Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Η κόρη της ψυχής.


Την  Νεφέλη ( στα μπλοκ ) την πρωτογνώρισα σαν διαχειρίστρια στη πολυκατοικία μου πριν πολλά πολλά χρόνια.. φοιτήτρια εκείνη τότε στη σχολή Αισθητικής των ΤΕΙ ... η πρώτη συνάντηση και γνωριμία μας ήταν λιγάκι ..εκρηκτική ! Είδα μια πολύ ψηλή μελαχρινή και υπερβολικά αδύνατη κοπέλα να μπαίνει στο μαγαζί μου και να μου κάνει παράπονα για ένα θέμα κοινοχρήστων..με κοίταξε με ένα βλέμμα παγωμένο και το ..φρύδι ανεβασμένο ( το κάνει όταν τσατίζεται και θέλει να ... ψαρώσει τον άλλο).
Καθισμένη εγώ η..πανύψηλη ( 1.59) την είδα εκείνη (1.80) σαν την Τοσοδούλα που βλέπει τον Γίγαντα.. Την επισκέφτηκα την επόμενη μέρα για να λύσω το πρόβλημα της και αρχίσαμε να γνωριζόμαστε μέρα με τη μέρα. Στην αρχή απλοί χαιρετισμοί, μετά μια κουβεντούλα, ακολούθησε ένα δικό μου γλυκό πότε πότε σπίτι της και μετά...μετά....
Πιστεύετε ότι μόνον οι δεσμοί αίματος δένουν τους ανθρώπους;.. όχι φίλοι μου..υπάρχουν δεσμοί ψυχής που σαν το κολάι σε ενώνουν και σε κάνουν ένα.
 Έγινα η ..Μάμυ της και ο Δημήτρης ο Νταντούλης!!!! Όταν πηγαίναμε στους γονείς της στο χωριό φώναζε μαμά και γυρνούσαμε δύο!
 Νομίζω ότι πιο πολύ ήταν στο σπίτι μου παρά στο δικό της. Ατέλειωτες βραδιές με τσάι ζεστό και πίτες και άλλες τόσες με κρασάκι στο μπαλκόνι, ξενύχτι με κουβεντούλα και γλυκό δικό μου.. Θυμάσαι Αθηνούλα μου; Η Κλώντη περνούσε τα κάγκελα και πήγαινε στο κρεβάτι της στο διπλανό διαμέρισμα να κοιμηθεί κοντά της...εκδρομές ξαφνικές εδώ κι εκεί.. πάντα σαν μάνα με κόρη χωρίς ούτε μια φορά να πούμε μια κακή κουβέντα μεταξύ μας..
Ήταν ένας παράξενος δεσμός ..ένα μίγμα κόρης και φίλης. Έλεγα και λέω σ' αυτήν όσα δεν έχω πει σε κανένα..και εκείνη έχει πει σε μένα όσα μόνον η ψυχή της ξέρει..
 Έζησε τις χαρές των γάμων των παιδιών μου . Θεέ μου τι ατελείωτα γέλια.. τα τρία κορίτσια μου...  τα δύο διαμερίσματα έγινα κοινοί διάδρομοι.
Έζησα τον πόνο της όταν τελείωσε κάτι που την πλήγωσε όσο δεν παίρνει , ξενύχτησα με τη σκέψη της, άκουγα το τραγούδι της και έκλαιγα εγώ...
Μου στάθηκε σαν κόρη στα δύσκολα όταν έμεινα για μήνες ακίνητη σε μία πολυθρόνα με το άσχημο σπάσιμο μου.. μου έκανε ατελείωτες φορές μασάζ  για να με βοηθήσει.. Ένα κορίτσι μοναδικό πιστέψτε με, που σπούδασε ολομόναχο δουλεύοντας σε χίλιες δουλειές για να συντηρήσει τις σπουδές και το σπίτι της.
 Σας έχω πει πολλές φορές ότι σε μένα η αγάπη έχει για πρώτο σκαλοπάτι την εκτίμηση και η Νεφέλη την κέρδισε με το παραπάνω.
Δεν νομίζω να την αγαπούσα περισσότερο αν ήταν πραγματική κόρη μου μα την λέω ..ψυχοκόρη γιατί αυτή η λέξη σημαίνει κόρη που την διαλέγεις ... κόρη της ψυχής.
Ο ήλιος ξαναβγήκε στη ζωή της και την είδα να χαμογελά ξανά..και τότε κατάλαβα με πόνο είναι αλήθεια ότι θα την έχανα από κοντά μου...γιατί ο Βασίλης της θα την έπαιρνε στην Αθήνα ( το τέρας..! Τον βρίζω πότε πότε για να με ...φοβάται)..
Μα όταν αγαπάς κάποιον θες πάνω απ' όλα την δική του ευτυχία.. και χάρηκα που  την βρήκε..
 Την φιλήσαμε νύφη, χόρεψα στο γάμο της , την αποχαιρετήσαμε με πολύ πόνο μα ικανοποιημένη  με την ευτυχία της.


Φανταστείτε τον έρμο το Βασίλη με δυο πεθερές;  Νομίζω ότι εμένα φοβάται πιο πολύ παρά τη πραγματική γιατί όταν τον χαιρέτησα στην εκκλησία του είπα : " Πρόσεξε γαμπρέ...Στο σπίτι μας υπάρχει πάντα γι' αυτή ένα δωμάτιο ( τρέμε Βασίλη..) και ένα κλειδί όπως έδωσα και στις πραγματικές μου κόρες.."
Πριν λίγο καιρό την έβαλα στα μπλοκ για να την κάνω να μην αισθάνεται μακριά μου. Καθηγήτρια πια σε σχολή στην Αθήνα, αποφάσισε να μάθει μαγειρική ( τον τάραξε στη δίαιτα τον έρμο) και έτσι αρχίσαμε τα πάρε δώσε με τα μπλοκ..
Αυτή είναι η γλυκιά μου Νεφέλη, η ψυχοκόρη μου, η κόρη της ψυχής..
Ελπίζω να την κάνετε κι εσείς παρέα και να την γνωρίσετε όπως ακριβώς είναι..μοναδικά ειλικρινής και ευαίσθητη, το άκρων άωτον της ευγένειας και της διακριτικότητας.. η δική μου Αθηνούλα..

44 σχόλια:

Marina είπε...

Είναι ήδη στην παρέα μου εδώ και καιρό...Τώρα που το σκέφτομαι έγινε φίλη μου όταν ακριβώς έγινες και εσύ!
Πως μου φαίνεται ότι μοιάζεται κιόλας!!! Ή είναι ιδέα μου;;;
Θα σου εξομολογηθώ ότι μέχρι σήμερα νόμιζα ότι ήταν αληθινή κόρη σου! Αλλά κατά πως φαίνεται ΔΕΝ έκανα κανένα λάθος!!!
Σπουδαίο και μοναδικό οι άνθρωποι να αγαπιούνται έτσι!!!
Ας το καλό σου...με συγκίνησες....

el.mar είπε...

Αχτιδούλα μου χαίρομαι που μας είπες για την ψυχοκόρη σου.Την γνωρίσαμε κ εμείς καλύτερα.
Πράγματι ψηλή!
Α..δε με είδες..δε με είδες..δε με είδες.....καλό βράδυ Αχτιδούλα μου!!!Φιλάκια!!!

Kid'sART by Angie είπε...

καλημερα!!!!πολυ ομορφες σκεψεις!καλως σας βρηκα! :)

Heliotypon είπε...

Να σου ζήσει κι αυτή η κόρη και να σου κάνει κι εγγονάκια. Αλλέ βρε αθεόφοβη (λέμε τώρα), εσύ 57; Είδα τη φωτο σου κα δεν σε έκοψα για παραπάνωα από 30! Με εξέπληξες...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπημενη μου αχτιδα καλημέρα.Δε σε ξεχασα αλλα ειμαι στενοχωρημενη και πολυ πεσμενη τις τελευταίες μέρες.Για να χαρώ λίγο σε βλεπω και ετοιμάζω να σου στείλω το πακετάκι που σου έταξα.Πολλά φιλιά, Όλγα.

Ανώνυμος είπε...

Τι όμορφο και πόσο σπάνιο να μπαίνει στη ζωή σου μια αληθινή σχέση με αφοσίωση και διάρκεια!Είστε τυχερές και οι δυο που βρήκατε η μια την άλλη!
θα ήθελα κι εγώωωωω....

Hfaistiwnas είπε...

xaxaxa
Καλά η απειλή στο τέλος όλα τα λεφτά!!! χεχεχεχεχε!
:)
Ωραία η ιστορία της γνωριμίας σας!! ΝΑ είστε και οι δύο μαμάδες πάντα καλά, και οι μπαμπάδες φυσικά!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Marina μου είναι δύσκολο να κατακτήσεις τη καρδιά της Νεφάλης γιατί σαν κορίτσι που τράβηξε πολλά είναι λίγο ..φιλυποπτη σε προσέγγιση. Όταν σε γνωρίσει σου δίνει το κυριώτερο..τη φιλία της που είναι μοναδικά πιστή και ολοκληρωτική.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ el.mar ...σαν να είδα το Δημήτρη να καθαρίζει ..κρεμμυδάκια και να ακονίζει τα μαχαίρια του..κουνέλι στιφάδο μου μυρίζεται...

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Angie μου καλώς ήρθες γλυκιά μου στην παρέα μου, πιες καφέ..πάρε κουλουράια..θα περασουμε καλά.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Heliotypon , ευχαριστώ για το..κοπλιμάν όμως 58 ολοστρόγγυλα και στολισμένα με τρία εγγόνια ..στα χαρτιά 58..στα μυαλά..ε! ..κάπου στη εφηβεία έχω σταματήσει γιατί όπως ξες πρώτα φεύγει το χούι και μετά η ψυχή κιεγώ ..μόνον η αρθρίτιδα με κάνει να θυμηθώ την ηλικία μου!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Όλγα μου κι εγώ σήμερα θα στείλω τον πίνακα της φίλης που κέρδισε.Ημουν αρκετά χάλια αυτές τις μέρες απο τους πόνους έχω γίνει αργοκίνητο καράβι...Να είσαι καλά κοριτσάκι και γράψε μου σε μέιλ γιατί είσαι πεσμένη καλέεεε, τι στο καλό είμαι εγώ εδω;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ alla logia, είμαι πολύ τυχερή πίστεψε με, την αγαπώ και μου λείπει κάθε μέρα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas, ο Βασίλης είν αι καλό παιδί μα σαν ..πεθερά λέω οτι πρέπει να ..τραβάς τα λουριά απο την αρχή αγόρι μου..και πεθερά ..πετυχημένη!!!Καλημέρα όλη μέρα γλυκιέ μου!

moments collector είπε...

Καλημέρα,είναι απίστευτο πόσα άτομα μπορεί να χωρέσει η παρέα σας και η ψυχή σας...χάρηκα για την λεπτομέρεια με το κλειδί..κάνετε τους ανθρώπους να αισθάνονται ασφάλεια....φιλιά πολλά!!!

OLINA M είπε...

Πόσο ευλογημένοι είναι οι άνθρωποι με ανοιχτή καρδιά.... να χωρά τα δάκρυα των άλλων και να μοιράζεται όνειρα ξένα!
Τυχερή εσύ για την ανεκτίμητη φιλία της, μα δυο φορές τυχερή η Αθηνούλα που γνώρισε ανθρώπους που σπανίζουν...

Πολλούς χαιρετισμούς στον κύριο Δημήτρη και να μου φιλήσεις το Κλωντουλίνι !!!

Κική Κωνσταντίνου είπε...

τι γλυκιά ανάρτηση είναι αυτή που αντίκρισα πρωί πρωί.... γλυκιά και αχτιδένια σαν εσένα! :)

love2love είπε...

α ρε αχτιδα παντα γεματη εισαι με ατομα ωραια να ναι καλα το πουλακι σου και τα 3 και να τα δεις οπως θες

Ξανθή είπε...

Σε ευχαριστούμε που μας γνώρισες τη Νεφέλη άλλωστε εμείς που σε παρακολουθούμε καιρό ξέρουμε τόσα για εκείνη.
Καλές Αποκριές!!!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Με συγκίνησε η ανάρτησή σου Αχτίδα μου!!
Κόρη της ψυχής... τι όμορφο!!!
Να είσαι καλά!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Nandia μου όταν το παιδί σου φύγει απο το σπίτι κάποια στιγμή..άσε το να πετάξει .Απλά δώσε του το κλειδί του σπιτιού σου συμβολικά για να ξέρει οτι και στα χειρότερα ..εσύ θα είσαι εκεί..δίπλα του.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ OLINA M μου είναι ένα κορίτσι μοναδικό, την αγαπούμε με τον άνδρα μου και την θεωρούμε δικιά μας.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΕΚΦΡΑΣΟΥ, σ' ευχαριστώ γλυκιά μου, απλά χθες το βράδυ μετά απο κάποια δικά της μέιλ αισθάνθηκα την ανάγκη να το κάνω..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ love2love, να θυμάσαι πάντα οτι για να πάρεις αγάπη πρέπει πρώτα να δώσεις την δική σου κι εγώ αγαπώ πολύ όλο το κόσμο.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ξανθή μου παίρνει συνταγές και απο σένα..της έδωσα κατάλογο, απλά δεν ξέρει ακόμα πολλά απο υπολογιστές και δυσκολεύεται..θα μάθει όπως τώρα που άρχισε να μαγειρεύει..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΕΛΕΝΑ μου είναι όπως ακριβώς υιοθετείς ένα παιδί..το διαλλέγεις.

magda είπε...

Πολύ συγκινητική ιστορία, υπέροχη φιλία, αφού την αγάπησα κι εγώ που δεν την ξέρω, εύχομαι μέσα απ την καρδιά μου να είστε γερές κι εσείς και οι οικογένειες σας και πάντα αγαπημένες και δεμένες !!!
Φυλάξτε αυτήν την πολύτιμη σχέση , σαν τα μάτια σας, γιατί σήμερα δεν υπάρχει φιλία αληθινή..
Είστε τυχερές και άξιες που την κρατήσατε !!!
Φιλάκια και στις δυο σας

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το παράξενο δέσιμο ορισμένων ανθρωπων πάντα με μάγευε και είναι τόσο σπάνιο...
Τρέχω να δω, να γνωρίσω κι εγώ!!!
Σε φιλώ Αχτιδούλα μου και σου εύχομαι να περάσεις ένα όμορφο τριήμερο!!!


Υ.Γ. Απο εχθές σε περιμένει πρόσκληση για παιχνιδάκι στο μπλογκοσπιτάκι μου, θα χαρώ να σε δώ!

Ανώνυμος είπε...

Καλη μου Αχτιδα γεια.Εισαι α π ε ρ ι γ ρ α π τ η.Ειμαι πολυ τυχερη που σε γνωρισα και ανυπομονο να σε δω απο κοντα.Το μεγαλειο της ψυχης σου και τα χαρισματα σου ειναι ευλογια Θεου.Να σε εχει καλα ο Θεος εσενα και ολους οσους αγαπας.Σε φιλω Μαρια Ιεραπετρα

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ magda μου αυτή η ..ιστορία έχει πολλές πολλές σελίδες , όλες υπέροχες όμως αρκεστείτε σε μια απλή γενική περιγραφή.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Lilium, φίλή μου θα ..γελάσεις αν σου πω οτι έκανα αποδοχή για το μπλοκ σου και τώρα δεν ξέρω πως να μπω να παρει η ευχή, έχασα την είσοδο..Θα το βρω που θα μου πάει..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Μαρια Ιεραπετρα, εμείς τα είπαμε στο τηλέφωνο γυκιά μου και θα τα ξαναπούμε..

Πόπη είπε...

Αχτίδα μου είναι σαν να την γνωρίσαμε κι όλας τη Νεφέλη από τις ωραίες φωτό και από παλαιότερες αναρτήσεις. Να χαίρεστε τη σχέση σας και να τη διαφυλάξετε σαν κόρη οφθαλμού.
Καλή Αποκριά και καλή Σαρακοστή!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Πόπη , εσύυυυ! ετοιμλασου για κατσάδα..ένα πουλάκι μου είπε οτι ήρθες θεσσαλονίκη και δεν ήρθες σε μένα!

Thalassitsa είπε...

τι γλυκιά ιστορία! συγκινήθηκα πραγματικά! Η Νεφέλη είναι πια φίλη μας...

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Thalassitsa μου χαίρομαι, αν και εργάζεται μέχρι αργά και είναι και καινούργια με τον υπολογιστή έχει ανάγκη απο παρέα εκεί.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΣΟΥ.ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΟΛΑ!!!
ΚΑΛΕΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ!!!

Ανώνυμος είπε...

@Αχτιδα,μανούλα της ψυχής μου!!!με συγκινησες τόσο που έβαλα τα κλάματα..είσαι μοναδική για εμένα εσύ και ο ντανούλης μου.είμαι πολύ τυχερή που σας έχω!ΠΆΝΤΑ ΘΑ ΣΑΣ ΑΓΑΠΩ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΣΤΕ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΝ ΘΕΟ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ!!!!!!!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΟΣΑ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ!ΣΑΣ ΦΙΛΩ.

foufoula89 είπε...

ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΛΑΒΩ ΑΥΡΙΟ ...ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗ...ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΣΤΕ...ΣΠΑΝΙΟΣ ΓΕΜΑΤΟΣ ΑΓΑΠΗ...ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΑΛΗΘΙΝΑ ΝΤΡΕΠΟΜΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΜΙΛΗΣΩ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΜΙΛΗΣΑΜΕ ΚΟΜΠΛΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.ΤΑ ΕΧΑΣΑ...ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΕΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ...

ΜΑΡΙΒΙΛΗ ΤΣΟΛΑΚΟΥ είπε...

Είχες δεν είχες, πάλι με συγκίνησες Αχτιδάκι μου!!
Να'σαι καλά και συ και οι κορούλες σου.Να τις χαίρεσαι και να σε χαίρονται!!
Ήδη επισκέφτηκα το blogoσπιτό της και έγινα γειτόνισα:-)))
Καλό τριήμερο να έχουμε και καλή σαρακοστή!!

Πόπη είπε...

Ναι έτσι είναι, ήρθα σε ένα σεμινάριο για το γέλιο και τα ευεργετικά του αποτελέσματα. Την επομένη φύγαμε, δεν πήγαμε πουθενά αλλού. Φιλάκια- καληνύχτα!!!

χρυσάνθη είπε...

Οι αληθινές σχέσεις κρατούν για πάντα!Να ζήσουν !να τους χαίρεσαι!!!
Καλό τριήμερο Αχτιδούλα!!

Μόμιτσι είπε...

τι ομορφο να σάγαπουν.....

Μαριάννα είπε...

Πολύ συγκινητική ιστορία γεμάτη αγάπη!!!