Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Μία ψυχοφθόρα μέρα..


Μετά από μια δύσκολη ψυχοφθόρα μέρα , με τη σκέψη της καλής μου φίλης που περνά σε μια πολύ πονεμένη φάση της ζωής της η Αγιογράφιση για μένα είναι ότι καλύτερο για να βρω τη γαλήνη και το θάρρος που χρειάζομαι για να σας κάνω τη σοφή και να σας πω ακόμα μια φορά ...:

Μην αφήνετε τη ζωή και το σήμερα να περνά και να χάνεται σαν το νερό μέσα από την ανοιχτή παλάμη σας.. Αγαπάτε, αγαπηθείτε , δώστε, πάρτε..ζήστε.. Το αύριο είναι άγνωστο ....

Νάτο λοιπόν ένα μέρος από το τέμπλο που ζωγραφίζω !
 Βέβαια έχω να προσθέσω το χρυσό πλαίσιο ολόγυρα  μα η ανάγκη που είχα σήμερα να δουλέψω έστω και για μια ώρα με έκανε και εγωιστικά  βιαστική να σας το δείξω! 


Είναι ακριβώς 1.58 Χ50 τελικά και έχω ένα ακόμα του ενός μέτρου.



Είναι οι Άγιοι Προφήτες , αυτό μου ζήτησαν να κάνω και είναι καθαρά βυζαντινή η τεχνική του απλά το φόντο σε δική μας ομοιόμορφη τεχνική. 
 Δυσκολεύομαι λιγάκι ,όμως τώρα τελευταία με έχει πιάσει ένα πείσμα και επιμένω να αγιογραφώ κόντρα στην απόφαση μου να μη συνεχίσω.


Τώρα έχω κι όλας αρχίσει να ετοιμάζω το πλαίσιο με ανάγλυφο μολύβι ώστε να τοποθετήσω τα φύλλα χρυσού ολόγυρα .Ο μόλυβδος που βάζω τον κάνει ανάγλυφο βγάζοντας το σχέδιο που τυχόν κάνω.
Όπως βλέπετε για να γίνει η τοποθέτηση εντελώς ίσια βάζω χαρτοταινία πριν το Μίξιον που κολλά τα φύλλα χρυσού.


Θα είχα κι όλας τελείωσει τουλάχιστον τις 3 πλευρές μα ο θάνατος του φίλου μας... η κηδεία...  δεν δούλεψα όλο το πρωί και ούτε είχα διάθεση το απόγευμα πάνω από μια ωρίτσα...
Έχω επηρεαστεί πολύ με το πόνο της φίλης μου είναι αλήθεια και η σκέψη μου σήμερα είναι συνέχεια κοντά της. Το μόνο που μπορώ να κάνω δυστυχώς είναι να την αγαπώ και να τη σκέπτομαι ... δυστυχώς... μόνον αυτό καλή μου φίλη Μαίρη...

27 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Ωραίο είναι, πάρα πολύ ωραίο!
Λογικό να σε έχει επηρεάσει ο χαμός του φίλου σας.. δεν θα το βάλεις κάτω όμως..

Mαρία είπε...

Συλληπητήρια για τον φίλο σας ,νάστε καλά να τον θυμάστε.
Πολύ ωραία η δουλειά σας!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas, με τη Μαίρη είμαστε φίλες σχεδόν 45 χρόνια..και είναι ένα γλυκό , αγαθό κορίτσι αρνί σωστό..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ icon-art, καλώς ήρθατε. ευχαριστώ πολύ με τιμά η γνώμη σας.

ag είπε...

Συλληπητήρια, θα είναι δύσκολα για τη φίλη σου, κουράγιο..
Σε θαυμάζω για τη δουλειά σου... Πραγματικά πολύ πολύ ωραίο το τέμπλο.
Πολλά φιλιά

ruth_less είπε...

Λυπήθηκα πολύ για την απώλεια του φίλου σας Αχτίδα μου. Ο Θεός να τον αναπαύσει κοντά Του.
Πολύ όμορφη η δουλειά σου!Σίγουρα σε γαληνεύει ζωγραφίζοντας την.
Ηρεμία ψυχική εύχομαι καλή μου.

Φως στα όνειρα είπε...

εύχομαι να π'αει καλά αν και ξερω οτι ό,τι κάνεις πάντα ειναι υπέροχο..αυτό όσον αφορά το κομμάτι της δουλειάς σου..Όσον αφορά το θάνατο που βιώσατε ειναι περίπλοκο θέμα και ο καθένας αντιδρά με το δικό του τρόπο..Εκείνο που θα θελα να πεις στη φίλη σου πρώτα είναι να δώσει χρόνο στον εαυτό της να θρηνήσει..Το χει ανάγκη..Και ο θρήνος και η εκφρασή του εξαρτάται απο το χαρακτήρα του καθενός..Πες της ότι πρ'επει να κάνει ό,τι νιωθει ότι πρέπει να κάνει ,αλλά ταυτόχρονα να καταλάβει ότι είναι ζωντανή..Είμαι σκληρή αλλά μετά το θάνατο του πατέρα μου πριν χρόνια όταν ήμουν στα 29 κατάλαβα ότι 'εχουμε ανάγκη το θρήνο.Αχτίδα μου είναι φίλη σου άνθρωπός σου ,στασου δίπλα της..Σε τέτοιες ώρες ο πόνος εκφράζεται ακόμα και με ακράιες συμπεριφορές ,με τρόπους που ποτέ δεν θα καναμε..Στάσου δίπλα της και αγκαλιασέ την..Είναι το πιο ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΟ η αγάπη μιας φίλης τέτοια ώρα..Πονας για τη φίλη σου και την απώλειά της αλλά αυτή τη στιγμή μόνο οι φίλοι θα μπορέσουν να τη βγάλουν απο το δικό της σκοτάδι..Και συ μπορείς να το κάνεις..Το ξέρεις αυτό..Γιατί έχεις μεγαλείο ψυχής και μεγάλη καρδιά..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Andie "AnGl", καλημέρα, καλημέρα φίλη μου.Κάθε μέρα που ξημερώνει είναι μια ..νέα μέρα για όλα.Ευχαριστώ.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ruth_less, η ζωγραφική πάντα ηρεμεί να το ξέρεις εγώ πιστεύω οτι ίσως λόγω αυτής είμαι τρομέρα ήρεμο άτομο.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ευριδίκη μου αυτή η φίλη μου είναι ένα ..αρνάκι , στωικό, σιωπηλό, χωρίς φωνές, κραυγές και εξωτερικεύσεις έντονες.Θα τα καταφέρει γιατί είναι παρόλο αυτά δυνατή και ο Θεός είναι πάντα κοντά της.

Penelope είπε...

Αχτίδα μου, μόνη σου έχεις δώσει την απαντήση που χρειαζόμαστε όλοι μας κάποιες στιγμές. "ΚΟΝΤΡΑ" το έγραψες και είναι απολύτως ακριβές και ξεκάθαρο σαν μήνυμα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Penelope φίλη μου όσο περνά ο καιρός και βλέπω την ματαιότητα γύρω μου σκέπτομαι οτι δεν αξίζει να ζούμε μόνο για όσα υλικά γεμίζουν τη ζωή μας.

Christiana ✾ Χριστιάνα είπε...

Και με κάποιο μαγικό τρόπο, είσαι πραγματικά σοφή!
Η σκέψη και η αγάπη σου νομίζω είναι ό,τι πιο πολύτιμο μπορεί να έχει αυτή τη στιγμή η φίλη σου...
Η δουλειά σου είναι ... θεϊκή!!! Γεια στα χέρια σου!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Χριστιάνα μου σ' ευχαριστώ!

XRYSOULA είπε...

Σου στέλνω την καλησπέρα μου και μια ζεστή αγκαλιά.Είσαι πολύ τρυφερός άνθρωπος και ειλικρινά χαίρομαι που σε γνώρισα.Να σαι καλά και να μπορείς πάντα να δίνεις την αγάπη σου στους ανθρώπους σου.Φιλιά..

KitsosMitsos είπε...

Θέλει μεράκι, τέχνη και υπομονή!
Συλλυπητήρια...

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για την τόσο ωραία δουλειά σου, Αχτίδα μου, και εύχομαι να είσαι πάντα καλά και να δημιουργείς τα όμορφα έργα σου. Τα λατρεύω όλα αυτά. Μακάρι να μπορούσα κι εγώ.

Όσο για το θάνατο του φίλου σου, τι να πω, δεν είναι στο χέρι μας όλα αυτά και δυστυχώς, είτε μπορούμε είτε όχι, πρέπει να τα αντέχουμε και να συνεχίζουμε... Ο χρόνος μόνο θα βοηθήσει την οικογένειά του κι εσάς. Να έχετε υγεία και να τον θυμόσαστε.

Σε φιλώ.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ XRYSOULA μου κι εγώ χάρηκα όταν σε γνώρισα στην Έκθεση μου, όμως μου οφείλεις επίσκεψη σπίτι.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ KitsosMitsos, σ' ευχαριστώ φίλε μου πράγματι πάνω απ' όλα όμως θέλει υπομονή και πίστεψε με την έχω με το παραπάνω.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ alla logia, φίλη μου σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.

χρυσάνθη είπε...

Πολύ ωραίο δουλειά έκανες στο τέμπλο !!!.Υπέροχο αποτέλεσμα και ακόμη δεν τελείωσε!
Να συνεχίσεις να συμπαραστέκεσαι στην φίλη σου,γιατί αυτό οφείλουμε να κάνουμε και γιατί στα δύσκολα φαίνονται οι φίλοι!!Φιλιά!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ χρυσάνθη μου ευχαριστώ και ..καλημέρα όλη μέρα!

...irida... είπε...

Συλληπητήρια..για τον χαμό..του φίλου...
Τυχερή ..που σε εχει...κοντά της...
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ!!!!ΥΠΕΡΟΧΗ!!!!!!!!ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!!!

OLINA M είπε...

Αχτιδούλα μου,δυστυχώς πολλές φορές στη ζωή μας θα έρθουμε αντιμέτωποι με τον πόνο που φέρνει ο θάνατος- άλλοτε βιώνοντάς τον μέσα από το χαμό αγαπημένων μας ανθρώπων,άλλοτε ως ενδεχόμενη απειλή...
Το ξέρεις όμως πολύ καλά πως ο καθένας μας έχει το δικό του, μοναδικό τρόπο να θρηνήσει για την απώλειά του, να παλέψει και σταδιακά να μαζέψει τα κομμάτια της ψυχής του.
Μείνε κοντά της, να σε νιώθει δίπλα στην καρδιά της, να μπορεί να σου μιλά για τους φόβους της, να ξέρει ότι την αγαπάς...
Λυπάμαι πολύ...ο Θεός ας τον αναπαύσει....

Demi είπε...

Συλληπητήρια για τον φίλο σας και στην οικογενεια του..σ'αυτες τις δυσκολες στιγμές ειναι καλό που συμπαραστεκεσαι στην φίλη σου.Κουραγιο.

Demi είπε...

Ξεχασα ..Οι αγιογραφίες ειναι τέλειες !Αλλος ενα λόγος που σε θαυμάζω...οτι φτιαχνεις με συναρπάζει..να σαι παντα καλά!!Υπέροχη η δουλειά σου!!!φιλιά!

stalamatia είπε...

Συλληπητήρια για το φίλο σας Αχτιδούλα μου,εγώ τώρα πρόκοψα να σου γράψω !Είσαι υπέροχη ζωγράφος μπράβο σου και από ότι (ξέρω) η αγιογράφιση είναι το δυσκολότερο είδος.