Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Τέτοιο καιρό πριν σχεδόν 30 χρόνια.....


glitter-graphics.com


Παραμονή των Φώτων.. . κρύο πολύ και θυμήθηκα μια τέτοια μέρα πριν πολλά χρόνια που μας  ήρθε η...φαινή ( μαντέψτε ποιανού ιδέα ήταν! )..να κάνουμε ΧΡΙΣΤΟΎΓΕΝΝΑ  σε κρουαζιερόπλοιο με ταξίδι στο Ισραήλ , Ιορδανία, Κύπρο Ρόδο.... κοντέψαμε να ..πνιγούμε στη κυριολεξία λόγω αιφνίδιας μεγάλης καταιγίδας με 10 μποφόρ.
Τα πάντα μέσα στο κρουαζιερόπλοιο έσπασαν, το μπαρ, το καζίνο, η αίθουσα χορού. Τα παράθυρα σκεπάστηκαν αυτόματα με καλύμματα και οι πόρτες σφραγίστηκαν , ήμασταν σαν ένα ποντικάκι σε σιδερένιο κλουβί.
Φανταστείτε το πατέρα μου όταν άκουσε απο τη τηλεόραση ότι το ..τάδε κρουαζιερόπλοιο  μας εξέπεμψε SOS και έσπευσαν για βοήθεια τα γύρω πλοία. Ευτυχώς ήμασταν πλέον με πολύ ταλαιπωρία και φόβο πολύ κοντά στο λιμάνι του Ισραήλ και 4 πλοιάρια μαούνες τεράστιες οδηγοί με λάστιχα στα πλευρά τους προσπαθούσαν 2 ολόκληρες ώρες να μας βάλουν στο λιμάνι της Χάιφα.. Το χειρότερο ..είχα μαζί μου τα παιδιά μου που τα πήρα τελευταία στιγμή και ήταν σχεδόν μωρά..δεν σας λέω τι άκουσα από τον άνδρα μου που τα πήρα μαζί μας!  
Δεν χάρηκα όπως έπρεπε την εκδρομή μας στο Ισραήλ αν και μας πήγανε σε τόσα μέρη γιατί ήμασταν στη κυριολεξία χάλια αν και εγώ έχω την τύχη να μην παθαίνω ναυτία. Ο Δημήτρης όμως άρρωστος σχεδόν ..
 Είχα μια φίλη στη Κύπροτην καλή μου Ευανθούλα  και στο γυρισμό Πρωτοχρονιά όταν κάναμε στάση στη Κύπρο την πήρα τηλέφωνο και ήρθε στο λιμάνι να μας δει. Όταν είδε σε τι κατάσταση ήταν οι επιβάτες και το κρουαζιερόπλοιο μας υποχρέωσε να κάνουμε διακοπή κρουαζιέρας και μείναμε στη Κύπρο φιλοξενούμενοι της μια εβδομάδα για να καταφέρουμε πια να περπατήσουμε φυσιολογικά.Φανταστείτε οτι είχαμε την αίσθηση οτι η γη κουνιότανε κάτω από τα πόδια για πολύ καιρό ακόμα .
Πέρασα βέβαια υπέροχα στη Κύπρο γιατί η φίλη μου με τον άνδρα της είναι σημαίνοντες παράγοντες της ζωής εκεί. Με γύρισε παντού και γνώρισα την όμορφη Κύπρο στα πιο κρυφά σημεία της που άλλοι δεν μπορούσαν να μπουν. Στο γυρισμό λοιπόν με το ίδιο κρουαζιερόπλοιο που έκανε ξανά το ταξίδι φθάσαμε στη Ρόδο όπου το κρύο ήταν ΦΟΒΕΡΟ.. μέχρι τώρα στη ζωή μου δεν έχω ξανανιώσει τόσο κρύο..Το ρίξιμο του Σταυρού το είδαμε τρέμοντας και ξαναμπήκαμε στο πλοίο παρακαλώντας να γυρίσει ο χρόνος και να πάμε σπίτι μας.. Ορκίστηκα να μη ξαναφύγω άλλα Χριστούγεννα ποτέ από τη χώρα μου και τουλάχιστον μέχρι τώρα το κράτησα.
Να ευχηθώ από τώρα για αύριο τις αγαπημένες μου Φωτεινούλες Χρόνια Πολλά, πάω στο εργαστήρι μου γιατί με κυνηγά η δουλειά στο τέμπλο που ζωγραφίζω , μεθαύριο Αη Γιαννιού γιορτάζει και η κόρη μου και θα σας πω ξανά τις ευχές μου γιατί ..Γιάννηδες..μπόλικοι!

25 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Καλημέρα!
Είναι να μην σου τύχει! χεχεχε Πλάκα θα είχε αν και ο φόβος πρέπει να ήταν μεγάλος! Δεν θέλω να το σκέφτομαι!!!
Καλύτερα στο σπίτι τέτοιο καιρό! Κρουαζιέρες το Καλοκαίρι!!!

cook είπε...

όταν το διαβαζεις το διασκεδαζεις,μα ξερω πως το να ζεις μια τετοια κατασταση σου προξενει φρίκη,αν εχεις και παιδια μαζι....ακόμη και σε μενα που δεν εχω κανενα φβο για τη θαλασσα...
να χαιρεσαι την κορουλα σου!

NANTIA είπε...

Καλή Χρονιά!
Πωπω, τι περιπέτεια κι αυτή! Συμφωνώ ότι οι γιορτές είναι για να τις περνάμε στο σπιτάκι μας!
Χρόνια Πολλά σε όλους!

ZouZouna είπε...

Kαλημέρα, καλή χρονιά με υγεία.
ταξίδεψα με τον πατέρα καπετάνιο και εχω εικόνα μια χαρά φουρτούνα... συνήθεια είναι ! ασε που εγώ ως γνήσιο καραβόσκυλο, δεν παθαίνω τίποτις!!

Δεν συμφωνώ, πολλά ταξίδια στις γιορτές, δίνουν άλλη εντύπωση. Στουμπώσαμε κουραμπιέδες τόσα χρόνια. Ξεκολλάτε !

Μια βόλτα στην Ευρώπη να δούμε πως γιορτάζουν κι εκεί, δεν είναι άσχημη.
Κάτι γουρουνάκια απο μαρτζιπάν, να δεις εσύ... κάτι τουρτίτσες... άσε με , άσε με...γλύφωμαι...

Απο πνιγμό, πας και μέσα στο ίδιο σου το σπίτι, να καταπιείς το αμύγδαλο του κουραμπιέ να σου πω εγώ.
Ασε τι μπορεί να σου πάθει ένα παιδί μέσα στο σπίτι, δόξα τω θεώ, κινδυνεύει απο πολλά!!! χα χα χα μια αισιοδοξία την κουβαλώ... και τις φοβίες... πέφτει το παιδί, πάνω στην γωνιά του τραπεζιού του σαλονιού, χτυπάει στο κεφάλι. σέκος. δεν προλαβαίνεις κίχ...Οπου είναί να σε βρεί θα σε βρεί βρε Αχτίδα, αχ, βρε Αχτίδα...... άσε με...

Εμένα δεν μ' αρέσουν οι γιορτές στο σπίτι, θέλω να φεύγω να γνωρίζω άλλους τόπους και να βλέπω φίλους...
απόψεις. τι περίμενες να πω!

μάαααααααααααατς

eleni είπε...

Αχτίδα,ωραίες οι κρουαζιέρες,αλλά καλοκαίρι-βέβαια και τότε έχει ξαφνικά μπουρίνια.
Φαντάζομαι τον τρόμο σας-μα και συ τα μωρά μαζί;
Στα νιάτα μας δεν σκεφτόμασταν και πολύ.
Ελπίζω να μην το επεχείρησες ξανά.
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Πω πω περιπέτεια που έζησες Αχτίδα μου, φαντάζομαι την λαχτάρα που πέρασες!
Και κυρίως που είχες και τα παιδιά μαζί σου!
Εύχομαι να μην σου ξανατύχει κάτι παρόμοιο!

Εφη είπε...

Να μη σου ξανασυμβεί ποτέ τέτοια ταραχή και σε κανένα άνθρωπο...προσωπικά δεν θα ήθελα να ξαναδώ ούτε στην τηλεόραση τη θάλασσα μετά από τέτοιο χουνέρι...

Καλημέρα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas, αγορίνα μου απο τώρα αρχίζω τα..Χρόνια Πολλά για τη γιορτή σου..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ cook, θα το πιστέψεις αν σου πω οτι για μήνα ολόκληρο κουνιόμασταν ακόμα;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ NANTIA μου συμφωνώ..σπίτι..σπίτι..σπίτι, μετά άρχισε τα ταξίδια.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Γλυκό - Κερασο - Ζουζούνα, σουρτουκάκι ..που πήγες και περασες καλά; τι γλυκά χλαπάκιασες πάλι; εμείς ψυχή δεν έχουμε που αρχίσαμε δίαιτα;Αν ήσουν σε μια τέτοια περιπέτεις σε πηροφορώ οτι θα σου κοβόντουσα τα πόδια.Μας μοίρασαν σωσίβια, μας έκαναν άσκηση για εκένωση στις βάρκες..Όπου περπατούσες μέσα στο πλοίο έβλεπες ανθρώπους να κάνουν εμμετό και να λιποθυμούν.Βέβαια εγώ...αναίσθητη όμως μέσα μου σκεπτόμουνα οτι με τέτοιο κρύο δεν θα επιζούσαν τα παιδιά μου στο νερό ούτε ένα λεπτό.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ eleni μου ο Δημήτρης τις αγαπά πολύ, εγώ προτιμώ πιο απλά τα ταξίδια μου.. πάντως ήταν μι αγερή εμπειρία.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΕΛΕΝΑ απο τις χειρότερες ή μάλλον η χειρότερη στη ζωή μου.Ακούγαμε τα ίσαλα του πλοίου να ..κραυγάζουν θαρρείς..λες και θα διαλυότανε το πλοίο, ο κόσμος έκλαιγε. Το αστείο ήταν οτι τα κορίτσια μου ήταν στη καλή χαρά, χωρίς ναυτία και χωρίς να κλαίνε..δικά μου παιδιά σίγουρα αποδεδειγμενα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Εφη μου μπας και νομίζεις οτι ξαναμπήκα σε πλοίο χειμωνιάτικα; απο ..Ιούλιο και πέρα πια!

ZouZouna είπε...

εεε, κυρά Αχτίδα. Με τον πατέρα καπετάνιο στο τιμόνι, δεν έχω φόβο, ούτε είχα. Αλλιώς δεν εμπιστεύομαι κανέναν.
Μόνο τα για λίγες ώρες κι αυτά στην γέφυρα... μόνο...! και δεν είναι αναγκαστικό να ταξιδεύω με καράβι.. με το αεροπλάνο είναι καλύτερα μια και κάτω....
Κι εμείς στον Ινδικό φορέσαμε σωσίβιο και κάναμε τον σταυρό μας και περιμέναμε... τον Θεό... τι να προλάβει κι αυτός !!!
Πρόλαβε ο καπιτέν πατέρας !


Σουρτούκευα στας Ευρώπας !!!

η σουρτούκω σε φιλά στο μαγουλάκι
υ.γ. σουχω γω κατι εκπλήξεις... μα κάτι εκπλήξεις!!!!

fevis είπε...

Αυτά όμως θυμόμαστε χρόνια αργότερα και γελάμε.. Ή κλαίμε, αλλά τα θυμόμαστε πάντως..:-))) Φιλιά πολλά..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Γλυκό - Κερασο - Ζουζούνα, ξέρεις άτιμη οτι είμαι περίεργη σαν γάτα κι ας μη το λέω..έρχομαι να δω!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ fevis μου τώρα τα θυμ'άμαι.. ήρεμα πια..μα τότε περάσαμε μεγάλη λαχτάρα..

Rena είπε...

A πα πα καλοκαίρι και πάλι καλοκαίρι!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ rena μου δίκιο έχεις.Εγώ πάντως είμαι της ..Άνοιξης.

Ανεράιδα είπε...

Πω πω περιπέτεια!!! Καλή χρονιά, Αχτιδούλα μας!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανεράιδα μου καλημέρα και Καλή Χρονιά!

ΦΩΤΕΙΝΗ είπε...

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΣΟΥ . ΥΓΕΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ. ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΡΟΥΛΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΑΥΡΙΟ

Ανώνυμος είπε...

http://gamaeikaidernei.blogspot.com/

marilise είπε...

Καλή χρονιά γεμάτη υγεία , αισιοδοξία , χαμόγελά , ελπίδες και πολλές δημιουργίες αχτιδούλα μου γιατί το αξίζετε οικογενειακώς !!!
Εγώ τούτο το έργο τόζησα μια φορά Αυγουστο μήνα , με πατέρα καπετάνιο στην Αδριατική , δεν με ξαναπήρε ποτέ μαζί του στο βαπόρι απο τότε ..........