Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Μια μέρα απο την αρχή της φαίνεται...


glitter-graphics.com

Ξύπνησα το πρωί αν μπορείτε να το πιστέψετε από την υπέροχη μυρωδιά του ψημένου ψωμιού!
Ποιος  άλλος ; ... ο ..δοκιμαζόμενος από το κόψιμο τσιγάρου Δημήτρης μου σηκώθηκε από πολύ πρωί και ζύμωσε λαγάνα με τυρί μέσα και την έψησε για πρωινό!


Το δραματικό είναι ότι όταν ξυπνάω είναι φύσει αδύνατον να φάω κάτι και μάλιστα στις 7.30  το πρωί. Συνήθως ένας καφές μαζί με τα χάπια μου και κατά τις 10 ένα κουλούρι είναι το πρωινό μου. Όμως όταν ένας τόσο γλυκός άνθρωπος σου ετοιμάζει κάτι τέτοιο πιέζεις τον εαυτό σου και ..καταπίνειςμπουκιές.. Τυρόψωμο λοιπόν σε λαγάνα..πραγματικά υπέροχο. έστω και λίγες
Η έκπληξη είχε και συνέχεια, είχε φωνάξει τη γυναίκα να μου κάνει τα..Χριστουγεννιάτικα για το σπίτι.. κουρτίνες και τέτοια που.. απεχθάνομαι δυστυχώς... και βέβαια ξέροντας ότι δεν αντέχω τέτοια ..ταβατούρια είχε προγραμματίσει και την ..εκδρομή μας.
Πήγαμε λοιπόν προς την Ρεντίνα.. και καταλήξαμε στο Σκεπαστό ..στη ξαδέλφη του. Σταματήσαμε στο δρόμο να πάρει τα κρεατικά του και σαλάτες και πήγαμε για επίσκεψη να περάσουμε την ημέρα μας. Ψήσανε τα φαγητά, γέλασα βλέποντας τη ξαδέλφη του να μην αντέχει ..έναν άνδρα στη κουζίνα της , μαλλιοτράβηγμα στη κυριολεξία..
- Πως τον αντέχεις μέσα στα πόδια σου; με ρωτούσε..ακόμα και στη σαλάτα ανακατεύεται..
- Απλά γλυκιά μου.. δεν είμαι στα πόδια του  και όπως βλέπεις..τι κάνω τώρα; 
Έπαιξα με την εγγονή της που έχει ίδια ηλικία με την Βάσια μου από Μονόπολυ μέχρι ένα πολύ όμορφο παιχνίδι που μου έμαθε...Λέμε τα γράμματα..σταματάμε σε ένα και γράφουμε πόσα από αυτό το γράμμα ξέρουμε σε λέξεις για ..επάγγελμα, φυτό, πράγμα, χρώμα,όνομα.. Πολύ διασκέδασα! 
Φύγαμε το απογευματάκι, πήγαμε να πάρουμε και τον παππού μας από το σπίτι του και ... Δεν υπάρχει φίλοι μου μεγαλύτερη απόλαυση για μια γυναίκα από ένα πεντακάθαρο σπίτι και ένα ζεστό μπάνιο ; 
Αύριο μια νέα εβδομάδα.. η τελευταία πριν τα Χριστούγεννα , έχω ένα σωρό δουλειές στη λίστα μου αρχίζοντας από το να στείλω με κούριερ κάποιο μικροδεματάκι , να πάω στο Δήμο για κάτι πιστοποιητικά και βουρ... στο εργαστήρι μου για δουλειά..
Όσο για τον άνδρα μου ..αληθινά .. τώρα πια πιστεύω ότι πραγματικά κόβει το τσιγάρο..πάει στην άκρη και το ψαλίδι!!!!!!!!!!!  
Δρομάκι..ακούς;;;;;;;;;;;;;


28 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

χαχαχαχα μα δεν χάρηκε που έφτιαξε και φαγητό;;; χαχαχαχα!
Όμορφη εκδρομη! Η τελευταία αβδομάδα όντως! Και η προτελευταία για το χρόνο!!!!

Ανώνυμος είπε...

Σκέτο διαμάντι ο σύζυγος!! Και εκπλήξεις και πρωινές πρωινές, κάτι τέτοια κάνει και ο δικός μου και τρελαίνομαι!! Να περνάς πάντα τόσο όμορφα Αχτίδα μου και ακόμα πιο πολύ!!
Καλή εβδομάδα..

Rena είπε...

Εγώ πάντως άμα ξύπναγα με τέτοιες μυρωδιές θα είχα πάρει καμμιά δεκαριά κιλά σίγουρα παρ' όλο που κι εγώ δεν τρώω πρωινό!
Φιλάκια,καλό βράδυ!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas, θα φύγουν και τα Χριστούγεννα και θα μετράμε μέρες για..άνοιξη!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Lilium, είναι ο πιο γλυκός άνδρας του κόσμου καλή μου..μοναδικός.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ rena κρατιέμαι φίλη μου..κρατιέμαι με το ζόρι να μη φάω όλα όσα κάνει.

ElenaG είπε...

Κάτι τέτοια δεν κάνει και ο δικός μου και τρελαίνομαι!
είδες! μονο μια λεξούλα διαφορα
με τη Lilium!!!XA!XAAA!
Τέλος πάντων μου είπε θα με φέρει
θεσσαλονίκη γι αυτό τον συγχωρώ!

Ανώνυμος είπε...

Είδες πόσο σε προσέχει κ σε φροντίζει ο αντρούλης σου ε! Μπράβο του που συνεχίζει την προσπάθεια.Απ' ότι διάβασα διασκεδάσατε σήμερα...πάντα τέτοια κ χαρές.

Υ.Γ.1: Κ εμένα μ'αρέσει πάρα πολύ αυτό το παιχνίδι!
Υ.Γ.2: Πιο πολύ μ'αρέσει όταν μου μαγειρεύει κ εμένα ο καλός μου!

Καλό βράδυ!
Ε.Μ.

dromaki είπε...

Ακούω ακούω...
Αυτό δεν το περίμενα από τον Δημήτρη...
Ετσι εύκολα βγαίνει κάποιος από το κλαμπ των καπνιστών?
Τέλεια η λαγάνα!!!

Ειρηνη Σ είπε...

θα πω στον συν-ζυγο μου να κοψει το τσιγαρο
θα επιμηνωωωωωω μπας και μου φτιαξει και μενα πρωινο που εχει να μου φτιαξει καφεδακι κατι αιωνες
να εισαστε γεροί και να χαιροσαστε

Maria είπε...

EINAI ASTERI O ΚΑΛΟΣ ΣΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΥΤΟ ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΕ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ!!!ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!!!!

χρυσάνθη είπε...

Γλυκειά μου Αχτίδα πέρασα να σου πω στα κλεφτά μια γλυκειά καληνύχτα ,αλλά δεν κατάφερα να σου ξεφύγω γρήγορα.Ελειψα για λίγες μέρες λόγω υπερβολικού φόρτου , και δεν μπόρεσα να μην υποκύψω στον πειρασμό να διαβάσω τις αναρτήσεις σου.Εύχομαι κατ΄αρχήν στον γλυκύτατο Δημήτρη να καταφέρει να κόψει το τσιγάρο!Εγώ ούτε λόγος να γίνεται!!!!.Η νέα εικόνα σου είναι καταπληκτική!!!!Φαντάζομαι το τέμπλο τι όμορφο θα γίνει!ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ , με υγεία, ευτυχία και οικογενειακή γαλήνη!Να είσαι πάντα καλά! Φιλάκια!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ElenaG φιληνάδα μου θα σε περιμένω..θα πάρεις βέβαια ένα τηλέφωνο πριν και στέλνεις με μέιλ τα φαγητά που ΔΕΝ τρως!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ε.Μ.πάντα με πρόσεχε, με κακόμαθε θα έλεγα και έτσι είναι για όλη την οικογένεια και όχι μόνον σε μένα ..ρώτα τις κόρες του..λιωνουν για τον μπαμπά τους.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ dromaki, φιληναδίτσα μου..θα σου φέρω δώρο..ψαλλίδι!!!!!!!!!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ειρηνη Σ, μου βάζεις ιδέες για σχολή με ..ιδιαίτερα απο τον άνδρα μου!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Maria μου μένω κατάπληκτη που όλη την ημέρα καπνίζει τρία τσιγάρα και αυτά με το ψαλλίδι μόνον το μισό και μάλλιστα πήρε ότι πιο ελαφρύ υπάρχει και όπως μου είπε μέχρι την Πρωτοχρονιά δεν θα καπνίζει καθόλου.Και ξέρεις κάτι; τώρα πια το πιστεύω.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ χρυσάνθη μου ελπίζω να πέρασες καλά όπου πήγες..θα έρθω να δω αν μετά τα έπιπλα έπιασες και ..τοίχους να ζωγραφίσεις.Μια χρονιά ήθελα να το κάνω μα δεν με 'αφησε ο Δημήτρης γιατί λέει πως δεν θα μπορεί να το βάψει το δωμάτιο μετά.

Maria Tzirita είπε...

Καλή βδομάδα Αχτιδούλα μου, ευχές δε λέμε ακόμα, θα τα πούμε στο τηλέφωνο! Τι σου έχω εγώ; Το νέο μου εξώφυλλο! Πήγαινε στο μπλογκ μου να το δεις να μου πεις εντυπώσεις! Φιλάκια πολλά!

Αγλαία είπε...

Δεν υπάρχει τίποτε πιό σπουδαίο στη ζωή μας από ένα "σπουδαίο" σύντροφο!!! Φιλιά πολλά φιλεναδίτσα μου να είσαστε πάντα γεροί και αγαπημένοι.

ria είπε...

Διαμάντι!! Μαργαριτάρι!! Όλα τα πετράδια μαζί είναι ο άντρας σου!! !!! Τυχερή είσαι φιλενάδα!!! Να τον προσέχεις σαν τα μάτια σου!!! Και να είστε πάντα έτσι αγαπημένοι!!! πολλά φιλιά σου στέλνω!!

BUTTERFLY είπε...

Καλα δεν το συζητω! Τον τελειο αντρα εχεις βρει! Και μαγειρευει και σε σκεφτεται και παιρνει ο ιδιος τη γυναικα να ερθει! Αυτο ειδικα δεν το εχω ξανακουσει!
Αληθεια, δεν ειχες ξαναπαιξει ποτε ονομα-ζωο-πραγμα;;;!!!Απιστευτο!
Αν δεν τα ξαναπουμε, καλες γιορτες να εχετε ολοι!
Φιλια!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Maria Tzirita τώρα θα πάω φιληνάδα.Άντε..καλές πωλήσεις!Πρώτη εγώ!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Αγλαία, εσύ σίγουρα το ξέρεις αυτό απο τον δικό σου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ria , φτου..φτου ..φτύστε τον το πουλάκι μου!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ BUTTERFLY μου πρώτη φορά το έπαιξα και ..μου άρεσε πολύ!

Teteel είπε...

Τι γλυκός που είναι ο Δημήτρης σου!
Φαίνεται υπέροχο το τυρόψωμο!

Και μπράβο του που συνεχίζει την προσπάθεια δυναμικά.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Teteel, τώρα μαγειρεύει φασουλάδα!!!!!!!!!