Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Επίσκεψη στο γιατρό..


glitter-graphics.com

Για κάτι πιο .. βαρετό θα σας πω σήμερα μα νομίζω ότι θα είναι και ελπιδοφόρο συγχρόνως. Είχα καιρό να κάνω τον έλεγχο της υγείας μου στο γνωστό θέμα και είπα να πάω σήμερα μετά από ραντεβού που έκλεισα με τον γιατρό μου που ως συνήθως με έκανε ...δαντέλα! .
Νομίζω ότι η καλύτερη περιγραφή μπορεί να γίνει μόνο από τον ίδιο που πάσχει καθώς και η .. έστω προσωρινή καλυτέρευση του. Αυτό το τελευταίο καιρό νοιώθω πολύ καλά και τα συμπτώματα της νόσου έχουν μειωθεί κατά πολύ αυτό εγώ το καταλαβαίνω από τη δουλειά μου και τη σταθερότητα στα πινέλα μου . Σαν ... ημιμαθής λοιπόν έβγαλα τα συμπεράσματα μου που τα είπα και το γιατρό μου, που η αλήθεια είναι ότι τα άκουσε με προσοχή και καλή διάθεση .
Οταν μου παρουσιάστηκε η νόσος έντονα,  περνούσα μια φάση της ζωής μου που με έκανε να φύγω από τα καθιερωμένα ασφαλή δεδομένα μου.. Δεν σημαίνει ότι η ζωή μου άλλαξε εντελώς τώρα,  απλά επιβεβαιώνω τα πιστεύω μου , ότι το πως αντιμετωπίζουμε τις διάφορες καταστάσεις  μας φέρνει κοντά ή μακριά από τα προβλήματα υγείας μας. Ο γιατρός με βρήκε είναι αλήθεια όπως ένοιωθα .. δηλαδή πολύ καλά και επέμενε ότι είναι θέμα ηλικίας, συνήθως είναι νόσος που έρχεται σε μεγάλες ηλικίες μιας και είναι νευρολογική νόσος. Του είπα λοιπόν την θεωρία μου για να τον κάνω να σπάσει χαμόγελο μιας και σκεπτόταν τα ..του επαγγέλματος του!
Η καλή διάθεση φίλοι μου και η εσωτερική απόφαση μας να μετριάσουμε το μέγεθος των γεγονότων στον αντίκτυπο έστω και με το να γίνουμε λίγο εγωιστές είναι η λύση ... Ή προσπάθεια μας να δώσουμε στο εαυτό μας  ενδιαφέροντα που να σκεπάζουν τα άλλα που μας πιέζουν.. όλα αυτά νομίζω καθώς και κάποια φιλοσοφημένη άποψη του αύριο βοηθούν σε πολλά προβλήματα.
Δεν είναι πρώτη φορά που περνώ κάτι σοβαρό, το αντιμετώπισα στα 19 μου με μία εγχείρηση και στα 27 με την συνέχεια της.. και τότε πάλι την ίδια... μέθοδο είχα.. Σκέφτηκα ότι τελικά η ζωή είναι μια συνεχόμενη μάχη και σε θέλει πάντα όρθιο και δυνατό για να είσαι μάχιμος.
Κάθε νευρολογικό πρόβλημα δυσκολεύει και μεγαλώνει όταν εσύ μέσα σου δεν είσαι καλά και η ηρεμία ψυχής νομίζω ότι παίζει το σπουδαιότερο λόγο. 
Δεν λέω ότι δεν παίζουν ρόλο τα φάρμακα που παίρνω κάθε μέρα μα βλέπω ότι από τότε που αντιμετώπισα κατάματα και αποδέχθηκα το ..πρόβλημα μπόρεσα να το ξεπεράσω και να το .. βγάλω από το μυαλό μου σαν να μην υπάρχει καν. ΑΥΤΟ είναι το κύριο πιστεύω!
Τα φιλτζανάκια άρχισαν να μένουν στη θέση τους και τα πινέλα μου να γίνονται πιο ..συνεργάσιμα.. Ας θεωρηθεί η σημερινή μου ανάρτηση σαν μια ..πρακτική θεωρία ημιμάθειας δικής μου άποψης ίσως μα .. νομίζω ότι όσοι έχουν ένα πρόβλημα σαν το δικό μου θα είναι ένα χαμόγελο στην άσχημη όψη του.
Το έχω ξεπεράσει φίλοι μου και μόνον όταν κάτι που με στεναχωρεί με κάνει να το βλέπω τότε κάνω την μέθοδο Αχτίδα, το αντιπαρέρχομαι και το ρίχνω στον Καιάδα..
Μπορώ λοιπόν σήμερα με χαμόγελο να πω.. είμαι μια χαρά και όλα θα πάνε καλά... και θα με ανέχεστε θέλετε δεν θέλετε ... και θα ακούτε τις πότε πότε γκρίνιες μου και τα αστεία μου ...θα τρώτε έστω και ψηφιακά τα γλυκά μου μέχρι να πάω σ' εκείνο το κτήμα που ονειρεύομαι για να γλυτώσετε ( μη χαίρεστε.. δεν είναι απόλυτο αυτό!)

50 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πολύ χαίρομαι που όλα είναι καλύτερα, Αχτίδα μου. Μακάρι! ούτε να ξαναέχεις ποτέ πρόβλημα.
Όσο για τη μέθοδο να τα πετάμε όσα δε θέλουμε, αν το μπορείς, κάντο. Δε γίνεται βέβαια πάντα αυτό πραγματικότητα, το θέμα να το παλεύουμε με όλη μας τη δύναμη...
Καλή βδομάδα, να είσαι καλά.

Χρυσούλα

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου Αχτιδα μου.Χαρηκα με τα νεα σου αν και δεν ξερω το προβλημα.Εχεις μεγαλη δυναμη ψυχης.Οσο για την εικονα σου χτες εγω βεβαια την ειδα τωρα ειναι Α Π Ι Θ Α Ν Η.Εχω μεγαλο παθος με της εικονες εχω 4 χεροποιητες ζωγραφισμενες σε κομματι ξυλο απο παλιο παραθυρο.Ημια η πρωτη μου εφυγε το καρφακι επεσε και κοπηκε στη μεση.Μπορω εγω να τη φτιαξω.Ωχ τα μαγουλακια του γιου κοκινισαν παλι α δε στο ειπα σημερα ειρθε απο το σχολειο με πυρετο.ΦΙΛΙΑ ΑΠΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

Ειρηνη Σ είπε...

Αχτιδα σημερα το χρειαζόμουν το '''μαθημα ''σου
πρεπει να πεισω τον εαυτο μου να ακολουθησει αυτα που εσυ και η γιατρος μου λετε
σευχαρηστω και να εισαι καλα

ΜΑΡΙΒΙΛΗ ΤΣΟΛΑΚΟΥ είπε...

Μπραβο βρε φιλεναδα!! πολύ χαίρομαι με τα νεα!! Εχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό που λες.Δυστυχώς δεν το κάνουν όλοι.Ίσως κάποιοι δεν έχουν τη δύναμη.ίσως κάποιοι φοβούντε,δεν ξέρω! Πάντως κι εγω πιστεύω οτι πρέπει να πολεμάμε οτι κακό μας έρχετε.
Φιλακια:-))

Maria είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΑΧΤΙΔΟΥΛΑ ΜΟΥ!ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΟΥΛΑΑΑΑΑΑΑ!

Ανώνυμος είπε...

AXXX AXΙΔΟΥΛΑ ΠΟΟΟΟΣΟ ΖΗΛΕΥΩ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ!!
Πραγματι ηκαλη διαθεση και η θετικη σκεψη μικραινουν ακομα και εναν πονο....οταν παψουμε να επικεντρωνομαστε ας πουμε σεναν πονοκεφαλο αρχιζει τοτε να περναει σιγα σιγα!
Πολυ χαιρομαστε που νιωθεις καλυτερα...και οταν πατε με τον κο Δημητρη στο εξοχικο σας εννοειται οτι και απο και θα μας γραφεις!!
φιλακια
απο παρο!!!
σας περιμενουμε για διακοπες!!)
ΧΡΙΣΤΙΝΑ

Hfaistiwnas είπε...

Αυτό είναι! Θυμάσαι που το ξαναλέγαμε???
Έτσι όπως τα λες, έτσι πιστεύω και εγώ για το κάθε τι!!! Έχουμε και μέσα μας δύναμη! Ας μην την καλύπτουμε!!!
Μαζί σου!!!
Καλό απόγευμα!

Εφη είπε...

Xαίρομαι που είσαι καλύτερα!!!
Καλά κάνεις και σκέφτεσαι έτσι γιατί πιστεύω ότι το ψυχολογικό κομμάτι παίζει πολύ μεγάλο ρόλο σε αυτά τα προβλήματα!
Μακάρι να μπορούσαν όλοι να αντιμετωπίζουν τις καταστάσεις με την δική σου καλή κουβέντα και με το χαμόγελο και τη θετική σου σκέψη!
Δεν σε έχω γνωρίσει αλλά πρέπει να είσαι υπέροχος άνθρωπος!!!
Καλή εβδομάδα Αχτιδούλα!

Marina είπε...

Νιώθεις παντοδύναμος και άτρωτος! Νιώθεις ότι αποκλύεται να πάθεις ότιδήποτε και απλά πας στο γιατρό για εξετάσεις για να σου πει ότι όλα είναι τέλεια!!! Και ξαφνικά όλα αλλάζουν...
Τότε ανακαλύπτεις πως έχεις άπειρες δυνάμεις να τα αντιμετωπίσεις όλα, ωριμάζεις απότομα, βλέπεις τη ζωή αλλιώς...Και μετά καταλύγεις ότι οι γύρω σου σε χρειάζονται ακόμα, δεν μπορείς να αφήσεις έτσι τα παιδιά σου...θέλεις να ζήσεις!!! Ξυπνάς και βλέπεις πως η ζωή είναι πιο ελαφριά απ'ότι νόμιζες, τα καθημερινά προβλήματα ασήμαντα και το πιο σπουδαίο, το χαμόγελο αξίζει χρυσάφι!!!
Όλοι Αχτιδούλα μου κάτι περνάμε...Αλλά το πολεμάμε όπως και εσύ, με χαμόγελο και αγάπη για τη ζωή!!! Και για τους ανθρώπους...
Να'σαι ΠΑΝΤΑ καλά και αυτό που σε βασανίζει να σε ξεχάσει ΠΑΝΤΟΤΙΝΑ!!!

love2love είπε...

χμ σιγα μην σε αφησουμε στην ησυχια σου οταν πας στο κτημα σου μωρε τι λες τωρα που σε νρηκαμε σιγα μην φυγεις

cook είπε...

ω ναι!επιτελους και κατι καλό,χαρουμενο και γεμάτο ελπιδα...ολο μαυρίλα τελευταια...)πάντα έτσι αχτιδουλα!

Ανώνυμος είπε...

Καλή εβδομάδα φιλενάδα μου!!! Υπέροχα το νέα σου, πόσο δικιο έχεις. Μακάρι να μπορούσαμε όλοι να αντιμετωπίζουμε έτσι τα προβλήματά μας.
Πολλά χαμόγελα και φιλιά
Χριστίνα από κατερίνη

Ξανθή είπε...

Καλησπέρα, επειδή δούλεψα πολλά χρόνια στο χώρο της υγείας, αυτό που λες να αντιμετωπίζεις με άλλο μάτι τα γεγονότα είναι μια μεγάλη αλήθεια. Είδα ανθρώπους να παίρνουν την κάτω βόλτα μη θέλοντας να αντιμετωπίσουν κατάματα τα γεγονότα, όπως είδα κι ανθρώπους να ξεπερνούν τα προβλήματα τους με αισιοδοξία!!
Θέλει πολύ δύναμη, η αλήθεια είναι αυτή αλλά αξίζει πραγματικά!!!
Χαίρομαι που βλέπεις έτσι τα πράγματα. Καλό βράδυ!!

Mariela είπε...

Χαίρομαι πραγματικά πολύ για τα νέα σου....
έτσι είναι όπως τα λες, η ζωή θέλει να κοιτάμαι ψηλά και με χαμόγελο!
Για ποιο κτήμα μιλάς;; κάτι έχω χάσει... όπου και να πας όμως είμαι σίγουρη πως δεν θα εγκαταλείψεις ούτε το μπλογκόστιτο΄ούτε την παρεουλα εδώ αλλά ούτε και τα "ψηφιακά" κεράσματα!
Να είσαι καλά, σε φιλώ!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ alla logia, φίλη μου μόλις γύρισα απο βολτίτσα που αλλού; στο Πράκτικερ.. με έσκασε ο άνδρας μου.Όλα πρέπει να τα παλεύουμε καλή μου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Μαρία απο Ιεράπετρα, σε πήρα την Κυριακή τηλέφωνο και πάλι δν ήσουν ή ..δεν ακούς.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ειρηνη Σ, πίστεψε με φίλη μου, στην αρχή πρόσεχα κάθε μου βήμα , πρόσεχα το χέρι μου, τα βήματα μου.Απο την στιγμή που είπα: τέρμα..είμαι μια χαρά ..είμαι καλύτερα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΜΑΡΙΒΙΛΗ Τ, η καλή δι'άθεση πρέεπι να υπάρχει πάντα.Τι όμορφα σκυλάκια έβαλες στο μπλοκ σου!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Maria , ευχαριστώωω! κούκλα μου!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΧΡΙΣΤΙΝΑ μου είναι αλήθεια πάντα προσπαθώ να δω την αισόδοξη πλευρά τώρα ακόμα περισσότερο.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas, εσύ αγοράκι μου πως είσαι με την ίωση ; πρόσεχε και άσε τα χιόνια!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Εφη μου είμαι καλύτερα, δεν ξέρω αν παίζει ρόλο και το νερό με όζον που μου αγόρασε τη συσκευή ο Δημήτρης μου και το χρησιμοποιώ εδώ και ένα μήνα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Marina μου αυτό το καιρό έχω ακούσει τόσα άσχημα ως προς υγεία απο γνωστές και φίλες που πίστεψε με ..θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ love2love, καλέ μέχρι τότε θα με βαρεθείτε στα σίγουρα..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ cook φίλη μου σ' ευχαριστώ, φοβάμαι να πω την φράση...έχω ζωή μέσα μου..γιατί θα γελάσει ο Θεός.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Χριστίνα από κατερίνη, είχα καιρό να κάνω εξετάσεις, τώρα είμαι και πιο ξεκούραστη

Hfaistiwnas είπε...

Σήμερα καλύτερα είμαι! Ευχαριστώ που ρωτάς!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ξανθή μου κι εγώ το πιστεύω και το διαπιστώνω, όσο πρόσεχα και το σκεπτόμουνα όλο και κάτι είχα..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Mariela μου κάποια στιγμή θα πάω κι εγώ να μείνω κάπου στην εξοχή σε χωριό, είναι πλέον μόνιμη σκέψη μας.Απλά έχω κάποιες υποχρεώσεις ακόμα αλλιώς θα έφευγα και σήμερα..

jf είπε...

Είσαι η Αχτίδα και είσαι καλά!!!

Σ' ευχαριστώ, προσωπικά, για τις σκέψεις σου αυτές...

Νάσαι καλά

Leviathan είπε...

i dia8esi einai to pan! :) xairomai poli mauta pou diavazo!!! :) poli kali sou evdomada!!!! :)

Αγγελικη Ν είπε...

Μπράβο Αχτίδα μου! Η θετική σκέψη είναι αρχή πολλών καλών στην ζωή μας! Και εσύ το απέδειξες! Δεν κρύβω την μεγάλη χαρά που πήρα για τα καλά νέα σου!

Ρεβεκκα είπε...

Αχτιδουλα μου πολυ χαιρομαι που εισαι καλυτερα κ για την δυναμη που εχεις μεσα σου.Ετσι ειναι κ η μανουλα μου,ποτε δεν το βαζει κατω,ποτε δεν γκρινιαζει.Χαιρομαι που σε γνωρισα μεσα απο εδω και χαιρομαι που μοιραστηκες μαζι μας τις σκεψεις σου.Φιλια κ καλη σου εβδομαδα.Οσο για τον γιατρο κανονικα θα επρεπε να συμφωνει μαζι σου.φιλιααααααααααα...

Rena είπε...

Kαι ποιος σου είπε Αχτίδα μου ότι θέλουμε να γλυτώσουμε;
Στο χτήμα μπορείς να πας σου επιτρέπουμε όμως δεν σου επιτρέπουμε να εξαφανιστείς από τη μπλογκογειτονιά μας ούτε για μία μέρα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ JamanFou, εγώ σας ευχαριστώ ..που είστε δίπλα μου, που σας μιλώ, που με ακούτε που με νοιώθετε..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Leviathan, ευχαριστώ καλέ μου, είσαι ένα άτομο που μου αρέσει.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Αγγελικη Ν, ευχαριστώ γλυκιά μου..εκεί που είσαι στείλε μου ένα ..χαμελέωντα που μου αρέσει πολύ!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ρεβεκκα μου .. έτσι είμαστε εμείς οι μαμάδες..όλες ίδιες σαν καρμπόν, ακούμε, υπομένουμε , χαμογελάμε και προχωράμε χωρίς να πληγώνουμε.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ rena μου είμαι στα μπλοκ απο το 2007..πως πέρασε τόσος καιρός ούτε εγώ ξέρω.

foufoula89 είπε...

ΧΑΡΗΚΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΟΠΩς ΟΛΟΙ ΘΕΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΑ....ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ....Η ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ....ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...ΥΓ¨ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ Κ ΜΕΤΑ ΤΑ ΑΣΧΗΜΑ(ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΟΛΛΕς ΦΟΡΕς ΕΙΜΑΙ ΑΠΑΣΙΟΔ.)....ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

ElenaG είπε...

Έτσι ακριβώς φιλεναδα μου όπως τα λες
είναι! Χαίρομαι που είσαι καλά!
Πάντα τέτοια...Δόξα το Θεό+

Ρεβεκκα είπε...

Οχι δεν ειστε ολες ιδιες,μαμαδες σαν την μαμα μου και εσενα μακαρι να ειχαμε πολλες...καλο βραδυ...

Ανώνυμος είπε...

Πολύ χαίρομαι που είσαι καλά αχτίδα μου. Το αξίζεις.θαυμάζω την αισιοδοξία σου και τη δύναμη που έχεις μέσα σου.Εγώ βασανίζομαι για όλους και ολα και στενοχωριέμαι πολύ εύκολα.Μακάρι να ήμασταν κοντά να παίρνω δύναμη απο σένα.Μου θυμίζεις τη μανούλα μου που εχασα σε τροχαίο και μου λειπει πολύ... Ηταν δοτική κι αισιόδοξη όπως εσύ.Σ'αγαπώ, Όλγα.

Maria B. είπε...

Μπραβο αχτιδα που είναι όλα καλύτερα, πολύ χαίρομαι ! πάντα τέτοια !!!!


φιλια πολλά

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ foufoula89, όχι..δεν θέλω απαισιοδοξία..θέλω καλή διάθεση και χαμόγελο γλυκιά μου και ...όλα θα πάνε καλά!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ElenaG, γειάσου φιληνάδα..που τρίβω το σκόρδο στο..ειδικό και σε θυμάμαι..Τι κάνει ο Πανίκος μου..φιλάκια να του δώσεις.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ρεβεκκα μου δεν μπορώ να φανταστώ άλλη ..βερσιόν μαμάς!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Όλγα κοριτσάκι μοπυ πολύ με συγκίνησες, να χαμογελάς γλυκιά μου ακόμα και στα δύσκολα για να μπορείς να τα βγάλεις πέρα. Τι καταλαβαίνεις όταν στεναχωριέσαι εκ των προταίρων για τα δύσκολα; μόνο που χαλάς το σήμερα! Λοιπόν προσπάθησε να πείσεις τον εαυτό σου οτι ..όλα θα πάνε καλά .Και κάτι που διάβασα σε κεντημένο κάδρο στη Κρήτη.." Κι αυτό θα περάσει.."

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Maria B σ' ευχαριστώ κοριτσάκι μου, να είσαι κι εσύ καλά!

Μοντέρνα Σταχτοπούτα είπε...

Το λέει και το όνομα σου..είσαι μια αχτίδα αισιοδοξίας και δύναμης!
Αυτήν την ανάρτηση θα την διαβάζω πάντα,κάθε φορά που θα θέλω να παίρνω δύναμη για κάθε μικρό ή μεγάλο βήμα!
Να σαι πάντα γερή!
Να μην ξεχάσω να σου ευχηθώ να χαίρεσαι την κορούλα σου.. έγινα φίλη της στο μπλογκοσπιτό της και τώρα θα τα λέμε!
Φιλιά πολλά!!