Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Πως φτιάχνω μια σύνθεση Χριστουγεννιάτικη!

Στη φίλη μας Δέσποινα η ανάρτηση αυτή αφιερωμένη που μου ζήτησε να της δείξω πως φτιάχνω μια σύνθεση  Χριστουγεννιάτικη με κερί ή χωρίς κερί.. Τα υλικά που μεταχειρίζομαι είναι βέβαια τα περισσότερα από τη φύση που τα χρωματίζω με σπρέι ασημί, χρυσό και σκόνες χρυσόσκονες σε διάφορες αποχρώσεις.



 Για βάση βάζω πιατέλες, καλάθια, κεραμικά πιάτα που ζωγραφίζω κορμούς δένδρων , κλαδιά που τα δένω και φτιάχνω βάση, κορμούς δένδρων κομμένους φέτες.





Εν συνεχεία μεταχειρίζομαι σαν βάση χόρτο με μεταλλικό σύρμα που το αγοράζετε με το κομμάτι σε πακέτο συνήθως των 2 μέτρων( λυπάμαι μα οι φωτογρ. που το τράβηξα ήταν κουνημένες).Το κόβω ανάλογα πόσο θέλω να χρησιμοποιήσω και το τοποθετώ επάνω στη βάση που θέλω να διακοσμήσω.




Η σύνθεση αυτή δεν είναι τελειωμένη και ούτε στερεωμένη ακόμα μα σας δείχνω πως την τοποθετώ ανάλογα με τα υλικά που έχω.Το κερί το έβγαλα με καλούπι σε λευκό και το χρωμάτισα με ακρυλικά. Όταν θελήσω να το στερεώσω τότε μεταχειρίζομαι Ατλακολ σε διάφορα σημεία για να κολλήσω το χόρτο και τα διάφορα διακοσμητικά επειδή υπάρχει πιατέλα από κάτω που ήταν λευκή και την ζωγράφισα.
Επάνω είδατε μια βάση που είχα φτιάξει με κλαδιά και κουκουνάρες που τα είχα δέσει μεταξύ τους με σχοινί λεπτό και τα κόλλησα επάνω σε μια φέτα από κορμό ξύλου. Εδώ βλέπετε πως προσέθεσα το χόρτο έχοντας αυτή τη φορά την ευκολία να την καρφώσω και με πιστόλι συνδετήρων ( έχουμε επαγγελματικό με κομπρεσέρ).


 Αρχίζω και στολίζω με μικρά κουκουναράκια, φιογκάκια, μπαλίτσες...


Εδώ το βλέπετε ολόκληρο μόνο που λείπει το κόκκινο ψηλό και λεπτό κερί που έβαλα κατά μήκος του όρθιου κλαδιού γιατί απλούστατα..βγήκε κουνημένη..Μη τα συζητάτε..όσο πάω και γίνομαι χειρότερα και φαίνεται μόνον όταν πάω να κάνω κάτι σταθερό.. Μα είπαμε..όλα θα πάνε καλά!


Νομίζω ότι είναι μια σύνθεση που μπορεί να σταθεί και χωρίς κερί... Τώρα  μια άλλη που έχει σαν βάση ένα κομμάτι ξύλο λοξό φέτα κομμένη αλλά χοντρή ύψους περίπου 8 εκ. Επάνω του έβαλα ένα κερί που ζωγράφισα σπιτάκια. Πάλι δεν είναι τελειωμένη..θα την στερεώσω και θα προσθέσω σε κάποια σημεία τεχνικό χιόνι.



 Εδώ ένα απλό καλάθι που το στόλισα με το χόρτο και λίγα λουλούδια όμως θα το κρατήσω άδειο για κάποιον πελάτη που θέλει να βάλει μέσα μόνος του ποτά και γλυκά . Πολλοί μου τα φέρνουν να τα τοποθετήσω και να τα στολίσω εγώ μέσα σωστά.


Φίλη μου Δέσποινα ελπίζω να σου έδωσα να καταλάβεις, είναι κάτι πολύ απλό, χρειάζεται μόνο διάθεση,  φαντασία και προετοιμασία σε φυσικά υλικά. 
Να σας δείξω τώρα και τη φάτνη μου που της έβαλε φωτάκια ο Δημήτρης μου και μου τη στόλισε.



Δεν λέω και του χρόνου...ίσως σε άλλη βιτρίνα ..στης κόρης μου ίσως.. πάντως είναι τα τελευταία Χριστούγεννα στο εργαστήρι μου.

29 σχόλια:

ElenaG είπε...

Να μου κράτησης και αυτό (φωτό 11)
Τς τς τς να δω πως θα τα κουβαλήσω
τώρα!!!!

Δεν θέλω μελαγχολιες τώρα...
Αυτό το τέλος είμαι σίγουρη γνωρίζοντας σε
πως είναι μια λαμπρή αρχή για κάτι άλλο!!!
Ποιος ξέρει τι θα σκεφτείς τώρα!
φιλωσε γλυκα+
Καλο μηνα είπαμε;

Christiana ✾ Χριστιάνα είπε...

Αφού τη γιορτή την έχεις μέσα σου, όπου θελήσεις θα στολίσεις και φέτος, και του χρόνου, και για πολλά-πολλά χρόνια ακόμη!
Να ’σαι καλά!

( fortounata) είπε...

αχτιδούλα μου,αφού δεν θα σταματάς να κατασκευάζεις,έχει σημασία αν θα είσαι στο εργαστήρι ή όχι;πάντως είναι όλα υπέροχα.φιλιά.

Hfaistiwnas είπε...

Δεν κατάλαβα γιατί τα τελευταία στο εργαστήριο;
θυμάμαι στο σχολείο μας είχαν βάλει (για το δημοτικό μιλάω) να φτιάξουμε κάτι δικό μας και να το πάμε σπίτι! Και κάπως έτσι δημιουργήσαμε και εμείς.. χαχαχα ερασιτεχνικά βέβαια..
Πολύ όμορφα!
Δηλαδή κάνεις και τα κεριά; Τα βράζεις και τα βάζεις σε καλούπια;

el.mar είπε...

Οοοο τι ωραίες συνθέσεις είναι αυτές!!! Είναι πολύ εύκολες, φαντασία να υπάρχει κ όρεξη!
Φιλιά Αχτιδούλα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ElenaG, θα ..βουλιάξεις απο το βάρος.Περιμένω κόσμο για τραπέζι βραδιάτικο, ο φίλος σου μεγαλουργεί πάλι..γαρίδες γκιουβετσάκι κάμνει σε ατομικά πήλινα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Χριστιάνα , έτσι ακριβώς είναι κορίτσι μου..απλά..υπάρχει αυτή η άγνωστη πλευρά της ζωής που όσο πλησιάζει σε τρομάζει.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ φουρτουνιασμενη ψυχη, έτσι και κάνω το σπίτι όιπως ο πάγκος της εργασίας μου στο εργαστήρι..θα με πετάξει απο το παράθυρο ο άνδρας μου!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas, όχι πάντα μα μερικές φορές κάνω.. τώρα έκανα σε καλούπια μικρά διακοσμητικά.Θα σας τα δείξω μόλις τα ζωγραφίσω.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ el.mar, αχ! κουνελάκι..κουνελάκι..το ακούει ο εγγονός μου και γελά!!!!!!!!

Rena είπε...

Καλό μήνα!
Εγώ πάντως θα σου πω και του χρόνου,να στολίσεις τον κόσμο με πράγματα που σε γεμίζουν χαρά!

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Και το εργαστήριο να μην έχεις πάλι θα συνεχίσεις... Το μεράκι δεν χάνεται..
Από πείρα στο λέω.
Να είσαι καλά και να δημιουργείς!
Καλό μήνα αχτιδούλα!

Demi είπε...

Τέλεια όλα Αχτίδα!!!Καλά χριστούγεννα έχετε !!!!!
Ο Δημητράκης ειναι κουκλι !!!!!Να ειναι πάντα καλά!

eleni είπε...

Αχτίδα όμορφες οι χριστουγεννιάτικες συνθέσεις σου -ευχαριστούμε,που τις μοιράστηκες μαζί μας!
Τα φυσικά υλικά είναι τα καλύτερα στολίδια.
Φιλιά!

Alma Libre είπε...

παρα πολύ ομορφα ολα ,υπέροχες δημιουργίες ... εγώ μπορώ νά έχω αυτή τήν σύνθεση μέ τό κερί τό γαλάζιο με τά σπιτάκια παρακαλώ ???? Καί οποτε θελήσεις πέρνα μιά βόλτα από τό blog μου .... έχω κάτι γιά σένα καί τόν Δημήτρη σου .
(χιχιχιχί ;))
Kαλό μήνα είπαμε ???
τά φιλιά μου .

Leviathan είπε...

iperoxi i sin8esi!!! :) kalo mina!! polla filiaaaa! :)

Μarion, είπε...

Καλό μήνα Αχτίδα και καλές γιορτές.

Ωραίες οι συνθέσεις σου.
Να λες και του χρόνου να ξαναστολίσεις όπου κι αν είσαι..είτε σπίτι σου, είτε στο εργαστήρι σου..

Φιλιά πολλά

Δέσποινα είπε...

Αχτιδούλα μου , μόλις το είδα! Σ'έυχαριστώ πάρα πολύ για τις οδηγίες και τις φωτογραφίες, με βοήθησαν να καταλάβω πολλά πράγματα! Με συγκίνησες πολύ που έκανες όλον αυτόν τον κόπο ειδικά για μένα!
Λυπάμαι μόνο που θα'ναι τελευταία Χριστούγεννα στο εργαστήρι σου γιατί οι δημιουργίες σου είναι πάντα Ξεχωριστές! Καλό μήνα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ rena καλημέρα φίλη μου, σ' ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΧΤΙΔΟΎΛΑ ΜΟΥ ΣΕ ΕΠΙΘΎΜΗΣΑ ΘΑ ΑΝΕΒΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΣΙΓΟΥΡΑ ΝΑ ΣΕ ΔΩ, ΘΕΛΩ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΓΛΥΚΙΑ ΣΟΥ ΑΓΚΑΛΙΑ.
ΤΕΝΙΑ ΑΠΟ ΚΕΡΚΥΡΑ

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Γιαγιά Αντιγόνη , έχεις δίκιο σ' αυτό μα νομίζω οτι πρέπει να συνηθίσω, θα δουμε..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Demi μου σ' ευχαριστώ, ξέρω πόσο αγαπάς τα μωρά.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ eleni αν θέλεις απο τη Φύση να βρεις υλικά δεν θα έχεις που να τα βάλεις.Μαζεύω ένα σωρό και ο άνδρας μου με ..μαλλώνει!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Alma Libre ευχαριστώ φίλη μου το παρέλαβε ο Δημήτρης και το ..κορδώθηκε κι όλας!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Leviathan, καλό μήνα παιδί μου σ' ευχαριστώ.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Μarion, δεν ξέρω ..αυτές τις δυο μέρες αισθάνομαι άσχημα και νοιώθω οτι τελειώνει η δουλειά μου για μένα..Θα δούμε ..κανείς δεν ξέρει περισσότερα απο το Θεό .

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Δέσποινα , χαίρομαι φίλη μου αν σε βοήθησα λιγάκι.Είναι πανεύκολα και διασκεδαστικά, λίγο βρώμικα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΤΕΝΙΑ ΑΠΟ ΚΕΡΚΥΡΑ, είμαστε την ίδια ώρα στον υπολογιστή..πάλι ..δουλεύεις στο γραφείο σου;;;;;;;Θα 'ερθεις στα σίγουρα , θα τα πούμε.

Δημιουργία είπε...

Καλο μηνα Αχτιδα.Οι συνθεσεις σου πολυ ομορφες, και του χρονου να εισαι καλα να ξαναφτιαξεις.Οσο για το τελος που λες, οταν κατι τελειωνει κατι νεο αρχιζει.