Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Όνειρα που ΔΕΝ πραγματοποιήθηκαν ποτέ!


Ακόμα μια προσκλησούλα είχα σήμερα απο τη φίλη μας την apinkdreamer   σε κάτι σαν ..παιχνιδάκι...σαν εξομολόγιση ψυχής, σαν συζήτηση γνωριμιάς και μου άρεσε γιατί σαν θέμα έχει τα ..όνειρα που ΔΕΝ πραγματοποιήθηκαν ποτέ! 
Το ΠΟΤΕ είναι ..βαριά λέξη για μένα   ακόμα απο τότε που όταν ήμουν μαθήτρια στις Γαλλίδες Καλόγριες μας έλεγε η soeur Mari Vincent  οτι  " το  ΠΟΤΕ και το ΠΑΝΤΑ ανήκουν στο Θεό " . Λοιπόν έμαθα να λέω δύσκολα αυτές τις λέξεις αν και δεν τις απέκλεισα εντελώς απο το λεξιλόγειο μου γιατί σαν άνθρωπος με πάθη και αδυναμίες   τις έχω πει ...     Όνειρα..όνειρα ...γεμίζουν τη ζωή μας απο τότε που νοιώθουμε στα μάτια των γονιών μας την ένοια τους  βλέποντας τη λαχτάρα τους να κάνουν τα δικά τους δικά μας..
Θυμάμαι τα παιδικά μου όνειρα ... να αποκτήσω μια κούκλα που είδα στη βιτρίνα ..να δω τον..Γιαννάκη.. να πάω εκδρομή στη θάλασσα... να μου πει μπράβο ο δάσκαλος με ένα 10 με τόνο ...
Θυμάμαι μετά τα νεανικά μου.. να γίνω ζωγράφος.. να με καταλάβουν οι γονείς μου.. να έχω φίλες... να γίνω πιο ψηλή και να δω τον Αλαίν Ντελόν να με φιλά ( έμεινε στο όνειρο βρε παιδιά)... Όταν ήμουν τόσο νέα  και με τις φίλες μου ξαπλωμένες εδώ και εκεί στο δωμάτιο κοιτούσαμε το ταβάνι και κάναμε όνειρα για το πως θα είναι ο άνδρας που θα παντρευτούμε εγώ έλεγα:
- Θέλω κάποιον να με αγαπάει.. μόνον αυτό!
Μέχρις εδώ ήταν όνειρα που δεν ήταν στο χέρι μου να πραγματοποιήσω γιατί η ηλικία με δέσμευε... και ήρθαν τότε τα όνειρα που πάλεψα για να τα αποκτήσω και τα έκανα δικά μου ένα ένα .. Γιατί φίλοι μου τα όνειρα μας γίνονται πραγματικότητα όταν πολεμούμε γι' αυτά, κοντραριζόμαστε με όσα θεωρούσαμε αρχηγεία στη μέχρι τώρα ζωή μας, υποχωρούμε σε σημεία και κάνουμε βήματα μπροστά σε άλλα..
Δεν ήμουν απο αυτές που είχα μεγάλα όνειρα ίσως γιατί είμαι πολύ εύκολη στο να ικανοποιούμαι με το παραμικρό και να χαίρομαι όταν το αποκτώ σαν μικρό παιδί μέχρι τώρα..
Ό,τι λοιπόν ονειρεύτηκα το απέκτησα ... τη δουλειά που ήθελα, τον... λευκό μου πρίγκηπα ... τις δύο νεραιδούλες μου... τις φίλες μου...μα πάνω απ' όλα το κυριώτερο... να μ' αγαπούν... η κακομαθημένη!
Ας έρθω λοιπόν στα όνειρα που ΔΕΝ μου πραγματοποιήθηκαν... 
Δεν έκανα  εκείνα που σχεδίαζα οτι θα κάνω όταν τελειώσω τη Σχολή που με τόση επανάσταση μπήκα και τελείωσα... μα αυτό ήταν επιλογή μου... 
Δεν μπόρεσα να κάνω κι εγώ ( τι ηρωνεία! ) τα δικά μου όνειρα για τα παιδιά μου ..δικά τους.. μα αυτό δεν θα ήταν τελικά σωστό αν το σκεφτείς. Όμως φίλοι μου θα δείτε κάποια στιγμή οτι όσο μεγαλώνετε γίνεστε αυτό που δεν θέλατε.. αντίγραφο των γονιών σας... και τότε νοιώθετε θυμό με τον εαυτό σας που τελικά μοιάζετε σε ότι πολεμούσατε!
Δε μπόρεσα  να κάνω πραγματικότητα το όνειρο μου να ζήσω σε ένα όμορφο μικρό σπιτάκι στο ..λιβάδι σαν κι αυτό που είδα προχθές στη ταινία της ΤινκερΜπελ...με νεραιδόσκονη και  άφθονα ζωάκια κάτι σαν ζωολογικό κήπο θα έλεγα.. 
Μα ... είμαι ...μικρή ακόμα ...έχω καιρό...( γελάκια δεν θέλωωω! σας βλέπω όλους!)
Δεν μπορεσα ίσως να κάνω την δεύτερη επιλογή μου.. να γυρίσω με τον ..λευκό μου πρίγκηπα με αυτοκινούμενο το κόσμο όλο... κουνόντας το μαντίλι σε όσους αφήσω πίσω  ( μη χαίρεστε , θα πάρω το Laptop..δεν γλυτώνετε απο μένα ) μα και γι' αυτό ποιός ξέρει ...υπάρχει το όνειρο...
Καλοί μου φίλοι...μη κοιτάτε και μη σκέπτεστε ποτέ τα όνειρα που δεν κάνατε ..σκεφτείτε αυτά που ΘΑ κάνετε   γιατί το όνειρο είναι το αύριο ...και το αύριο είναι η ελπίδα ... και η ελπίδα πεθαίνει τελευταία ... και μεταξύ μας ...για μένα δεν πεθαίνει ΠΟΤΕ...
Νάτην ..την είπα την απαγορευμένη λέξη! Μα είπαμε ..είμαι άνθρωπος με αδυναμίες και πάθη... 
Τα όνειρα είναι μέρος του ίδιου του εαυτού μου και σ' αυτό ακόμα ταιριάζουμε με τον άνδρα μου γιατί αυτός είναι χειρότερος απο μένα σε αυτά...
Λοιπόν ..δεν υπάρχουν όνειρα  που δεν πραγματοποιήθηκαν ..υπάρχουν όνειρα που δεν έγιναν ακόμα αληθινά ....
Ευχαριστώ τη γλυκιά μου μαγισούλα την   apinkdreamer    για την πρόσκληση ελπίζω να την ικανοποίησα..                                              

20 σχόλια:

( fortounata) είπε...

τα όνειρα που θέλουμε να πραγματοποιηθούν,και παλεύουμε γιαυτά,γίνονται πραγματικότητα τις περισσότερες φορές.καληνύχτα αχτιδούλα μου.φιλιά.

apinkdreamer είπε...

με ικανοποιησες και με το παραπανω γλυκια αχτιδουλα!

Hfaistiwnas είπε...

Αχ μην το κάνετε αυτό!
Ακριβώς, η ελπίδα δεν πεθαίνει ποτέ... και τα όνειρα μέχρι την τελευταία στιγμή ελπίζουμε να γίνουν! Δεν θα πεθάνουμε και αύριο!

stalamatia είπε...

Όπως ξέρεις ο τίτλος από το μπλογκ μου είναι πραγματοποίησε τα όνειρα σου.
Η ελπίδα για όλους, όποια και να είναι αυτή φεύγει όταν πια ο άνθρωπος (φύγει).
Χαίρομαι για σένα Αχτίδα μου!!
Δεν μπορώ να κάνω και τίποτα για τον Ντελόν!!!!!!!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ φουρτουνιασμενη ψυχη, λες ότι λέω..και βέβαια θέλει πάλη και και ελπίδα.Καλημέρα φίλη μου!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ apinkdreamer χαίρομαι μαγισούλα μου καλή Κυριακή σου εύχομαι.Καλημέρα όλη μέρα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas , νομίζω οτι η αισιόδοξη πάντα πλευρά μου αυτό είπε.Και βέβαια ΝΑΙ στα όνειρα , στα σχέδια, στη δημιουργία.Φίλε μου ακόμα σχεδιάζω , ακόμα είμαι έτοιμη να ξεκινήσω νέα πράγματα και όχι...δεν θα το πάψω ποτέ.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ stalamatia μου όταν ήμουν μικρή ήμουν ερωτευμένη κατα καιρούς με πολλούς σταρ..Πρώτα ήταν ο Πουλόπουλος και μετά ο Αλαίν Ντελόν μέχρι θανάτου που λένε...μετα ζήλευε ο άνδρας μου που τότε νέος ήταν εξίσου όμορφος πίστεψε με...
Τώρα ( μεταξύ μας) μου αρέσει ο Κλούνευ..αχ! βαχ!

Ανώνυμος είπε...

Πολλά όνειρα απραγματοποίητα, μα όπως λες εγώ φταίω, παραδώθηκα εύκολα σε όσα είχα.
Τένια απο Κέρκυρα.

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Οσο μπορώ να λέω ακόμα "ΘΑ" σημαίνει πως ζω..
Αχτιδούλα μου καλημέρα!

"ζαχαρούλα.." είπε...

δεν υπάρχουν όνειρα που δεν πραγματοποιήθηκαν ..υπάρχουν όνειρα που δεν έγιναν ακόμα αληθινά ....

αυτή σου η φράση τα λέει όλα!!!!!!

καλημέρες!!!

Marouli είπε...

Καλημερα :)))

Τι ωραια που τα εγραψες ολα!! Τι να πω τωρα και εγω.. Φερτε ενα ζεβα καλε παιδιααααααααα!!!

Μαρουλοφιλακια!

Ανεράιδα είπε...

Υπέροχη ανάρτηση, Αχτίδα!! Πόσο θαυμάζω τους ανθρώπους που εκτιμούν αυτά που έχουν! Σου εύχομαι μικρά και μεγάλα σου όνειρα να γίνουν πραγματικότητα!

ag είπε...

Θα συμφωνήσω με την φίλη Ανεράιδα, υπέροχη η ανάρτησή σου..

"Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που πιστεύουν στην ομορφιά των ονείρων τους". Ε Ρουσβελτ
Καλό απόγευμα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Τένια απο Κέρκυρα. Δεν θέλω σκυμένο κεφάλι σε τίποτα γλυκιά μου.Πότε θα ξανάρθεις;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Γιαγιά Αντιγόνη έχουμε πολλά ΘΑ να πούμε γλυκιά μου..ακόμα και για πολύ καιρό πρώτα ο Θεός.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ "ζαχαρούλα..", φίλη μου καταρχάς να είσαι ευτυχισμένη και στεριωμένη για πάντα.Την πρόσκληση την πήρα...ΧΘΕΣ , ναι ..ναι ..μη γελάς ..χθες τη παρέλαβα, όμορφη και μπαίνει στη συλλογή μου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Marouli, τώρα εγώ γιατί όταν βλέπω σχόλιο σου τρέχω στο ψυγείο για την αγαπημένη μου σαλάτα; Θα σου βάλω και λίγους κύβους βραστό κοτόπουλο...

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανεράιδα, φίλη μου σ' ευχαριστώ και σου λέω οτι όχι μόνον εκτιμώ όσα έχω μα λέω και ευχαριστώ στο Θεό κάθε βράδυ που πέφτω στο κρεβάτι μου .

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Andie "AnGl", ίσως γιατί τα όνειρα μου είναι μικρά και απλά γιατί θέλω να ξέρω πως ότι ονειρεύομαι μπορώ να το κάνω. Άλλωστε δεν χρειάζεται μέγεθος και πλούτος στα όνειρα..