα μου λέει κάποια:
- Α! έχετε νέα ταυτότητα; γιατί δεν το ξέρει η εφορία; πάντε να βγάλετε φωτοτυπία..αν προλάβετε δηλαδή...για να την περάσουμε... Από εκεί πάντε ...
Επόπτη ..υπογραφή..από εκεί...υποδιευθυντή. .υπογραφή..από εκεί..μητρώο .. υπογραφή  και επιτέλους ..το πολυπόθητο χαρτί:
" Κλείσιμο εφορίας ' ... Αμ δε!...
- Πάντε να πληρώσετε τώρα πρόστιμο για ..2 τιμολόγια που μας ειδοποίησε η κα Γ.... από επάνω ( δεν σας λέω τι όνομα της έδωσε ο άνδρας μου εκείνη τη στιγμή που το άκουσε) 654,97  ευρώ! 
- Περιμένετε να σας δώσω το χαρτί και ..αν προλάβετε το ταμείο...γιατί κυρία μου ( υψώνει τη φωνή πολύ έντονα) ξέρετε τι ώρα είναι; 1 και 32...αυτά τα 2 λεπτά εγώ είμαι υποχρεωμένη να γράφω διπλότυπο για σας; Αν σας κάνει χάρη το ταμείο..
- Τρέξε Δημήτρη να κρατήσεις τον ταμεία μέχρι να μου κόψει το διπλότυπο του λέω και του το κατεβάζω από τις σκάλες για να το  προλάβουμε...
Βγαίνουμε από την εφορία και κοιταζόμαστε...δεν μιλάμε..έχουμε γεράσει νομίζω ένα ολόκληρο χρόνο...Όταν γύρισα σπίτι και καθίσαμε να φάμε από τον σπασμό και τους πόνους έκανα εμετό ότι έφαγα , πήγα να ξαπλώσω και δεν μας  έπιανε ύπνος...ήρθε και η φίλη μου η Μαιρούλα και ήπιαμε καφέ...
- Τελειώσαμε του λέω..τελειώσαμε...τελειώσαμε το άκουσες...τελειώσαμε...
- Σκέπτεσαι μετά από όλα αυτά ακόμα να ανοίξεις νέο μαγαζί , με ρωτά ...
- Όχι..Όχι...Όχι..Ποτέ...Ποτέ...τελειώσαμε...δεν αντέχω άλλα γραφεία... έχουμε και τρεξίματα για το ΤΕΒΕ για τη σύνταξη μα ..αυτά είναι απλή οδοντόκρεμα μπροστά σε αυτά που περάσαμε σήμερα...
Σας τα είπα και ξεθύμανα...σήμερα σας ορκίζομαι θα πάρω ένα κουβά παυσίπονα και ένα Lexotanil μπας και συνέλθω.. Τελείωσα; δεν το πιστεύω ...

61 σχόλια:

Ερωφίλη είπε...

Ολόκληρη Οδύσσεια ζήσατε με λίγα λόγια! Ευτυχώς έληξε ομαλά. ΄Ονειρο ήταν και πέρασε! Τώρα σε φαντάζομαι.... θα χαλαρώνεις μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή.

Hfaistiwnas είπε...

Ας ελπίσουμε ότι τελειώσατε, η βλαμμενη έβαλε και πρόστιμα! Ένα βρίσιμο της χρειαζόταν!!!

el.mar είπε...

Επιτέλους Αχτιδούλα μου!
Καλά τι θράσος που έχουν μερικοί υπάλληλοι...τι να τους πει κανείς..ασε που αν τους πεις κ τίποτα σε αγριοκοιτάνε κ είναι ικανοί να σε τρέχουν για άσχετα!
Καλή ξεκούραση εύχομαι κ στους δυο σας!Φιλάκια πολλά κ καλό βράδυ!!!

Marina είπε...

Θέλω να βρίσω αλλά δεν μου το επιτρέπει ο χαρακτήρας μου να το κάνω δημόσια!
Ντροπή δεν έχουν πάνω τους;;;
Η γραφιοκράτεία δεν θα αλλάξει ΠΟΤΕ όσο δεν αλλάζουν οι υπάλληλοι!!!
Όταν δούλευα στα ΕΛΤΑ σαν εποχιακή με έπιασε μια μέρα μία να μου κάνει παρατήρηση γιατί δούλευα!!!!!!!!
"Τι μας κάνεις την έξυπνη; Με σύμβαση είσαι και όσο και αν δουλεύεις δεν θα σε μονιμοποιήσουν!!!"
Είπες τίποτα;;;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ερωφίλη φίλη μου ακόμα να συνέλθω αν το πιστεύεις!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas, εμένα εκείνο που με τσάτισε πιο πολύ είναι οτι δεν υπήρχε λόγος να μου το βάλει, οτι το ..παζάρευε με τον άλλο υπάλληλο..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ el.mar ούτε το 1/1000 δεν σας έχω πει..΄΄επρεπε να ήσουν και να άκουγες πως μιλούσαν και τιο έκαναν μεταξύ τους.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Marina μου δεν έχουμε συνέλθει ακόμα ..ο Δημήτρης σπάνια θυμώνει και σήμερα ήταν έξω φρενών..με είδε και εμε΄να έτσι.Μα ξέρεις οτι ο Δημήτρης μεγάλωσε στο Βέλγιο ,δεν γράφει ακόμα καλά ελληνικά και δεν διαβάζει σωστά ωστε να τα καταλάβει τα έγραφα.Έχει τελειώσει την εμπορική σχολή στο Μονς όλα στα Γαλλικά.πότε έπρεπε να είμαι εγώ για να συμπληρώνω έγραφα.

Ξανθή είπε...

Μόλις το διάβασα φώναξα το σύζυγο να του πω τι κερδίζει μιας και έχει αναθέσει στο λογιστή μας την όλη διαδικασία!
Χαρά στο κουράγιο σας!!
Καλή σύνταξη με Υγείααααααα!!!!!!
Θα τα πούμε από κοντά σε 15 μέρες
Φιλιά.

ElenaG είπε...

Την ξέρεις τη παροιμία που λέει
Οποιος δεν μπορεί να δείρει το
γάιδαρο βαράει το σαμάρι!!!!
Βλέπεις αγάπη μου δεν μπορούν να
τα κάνουν αυτά σε ΟΛΟΥΣ!!!!
E κάποιος πρέπει να πλήρωση τη νύμφη!
Δόξα το Θεό που τελειώσατε!

Ότι και να είπε ο φίλος μου λίγα είναι!

Δέσποινα είπε...

Δυστυχώς αυτή είναι η κατάσταση σε όλες τις εφορίες ακόμα κι αν θες ένα απλό χαρτί που να λέει ότι δεν έχεις καν εισοδήματα για να σου φορολογήσουν!
Ευτυχώς που τελειώσατε!
Καλή ξεκούραση!

foufoula89 είπε...

ΟΔΥΣΕΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ..ΕΝΑ ΒΡΙΣΙΜΟ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΝ..ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ ΘΡΑΣΟΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ...ΧΑΡΑΣ ΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΑΣ ...ΚΑΛΗ ΝΥΧΤΑ

Αγγελικη Ν είπε...

Όπως ο Οδυσέας για να φτάσει στην Ιθάκη ταλαιπωρήθηκε, έτσι και εσύ! Όμως, έχεις την Ιθάκη σου και αυτό έχει σημασία!

ZouZouna είπε...

Καλά, ρε Αχτίδα, έφυγες απο τις εφορίες, και δεν γύρισες να δώσεις μια μούντζα?
ε, οχι δεν το πιστεύω!!!
αχ, ελλαδιστάν.
και σε σκεπτόμουν το πρωί!! ελεγα τι να κάνεις!!!
φιλια γλυκά και στους δυο
τελος τα κακά όνειρα!!

Ανώνυμος είπε...

Αχτιδούλα και εγώ σήμερα ήμουν στο ΙΚΑ της πύλης Αξιού 1,5 ώρα για μία δουλειά 2 λεπτών. Με στέλναν από γραφείο σε γραφείο από όλα πέρασα γιατί δεν ήξεραν τι τους γινόταν σε 2 από τα οποία έπρεπε να περιμένω ώρα να έρθει ο γιατρός γιατί 'κάπου' πήγε!!! Και έβλεπα συνεχώς εργαζομένους να περιφέρονται άσκοπα και να χαζολογούν με πρώτο και καλύτερο τον διευθυντή!!! Να μην κάνουν απολύτως τίποτα!!! Είναι τελείως ΑΧΡΗΣΤΟΙ!!! Αν όχι όλοι το 90% τουλάχιστον!!! Νάνσυ

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ξανθή μου σε περιμέω, θα είμαι και καλά πιστεύω μέχρι τότε.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ElenaG, αχ! φιληνάδα μου θα σε πάρω αύριο να τα πούμε..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Δέσποινα μου δεν ξέρεις τι περιπτώσεις είδα όση ώρα περίμενα..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ foufoula89, αν έβλεπες ντύσιμο οι γυναίκες..θα έμενες.

ΕΛΕΝΑ είπε...

Αμάν βρε Αχτίδα μου, τι ταλαιπωρία κι αυτή!
Χαρά στο κουράγιο σου!!!
Χαλάρωσε και ξεκουράσου τώρα!
Φιλιά!

Δημιουργία είπε...

Α Γεωργια, μακαρι να ηξεραν τι τους γινεται.Σημερα μου εγραψε ο διευθυντης του οδοντιατρικου στο νοσοκομειο μια εξεταση, περασα απο τρεις θεωρησεις το βιβλιαριο για να ακουσω απο την κοπελα στο κεντρο που πηγα να την κανω οτι με νεα εγκυκλιο δεν δεχονται απο νοσοκομεια παραπεμπτικα αλλα μονο απο οδοντιατρους συμβεβλημενους με το δημοσιο.Και ρωταω, γιατι τοση ταλαιπωρια, κανενας τους δεν το ηξερε? Το τι εγινε στον γυρισμο για στο σπιτι δε λεγεται, το τι τους εσουρε ο καλος μου ασε .Αλλα, οπως και ο Δημητρης σου, ο,τι και να ειπε ειχε δικιο,δεν ειναι συμπεριφορα αυτη που εχουν πολλοι υπαλληλοι.

ag είπε...

Τελείωσες και αυτό έχει σημασία... Επειδή είχα δουλέψει στο ΙΚΑ για ένα φεγγάρι με σύμβαση και πάνω κάτω όλοι οι "βολεμένοι" έχουν την ίδια νοοτροπία, τους σιχάθηκα. Οι αραχτοί δημόσιοι υπάλληλοι όταν έβλεπαν κάποιον συνάδελφο που έκανε τη δουλειά του σωστά, του κάνανε πόλεμο νεύρων.. Αντί η κυρία να κάτσει να διαβάσει και καμια εγκύκλιο που είναι δουλειά της σου έκανε και πνεύμα.Τι να πεις... Τέλος καλά όλα καλά όμως!! Δεν θα τους ξαναδεις!! Καλή σύνταξη λοιπόν :)
Πολλά πολλά φιλιά

Διασκέσις είπε...

Αχτίδα κουράστηκα και συγχίστηκα εγώ που μόνο τα διάβασα φαντάζομαι εσύ τί τράβηξες!!!Σκέψου μόνο ότι ξέμπλεξες απ'όλα αυτά και κοίτα να χαρείς τη σύνταξή σου!Αυτές οι "πόρτες" όντως είναι για γερά νεύρα!

Εφη είπε...

Αχτιδούλα είναι να μην μπλέξεις...ο Θεός να σου δίνει κουράγιο...
Δες εδώ να γελάσεις λιγάκι...
http://www.youtube.com/watch?v=XXWZ3uAEKsw

Καλό ξημέρωμα!

χρυσάνθη είπε...

Τέλος καλό , όλα καλά!!!Ακόμα ένα κουράγιο με το ΤΕΒΕ και μετά θα ηρεμήσεις για να χαρείς τη σύνταξή σου!!!!Καλό ξημέρωμα!!!

OLINA είπε...

Ντρέπομαι πολύ!

Ντρέπομαι γιατί τα αντιμετωπίζω καθημερινά στη δουλειά,γιατί έχω συναδέλφους ακόμη χειρότερους από αυτούς που περιγράφεις, γιατί έχω φωνάξει-μαλώσει-ουρλιάξει...αμέτρητες φορές και πάλι δεν γίνεται τίποτα....

Πάρε αγκαλιά το Κλωντίνι,κουκουλώσου και ΞΕΧΑΣΕ ΤΑ ΟΛΑ.Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουν τακτοποιηθεί τα πάντα και θα αρχίσει ένα νέο υπέροχο,κεφάλαιο στη ζωή σας!

Σου στέλνω μια μεγάλη αγκαλιά γεμάτη δύναμη και πολλά φιλάκια...

OLINA είπε...

Χα!Χα!Χα!...
΄Εφη, μολις τώρα είδα το βιντεάκι....
Μακάρι να προβαλλόταν ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ όλο το ωράριο σε γιγαντοοθόνη στις δημόσιες υπηρεσίες!!!!
Πού το ξετρύπωσες;;;;Καταπληκτικό!

Κική Κωνσταντίνου είπε...

Πω πω... οντως μιλάμε για πολύ ταλαιπωρία. Α παπα.... πολυ τρεξιμο πολυ!

Ανώνυμος είπε...

Έλα, έλα , Αχτίδα,
σου βρήκα τη λύση. Για μπες εδώ;

youtube.com/watch?v=XXWZ3uAEKsw&feature=player_embedded#at=74


και θα δεις τι έπρεπε να κάνεις και τι πρέπει να κάνεις από δω και πέρα.

Καλημέρα! Φιλιά!

Ανώνυμος είπε...

α, κρίμα! Βλεπω πως στο έχουν ήδη στείλει...

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ElenaG είπε...

ΧΑ!ΧΑ! όλα τα λεφτά το video της Έφης!!!
Τώρα το είδα και σε φανταζόμουν στη
θέση της κοπέλας!!!
Το φίλο μου δεν μπορούσα να τον φανταστώ!!!!!...
γιατί είμαι σίγουρη πως πολύ πιο πριν
θα τους είχε... @%&><@@@/%$#@!!!!

Ανώνυμος είπε...

Αχτιδουλα μου καλημερα!ΜΠΡΑΒΟ τα καταφερες ταλαιπορηθηκες το διαβασα αλλα ειπαμε ΕΛΛΛΑΣ το μεγαλειο σου δεν εχω lp και ερχομε στης κουμπαρας μου .Σεφιλω Μαρια Ιεραπετρα

love2love είπε...

υπομονηηηηηηηηηηηηηηηηη

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανασα είπε...

Τι ταλαιπωρία, τι ηταν αυτοοοο??
Α πα παααααααααα....υπομονή για ότι τελευταίο και ναι ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ!!!
Καλημέρα Αχτιδούλα μου!!!

Penelope είπε...

Ωχ, Παναγία μου!!!
Μου θύμισες τα τρεχάματα που είχαμε όταν έκλεισε ο πατέρας μου το φαρμακείο του.
Καλά ξεμπερδέματα φίλη μας και σύντομα.

moments collector είπε...

Σας πιστεύω και σας νιώθω.Εγώ όταν είναι να πάω σε μια υπηρεσία το σκέφτομαι και αγχώνομαι από την προηγούμενη.Ξέρω τι με περιμένει,οι ξινίλες στα μούτρα,τα πέρα δώθε στα γραφεία και συνήθως κάποιο πρόστιμο....έλεος με αυτή τη γραφειοκρατεία....τουλάχιστον ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ.....αυτό κρατήστε!!!!καλή συνέχεια στη μέρα σας

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Αγγελικη Ν, όλα καλά..ηρέμησα τώρα και απλά συνεχίζω για την σύνταξη που φε φαντάζομαι να είναι κάτι δύσκολο.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Γλυκό - Κερασο - Ζουζούνα μου ..κρατήθηκα...αυτό μου έσπασε τα νεύρα..που κρατήθηκα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Νάνσυ μου σε καταλαβαίνω απόλυτα, το τι είδα δεν λέγεται..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΕΛΕΝΑ μου σήμερα χαλ΄ρωσα πραγματικά απο εβδομάδα καλύτερα..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Δημιουργία, φίλη μου καλή εδώ δεν ήξερε η μία εφορία τις εγκυκλίους με την άλλη..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Andie "AnGl"πάντως φίλη μου πολύ δύσκολο για τα νέα παιδιά να αρχίσουν κάτι καινούργιο όπως παλιά...Σου βάζουν τόσες δυσκολίες που μένεις απραγη..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Διασκέσις, μπα..βαρέθηκα όλα τα νομικά πλέον και τα κρατικά..θα γλεντήσω το..καθισιό μας τώρα..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Εφη μου σ' ευχαριστώ για το βιντεάκι. το είδαμε με τον δημήτρη και σου λέω οτι η πραγαμτικόπτητα στην ελληνική εφορία είναι χειρότερη

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ χρυσάνθη μου όπως πάντα ε΄χεις δίκιο, τελος καλό όλα καλά.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ OLINA μου έτσι και ε΄ρθω στο γραφείο σου κάποτε και σε δω΄..έτσι..την έχεις βαμένη γλυκιά μου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΕΚΦΡΑΣΟΥ, φίλη μου σήμερα ούτε να το ξανασκφτώ δεν θέλω..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ alla logia, πάω να δω..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ paliokoritso, το πρόβλημα της ήταν οτι δεν μπορούσε να ακταλάβει γιατί πριν απο 15 χρόνια δεν είχα λιανική..της εξηγούσα οτι δεν είχα γιατί έκανα μόνο χοντρική και έκοβα δελτία αποστολής και τιμολόγια και δεν το πίστευε και έψαχνε μήπως έχω..κρυμένη μηχανή.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ love2love φίλη μου δόξα το θεό απο αυτήν έχω πολύ!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανασα μου πάει..πέρασε...τα πιο δύσκολα πέρασαν..

@ Penelope, άρα..έχεις πάρει γεύση απο το ..γλυκό!

@ Nandia μου αυτό κράτησα , σήμερα όλα μου φαίνονται πιο όμορφα..

Μarion, είπε...

Αχ βρε Αχτίδα.. νομίζω όλοι σε καταλαβαίνουν.
Τι ναπεις.. πως να παμε μπροστά έτσι? τους δημόσιους υπαλληλους νομίζω τους παίρνουν σκουντούφλιδες και να φοβάσαι να τους μιλήσεις. Σπάνια να βρεις κάποιο σωστό..
Τέλος πάντων.
Με το καλό από εδώ και πέρα. Νασαστα καλά

Φιλιά

Signorina Christina είπε...

xwris plaka me to pou to diavasa eixa mai ksafnikh diathesh na ksaplwsw apo th kourash.... :P:P

SignorinaTina

Ανώνυμος είπε...

@αχτιδα,καλα τι να πω μανούλα μου...δεν είναι για τίποτα αυτή η χώρα!!ευτυχώς τελείωσες!!!καλή ξεκούραση .θα τα πούμε αυριο

Ανώνυμος είπε...

Αχτιδουλα μου καλησπερα!Απο αυτη τη στιγμη ε χ ω μπλογκ!χι χι χι.Βεβαια μη περιμενετε και πολλα ειναι ακομα αρχη .Θα με βρειτε fantaizi.blogspot.com.Ειμαι πολυ χαρουμενη!Σας φιλω καλυνηχτα.Α!Μαρια Ιεραπετρα

Ελευθερία είπε...

τελος καλο ολα καλα!!!!!

περνα απο το blog μου να... παιξουμε!!!!

Εφη είπε...

Τώρα κάθισα με λίγη ησυχία και σε διαβάζω....το βιντεάκι δεν είναι δικό μου, το είχε ανεβάσει η Στέλλα Σπανού και έκτοτε το λατρεύω...χαχχα!!!

KitsosMitsos είπε...

Κουράγιο, τι άλλο να πω...
Κάντε τους αναφορά, υπάρχει ο Συνήγορος του Πολίτη. Μπορεί να μην βγει κάτι, θα έχετε όμως τουλάχιστον ηθική δικαίωση.