Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Τι να ευχηθώ τώρα;


glitter-graphics.com
Καλή εβδομάδα θα έπρεπε να σας ευχηθώ μα αλήθεια είναι; 
Μένοντας χθες μέσα στο σπίτι χωρίς να το θέλω έβλεπα και ειδήσεις.. με αποτέλεσμα να πνιγεί η ψυχή μου βρε παιδάκι μου. Τελικά είναι σαν να βλέπω σενάρια από ταινίες επιστημονικής φαντασίας . Καταστροφές, πλημμύρες στη Ρόδο κατολισθήσεις στη Αργεντινή, τυφώνες, ανεμοστρόβιλοι , η Αιγυπτος καταστρέφεται, η Αλβανία ξεσηκώνεται, τρένο με νεκρούς στη Γερμανία..  Καλέ μήπως η Τρόικα έβαλε διόδια στον ουρανό και δίνει ποσοστά στον Αγιο Πέτρο;
Ο κόσμος μέσα σε όλα αυτά δείχνει το μεγαλείο του λεηλατώντας καταστήματα στην Αίγυπτο ενώ ο κόσμος τους χάνεται.. Οι πλούσιοι λέει στο Κάιρο φεύγουν με τα ιδιωτικά αεροπλανα τους παίρνοντας μαζί τα χρήματα τους!!!!! Τι να πω πια!! Την περίπτωση να πεθάνουνε δεν την σκέπτονται καθόλου;
Στο μέρος που μένω λίγο πιο πέρα είναι στη Βούλγαρη ο κόμβος που πας στα περισσότερα εμπορικά κέντρα και βέβαια ιδεώδη για ανθρώπους πραγματικά συντρίμια της ζωής που σου ζητούν κάποια χρήματα κι εσύ προβληματίζεσαι για το τι θα κάνεις. Είναι δυνατόν  όμως να αδιαφορήσεις σε άτομα τόσο μεγάλης ηλικίας που στη κυριολεξία σέρνουν τα βήματα τους με ένα πλαστικό ποτηράκι στο χέρι; Και τελικά τους δίνεις χρήματα ενώ ξέρεις οτι πίσω απο αυτούς υπάρχουν οι "προστάτες". Και ρωτώ , η αστυνομία , οι αρχές δεν το ξέρουν; δεν κυκλοφορούν αυτοί οι άνθρωποι ποτέ στους δρόμους; 
Στο σημείο κοντά στο Διαβαλκανικό υπάρχει μονίμως άνθρωπος που σέρνεται στα τέσσερα και κινείται ανάμεσα στα αυτοκίνητα στα φανάρια με το φόβο να τον παρασύρει άθελα κάποιος οδηγός απλά γιατί ... δεν θα τον δει! Δεν μπορώ να μη στεναχωριέμαι για όλα αυτά ! 
Δύο γνωστά μου άτομα έχασαν τη δουλειά τους με υποχρεώσεις πίσω τους, βλέπω πια σπάνια τους ανθρώπους να γελάνε όπως πριν. Δεν σας κάνει εντύπωση που δεν γίνονται πια όπως παλιά κοπές πίτας με χορούς;  Απλά.. ο κόσμος δεν πάει γιατί σκέπτεται τα έξοδα..απλούστατο!! 
Βγαίνω κατα τις 9 να πάω βόλτα τη Κλώντη.. κάνω λίγα βήματα και βλέπω μεταλλικά φράγματα και αστυνομικούς! 
- Τι έγινε κύριε του λέω; πως θα περάσω να πάω βόλτα το σκυλάκι μου; 
- Τώρα βρήκατε  μου λέει.. έχει αγώνα ΠΑΟΚ- ΑΡΗΣ, δεν ακούτε τις φωνές;
- Και γιατί κλείσατε το δρομάκι μου;
- Κουβέντα θα κάνουμε κυρία μου , για να μη μπουν και ..ξεφύγουν στα στενάκια...
- Κλεφτοπόλεμο έχουμε καλέ μου κύριε αστυνομικέ και δεν το ξέρω; Κλώντη ακούς; στο μπαλκόνι τα τσίσα σου!!!
Γυρνώ στο ..γιαπί που έχει κάνει ο Δημήτρης μου το χολ για να φτιάξει το μπάνιο( σας είπα; το έκανε μούρλια μέχρι τώρα..) και λέω ..ας δω και καμιά ταινία στη τηλεόραση...
Αρχίζει μία  με απαγωγές στο Μεξικό που ήταν πραγματική ιστορία με δηλωμένα ονόματα.. μη σώσω να πάω στο Μεξικό αν είναι να τρέμω που θα περπατάω.. Θα μου πείτε..εσένα βρε θα κλέψουν; 
Λέτε να μη δώσει τα λύτρα ο άνδρας μου ή να μάθω οτι θα δώσει και πρίμ στους απαγωγείς;  Και ύστερα θέλουμε να καταθέσουμε το Μάρτη χαρτιά για σύνταξη.. φοβάμαι οτι θα μας δώσουν σε φάκελο κάτι άλλο; ( ντροπή να σας πω τη λέξη!!!).
Είδατε τι κάνει το να μένεις σπίτι και να βλέπεις ειδήσεις; Έφτιαξα λοιπόν κι εγώ λουλουμάδες να πάνε κάτω τα φαρμάκια και τα μοίρασα στη πολυκατοικία αφού μου βγήκανε πολλοί.
Ας ευχηθώ λοιπόν καλή εβδομάδα αν και πρέπει πια η ευχή να ειναι όπως σαν να ρίχνεις ζάρια σε καζίνο.
Πάω στο Σκουτζάκο μπας και διαβάσω κανένα ανέκδοτο και αλλάξει η διάθεση όμως.. μη πτοείστε .. όπως λέω πάντα.. όλα θα πάνε καλά φίλοι μου!


glitter-graphics.com

29 σχόλια:

Marina είπε...

Έχεις δίκιο σε όλα!!!
Παντού μαστίζει η ανεργία και η ανέχεια! Όλοι από την Ελλάδα μου λένε "τι τυχεροί που είσαστε που φύγατε, γλυτώσατε τα χειρότερα"!!! Και είναι αυτοί οι ίδιοι που έκαναν τα καλοκαίρια διακοπές σε πολυτελή ξενοδοχεία, φορούσαν τη δείνα μάρκα ρούχα και παπούτσια και κυκλοφορούσαν με τα ακριβά αυτοκίνητα τους... Και τώρα λένε εμένα τυχερή που ξενιτεύτηκα για να μαζέψω δυο ευρώ για να σπουδάσω τα παιδιά μου! Λες και εγώ δεν ακούω ειδήσεις, λες και εγώ δε θα γυρίσω στην ίδια χώρα, λες και αποκύρηξα την προηγούμενη ζωή μου και ζω τώρα μια νέα, μέσα στην πολύτέλεια!
Εγώ θα ευχηθώ πάντως να βρουν τον παλιο, καλό εαυτό τους οι Έλληνες, που ήξεραν να απολαμβάνουν τη ζωή μέσα από τη δουλειά και την προσπάθεια! Τίποτα δεν ήταν εύκολο αλλα η ζωή ήταν πιο γλυκιά!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Marina μου καλημέρα και καλή σου εβδομαδα .Νομίζω οτι παντού απλώνεται αυτό το ..πέπλο.Ο Έλληνας ξέρει να ζήσει μα τώρα ξαφνικά έχασε το έδαφος κάτω απο τα πόδια του.Είμαι αισιόδοξο άτομο και ξέρω οτι θα βρεθεί λύση για συνέχεια απλά λυπάμαι τα παιδιά αμς που δεν θα ζήσουν την ξεγνοιασιά που ζήσαμε εμείς.Η πολυτέλεια είναι νομίζω για το σύνολο παρελθόν, το βλέπω παντού και όποιος πει κάτι άλλο είναι ψεύτης ή τα βρίσκει εύκολα τα χρήματα με άλλο μέσον.Δεν πρόσεξα οτι είσαι εκτός Ελλάδος.

Hfaistiwnas είπε...

Καλή εβδομάδα! Αυτό θα ευχηθώ εγώ!!! χαχαχαχα!

OLINA M είπε...

Αχτιδούλα μου καλημέρα!
Μόλις διάβαζα στο www.otherside.gr τις επιπτώσεις από την πιθανή μετατόπιση των μαγνητικών πεδίων της γης.Εκεί να δεις τί λένε....!!!
Εγώ το μόνο που εύχομαι πλέον είναι να έχουμε την υγεία μας και όλα τα άλλα θα ακολουθήσουν!
Καλή επιτυχία στον άξιο μαστοράκο σου, και καλή εβδομάδα σε όλους!

XRYSOULA είπε...

Τώρα εάν σου πω ότι εγω πλημμύρισα στον 1ο όροφο θα το πιστέψεις?
Δεν προλάβαιναν οι σωλήνες της αποχέτευση να τραβάνε το νερό και γεμισε το σπίτι.Τέλος πάντων όλα πέρασαν και ευτυχώς δεν είχαμε θύματ από την κακοκαιρία.Ολα τα άλλα φτιάχνονται.

Ερατώ είπε...

Αχτιδούλα παρόλο που όντως πάνε χάλια τα πράγματα, με έκανες να χαμογελάσω στο τέλος! :)
Καλή σου μέρα!

eleni είπε...

Aχτίδα,καλή σου εβδομάδα!
Χάλια η κατάσταση κι εδώ και διεθνώς-ένα μόνο μένει:να πάρουν οι λαοί την τύχη της χώρας τους στα χέρια τους,γιατί οι κυβερνώντες περί ιδίων ωφελειών νοιάζονται.
Φιλιά!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas, φίλε μακάρι η εβδομάδα μας να παέι καλά.

love2love είπε...

ΠΕΡΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ Σ ΕΧΩ ΜΑΙ ΕΚΠΛΗΞΗ

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ OLINA M, δεν μου αρέσει να μοιρολατρώ..έχω πάντα την αισιόδοξη Αχτίδα μέσα μου , όμως..όμως..δεν μπορείς και να αδιαφορήσεις απο αυτά που ακούς.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ XRYSOULA μου αν σου πω οτι σε σκέφτηκα εκείνη την ημέρα..το έλεγα και στον άνδρα μου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ερατώ μου κι εγώ χαμογελώ, κι εγώ προχωρώ ..όμως άρχισα να σκέπτομαι αυτά που έλεγε κάποτε η μητέρα μου για το μέλλον..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ eleni, φίλη μου τι να κα΄νουν οι έρμοι οι λαοί, μας τραβούν απο τη μυτη δεν βλέπεις.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ love2love, έρχομαι το ..σουρτούκι!

love2love είπε...

περιμενω αποψεις

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ love2love πρώτα..ευχαριστώ και δεύτερον ..ντρέπομαι!

love2love είπε...

χμ κοιτα τι εχω γραψει απο κατω απο το σχολιο σου. και μην ντρεπεσαι εκτος αν θες να την καταργησω την αναρτηση αλλα να με πεις πως ε γτ δεν ξερω

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας γεια σας!Εχετε δικιο πεσαμε πολλες Μαριες.Μενω Ιεραπετρα Κρητης ειμαι φαν σας.Ειμαι πολυ χαρουμενη σημερα που καταφερα επιτελους να επικινωνησο με σενα και την πουαντερη.Ειμαι 42 χρονων εχω 3 παιδια 2 κοριτσια 27 κ 25 και το αντρα της ζωης μου που ειναι 6.Ελπιζω να εχω πιο αμεση επικινωνια γιατι σας θαυμαζω και σας ζηλευω με την καλη εννοια φυσικα.Ξεχασα να σας πω εχω 2 σκυλακια ιδιας ρατσας το φουπη και τη μπουμπου.Καλο απογευμα φιλια πολλα

Ανεράιδα είπε...

Το θέμα με τους επαίτες, μετανάστες συνήθως, το έχω σκεφτεί κι εγώ πολλές φορές.....Δεν ξέρω αν κάνω καλά, αλλά δε δίνω ποτέ.....

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανώνυμος( Μαρία).Λοιπόν άκου σύμπτωση όταν ήρθα στη Κρήτη πρόπερσι να γνωρίσω τη φίλη μου την Ιουλία μου έστειλε μέιλ μια άλλη φίλη απο την Ιεράπετρα η Μαρία με τον άνδρα της το Γιώργο.Τους γνωρίσαμε, τους αγαπήσαμε , τους κάναμε φίλους καρδιάς.Μέναι στην Ιεράπετρα και εργάζεται στη βιβλιοθήκη.όταν λοιπόν μου έγραψες με τον ίδιο τρόπο που με μιλά και εκείνη έμαινα κατάπληκτη γιατί ανταλάσουμε μέιλ.Λοιπόν ..γράψε μου στα σχόλια την ηλεκτρονική σου διεύθυνση και θα σου στείλω εγώ.Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια φίλη μου, λατρεύω τους Κρητικούς και στη Κρήτη άφησα ένα κομμάτι της καρδιάς μου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανεράιδα , όταν βλέπω μάνες με μωρά αρνούμαι να δώσω και τους λέω το λόγο.. οτι είναι έγκλημα τα μωρά μέσα στο κρύο και τα καυσαέρια.

Το blog της Θεσσαλονικιας. είπε...

Kαλησπερα Αχτιδα καισε ολη την παρεα ...Μονιμως κυκλοφορει μια νεακοπελλαμ ενα μωρο στην αγκαλια εκει στα φαναρια του Ικεα καιζητιανευει απογευμα τηνεχω συναντησει..Ηταν εγκυος σε δευτερο παιδι και συνεχιζει να ζητιανευει ..Πολυλυπαμαιπου χρησιμοποιουν τα μωρα γιανα τις λυπομαστε ..Το θεωρω εγκλημα και θα επρεπε το κρατος,οι αρχεςτις πολης να απογορευουν τα μωρα να τα εχουν μαζι τους ...Καλοβραδυ..

Ανώνυμος είπε...

Γλυκια ξεχασα να σου πω κατι.Ειμαι πολυ μα παρα πολυ πρωταρα στα mail και σημερα ειμαι πολυ χαρουμενη που μιλαμε εστω κι ετσι.Το mail ειναι argirioumar@yahoo.gr. περιμενω με αγωνια νεα σας συνταγες φωτο και εγω προσπαθω να μαθαινω οσα περισοτερα μπορω.Α!το αγορι της κορης μου μου ειπε θα μου φτιαξει Blogger ελπιζω να τα καταφερω.ευτηχως εχω υπεροχα παιδια και τα αγορια τους επισης καλα .φιλια!maria ierapetra

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Το blog της Θεσσαλονικιάς, την ξέρω..ποτέ δεν δίνω χρήματα όταν τις βλέπω με παιδί και της το λέω.Τι κάνεις καλέ.. πότε θα έρθεις για καφέ;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ maria ierapetra, σου έστειλα μέιλ.. πάτα τη λέξη απάντηση και γράψε μου.

Το blog της Θεσσαλονικιας. είπε...

Οποτε θελεις κανονισε και ερχομαι ...Σας επεθυμισα...

Ανώνυμος είπε...

Αχτιδούλα αν τύχει και ενοικιάζεται κάποιο διαμέρισμα στην πολυκατοικία σου πες το μου να μετακομίσω γιατί με τόσα που μοιράζεις δεν θα χρειάζεται να μαγειρεύω και πολύ!!! Φιλιά, Νάνσυ :-)

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Νάνσυ μου υπάρχει..στο ισόγειο..έλα..κάπως έτσι γνώρισα τη ψυχοκόρη μου την Αθηνούλα και τώρα με λέει πια μαμά!Έχεις εξασφαλισμένο το φαγητό σου πάντως!

Sweet Dreams είπε...

Αχτίδα μου καλημέρα και καλή εβδομάδα!!!

Παρά το γεγονός ότι συμβαίνουν τόσα δυσάρεστα πράγματα γύρω μας είμαι πολύ αισιόδοξη και πιστεύω ότι κάποια στιγμή τα πράγματα θα αλλάξουν!!

Φιλιά πολλά