Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Στο εργαστήρι μου, στη γωνιά μου, στα χρώματα μου!

Η εβδομάδα μου άρχισε με πολύ όρεξη στο εργαστήρι μου.. γιατί πάντα λέω " μου" βγάζοντας απ' έξω τον Δημήτρη ; ίσως γιατί το θεωρώ κάτι εντελώς δικό μου έστω και αν του ανήκει το επάνω πατάρι ...
Τελείωσα την εικόνα του Αρχαγγέλλου που είχα παραγγελία, τελείωσα και το περισσότερο μέρος από την πρώτη φάση προεργασίας στο Χριστουγεννιάτικο πίνακα μου.. Ανάγλυφος κι αυτός , σπάτουλα που αγαπώ, με στοιχεία μάλλον κολάζ λέω να βάλω.. θα δούμε.. φτιάχνοντας και βλέποντας..
Και όσο περίμενα να στεγνώσει η κόλλα για το φύλο χρυσού καταπιάστηκα και με τη πρώτη Χριστουγεννιάτικη μπάλα..έτσι για δοκιμή..
Όμορφη έγινε, ίσως αύριο θα σας την δείξω... τη κρέμασα κάπου να την χαζέψω.. Έφτιαξα και μια γιρλάντα με αστεράκια με πηλό και χάντρες... ότι χρώμα χάντρα είχα δηλαδή..άσπρη!
Έχω ένα κουτί γεμάτο με ... μικρούς θησαυρούς ... χάντρες, κορδέλες, τρέσσες, πετρούλες.. ότι μαζεύω κάθε χρόνο όσο και αν με κοροϊδεύει ο Δημήτρης μου.. Μου έφεραν και γείτονες όμορφες κουκουνάρες..
 Αύριο μάλλον δεν με βλέπω να προλαβαίνω να ζωγραφίσω γιατί θα μου φέρουν τον μικρό Δημητράκη να τον φυλάω το πρωί στο το εργαστήρι βέβαια.. αν μεγαλώσει θα του δίνω πινέλα να ζωγραφίζει λέω.. μα μετά σκέπτομαι ότι τον Μάρτη θα το κλείσω και προσπαθώ να βρω μια άλλη λύση να το λειτουργώ.
 Ύστερα σκέπτομαι ότι δεν θέλω πλέον το άγχος που έχει η δουλειά του και .. μετά σκέπτομαι ότι δεν θα μπορέσω και χωρίς αυτό... Βρίσκετε άκρη εσείς από τις σκέψεις μου; ... Ούτε εγώ...
Αύριο λοιπόν , θα σας βγάλω και φωτογραφία την μπαλίτσα μου..τη γιρλάντα μου... κεριά δεν αγόρασα ακόμα για να ζωγραφίσω ....

23 σχόλια:

Leviathan είπε...

tixeros pou einai o Dimitrakis sou!!!! :) kali evdomada kai polla filiaaa!

Black Bill είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Hfaistiwnas είπε...

Καλησπέρα!!!
ωωω περίμενουμε να δούμε Χριστουγεννιάτικα!!! :):):)
Μια χαρά είναι οι σκέψεις σου! Απλές !!!

Ανώνυμος είπε...

Εγώ απο τώρα ανυπομονώ να δώ τα κεριά, καθότι είναι η αδυναμία μου, δεν υπάρχει χώρος στο σπίτι μου και να μην έχει κεριά...
Όσο για το εργαστήριο, σε καταλαβαίνω πολύ καλά, την ίδια αμφιταλάντευση είχε και ο πατέρας μου με τη δική του δουλειά-χόμπι-αγάπη (το έθεσα όσο πιο σωστά γινόταν) και δεν ήξερε πως να τα συνδυάσει όταν πια έπρεπε να σταματήσει.Θέλει σκέψη!
Καληνύχτα Αχτιδούλα μου...

Maria είπε...

ΑΝΥΠΟΜΟΝΩ.....
ΜΕ ΠΟΛΥ ΛΑΧΤΑΡΑ...ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ ...ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΕ ΧΑΡΑ ΝΑ ΤΑ ΔΩ!!!!!!!

ag είπε...

Καλησπέρα,αν κρίνω απ' όσα έχω δει μέχρι τώρα το αποτέλεσμα θα είναι φανταστικό!Ανυπομονώ για φωτογραφίες! Σίγουρα το έχω ξαναγράψει, αλλά σας ζηλεύω πολύ εσάς τους καλλιτέχνες με τη δημιουργικότητα σας! Καλό βράδυ

ElenaG είπε...

Καλε γιατί ανησυχείς για τον Δημητράκη;...
αφού θα τον αναλαβη η Κλωντη!
Όσο για το εργαστήριο θα σου λήψη σίγουρα μα δεν σε φοβάμαι εσένα
Αχτιδουλα μου γιατί έτσι και αλλιώς πάντα θα δημιουργείς εσύ!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Leviathan, καλημέρα φίλε μου ..τι γίνεται ; θα πάμε Χάρυ Πότερ; θα είναι καλό τι λές;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas, σήμερα θα κάνω και ροδάκια απο πηλό!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Lilium, αυτές τις μέρες θα πάω να βρω λευκά κεριά..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Maria μου είδες το ενθουσιασμό σου προκαλέι η διακόσμιση;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Andie "AnGl, ευχαριστώ καλή μου, η αλήθεια είναι οτι η δημιουργία σε κάθε μορφή της είναι πνοή ζωής.Κι εγώ βλέπω όσα κανετε εσείς και χαζεύω.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ElenaG, είσαι τυχερή που είσαι μακριά φιληνάδα ..θα σου τον έστελνα πακέτο!

Dee Dee είπε...

Αχτιδουλα μου

να σκεφτεσαι οτι, αν κλεισεις το εργαστηρι, δεν σημαινει οτι θα εισαι αργοσχολη.
Αυτοι που δεν βρισκουν αλλου νοημα στη ζωη, ειναι που πιανονται απο την δουλεια και δεν σηκωνουν κεφαλι!
Ξερω οτι θα ειναι παρα πολυ δυσκολο μετα απο τοσα χρονια να το παρεις αποφαση. Αλλα μπορεις να δημιουργησεις μια μικρη γωνια στο σπιτι με τα δικα σου συνεργα και να ασχολεισαι για το μερακι σου καποιες φορες.
Εχεις τον Δημητρη σου,την Κλωντυ, την μαγειρικη σου, τις κορουλες σου και τα εγγονακια.... θα γεμιζουν οι ωρες σου, μη μου ανησυχεις :)

Φιλακια πολλα πολλα!!

Teteel είπε...

Καλή σου μέρα, Αχτίδα.
Θέλω πολύ να δω αυτά που έφτιαξες.
Η δημιουργία είναι χαρά και θεραπεία μαζί, για όλα.
Να είσαι καλά και δημιουργική.

BUTTERFLY είπε...

Καλημερα! Ειδα τον τιτλο και περιμενα να δω φωτο...Αυριο ομως, οκ? Μη στεναχωριεσαι και καποιο τροπο θα βρεις να συνεχισεις να δημιουργεις!...

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Dee Dee μου αυτή η δουλειά δεν γίνεται ...σε μια γωνιά..'εχει βρωμιά, θέλει άπλα και είμαι και ...πολύ ακατάστατη.Σκέπτομαι να το γυρίσω στην Ιωάννα ..όμως πάλι υπάρχει φόβος όταν με πιάσουν εμένα να ζωγραφίζω..Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα όταν πρόκειται για επιχείρηση .Παλιά κάποτε ο καθένας μπορούσε να ανοίξει ένα μικρό εργαστήρι και να ζωγραφίζει..τώρα ακόμα και .. η συσκευή του τηλεφώνου μέσα πρέπει να έχει το τιμολόγιο της..άστα να πάνε..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Teteel, τώρα κάνω συγχρόνως όλες τις..προεργασίες και όταν θα τα φτιάξω θα γίνουν συγχρόνως πολλά και διάφορα.Μη ξεχνάς οτι είμαι χρόνια με τη χονδρική και έμαθα να συγχρονίζω τη δουλειά μου για να βγάζω ποσότητα.Τώρα βέβαια δεν ασχολούμαι πια με αυτή εδώ και 1 χρόνο, μα ..η συνήθεια δεν αλλάζει.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ BUTTERFLY, με τον εγγονό σήμερα δεν μπόρεσα να κάνω πολλά πράγματα δυστυχώς.Ξέχασα και τη φωτογραφική μηχανή επάνω..

Ανεράιδα είπε...

Ανυπομονώ να δω την μπαλίτσα και τον πίνακα....! Για τα υπόλοιπα, σε καταλαβαίνω.....δεν μπορείς να κλείσεις την επιχείρηση, αλλά να κρατήσεις το εργαστήριο ως χώρο;;

Ανώνυμος είπε...

Αχτιδουλα γεια σου!Σε διαβαζω καθημερινα λυπαμαι με τις λυπες σου και χαιρομαι με τις χαρες σου.Χαμογελω με τις σκεψεις σου κ σε αισθανομαι σαν δικο μου ανθρωπο.
Δε θελω να σου χαλασω τη διαθεση αλλα σημερα διαγνωστηκε ο μπαμπας μου με παρκινσον προχωρημενο, αυριο θα παρω τα αναλυτικα αποτελεσματα.Ειναι πολυ μεγαλυτερος απο εσενα αλλα πραγματικα δεν μπορω να σκεφτω οτι η ζωη του θα χειροτερευει μερα με τη μερα εξαιτιας της ασθενειας.
Πες μου σε παρακαλω εσυ με τα φαρμακα που παιρνεις βλεπεις οτι νιωθεις καλυτερα και μπορεις να λειτουργεις οπως πριν;Ψαχνω τα λογια για να πω τα νεα στους γονεις μου και δεν μπορω
Φιλικα Θεανω

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανεράιδα, Αχ! φιληνάδα μου..υπάρχει ένα ΄τερας που λέγεται ..εφορία..και αυτά τα βλέπει σαν αστείο..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Θεανω μου λίγο αργά είδα το σχόλιο σου ελπίζω να το διαβάσεις.Αν θες κάτι στείλε μου μέιλ.Εγώ έμαθα οτι έχω Πάρκινσον το προηγούμενο καλοκαίρι, δεν πήρα αμέσως φάρμακα γιατί..γιατί..το πήρα λίγο αψηφιστα.Μου συνέβει κάτι μετά που με στεναχώρησε πολύ και η ασθένεια ..κάλπασε θα έλγα.Αρχισα να μη μπορώ να πιάσω αντικείμενο.Άρχισα το φάρμακο και απο τότε ρυθμίστηκε..βέβαια δεν είμαι το ίδιο..έχω ρημάξει τα σερβίτσια..μη γελάς!Η ζωγραφική μου επιρρεάστηκε πολύ, ιδιαίτερα η Αγιογράφιση..έτσι την σταμάτησα.Τη μόνη αλλαγή που είδα στον εαυτό μου καθαρά είναι η συμπεριφορά μου όταν στεναχωριέμαι ή συγχίζομαι.. χάνω την δυνατότητα αντίδρασης.. παθαίνω μια παθητική στάση και αμηχανία ως προς την αντίδραση. Αυτό με στεναχωρεί ειναι αλήθεια, λες και εκείνη την ώρα σταματά το μταλό μου και δεν σκέπτομαι σωστά..Επίσης κάποια μικρή βραδύτητα στα πόδια μου μα ..μικρή.Παίρνω τη μικρότερη δόση πάντως απο δική μου επιλογή γιατί είμαι σχετικά νέα ακόμα και τι θα γίνει μετά απο καιρό; Ελπίζω να το διαβάσεις,ας πάρει τα φάρμακα και όλα θα πάνε καλά φίλη μου.