Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Αγιογραφώντας πάλι..

Αυτές τις μέρες τα έχω σταματήσει τα Χριστουγεννιάτικα γιατί έπρεπε να τελειώσω μια Αγιογραφία  σε φλοιό ξύλου και αμέσως μετά να αρχίσω ένα τέμπλο για μια εκκλησία ενός χωριού..
Ευτυχώς από τότε που μου διπλασίασαν τη δόση του φαρμάκου μου σε γενικές γραμμές είμαι πολύ καλύτερα εκτός αν..συγχιστώ . Αλλά επειδή δεν έτυχε κάτι τέτοιο ..( φτου! φτου! στο κόρφο μου!) όλα καλά. 
Σήμερα λοιπόν είπα να σας δείξω και τη τελευταία μου δουλειά  γιατί .. είπαμε ..εμείς οι καλλιτέχνες είμαστε λιγάκι .. επιρρεπείς στο Ναρκισσισμό ως προς τα  έργα μας.


Το ξύλο είναι από κορμό δένδρου που ανακαλύπτουμε με τον Δημήτρη στη φύση όταν βγαίνουμε στις βόλτες μας. Τα επεξεργάζεται εκείνος τα αφήνουμε χρόνο για να στεγνώσουν και κάποια στιγμή ανάλογα με την ζήτηση τα ζωγραφίζω . Βέβαια κάνουμε και πιο απλά σε MDF που πάλι επεξεργαζόμαστε και μάλιστα το τελευταίο καιρό που εγώ δεν ζωγραφίζω όπως παλιά ποσότητες τα πουλάμε και σε ζωγράφους και σχολές για να τα ζωγραφίζουν..  Αγιογραφώντας αισθάνομαι πολύ όμορφα μα τελευταία όπως ξέρετε αυτό με δυσκολεύει οπότε αποφάσισα να ζωγραφίζω πιο μεγάλα κομμάτια που μου είναι πιο εύκολο..
Σε λίγους μήνες θα σας δείξω το τέμπλο που πρόκειται να αρχίσω μέχρι τα Χριστούγεννα γιατί θα χρειαστεί χρόνος.. Θα αποτελείται από 9 εικόνες ( 5+4 ) των προφητών .. δύσκολο θέμα και δυστυχώς μικρό μέγεθος.. 40 επί 120 το ένα και 40 επί 95 το άλλο.. είναι μια πρόκληση για μένα κάθε τέτοια δουλειά.. Μα είπαμε.. η ζωγραφική είναι μεράκι.. αρρώστια θα έλεγα καλύτερα..
Στο εργαστήρι λοιπόν και το απόγευμα.. λόγω δουλειάς και προεργασίας. Όλα γύρω μας είναι λένε χιονισμένα εκτός από τη πόλη μέσα...
Φιλάκια λοιπόν Αχτιδένια σε όλους εσάς που με κάνετε παρέα.

60 σχόλια:

Ανεράιδα είπε...

Εξαιρετική δουλειά!!!! Μ' αρέσει πολύ και το σχήμα της και η ίδια ζωγραφιά!! Φαντάζομαι και το τέμπλο πώς θα είναι.....

Χαρά Θεοδωρίτση είπε...

Καταθέτω τον θαυμασμό μου!
Πολύ ιδιόμορφο το ξύλο και πολύ ωραία η τοποθέτηση επάνω του της αγιο γραφίας. Εξαιρετική δουλειά.

ria είπε...

Έχω μείνει άφωνη!!! Είσαι φανταστική!! Το ταλέντο δεν κρύβεται!! Πάντα ήθελα να ασχοληθώ με την ζωγραφική....αλλά όσο κ αν προσπάθησα...δεν τα κατάφερα!!

Asteri (Maria) είπε...

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!!!!!!!!!!!!

Maria είπε...

ΥΠΕΡΟΧΗ ΔΟΥΛΕΙΑ...ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟ!!!!!
ΜΑΓΕΥΤΙΚΟ!

ArtAtHome είπε...

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΟ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΡΑΙΔΑ!!!

Hfaistiwnas είπε...

Μπορεί να είναι πρόκληση, αλλά γι'αυτό είναι οι προκλήσεις για να τις βγάζουμε πέρα!!!
Όμορφη η εικόνα στο φλοιό!!!
Μπράβο!!

Rena είπε...

Υπέροχη δουλειά και το σχήμα του κορμού μ' αρέσει πολύ,δύσκολη δουλειά και χρονοβόρα σε θαυμάζω,εγώ δεν είχα την υπομονή να μάθω αγιογραφία είχα κάνει λίγα μαθήματα ίσα για να πάρω μια ιδέα αλλά μέχρι εκεί!
Χίλια μπράβο αν και είμαι σίγουρη ότι έχεις πάρει τόσα πολλά μπράβο στη ζωή σου που τα δικά μου περισσσεύουν!!!

Καλλιόπη είπε...

Καλησπέρα. Σας διαβάζω εδώ και μήνες. Μου αρέσει η αμεσότητα της γραφής σας. Συγχαρητήρια!! Για τη ζωγραφική αλλά και για το κουράγιο. Πάσχω κι εγώ από αυτοάνσο νόσημα "Τακαγιάσου" λέγεται. Σπάνιο νόσημα. Αγιογραφώ επίσης ερασιτεχνικά. Μου δίνετε πολύ κουράγιο χωρίς να το γνωρίζετε. Ευχαριστώ πολύ και συγχαρητήρια για την αγιογραφία σας.

μπλεγμένο κουβάρι είπε...

Kαλησπέρα! Πολύ "ζωντανή" η εικόνα σου, έχει εκφραστικότητα!!

Ξανθή είπε...

Πολύ ωραία δουλειά , έχω αδυναμία στις εικόνες πάνω σε ξύλο!!

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Αχτιδούλα θα σου εκφράσω τον θαυμασμό μου. Η γνώση σου είναι δεδομένη.
Η προσπάθεια σου δίνει δύναμη!!

eleni είπε...

Αχτίδα,η δουλειά σου υπέροχη και ιδιαίτερα αυτή στους κορμούς!
Να είσαι καλά,να έχεις δύναμη να φτιάξεις το τέμπλο.
Φιλιά!

lourdi lourdaki είπε...

Σημερα σε αυτη σου την αναρτηση Αχτιδα!!σταθηκα και ξανασταθηκα σκυβοντας το κεφαλι..δεν θα πω εδω το γιατι..μονο το θαυμασμο μου και εγω θα καταθεσω! και για σενα και για το υπεροχο εγο σου!!σου ευχομαι να εχεις υγεια και να ζωγραφιζεις παντα..ξερεις εσυ ..ειναι παθος μεγαλο!
Τα φιλια μου!και καλο βραδυ!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανεράιδα μου σ' ευχαριστώ, το σχήμα είναι φυσικό απλά το διαμορφώνουμε ελαφρά στρογγυλεύοντας τις άγριες πλευρές.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΧΑΡΑ , φίλη μου σ' ευχαριστώ, έκανα αγιογράφιση ανάλογα με το σχήμα του.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ria μου η Αγιογράφιση διδάσκεται..μπορεί και κάποιος χωρίς ιδιαίτερα προσόντα να μάθει..Έχει βήματα που τα ακολουθείς. Όμως η ζωγραφική είναι θέμα ταλέντου που ή το έχεις ή δεν το έχεις.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Asteri σαν τα ..κουραμπιεδάκια σου;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Maria μου σ' ευχαριστώ πολύ, τα λόγια σας η ..τροφή του καλλιτέχνη.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ArtAtHome, πάλι ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas , μικρέ μου φίλε, η πρόκληση είναι να παίρνεις ένα κομμάτι ξύλου και να του δίνεις μορφή.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ rena μου εσύ το λες αυτό που φτιάχνεις τόσα όμορφα πράγματα; είμαι σαν την ..μαμά που δείχνει τα παιδιά της και ρωτά αν είναι όμορφα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Καλλιόπη , καλώς ήρθες γλυκιά μου.Χαίρομαι που βρήκες το θάρρος να μου γράψεις.Δεν ξέρω τη νόσο μα θα μάθω.. όμως να θυμάσαι οτι όσο αναπνέουμε πρέπει να ελπίζουμε.Βέβαια μερικές φορές ..και σε μένα συμβαίνει..έχουμε τις μαύρες μας.Μπορεί να συμβεί το παραμικρό και να μα; "ρίξει"ψυχολογικά μα μετά .. σαν το σαλιγκαράκι παίρνουμε την ανηφόρα.Ζωγράφισε, είναι ένα φάρμακο μοναδικό για κάθε αρρώστια πίστεψε με.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ μπλεγμένο κουβάρι σ' ευχαριστώ φίλη μου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ξανθή μου χαίρομαι όταν βρήσκω παράξενα ξύλα γιατί αμέσως τα φαντάζομαι εικόνες!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Γιαγιά Αντιγόνη, καλή μου φίλη ..τώρα άρχισα να εκτιμώ περισσότερο την δουλειά μου γιατί την κάνω με περισσότερο κόπο.

Δέσποινα είπε...

Φιλάκια πολλά,Αχτίδα μου! Είναι πολύ όμορφο αυτό που έφτιαξες,μου αρέσουν πολύ τέτοιου είδους αγιογραφίες, μέχρι στιγμής μόνο σε μοναστήρια έχω δει. Καλή συνέχεια σε όλα σου τα έργα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ eleni ευχαριστώ φίλη μου, τώρα μόλις ανέβηκα απο το εργαστήρι..σχεδιάζω σε χαρτί τα σχέδια των Αγίων που θα κάνω.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ lourdi μου με συγκινείς ιδιαίτερα με τα λόγια σου αυτά.

Teteel είπε...

Πολύ καλή δουλειά!
Κοιτώντας τα πρόσωπα που ζωγράφισες, ιδίως της Παναγίας, νιώθω γαλήνη και ηρεμία.
Μου αρέσει και ο φλοιός πάρα πολύ, του δίνει άλλη διάσταση.
Τι υπέροχο ταλέντο, Αχτίδα!

Ειρηνη Σ είπε...

Αχτιδα μου αρεσει που δεν σε εμποδιζει το σχημα του ξυλου αλλα γινεται μερος της μοναδικης αγιογραφια σου
να εισαι καλα και να δημιουργεις με την καρδια σου πρωτα και μετα με το χερι σου

Leviathan είπε...

katapliktiki i douleia sou! bravo sou! kali evdomada! :)

Alma Libre είπε...

Εξαιρετική δουλιά καί μέ μεγάλη εκφραστικότητα. Ενα ακόμα μεγάλο μπράβο καί από μένα .Οι Αγιογραφίες μέ συναρπάζουν πάντα , καί οι δικές σου διπλά .
Καλή σας εβδομάδα .

ElenaG είπε...

ΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ!!!!!!!! :-0

Ανώνυμος είπε...

Είναι πραγματικά πολύ πολύ όμορφο!

Α. Παπαγιάννης είπε...

Αχτίδα, μια μικρή συμπλήρωση. Η αγιογραφία βέβαια ως τεχνική διδάσκεται, αλλά για να βγάλει το καλό αποτέλεσμα θέλει την πίστη και την προσευχή του αγιογράφου, και την αγάπη του προς τα πρόσωπα και τα γεγονότα που απεικονίζει. Έτσι νομίζω, ως μη ειδικός. Καλή συνέχεια στην όμορφη δουλειά σου! Πού θα πάει; Κάποια μέρα θα έρθω να τη δω από κοντά.

Μάγισσα Κίρκη είπε...

Τέτοιες δουλειές θέλουν χέρι και τεχνική, χίλια μπράβο!Έχω ακούσει μάλιστα πως πρόκειται και για εξαιρετικά αγχολυτική δουλειά, λες να αρχίσω κι εγώ; Σκέφτομαι σοβαρά να αγιογραφήσω τον μέσο εργαζόμενο. Με τόσα μέτρα ξεπληρώνουμε αμαρτίες για δέκα ζωές!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Δέσποινα μου αυτή είναι καθαρά βυζαντινή μα κάνω και πιο ..παραγωγικές που βέβαια πουλώ πιο φθηνά.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Teteel, φίλη μου την Αγιογράφιση την άρχισα καθαρά για δική μου ευχαρίστηση όμως μου τις ζητούσανε οι πελατες και έτσι συνέχισα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ειρηνη Σ ,έχω ζωγραφίσει σε πολύ παράξενα πράγματα ...μέχρι και σε αυγό στρουθοκαμήλου!!!!!!!!!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Leviathan, ευχαριστώ καλέ μου φίλε.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Alma Libre, τώρα ζωγραφίζω την Ειρήνη την Χρυσοβαλάντου

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ElenaG , ούυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ..με τρ'όμαξες καλέ!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Cranberry χάρηκα που ήρθατε, σήμερα μπήκα κατα λάθος στο μλοκ σας ψάχνοντας για μια εικόνα προφήτη για το μικρό μοπυ τέμπλο.Μα μαρκάρισα το μπλοκ σας για να έρθω με την ησυχία μου να το γνωρίσω.Θα τα ξαναπούμε λοιπόν και ευχαριστώ για τα σχόλια σας.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Α. Παπαγιάννης έχετε απόλυτο δίκιο γιατρέ μου, την αγιογράφιση την άρχισα ακριβώς έτσι..για τη δική μου ευχαρίστηση και ηρεμία ψυχής.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Μάγισσα Κίρκη , ξέρεις τι λέει ο άνδρας μου; Με τόσες εικόνες που κάνεις γυναίκα θα σε ψάχνω στο Παράδεισο να σε χωρίσω απο τον Αγ,Πέτρο!!!!!!!Η Αγιογράφιση είναι αγχολητική και φέρνει ηρεμία που σε διαβεβαιώ την έχω ..φουλ.Συγχρόνως να ξέρεις οτι την ώρα που ζωγραφίζεις το μυαλό σου ...ταξιδεύει και τότε..εκείνες τις στιγμές λύνεις με ηρεμία τα προβλήματα σου.

Marouli είπε...

Αχτιδα μου καλησπερα!! Υπεροχη εικονα, καταπληκτικη δουλεια!! Ολα θα πανε καλα με την νεα ''δουλεια'' που ανεβαλες θα το δεις!

Καλη εβδομαδα να εχουμε!

Μαρουλοφιλακια!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΚΑΛΗΜΕΡΑ. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΟΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Marouli , ΜΑΡΟΥΛΟΣΑΛΑΤΊΤΣΑ μου ευχαριστώ , όλα θα πάνε καλά γλυκιά μου..

Maria Tzirita είπε...

Αγαπημένη μου φίλη, πολύ μου έλειψες! Είδα και τη φωτογραφία του εγγονού σου από κάτω, στην προηγούμενη ανάρτηση, και λίγωσα! Χαίρομαι που είσαι καλύτερα και δημιουργείς με τον μοναδικό σου τρόπο, ξέρω πως αυτό σε κάνει να νιώθεις ζωντανή κι ευτυχισμένη. Εγώ είμαι καλά, χάθηκα λίγο λόγω δουλειάς περισσότερο και προετοιμασίας για το καινούργιο βιβλίο. Θα κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο και σύντομα θα σας δείξω και το εξώφυλλο! Σου στέλνω πολλά φιλιά, αλλά όχι ευχές ακόμα, αυτές θα τις πούμε τηλεφωνικώς! Να μου τους φιλήσεις όλους!
Υ.Γ. Δες στο μπλογκ της Λένας Μαντά αυτό το απίστευτο σκάνδαλο να φρίξεις! Κι αν θες βάλε κι εσύ το σποτάκι, να βοηθήσουμε όλοι όπως μπορούμε, είναι για καλό σκοπό!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Maria Tzirita, θα πάω να δω γλυκιά μου, περιμένω το βιβλίο..

ElenaG είπε...

Ξαναπέρασα να το καμαρώσω!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ElenaG ένα κουραμπιεδάκι παρακαλώ;

fevis είπε...

Υπέροχη δουλειά, πραγματικά!!!!! Συγχαρητήρια και πολλά φιλιά..:-)))

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ fevis πως πέρασες καλέ στο τραπέζι; την Λέμον Πάι την έκανες τελικά;

marilia είπε...

Αχτίδα, αυτό που βλέπω είναι εξαιρετικό! Μ' αρέσει πάρα πολύ, παρόλο που δεν είμαι θαυμάστρια της αγιογραφίας.

σε σνουποφιλώ

dromaki είπε...

Και ο Δημήτρης και εσύ κάνατε καταπληκτική δουλειά.
Η φλούδα του δένδρου μοναδική κι εσύ έκανες το θαύμα σου πάνω σε αυτήν.
Νασαι πάντα καλά φιλενάδα να ζωγραφίζεις,να δημιουργείς.
Σου στέλνω την αγάπη μου και πολλά φιλάκια.Καλή σου μέρα.

dromaki είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Μarion, είπε...

Νασαι καλά Αχτίδα μου να κάνεις τέτοιες εικόνες.
Πολύ όμορφη. Μπράβο σου.

...irida... είπε...

Μαγικά τα χεράκια σου...καλή μου...υπέροχα..!!!μπράβο!!
....ΚΑΛΕς ΓΙΟΡΤΕΣ!!!
Μια αγκαλιά σε σενα...και ένα ..φιλ'ακι...στο μικρό αγγελούδι σου...