Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Πάνε τα Χριστούγεννα..όλα σαν μια νέα αρχή!


glitter-graphics.com


Πάνε και τα Χριστούγεννα..χθες μάζεψα το δένδρο από τη βιτρίνα μου και το μαγαζί μου φάνηκε σαν να αποχαιρετούσε κι αυτό το τελευταίο στόλισμα του. Ευτυχώς στο σπίτι δεν είχα και πολλά να ξεστολίσω παρά μόνο ένα κερί από το Δρομάκι και λίγες πιατέλες Χριστουγεννιάτικες άδειες πια από τα γλυκά που τα έδιωξα και ..ξόρκισα μαζί με τους Καλικάντζαρους.
Όπως όλοι μετά από τις γιορτές και ιδιαίτερα με ένα νέο χρόνο παίρνουμε αποφάσεις να κάνουμε ..δίαιτα, να μη ξανακάνουμε λάθη, να μετριάσουμε τα λιπαρά, να ... να... τώρα το πόσο τις κρατούμε τις αποφάσεις ... ο χρόνος δείχνει...
Οι κόρες μου λείπουν και οι δύο ταξίδι κι εγώ είμαι στα πρόθυρα να πάρω την Κλώντη μου παραμάσχαλα και να ακολουθήσω τον άνδρα μου σε μία μανία ... φυγής που το έχει πιάσει και θέλει να φεύγουμε συνέχεια.Του έχει γίνει εμμονή να αγοράσουμε αυτό το κτήμα που ονειρευόμαστε και να γίνουμε..αγρότες. Έτσι είναι τα ..Ψαράκια..ονειροπόλα και αυθόρμητα..θέλουν κάτι παθιασμένα και χωρίς να σκεφτούν τους παραμέτρους. Βέβαια κι εγώ το θέλω απλά νομίζω ότι ακόμα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή.
Έχω ακόμα γερούς δεσμούς με τη δουλειά μου, ψυχική εξάρτηση μαζί της που με κρατά ακόμα στη βάση μου. Θα γελούσατε αν με βλέπατε χθες βράδυ που με κατέβασε μια πελάτισσα στο μαγαζί φωνάζοντας και παρακαλώντας  από το θυροτηλέφωνο ότι βιάζεται και δεν έχει παρκάρισμα. Πούλησα εικόνα με ..νυχτικιά , ρόμπα, μπικουτί στο μαλλί και παντόφλες αρκουδάκια επάνω από τις μάλλινες κάλτσες μου! Μαγευτική εικόνα.. έκανα προσευχές να μη με δει κανείς!
Η ιδέα να κάνω ..ιντερνετικό μαγαζί φωλιάζει όλο και περισσότερο στο μυαλό μου μα ..σαν όλα τα ψηφιακά δεν θα έχει τη μαγεία της επαφής με τους ανθρώπους, αυτό που νιώθεις όταν βλέπεις κάποιον να στέκεται στη βιτρίνα σου και να θαυμάζει κάτι.
 Όμως ο Δημήτρης μου δεν έχει την ίδια παθιασμένη με μένα εξάρτηση και το μόνο που θέλει λέει είναι να .. είμαστε οι δυο μας κάπου χωρίς ..τηλεόραση .. εφορία... γραφειοκρατεία..υπηρεσίες..ο γλυκός μου.. πάντα ονειρεύεται. Είμαι σίγουρη ότι σε μια εβδομάδα θα θέλει τις κόρες του και τα εγγόνια του ...
Σάββατο λοιπόν σήμερα, συννεφιά, καλός καιρός.. με βλέπω να πηγαίνουμε κάπου πάλι...δεν έχει σε κανένα να κάνει το .. τραπέζι(!) , χθες βράδυ έφτιαξε σπανακόπιτα και βλέποντας την ..απροθυμία μου να φάω βραδιάτικα την έβαλε στο ψυγείο για να την ψήσει σήμερα.
Εύχομαι να περάσετε καλό ΣΚ , το πρώτο μετά από τις γιορτές, τα παιδάκια σας σχολείο από την Δευτέρα ( η Ιωάννα μου το λέει " το Άγιο Σχολείο "), κι εγώ ..μαντεύω να πηγαίνουμε εκεί που έχουν πάει τα εγγόνια μας... το μυρίζομαι στον αέρα που λένε μόνο που βλέπω την βιασύνη του να πάει τον παππού μας στο σπίτι του και να κλείσω τον υπολογιστή.
Καλή σας μέρα λοιπόν και να περάσετε καλά!

27 σχόλια:

XRYSOULA είπε...

Καλή αρχή λοιπόν και μακάρι να πραγματοποιηθούν όλα τα θέλω σου.Τώρα όσο για το κτηματάκι θα συμφωνήσω με τον Δημήτρη.Εάν μπορείτε να το πάρετε.Είναι όμορφο να έχεις ένα τέτοιο χώρο δικό σου.Αυτό βέβαια δεν π΄ρεπι να σου στερήσει την ζωγραφική σου και την επαφή σου με τον κόσμο ,τους ανθρώπους που τόσο αγαπάς..Σίγουρα θα μπορείς να τα συνδιάσεις και τα δύο.
Φιλιά πολλά σε όλους σας και ιδιαίτερα στην Ιωάννα σας.

Hfaistiwnas είπε...

Καλημέρα!
Ο Δημήτρης ησυχία στο μικρό σπίτι στο λιβάδι, και εσύ το εντελώς αντίθετο!!! χαχα!
Το ιντερνετικό μαγαζί δεν είναι τόσο δύσκολο φαντάζομαι.. ακόμη και από το κτήμα θα μπορούσες.. θα πρέπει βέβαια να έχεις και ίντερνετ..
Νομίζω δεν θέλω να ξεστολίσω ακόμη..

ElenaG είπε...

Άντε καλές γύρες τότε!!!
Καλά να περάσετε!

Ανώνυμος είπε...

Το ονειροπόλο και ρομαντικό ψαράκι σου το καταλαβαίνει άλλο ένα, ΕΓΩ!! χιχι...
Καλή αρχή για όλους μας, και μακάρι να τηρηθούν όλες οι υποσχέσεις που δώσαμε γι'αυτή τη χρονιά!!
Καλημέρα Αχτίδα μου...

evelina είπε...

Αντε καλή επιστροφή στα καθημερινά και καλά να περάσετε το τ Σ/Κ φιλάκια

Maria είπε...

Kαλημερα καλη χρονια !!!!
Ποσο καιρο σας διαβαζω !!!!!
Εχετε την ηλικια της μαμας μου :)
Ηθελα καιρο να σας γραψω ειδικα μετα την απωλεια σας!
Ενα τσακ ημουν τις προαλλες που ηρθα Θεσσαλονικη να περασω να σας γνωρισω πρωτα προσωπικα ....
αλλά ντραπηκα....
Με λενε Μαρω ειμαι μαμα 2 κοριτσιων 8 και 11 χρ. και ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕ ΚΑΝΕΤΕ ΦΙΛΗ :)))))))

Ξανθή είπε...

Καλημέρα!!
ΚΙ εγώ να σου πω ένα αγρόκτημα ονειρεύομαι αλλά είναι μόνο όνειρο.
Μέχρι το χωριό για λίγο ίσως να βρισκόμαστε!!
Αν όλα πάνε καλά το Μάρτιο θα έρθω στα μέρη σας για ένα συνέδριο θα σε ειδοποιήσω να τα πούμε.
Φιλιά

Ανώνυμος είπε...

θέση έχετεεεε; Με παίρνετε μαζί;

Άντε καλό σεργιάνι, όπου κι αν πάτε...

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ XRYSOULA μου δεν είναι απλά η αγορά του κτήματος αυτό που θέλει ο Δημήτρης θέλει και άλλα τόσα χρήματα για να το φτιάξεις έτσι..Μπορεί να μου τη δώσει και να πουλήσω ένα απο τα ακίνητα που έχω για να κάνω αυτό που θέλουμε

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas, φίλε μου κι εγώ το θέλω μα ..δεν μπορώ να κόψω ακόμα τον..ομφάλειο λώρο με τη πόλη..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ElenaG μου μόλις γύρισα η ..γυρίστρα, περάσανε υπέροχα σε μια φίλη, την καλέσαμε με την οικογένεια για φαγητό .

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Lilium φίλη μου ταιριάζω πολύ με τα ρομαντικά ψαράκια , δεν είναι τυχαίο που ο άνδρας μου, η εγγονή μου και ..3 φίλες μου είναι ψαράκια...

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ evelina μου μόλις γύρισα, τρώμε τη πίτα , τουρσί του Δημήξτρη και κάνω ρωσσική με δική μου μαγιονέζα..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Maria μου ..ξέρεις πόσες Μαρίες με π[αρακολουθούν; βάλε κάτι επιπλέον στο όνομα για να σε ξεχωρίζω.Ήρθες Θεσσαλονίκη και δεν με επισκέφτηκες;;;;κακό κορίτσι..θα σε μαλλώσω .Καλέ ..είμαι μαμά χαρακτηριστική , βέβαια θα φέρεις και τα παιδάκια σου..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ξανθή μου χαίρομαι αφάνταστα , θα σε περιμένω οποσδήποτε, θα οργανώσω και συνάντηση αν θες.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ alla logia, αν κάνω ποτέ αυτό που ονειρεύομαι( θα φανεί σε ένα χρόνο) θα έχω το πιο ανοιχτό κτήμα για όλο το κόσμο..Καλώς ήρθες στη παρέα γλυκιά μου.

Ανώνυμος είπε...

Αχτιδούλα μου χαίρομαι κάθε φορά που σε διαβάζω, βάλθηκα να μαζεύω τα ..Χριστουγεννιάτικα μόλις το έγραψες και ο άνδρας μου έκανε το σταυρό του.
Λεμονιά απο Κύθνο

cook είπε...

ετοιμαζομαστε σιγα σιγα για το άγιο σχολείο...:)εύχομαι να πέρασες καλά εκεί που σε πήγε ο Δημητρης!...

Magda^_^ είπε...

Αχτίδα!!! Καλή χρονιά!!
Πόσο καιρό έχω να αφήσω σχόλιο?
Σου ευχομαι να είσαι καθε μέρα του 2011 χαρούμενη!!!!Και εγώ στεναχωρήθηκα που τελειώσαν οι διακοπές...Και του χρόνου λοιπόν:))
Φιλιά γλυκά!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Λεμονιά απο Κύθνο, είδες,.. σε έβαλα να κάνεις δουλειές!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ cook, πέρασαυπέροχα, πήγαμε τελικά σε ένα φιλικό μας ζευγάρι στη Περαία και περάσαμε τόσο καλά που χάσαμε την αίσθηση της ώρας.Γυρίσαμε σπίτι , έψησε την..σπαναοπρασοαντιδοτυρόπιτα του , φωνάξαμε και μια φίλη μου απο το διπλανό μαγαζί να φάει μαζί μας ..όλα καλά.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Magda^_^μικρή μου μη στεναχωριέσαι, τι σημασία έχουν τα σχόλια αρκεί που με σκέπτεσαι με αγάπη..

Thalassenia είπε...

Χρόνια Πολλά στη Ιωάννα.

Να φύγετε να φύγετε, στο κτήμα εννοώ.
Από εκεί μια χαρά θα διαχειρίζεσαι το @μαγαζάκι.

Φιλιά θαλασσένια.

Ειρηνη Σ είπε...

Αχτιδα μου μακαρι να μπορεσετε να κανετε πραγματηκοτιτα το ονειρο του συν-ζυγού σου
ειναι ωραιο να ξυπνας και να ακους την φυση και τους ηχους της αρκει.....να μπορουν τα ζουζουνια της ζωης σας να φθασουν συντομα κοντα σας

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Thalassenia μου ευχαριστώ για τις ευχές μα ..θέλω και ένα λαχείο μαζί στο κτήμα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ειρηνη Σ, ωραίο είναι μα έχω ακόμα δεσμούς με τη πόλη που δεν μπορώ να αφήσω πίσω..

el.mar είπε...

Έτσι είναι κάθε χρόνο, στόλισμα-ξεστόλισμα κ μετά φαίνεται το σπίτι άδειο!Καινούργια πράγματα, νέοι στόχοι, καινούργιες φιλίες(τυχερό το σκυλάκι που βρήκε σπίτι!)...χαχαχα...γελάω με την σούπερ εμφάνιση...κράτησέ την βρε για τις απόκριες!!!
Υγ.Αν κάποια στιγμή σταματήσεις τη δουλειά, ελπίζω να μη χάσουμε την επικοινωνία!?!
Πολλά γλυκά φιλάκια Αχτιδούλα μου!!!