Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Οι φίλοι ...φίλοι μου είναι:



Οι φίλοι είναι για να σε κάνουν να ξεχνάς....  οι φίλοι είναι για να σου κάνουν παρέα δοκιμάζοντας τα...γεμιστά σου για φαγητό  στο τραπέζι χωρίς να σχολιάζουν... οι φίλοι είναι για να πίνεις καφέ μαζί σου  με   κουβεντούλα στο καναπέ και με τη Κλώντη στην αγκαλιά τους... , οι φίλοι είναι για να σου λένε πράγματα που να μη σκέπτεσαι αυτά που δεν θες να σκέπτεσαι... οι φίλοι μιλούν για..συνταγές... για ιστορίες στο λεωφορείο... για να χαζεύουν μαζί σου παλιές φωτογραφίες... για να ελέγχουν  την δουλειά του Δημήτρη στο μπάνιο....
Γλυκιά μου Γαστερόπληξ σ' ευχαριστώ γιατί ήρθες όταν σε τηλεφώνησα  , γιατί έκανες όλα όσα είπα πιο πάνω ... γιατί ήσουν μαζί μου όλη την ημέρα για να μου θυμίσεις χωρίς λέξεις οτι σημασία δεν εχει τι αφήνεις πίσω σου μα τι έχεις μπροστά σου..

24 σχόλια:

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ είπε...

καλέ!!!!!
με κάνεις και κοκκινίζω τώρα!!
με ξάφνιασες!!!!!
(ευτυχώς ευχάριστα, φυσικά το αντίθετο δεν πιστεύω πως θα το πάθω ποτέ κι από σένα, διότι πολλοί με πρόδωσαν-τους ευχαριστώ κι αυτούς-πήρα το μάθημα μου...)

τώρα εγώ πως να μη σου φτιάξω κάτι που σου αρέσει; μη μου λες μετά πως κάνεις δίαιτα!!!!!
όλο θα το φας!!!!!

γιατί με συγκινείς, καλά δε γελούσαμε τόσες ώρες, τώρα δάκρυσα!!!

πολλά φιλάκια, σ' ευχαριστώ που υπάρχετε στη ζωή μου, διότι αχτίδα δίχως το Δημήτρη πακέτο, δε γίνεται!!

ματς μουτς (βρεγμένα)!!!

Ρεβεκκα είπε...

Ποση ευγνωμοσυνη νιωθει κανεις τετοιες στιγμες για τους ανθρωπους που εχει διπλα του.Ηφιλια,η αληθινη,ειναι η αλλη μας οικογενεια.Ευχομαι παντα να εχεις τετοιους ανθρωπους διπλα σου Αχτιδουλα μου γιατι το αξιζεις,οσο εχω καταφερει να σε γνωρισω απο εδω μεσα...

anthivolon είπε...

Με συγκινείς μ΄αυτήν την έκφραση αγάπης και ευγνωμοσύνης!!! Άλλωστε η Χριστούλα το αξίζει, είναι ένας πολύ ειλικρινής και ζεστός άνθρωπος!!
Τα φιλιά μου

Ειρηνη Σ είπε...

τους φιλους τους διαλεγουμε και γιαυτο μας προσφερουν μεσα απο την καρδια τους
να εισαστε καλα και οι δυο και παντα ετσι αγαπημενες

Ανώνυμος είπε...

Κανείς δε σε πρόδωσε,, τί είναι αυτά που λες Γαστεροπληξ;

Hfaistiwnas είπε...

Έτσι είναι οι φίλοι!!!!
Κα εσύ έχεις!!! :)
Καλημέρα!!!

lourdi lourdaki είπε...

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ..ΜΟΝΟ ΓΕΛΙΑ!!
ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!

"I" είπε...

απλό και τόσο αληθινό...για να έχεις τέτοιους φίλους τους αξίζεις..φιλί και καλημέρα...

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ, φίλη μου σ' ευχαριστώ .. μου είπες τόσες ιδέες για συνταγές...που δεν έκανα καμίααααα! χα! χα! μόνο που σκέφτηκα ποιά θα κάνω ..βαρέθηκα...Θα έρθεις πάλι και θα κάνουμε( πρόσεξες ..πληθυντικός αριθμός;) τσουρέκια!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ρεβεκκα,καλημέρα φίλη μου, έτσι κάπως μου περνούνε όλα και χαμογελώ και έχω μέσα μου την αίσθηση οτι η αγάπη είναι μεταδοτική όταν την σκορπάς γύρω σου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ anthivolon φίλη μου εμείς οι Βορειοελλαδίτες ξέρεις καλά οτι έχουμε τη καρδιά ορθάνοιχτη!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ειρηνη Σ, φίλη μου , μέσα απο τα μπλοκ γνώρισα πολλές φίλες. πήρα αγάπη και νομίζω οτι έδωσα κι εγώ.Είμαι πολύ ευτυχισμένη γι' αυτό και εύχομαι το ίδιο σε όλες σας.Γνώρισα αξιόλογους ανθρώπους πίστεψε με!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανώνυμος , όλοι έχουμε τις προδοσίες μας αρκεί να τις ξεπερνούμε και να τις προσπερνάμε χωρίς πληγές..

Ανώνυμος είπε...

Αα εδώ Αχτίδα μαου θα διαφωνήσουμε κάπως! Δε πιστεύω πως οι Βορειοελλαδίτες διαχωρίζονται από τους Νοτιοελλαδίτες! Και προς Θεού σε καμία των περιπώσεων ότι οι μεν είναι πιο καλόκαρδοι ή δε ξέρω εγώ τάχα τί άλλο από τους δε! Πλέον βέβαια ολόκληρος ο λαός βρίσκεται σε μεγάλη παρακμή, αλλά ηχεί τόσο γελοίο τα των περι διαχωρισμών!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas, φίλε μου προχθές που άδειαζα τα συρτάρια στο μαγαζί βρήκα ένα σωρό χάρτες απο τα ταξίδια μας..ανοίγω τυχαία ένανα και τι βλέπω....ΚΑΣΤΟΡΙΑ! Τυχαίο;..δεν νομίζω...κάτσε να σιάξει ο καιρός ..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ lourdi lourdaki σου εύχομαι ..τέτοιες φίλες!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ "I" , Αχτιδένιο φιλάκι και απο μένα και καλημέραααα φίλη μου!

love2love είπε...

αγαπη μου για οτι και αν εχεις ενα θα σε πω κοιτα εξω απο το παραθυρο σου και δες ενα δεντρο οκ; ολο το χειμωνα παγωνει αλλα δεν κλαιει γιατι ξερει οτι την ανοιξη θα ειναι ομορφο με τα λουλουδια τ οκ;

Marina είπε...

Αχ βρε Αχτιδούλα...ευαισθητούλα!!! Όλοι έχουμε ανάγκη απο καλούς φίλους γιατί η ζωή δεν είναι επίπεδη, έχει τα πάνω και τα κάτω της!!! Και οι άνθρωποι έχουν ανάγκη κάποιον/κάποιους να κάνει αυτό το ταξίδι μαζί τους!!!
Σου προτείνω λοιπόν Αχτιδούλα να εγκαινιάσεις ένα καινούργιο βραβείο με το όνομα: "Φιλία είναι..." και φώτο ένα από τα έργα σου!!! Θα είναι το δικό σου βραβείο και πιστεύω ότι είσαι ο κατάλληλος άνθρωπος να το ξεκινήσει!!!

Magdalene είπε...

Καλημέρα Αχτιδάκι!Οι φίλοι είναι σαν ήλιοι στη ζωή μας!Είναι υπέροχο να έχεις φίλους που αγαπάς κ σε αγαπούν!Βρε Αχτίδα, είσαι Θεσσαλονικια?που είσαι?σε ποια περιοχή?Και γω Θεσσαλονικιά είμαι!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανώνυμος . φίλη μου μη ξεχνας οτι σπούδασα και γέννησα και τα δυο παιδιά μου στην Αθήνα..Αυτό που λέω για την Βόρεια Ελλάδα δεν το λέω σαν διαχωρισμό το λέω σαν κάτι μου μου λένε ΟΛΕΣ 'όσες απο τα κάτω μέρη μου είπαν όταν ήρθαν να περάσουν λίγες μέρες εδώ στη Θεσσαλονίκη.Οι περισσότεροι σ' αυτά τα μέρη είναι συνήθως Μικρασιάτες και Πόντιοι που φημίζονται όλοι για την φιλοξενεία τους, το χαμόγελο τους, τη καλή διάθεση να σε χαιρετίσουν στο δρόμο, να σε βοηθήσουν και πάνω απ' όλα να σε βάλουν στο σπίτι τους και να σε κεράσουν χωρίς να σε αφήσουν να ξοδέψεις δεκάρα στο τόπο τους.όσο καιρό έζησα στην Αθήνα αυτό..δεν το είδα πάντως.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ love2love, τι δένδρο μου μιλάς τώρα...έσκασα έφαγα την καραβιδομακαρονάδα του άνδρα μου και δεν ξέρω πως να την χωνέψω..αχ! αυτός ο άνδρας μου!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Marina μου πολλές φορές σκέφτηκα να φτιάξω ένα βραβδείο ..μα σας αγαπώ όλες τόσο πολύ που θα μου ήταν αδύναον να σας ξεχωρισω και να σας διαλλέξω για να το δώσω!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Magdalene, Χαριλάου μένω..στείλε μέιλ να σου δώσω διεύθυνση και τηλέφωνα να βρεθούμε.. σκοπεύω να κανονίσω πάλι συνάντηση μη σκας..μάλλον τον Μάρτη να γιορτάσουμε την ..σύνταξη!!!!!