Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Κάτι απο αστυνομική ταινία..


glitter-graphics.com

Όταν λέω ότι ο κόσμος άλλαξε..το εννοώ πια..
 Χθες έγινε στη πολυκατοικία μας επεισόδια που θύμιζαν κάτι από ταινίες που βλέπω τα βράδια. Έχουμε στο ισόγειο μια οικογένεια μεταναστών από την Γεωργία που η αλήθεια είναι ότι μας δημιουργούσε κάποια προβλήματα μα πάντα τελικά βρίσκαμε τη σωστή και ήρεμη λύση. Μένουν μέσα τουλάχιστον 8 άτομα εκ των οποίων μάλιστα ο ένας κατά καιρούς τον παίρνει η Ασφάλεια για κλοπές και ναρκωτικά..
Εγώ προσωπικά είχα καλές σχέσεις μαζί τους βέβαια τυπικές όταν τους πήγαινα γλυκά συνήθως. Λυπόμουν το μικρό αγοράκι τους τον Ματθαίο που είναι γύρω στα 12-13 και είναι πολύ ευγενικό.
Χθες λοιπόν την ώρα που καθόμουν στον υπολογιστή μου και έπαιζα ένα παιχνιδάκι ακούω πρώτα κάτι δυνατές φωνές. Στην αρχή νόμιζα ότι είναι οι φοιτητές δίπλα μου που βλέπουν πολύ ποδόσφαιρο και σκέφτηκα ότι ..πάλι χάνει η ομάδα τους. Τότε τραντάχτηκε όλη η πολυκατοικία από κρότο που έσπαζαν πόρτες και τζάμια και τά ουρλιαχτά στο δρόμο από πίσω από την πολυκατοικία μας που έχω τα πίσω μπαλκόνια. Μπορεί να είμαι στο πρώτο όροφο μα ουσιαστικά είμαι στο 2ο ως προς τα μπαλκόνια .
 Το παιδί λοιπόν ο Ματθαίος έσπασε με το κεφάλι του τη τζαμαρία για να πέσει εν συνεχεία από το πρώτο μπαλκόνι κάτω στην άσφαλτο με τα .. εσώρουχα και φωνάζοντας ότι θέλουν να τον σκοτώσουν. Πανικός, ο Δημήτρης κατέβηκε κάτω για να δει τη πόρτα τους εγώ από πίσω του φώναζα να προσέχει, η Κλώντη γάβγιζε, όλοι βγήκαν στο δρόμο..
Από την απέναντι πολυκατοικία του προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες και κάποια σκούπιζε τα γυαλιά . ήρθαν αμέσως η ομάδα ΔΙΑΣ και σε λίγο η ασφάλεια.. Τα πράγματα δεν ήταν ξεκάθαρα..το παιδί στην ανάκριση που του έκαναν στο δρόμο είπε ότι μπήκαν 3 με κράνος την ώρα που κοιμότανε και από το φόβο του έσπασε την τζαμαρία.. Οι φωνές όμως που ακούγαμε πριν κράτησαν αρκετή ώρα ώστε κάποιος να ξαφνιαστεί και να πέσει από το πρώτο μπαλκόνι.
Η πόρτα εξωτερικά ήταν απείραχτη.. ο μικρός είπε ότι μπήκαν με...π ιστωτική κάρτα..Η ασφάλεια που μας ανέκρινε όλους των δυο ορόφων πάλι είπε ότι ήταν εκφοβισμός από τα κυκλώματα του αδελφού του, άλλος πάλι ότι προσπάθησαν να τον ..βιάσουν και έσπασε με το κεφάλι του την μπαλκονόπορτα..
Αδιανόητα πράγματα φίλοι μου για την γειτονιά μας. Ο αδελφός του ήταν εξαφανισμένος και η ασφάλεια έμεινε όλη μέρα και συνέλαβε 3 άτομα που μπήκαν με κλειδί στο σπίτι.. Τέρατα και θάματα που λένε...
Μάθαμε ακόμα ότι ο άλλος που έμενε μέσα είχε φάκελλο στην ασφάλεια για..σεξουαλικές παρενοχλήσεις.. ίσως σας φαίνονται απλά μα για τη δική μας κοινωνία εδώ στη γειτονιά μας άγνωστα μέχρι τώρα...
Δεν φοβάμαι απλά λέω ότι ο κόσμος μας χάλασε, ότι αυτό που υπήρχε κάποτε όταν τα κοριτσάκια μου μαζί μετά παιδάκια της πολυκατοικίας παίζανε στο δρόμο μπροστά ελεύθερα.. είναι παρελθόν..

36 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί οι Γεωργιανοί είναι ό,τι μα ό,τι χειρότερο!! Όλοι οι λαθρομετανάστες, μα οι Γεωργιανοί ό,τι χειροτερο!!

Τζόνσον ο αλογόμυγας είπε...

Το παιδί μάλλον είναι ήδη βιασμένο και μόλις μπορέσει δεν θα πέσει ξανά από το μπαλκόνι, αλλά θα πέσει με μαχαίρι πάνω σε κάποιον από τους συγκατοίκους του.
Όμως... ποιος νοιάζεται?
Αλλά και να νοιαστεί, οι Γεωργιανοί δεν αστειεύονται.

Ρεβεκκα είπε...

Αχ δυστυχως εχει αλλαξει ο κοσμος.Πανε αυτες οι εποχες και δεν γυριζουν.Φανταζομαι την ταραχη σου καλη μου Αχτιδα κ την στεναχωρια σου για το παιδι...ταραχτηκα κ εγω πολυ...

Ανώνυμος είπε...

Αχ βρε Αχτιδούλα, εσύ να πηγαίνεις με πρόσχημα τα γλυκά, τα κεκάκια και τις πιτούλες να βλέεπις τί κάνει το παιδί, μήπως χρειάζεται καμιά βοήθεια, να το βοηθήσεις μαζί να αποτανθείτε κάπου, σε δικηγόρο, ψυχολόγο, κάποιο σωματείο για παιδιά, να το γλυτώσεις από κάτι που δε μπορεί μετά να αλλάξει, να το λυτρώσεις!

Hfaistiwnas είπε...

Τι να πω, και μένα από κάτω μένουν δυο νεαρής ηλικίας, προς το παρόν δεν έχει γίνει κάτι να με φοβίσει, αλλά όσο να ναι ..
Να προσέχετε!!!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Αχτίδα μου εσύ το είπες, η εποχή που τα παιδιά μας έπαιζαν ελεύθερα στους δρόμους και στις πλατείες μας, έχει περάσει ανεπιστρεπτί.
Η εποχή που βγαίναμε από το σπίτι μας χωρίς να κοιτάμε φιλύποπτα και φοβισμένα δεξιά-αριστερά, έχει επίσης περάσει ανεπιστρεπτί.
Κάποια στιγμή δεν πρέπει να σκεφτούμε τι κακό έχει γίνει και με τα δικά μας παιδιά??
Και σταματάω εδώ, πρώτον γιατί το θέμα που άνοιξες σηκώνει πολλή κουβέντα και κάποιους που υποφέρουμε καθημερινά από αυτές τις καταστάσεις μας πονάει πολύ και δεύτερον γιατί κινδυνεύω να κατηγορηθώ ως "ρατσίστρια" και δεν θέλω να ανοίξω τέτοια κουβέντα στο "σπίτι" σου!

Marina είπε...

Tι απλά καλή μου Αχτίδα;;; Όλα αυτά που έγιναν, στη Θεσσαλονίκη ή στο...Σικάγο;;;
Θεέ μου τι μας περιμένει παρακάτω!!! Τη γειτονιά που είχες παλιά, αυτή ακριβώς τη γειτονιά αναζητώ και εγώ! ΧΩΡΙΣ να φοβάμαι!!!!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΥΤΟ.ΤΥΧΕΡΟΙ ΟΣΟΙ ΑΚΟΜΑ ΕΧΟΥΜΕ ΗΣΥΧΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΓΥΡΩ-ΓΥΡΩ.
ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανώνυμος, ήταν κάτι απρόβλεπτο στο σπίτι μας, δεν είχαμε ποτέ τέτοια επεισόδια.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Τζόνσον ο αλογόμυγας, τη μητέρα του τη ξέρω, δουλεύει όλη την ημέρα και κοιτά έναν ηλικιωμένο.Όμως δεν μπορώ να φανταστώ κάτι τέτοιο για το παιδί γιατί είναι ένα πολύ χαρούμενο και πρόσχαρο αγόρι που πάντα με χαιρετά πολύ ευγενικά.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ρεβέκκα, πραγματικά πέρασαν και είναι κάτι που με τρομάζει για τα εγγόνια μου.Εγώ γνώρισα τη παλιά Θεσσαλονίκη και είμαι ευτυχισμένη γι' αυτό.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανώνυμη, δυστυχώς δεν είναι άτομα που μπορείς να τα πλησιάσεις.Εγώ το παιδί το μιλάω και την μητέρα του μα τους βλέπω σπάνια σπίτι, όλο τους άλλους βλέπω και ειλικρινά ..τους φοβάμαι..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas, ποτέ μια εξαίρεση δεν κάνει το κανόνα, έχω βαπτίσει παιδάκι απο την Γεωργία και η οικογένεια τους είναι πολύ καλή και εργατική.Φίλε μου να σου ζητήσω τη χάρη να μπεις σε αυτό το μπλοκ είναι η ψυχοκόρη μου
http://nefelilove.blogspot.com/
Της έκανα μπλοκ και προσπαθεί να γνωρίσει άτομα.Δεν ξέρει πολλά απο υπολογιστες μόλις αγόρασε και θέλω να γνωρίσει καλά παιδιά μέσα απο εδώ.

Ανώνυμος είπε...

Αχ τότε καλή μου Αχτίδα να απομονώσεις το παιδάκι να σου μιλήσει να πάτε μαζί στο χαμόγελο του παιδιού! Αν το σκοτώσουν το παιδάκι ή το βιάσουν και καταστραφεί όλη του η ζωή ή το κάνουν και αυτόι κλέφτη ή βιαστή; Όχι μην το επιτρέψεις αυτό καλή μου όχι!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΕΛΕΝΑ μου έχω ζήσει απο κοντά και Αλβανούς και Γεωγιανούς.Υπάρχουν οι καλοί και οι κακοί, απλά υπάρχει διαφορά κουλτούρας και οικογενιακής μάθησης.Δεν ξεπερνούνται εύκολα αυτά δυστυχώς, έχουν κάποιες συνήθειες που δύσκολα μπορείς να τις δεχθείς.Έχω μεγαλώσει σε ξενόγλωσο σχολείο, παντρεύτηκα σε ξένη χώρα ..κακά τα ψέμματα δεν μπόρεσα να αγαπήσω και να αφομιωθώ με εκείνους.

Hfaistiwnas είπε...

Σίγουρα υπάρχουν και εξαιρέσεις! Εννοείται αυτό.. αν είναι να γενικεύσουμε όλοι σκάρτοι θα βγούμε...
οκκκκκς για το μπλόγκ!!!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Marina μου αν άκουγες τι έγινε σε θόρυβο απο τα σπασίματα και τις φωνές, οι αστυνομία που κύκλωσε το σπίτι..ούτε σε ταινία.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS σ'ευχαριστώ φίλε μου για τις ευχές και για το γέλιο που μου προσφέρεις κάθε μήνα.

Ανώνυμος είπε...

καλα μανουλα εχω παθει!τι εχει γινει η ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ!!!

Rena είπε...

Σε μας εδώ στην Αθήνα, αυτή είναι εδώ και κάμποσα χρόνια η καθημερινότητα μας αλλά από ότι βλέπω άρχισαν κι εκεί τα όργανα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανώνυμος ξέρεις οτι είμαι άνθρωπος που εύκολα πλησιάζει άλλους, όμως το παιδί αυτό είναι ένα χαρούμενο παιδί και αρνείται κατηγορηματικά οτιδήποτε άσχημο για τους δικούς του.δεν μπορείς να του πεις κάτι άλλο..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Νεφέλη, ουάουυυυυυ! η ψυχοκόρη μου έγραψε σχόλιο!!!!!!ουάουυυυυυ!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ rena μου σε μας είναι προτόγνωρο..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΙ ΑΓΟΡΙΑ ΣΟΡΥ...ΠΑΩ ΝΑ ..ΞΑΝΑΔΩ ΤΟΝ ΟΝΟΥΡ ΜΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ!τΟ ΞΑΝΑΈΒΑΛΕ Η ΤΗΛΕΌΡΑΣΗ!

ΜΑΡΙΒΙΛΗ ΤΣΟΛΑΚΟΥ είπε...

Αγαπημενη μου Αχτιδα, δεν θελω να φανω κακια ουτε και ρατσιστρια ΑΛΛΑ.... δυστυχως απο μια ασχημη πρωσοπικη εμπειρια πριν απο χρονια,εκανα ενα καλο σε μια οικογενεια αλλοδαπων και μονο που δεν με εχουν σκοτωσει!!! ( η ιδια οικογενεια.Αφου τους εκανα ανθρωπους μετα δεν με ειχαν αναγκη βλεπεις!!) και απο παρα πολλα περιστατικα που εχω στην πολη μου,αναγκαστηκα και εγινα ρατσιστρια.Δεν τολαμαμε να βγουμε τα βραδια, τα ναρκωτικα πανε κι ερχονται και πολλα!!! Μην σε ξεγελαει εμφανιση κανενος!!! Δεν θελω να πω πολλα και μαλιστα στο σπιτι σου!! αλλα επαψα πλεον να τους λυπαμαι.Καποιοι μου λενε: μα καλα,και οι Ελληνες δεν πήγαν μεταναστες;Ναι αλλα τους περνουσαν απο ψιλο γαζι και πηγαιναν για να δουλεψουν και οχι για να ρημαξουν!!
Να προσεχετε!!!
Φυσικα ο καθενας μας πρατει οπως αυτος πιστευει και ισως καποιοι θελουν να μου τα "χωσουν" που μιλαω ετσι αλλα δεν εχω προβλημα κανενα.Αν περναγαν αυτο που περασα...ισως να με καταλαβαιναν.

Ελευθερία είπε...

τι λες τωρα βρε αχτιδα, μου σηκωθηκε η τριχα καγκελο.
ακουσε κει πηγαν να το βιασουν το παιδι, ο Χριστος κι Παναγια
τι να πω εγω παλι τους φοβαμαι, μπορει να μιλουσα στο παιδι να δω τι παιζει, μπορει να ελεγα στο χαμογελο του παιδιου να επεμβει, αλλα μεχρι εκει
ποτε δεν ξερεις μεχρι που μπορει να φτασουν!!!!!
και ολα αυτα στην Ελλαδιτσα μας, στις γειτονιες μας, αναμεσα μας
δεν το χωραει το μυαλο μου!!!

Ανώνυμος είπε...

Μαρή Μαριβίλη τί είσαι εσύ!; Θεός και κάνεις τα όντα ανθώπους και αποφασίζεις για το ποιός είναι άνθρωπος και ποιός όχι! Εσύ είσαι ο άλλος όχι και τον κάνεις εσύ; Είσαι ανεκδιήγητη! Εξαιτίας της συμπεριφοράς τους μπορεί να μη φέρονται ως άνθρωποι, αλλά αποτελει ιεροσυλία να μιλάς έτσι!

Ανώνυμος είπε...

Μόνο ο Θεός πλάθει και ορίζει το τί θα είναι το κάθε δημιούργημά του! Όχι εσύ! Θεέ μου, δε δύναμαι να πιστέψω την ύβρι αυτής της γυναικός!

Ανώνυμος είπε...

Αχτιδα μου τρελαθηκα με αυτα που διαβασα.Τελικα παντου τα παντα δεν μπορεις να βγεις πια εξω.Πρεπει να προσεχουμε γιατι δεν ξερουμε απο που θα μας βρει.Αντε καλο βραδυ!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΜΑΡΙΒΙΛΗ Τ.φίλη μου εγώ χωρίζω τους ανθρώπους σε καλούς και κακούς και όχι σε εθνικότητες και θρησκείες.Ευτυχώς εδώ στη Θεσσαλονίκη δεν έχουμε τόσο πρόβλημα και ούτε γεγονότα έντονα γι' αυτο και μου φάνηκε φοβερό.Οι μαύροι που έχουμε δεν παρουσίασαν κανένα ποτέ επεισόδιο, οι κινέζοι το ίδιο. Στη γειτονιά μου έχουμε πολλούς Αλβανούς επίσης δεν είχαμε πρόβλημα μέχρι τώρα.Οι Γεωργιανοί είναι λίγο πιο φασαριατζίδες μα και πάλι δεν είχαμε επισόδεια τόσα χρόνια.Αυτό μας άφησε άφωνους και ήταν πρωτόγνωρο.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανώνυμη, ήρεμα φίλη μου ο κάθε ένας έχει τις εμπειρίες του και δεν πιστεύω οτι η φίλη το λέει με κακία.Κιεμένα πριν πολλά χρόνια που πήραμε έναν εγάτη στο εξοχικό μας Αλβανό έβγαλε το μαχαίρι στον άνδερα μου να τον μαχαιρώσει για να του πάρει τα λεφτά.Δεν έβαλα όλους μέσα στο ίδιο σακούλι.Η οικογένεια που σας λέω πριν απο λίγο μάθαμε οτι είναι υπεύθηνοι για τις 3 κλοπές που έγιναν στην πολυκατοικία, ο μικρός αρνήται κατηγορηματικά να πεί κάτι άσχημο για την οικογένεια του και όσοι τον πλησιάζουν να του μιλήσουν τους διώχνει.Και πάλι όλοι στάθηκαν να τους βοηθήσουν όμως κλείνουν τη πόρτα.Ο γυιός ο μεγάλος έχει αναμιχθεί σε ...14 κλοπές...14 μάλιστα και εμπόριο ναρκωτικών μας είπαν απο τη δίωξη.Ο ιδιοκτήτης πριν λίγο μας είπε οτι του χρωστούν ενοίκια και αέριο και κοινόχρηστα και..και...Και αυτός όμως έχει δίκιο.Αν εσύ είχες ένα σπίτι για να παίρνεις ένα ενοίκιο και σου ερχώτανε κάποιος σαν κι αυτούς τι θα έκανες; Όλοι έχουν δίκιο ανάλογα απο ποιά μεριά το βλέπει ο καθένας μας.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ελευθερία μου το ξαναλέω, ο μικρός είναι ένα πολύ χαρούμενο παιδί γενικά και αρνείται κατηγορηματικά να πει κάτι κακό για την οικογένεια του, δεν δέχεται να μιλήσει σε κανένα μας διώχνει.

ΜΑΡΙΒΙΛΗ ΤΣΟΛΑΚΟΥ είπε...

αχτιδα μου γλυκεια, γελασα πολυ με τα σχολια που εκανε ο ανωνυμος για μενα ειδικα εκεινο το μαρη Μαριβιλη ηταν ολα τα λεφτα!!! Αραγε ατος ο ανωνυμος εχει φιλοξενησει παιδια του πολεμου στο σπιτι του οπως εγω;;;; εχει αγορασει ολοκληρο νοικοκυριο σε μια αλλοδαπη οικογενεια οπως εγω;;; Εχει βοηθησει πεινασμενο 16χρονο αλλοδαπο δινοντας του το φαγητο του και χαριζοντας του καινουρια ρουχα και πηγαινοντας για ψωνια μετα απο λιγο να δει τα ρουχα στα σκουπιδια;;;;; Ελεος!!!!! και γω δεν ξεχωριζω και ειμαι ρατσιστρια με τους κακους!!!! Γιατι δεν ειναι ολοι οι ανθρωποι ιδιοι.στην αναρτηση σου εγραφες οτι τα πραγματα ηταν μπερδεμενα και γι'αυτο ειπα να μην εμπιστευεσαι γιατι ξερω ποσο καλοκαρδη εισαι!!
Τι κριμα να μην μπορουμε να συνενοηθουμε εμεις οι ανθρωποι!!!

Ανώνυμος είπε...

Φυσικά και έχει δίκαιο ο ενοικιαστής! Μα και αυτός σε Γεωργιανούς βρήκε να νοικιάσει το σπίτι του; Έλεος! Τα θελε!

Ανώνυμος είπε...

Μαριβίλη μπορεί να τους ευεργέτησες να τους συμπονάς, να σου κάναν κακό, όπως κάνουν σε όλη την Ελλάδα όλοι αυτοί οι λαθραίοι, μα ανθρώπους μας πλάθει ο Θεός και όχι εσύ!

Εφη είπε...

Τα δικά μας τα παιδιά μπορεί να έχουν όλα τα καλούδια του κόσμου αλλά δυστυχώς δεν έχουν τα πιο ουσιαστικά πράγματα, παιχνίδια στις αλάνες, για άστα και τώρα να παίξουν έξω από το σπίτι αν τολμάς... (όλη μέρα με ένα ματζαφλάρι στο χέρι στην τιβί ή στο PS γιατί έξω υπάρχει το άγνωστο...) και ξεγνοιασιά! Τα τρέχουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ και δεν τα αφήνουμε να ανασάνουν!!!
Οταν λέω εγώ και ο άντρας μου πως παίζαμε σαν παιδιά μας κοιτάνε λες και κατεβήκαμε από άλλο πλανήτη!

Δυστυχώς Αχτιδούλα μου χειροτερεύουν τα πράγματα παντού πια....Σκηνές γουέστερν βλέπουμε καθημερινά!!