Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Έχει τη χάρη της κι αυτή η βροχή..

Μια μέρα γεμάτη βροχή σήμερα... υγρή όπως μόνον η Θεσσαλονίκη ξέρει να υπομένει..
Το αυτοκίνητο μας είναι σε ειδικό συνεργείο γιατί τοποθετούμε αέριο και έτσι είμαστε μέσα ! Μόνοι μας λοιπόν ...  χαιρόμαστε τη πρώτη πραγματικά σχεδόν χειμωνιάτικη μέρα με ένα σωρό τρόπους.. ( πονηρούλια  ..τι σας περνά απο το μυαλό; )  συζήτηση, καφεδάκι, τηλεόραση . Έχει τη χάρη της αυτή η βροχερή μέρα...



 Ο καλός μου δεν άντεξε.. έπιασε το αλεύρι και το πλάστη και βάλθηκε να κάνει πίτα όπως βλέπετε , σπανακόπιτα ...  στο φούρνο ακόμα ψήνεται... 


Εγώ στο καναπέ με το πλεκτό  πάτσγουερκ κουβερτάκι μου  απλωμένο στα πόδια , τη Κλώντη χωμένη δίπλα  και με το Laptop στην αγκαλιά σερφάρω στο ίντερνετ.
Αυτά τα πλεκτά κουβερτάκια " της γιαγιάς " όπως τα λέμε θα μας θυμίζουν πάντα τη μητέρα μου . Πριν αρκετά χρόνια όταν ακόμα δούλευε σαν γιατρός μετά το νοσοκομείο κάτι τέτοιες βραδιές με τον μπαμπά μου κοντά της καθότανε στη πολυθρόνα της και έπλεκε με διάφορα χοντρά μαλλιά μικρά τετράγωνα ή τρίγωνα μοτίφια που στο τέλος τα ένωνε και έφτιαχνε αυτές τις κουβερτούλες. 




Τέσσερεις στον αριθμό, μια για τον καθένα σας έλεγε και τις μοίρασε κατα τη δική της γνώμη. Τις πήραν μαζί τους οι κόρες μου όταν παντρεύτηκαν , τις βγάζω κάθε χειμώνα εγώ για τις κρύες χουχουλιάρικες νύχτες στο καναπέ... Η κουβερτούλα της γιαγιάς ..την λέμε...

 Απο το καναπέ μου βλέπω ακόμα τα κιτρινιασμένα πλέον φύλλα της κλιματαριάς μας που ένα ένα αρχίζουν να πέφτουν σαν να μας υπενθυμίζουν οτι ο καλός καιρός πλέον έφυγε. Βέβαια .. η φράση καλός καιρός είναι σχετικός. Ο καιρός είναι καλός όταν περνά κάποιος καλά, αισθάνεται όμορφα και ήρεμα. Δεν ξέρω ακριβώς αν αισθάνομαι έτσι, νοιώθω μέσα μου οτι μια εποχή έφυγε και μια άλλη αρχίζει με όποια έννοια έχει η λέξη εποχή.
Θάθελα να μπορούσα να σας κάνω να ακούσετε τον ήχο της βροχής στους δρόμους, στους έρημους δρόμους ... έχει μια κάποια γοητεία... κάτι που σε κάνει να κολλάς τη μύτη στο τζάμι και τη ματιά σου στη λάμπα του δρόμου στη γωνία για να δεις το πόσο πυκνή είναι...



Μα ο δρόμος έχει γίνει ένα σκοτεινό ποταμάκι και η λάμψη της λάμπας χάνεται προσπαθώντας να ανοίξει χώρο ανάμεσα της. Παρόλο αυτά.. μου αρέσει... ναι .. μου αρέσει.... ο ήχος της βροχής.. μου αρέσει ακόμα και η ψυχρούλα , η μυρωδιά της πίτας που ψήνεται , εσείς στην οθόνη του Laptop.. η Κλώντη στα πόδια μου... το κουβερτάκι στο σώμα μου.. η πρώτη σχεδόν φθινοπωρινή - χειμωνιάτικη θαλπωρή. 
Αχτιδένια φιλάκια ... σε όλους σας !

22 σχόλια:

Aθηνά Π.Κ. είπε...

Αχτίδα ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στον Δημήτρη σου , Να τον χαίρεσαι και Να σε χαίρεται , υγεία και αγάπη να έχετε , στέλνω
ευχές έστω και με 1 μέρα καθυστέρηση !!
Πολύ μ αρέσουν οι κουβερτούλες της γιαγιάς ,
πολλά φιλιά

έκανα και ποδαρικό στα σχόλια

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ αθηνά μου καλή μου , πόσο χαίρομαι που σε βλέπω.Ευχαριστώ πολύ. Η πίτα του Δημήτρη μου υπέροχη , σωστή μπουγάτσα.. την μασουλάω τώρα.. με το κουβερτάκι στα πόδια μου!

Hfaistiwnas είπε...

ωπωπωπω! Μια χαρά είστε! Ό.τι καλύτερο!!! Καλοφάγωτη η πίτα!

Μarion, είπε...

Κι εγώ ''χουχουλιάζω'' τις βροχερές μέρες.. τα κουβερτάκια αυτά είναι φοβερά..γεμάτα αγάπη και ζεστασιά..

Καλή ξεκούραση και καλή όρεξη με τη λαχταριστή πιτούλα
Φιλιά καλό βράδυ

ag είπε...

Ακριβώς όπως το είπες "φθινοπωρινή - χειμωνιάτικη θαλπωρή". Σήμερα εν όψει αργίας, απόλαυσα κι εγώ τον ήχο της βροχής, χουχούλιασα χωρίς να κάνω τίποτα.. Τα κουβερτακια της γιαγιάς ότι πρέπει, μ άρεσαν πολύ πολύ. Έτσι είναι η ζωή γεμάτη μικρές στιγμές που συνοδεύονται από μυρωδιές κουζίνας (ναι στη σπανακόπιτα αναφέρομαι) που την κάνουν ακόμα πιο ωραία. Καλό βράδυ!

πουαντερι είπε...

Χρονια πολλα στον δικο σου Δημητρη, το ξερω αργησα μα ειχα και εγω τις θλιμενες αναπολήσεις μου και δεν ειχα ορεξη για τιποτα. Εσυ σιγουρα θα με καταλαβαινεις.

ElenaG είπε...

μου αρέσει... ναι .. μου αρέσει.... ο ήχος της βροχής.. μου αρέσει ακόμα και η ψυχρούλα , η μυρωδιά της πίτας...
Εγώ να δης ποσο μου αρέσει...ούτε σταγόνα δεν είδαμε ακόμα!!! E! και για ένα κομματάκι πιτα δεν θα έλεγα όχι!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas φίλε μου δεν θέλω να σε ..ταράξω πρωί πρωί..μα η πίτα έγινε μπουγάτσα ΜΟΥΡΛΙΑ!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Μarion,έβρεχε όλη νύχτα φίλη μου, όλη νύχτα.Εκεί που υπήρχαν οι αγνούμενοι ήταν το μέρος που ήταν η κλινική της μητέρας μου, φαντάσου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Andie "AnGl", αυτά τα κουβερτάκια είναι τα αγαπημένα μας, ήταν πάντα και τώρα πια ακόμα περισσότερο γιατί είναι απο αυτά που θα μας την θυμίζουν .

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ πουαντερι μου σε νοιώθω κι εσύ θέλω να με νοιώσεις.Δεν σε πήρα τηλέφωνο γιατί κάποιες φορές ακόμα και τώρα θελω να μένω σιωπηλή μέχρι ο χρόνος να κάνει την..δουλειά του!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ElenaG φιληνάδα μου σου στέλνω βροχή...πακέτο..πως την θες; σε ..καταιγίδα ή ψιλλοβρόχη;

ZouZouna είπε...

Tην χάρη της έχει όταν δεν βουλώνουν τα λούκια και δεν πνίγονται σπίτια. Την΄χαρη της έχει όταν πέφτει την σωστή ώρα στα σπαρτά. Αντε και μας ξέπλυνε. ε, φτάνει.
Η μητέρα λέει πως τα παιδιά των παρελάσεων βράχηκαν εχθές.. .έλεος, αυτό δεν έχει χάρη.

κι εδώ έβρεξε εχθές, χάλασε ο Θεός τον κόσμο. Α, μια βόλτα στην γειτονική πλατεία και καφέ με την καταιγίδα, ήταν ότι έπρεπε. Με την γαλότσα, πριν βγάλω φτερά πάπιας, απο το πολύ νερό.

τα φιλια μου απο την ηλιόλουστη αθήνα στην όμορφη νύμφη του βορρά που την βλέπω στην τιβί και θαρρώ πως την κόφτει το κρύο!

ZouZouna είπε...

Για ένα κομμάτι σπακανόπιττα (έτσι την λέω χάίδευτικά), δεν θα πούμε κι όχι !

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Γλυκό - Κερασο - Ζουζούνα μου έχει κρύο, έχει βροχή , η Θεσσαλονίκη ελαφρώς πάγωσε. Όσο για τη μπουγάτσα του Δημήτρη..φοβερή!

Ανώνυμος είπε...

Αχτίδα χαίρετε απο Παρο! εδω τη μια βρέχει και την άλλη βγαινει ο ηλιος...κρυο ευτυχως δεν κανει..
το πρωι είδαμε μεσω της ΕΡΤ την παρελαση στη Θεσ/κη...ηταν πολυ ωραια ολα! και του χρονου! μακαρι να μασταν και μεις εκει....και ας εβρεχε με το σταμνι!
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΑΡΟΣ

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΑΡΟΣ, έλα κι εσύ και θα σου βρούμε χίλια πράγματα να κάνουμε και να...φάμε βέβαια.!

Ανώνυμος είπε...

Καλή μου Αχτιδούλα, δεν μου αρέσει ο χειμώνας.. ονειρεύομαι ακόμα το καλικαίρι που πέρασα στη Θάσο..
ΤΈΝΙΑ ΑΠΟ κΈΡΚΥΡΑ

Roadartist είπε...

Χρόνια πολλά στον Δημήτρη σου, υγεία να έχετε και πάντα τόση αγάπη!! Να είστε όλοι καλά, φιλιά πολλά!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΤΈΝΙΑ ΑΠΟ κΈΡΚΥΡΑ κάθε εποχή έχει τις ομορφιές της.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Roadartist, ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΚΑΛΉ ΜΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

καλημερα καλημερα!! απο τη χειμωνιατικη Παρο!!
τελικα κατεφτασε και εδω το κρυο!! βορειοι ανεμοι θαλασσοδερνουν το νησακι απο χθες!
οταν θα ρθω με το καλο και βεβαια θα φαω και θα καταευχαριστηθω...!
αλλα...τη γλιτωσατε...ειμαι ολιγοφαγη!
Χριστινα