Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Με τον ήχο της βροχής σαν άκουσμα!


Με ξύπνησε ο ήχος της βροχής στο τσιμεντένιο κόσμο της πολυκατοικίας μου... χωμένη στα ζεστά μου σκεπάσματα ένοιωσα τη Κλώντη δίπλα μου να ...ενοχλείται από το γεγονός ότι έπρεπε να σηκωθώ και να κάνω καφέ για να ξυπνήσω τον άνδρα μου...
Μου αρέσει αυτή η ψυχρούλα έστω κι αν γίνομαι πιο τεμπελούλα. Βέβαια το πληρώνω αυτό το ψυχρό κύμα με τα συνηθισμένα μου προβλήματα.Η αρθρίτιδα μου χθες βράδυ με έκανε να είμαι στη κυριολεξία ένα ..κουβάρι από τους πόνους και να καταφύγω πάλι σε φάρμακα που απεχθάνομαι.
Και επειδή είμαι λίγο ...αταχτούλα όπως λέει ο Δημήτρης στις κινήσεις μου ντρέπομαι να σας το πω...πάλι ..τσουβαλιάστηκα χθες στο πάτωμα..Έπεσα στο ίσωμα που λένε και να ! το καρούμπαλο πίσω στο κεφάλι μου και το γόνατο μου που σήμερα το πρωί έχει πρηστεί και με πονά.Τα άκουσα από τον άνδρα μου που δεν προσέχω μα δεν θέλω να του πω ότι έχω πια λόγω της Πάρκινσον μια αστάθεια στο περπάτημα μου ανεπαίσθητη που μόνον εγώ την αισθάνομαι.
Μη σας στεναχωρώ ..είμαι καλά..απλά λίγο σκουριασμένη περισσότερο από παλιά..Με το καφέ στο χέρι είπα να σερφάρω λιγουλάκι, θα πάω απόγευμα στη μητέρα μου γιατί το πρωί θα φυλάω το μικρό της κόρης μου για να πάει κάπου. Βέβαια όχι μόνη μου με τον Δημήτρη μου που θα ...προσέχει και εμάς τους δύο! Είναι για γέλια αν το σκεφτείς... ένα κύκλος η ζωή ..ο ένας προσέχει τον άλλο ...με όλα να περιστρέφονται σε ένα κοινό παράγοντα ...αγάπη φίλοι μου αγάπη.
Καλημέρα . φίλοι μου καλημέρα...αν ήταν διαφορετικά θα έβγαινα να περπατήσω στη βροχή που τόσο μου αρέσει...θα τσαλαβουτούσα στις λακκούβες και θα χάζευα στις βιτρίνες με την ομπρέλα μου να με προστατεύει όσο μπορούσε...το έκανα παλιά...ήταν μια από τις αναρτήσεις μου που σβήστηκαν όλες κατά λάθος..
Ο Παπαδάκης φωνάζει και ωρύεται για τις αποδείξεις , ο Δημήτρης μου σχολιάζει με το παππού μας τη κατάσταση και λένε τι θα κάνανε αν ήταν...πρωθυπουργοί ..κι εγώ χαμογελώ και βυθίζομαι στη δική σας παρέα γιατί εσείς είστε μια γλυκιά παρουσία στη ζωή μου χωρίς τέτοια δυσάρεστα ακούσματα ..Καλημέρα λοιπόν...

31 σχόλια:

ElenaG είπε...

Καλημέρα καλημέρα Αχτίδα μου ελπίζω το πέσιμο να μην ήταν σοβαρό.
τυχερουλα θα έχεις το Δημητράκη πάλι!
Βάλε μας καμια φωτογραφία να τον καμαρώσουμε
Μας έλειψε!

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα Αχτιδούλα λαμπερή. Να παίρνεις τα φάρμακά σου, αφού σε βοηθάνε. Τι να πει και η έρμη η μάνα μου που κι εκείνη έχει αρθριτικά, και τελευταία έχει και αστάθεια. Εκεί πατάει αλλού βρίσκεται, αλλά είναι από τον αυχένα, που είναι σε άθλια κατάσταση. Τρέμω μήπως πέσει πουθενά στο δρόμο, είναι και ανεξάρτητη βλέπεις, στα 79 αλωνίζει τον κόσμο και ανακατεύει το σύμπαν!!! Να τα παίρνεις λοιπόν τα φάρμακα, όσο κι αν δεν τα θέλεις. Καλό Σ/Κ να έχεις. Σοφία

Andie είπε...

Κι εσύ είσαι μια γλυκιά παρουσία στο διαδίκτυο :)για εμάς! Καλημέεεεεεερα!

πουαντερι είπε...

Καλε ειπαμε γεια στην Λουρδη γιατι μας ζητησε μια φωτογραφια μας να την δει.
Αφου ξερεις οτι με αυτον τον καιρο θα σε πονανε τα χερια σου γιατι δεν καθεσαι υσηχα; τι θες να πλεξεις; θα πονας μετα.
Παντως εγω εδω ειμαι και για σχεδιο αλλά και για οτι αλλο θες.
Περαστικα σου και μην ντρεπεσαι και εγω ετσι σκουντουφλαω συνεχεια μεσα στο σπιτι, ολο μελανιες ειμαι λες και με πλακωνουν στο ξυλο καθε βραδυ χα!χα!
Να πινεις και τα φαρμακα σου, καλο σου κανουν και δεν πονας.

Α! μην το ξεχασω.....δωσε στην Κλωντη ενα φιλι απο την Μιλου την κατρουλού (δεν το ξεχναω με τιποτα αυτο που σου ειχε κανει η δικια μου η βρωμιαρα).

BUTTERFLY είπε...

Καλημερα Αχτιδουλα! Κι εσυ εισαι μια πολυ οικεια και ζεστη παρουσια και χαιρομαι παντα να σε διαβαζω! Περαστικα και προσεχε!

mar9659 είπε...

Καλημέρα Αχτιδούλα μας απρόσεκτη...
Πέρασα για λίγο που ομολογώ εχω
καιρό να σου αφήσω εστω μια καλημέρα..
μα παντα βολταρω για να δω τι κάνεις...
Αλλά τρεχω, έτρεχα και θα τρέχω
μαλλον για αρκετό καιρό ακόμη..
Θα σου στειλω email...για περαιτέρω..

Οσο για την βροχή παροτι μας μούλιασε..μου αρέσει...
με τρελαίνει ...
παρόλη την γλυκειά μελαγχολία
που σου αφήνει η αίσθησή της...


Είναι γλυκειά συντροφιά η βροχή
σε καποια μοναχικά μας βράδυα..
Η βροχή εμπνέει...
σε κανει να ονειρεύεσαι...
Είναι σαν εξιλεωτικός χορός
κίνηση στους ρυθμούς των σταγόνων της....

καθαρίζει την ψυχή!!!
τα φιλια μου και την αγάπη μου σε
όλους σας!!!

Hfaistiwnas είπε...

αααα να προσέχεις με τα πεσίματα!!!
Οι αλλαγές στον καιρό φέρνουν πόνους.. Και άσε τον Παπαδάκη να λέει, έτσι κάνουν στα πρωινά! Χτυπιούνται! χαχαχα!

erifili είπε...

Καλημέρα Αχτιδούλα μας.Εύχομαι περαστικά από το πέσιμο.Να τα παίρνεις τα φάρμακά σου, γιατί πρέπει.Στην υγεία δεν υπάρχει θέλω, αλλά πρέπει.Εσύ, ΠΡΕΠΕΙ. Εμείς, ΘΕΛΟΥΜΕ να είσαι πάντα καλά για να απολαμβάνουμε την συντροφιά σου.Καλημέρα έστω και βροχερή.

Mariela είπε...

Καλημέρα και από μένα, εδώ ευτυχώς έχει ήλιο... λίγο δροσερό βέβαια αλλά μ' αρέσει...
φιλιά και να προσέχεις τον εαυτό σου

( fortounata) είπε...

καλημέρα αχτιδούλα,μια μέρα καλύτερη από τις άλλες θα είναι πάντα η επόμενη.φιλιά.

Marouli είπε...

Καλησπεραααααα! Ναι παλι με τις μεγαλες ωρες ξυπνησα το παραδεχομαι ηταν εντεκαμιση και δεν μπορουσε να ανοιξει το ματι.. Βεβαια αυτα εχουν τα ξενυχτια θα μου πεις...
Περαστικα να σου πω! Να μου φιλησεις το εγγονι και να κατσεις στα αβγα σου κυρια μου!! Αντε μπραβο!! Αλλιως ελα να κανουμε παρεα γτ και εγω εχω πεσει 6 φορες αυτη την βδομαδα μουαχαχαχαχα!!!

Μαρουλοφιλακια!

lourdi lourdaki είπε...

Κλωντη μου και εσενα αγαπω!!και σου στελνω πολλα πολλα!!!χαδακια.
Και σε σενα Αχτιδα, στελνω μια ευχη
για καλο Σ/Κ χωρις πονους.

Ανεράιδα είπε...

Συμμερίζομαι τον ενθουσιασμό για τη βροχή! Επιτέλους, έβρεξε χθες και εδώ!! Κατά τα άλλα, εντάξει, και μη χειρότερα, πρόσεχε όμως!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ElenaG, φιληνάδα..έπεσα στο ..ίσωμα! Πονάω ακόμα μα ..εντάξει!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Σοφία μου φέτος έκανα πλήρη έλεγχο για την αρθρίτιδα μου.Εχω πολύ προχωρημένη οστεοαρθρίτιδα με αλοίωση στο γοφό γι' αυτό και έχω πολύ πονο στη δεξιά μεριά.Ξυπνάω απο πόνους μερικές φορές και η παραμόρφωση στα δάχτυλά μου είναι πολύ ορατή εδώ και χρόνια.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Andie μου ευχαριστώ καλή μου, καλησπέρααααα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ πουαντερι, που γυρνάς βρε ..σουρτούκι που λέμε κι εμείς εδώ στη Θεσσαλονίκη ! Σε πήρα 2 φορές τηλέφωνο, το άφησα να χτυπά μα εσύ...Πάντως ..παρεξηγήθηκε η Κλώντη μου αλλά τέλος πάντων ..την συγχωρούμε τη Μιλού είμαστε μεγαλόψυχοι.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ BUTTERFLY, κι εσύ να προσέχεις κούκλα μου τώρα που είσαι ..διπλή!Καλέ προσέχω μα πως τα καταφέρνω και έρχομαι τούμπα..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ mar9659 θα σου φανεί παράξενο αν σου πω οτι μου αρέσει τρομερά να βλέπω τη βροχή να πέφτει δυνατή και να την ακούω και να τη βλέπω...Στείλε μου μέιλ να μου τα πεις.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas, μη τα συζητάς και με πιάνει το βράδυ να πάρει η ευχή που πάω να ξεκουραστώ.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ erifili, καλέ είμαι σκληρό καρύδι εγώ..πονάω μα δεν το λέω εύκολα..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Μαριέλα μου να είσαι καλά..θα σε περιμένω το Δεκέμβρη να σε ..παχύνω κομματάκι!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ φουρτουνιασμενη ψυχη, ευχαριστώ φίλη μου καιρό έχω να σε πάρω τηλέφωνο να τα πούμε.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Marouli που διασκέδαζες πουλάκι μου; καλά κάνεις ..κάντο τώρα που μπορείς.Κρήτη είσαι;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ lourdi σε ...συγχωρούμε με τη Μιλού αλλά ..παρεξηγηθήκαμε με τη Κλώντη..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανεράιδα μου έχουν την ομορφιά τους αυτές οι βροχερες ψυχρές μέρες.

drosostalitsa είπε...

Αχτιδούλα μου γλυκιά...σε καταλαβαίνω με τα αρθριτικά..εμένα το πρόβλημα μου έχει εμφανιστεί απο τα 20!!! για φαντάσου τι θα πάθω αργότερα! Ούτε θέλω να το σκέφτομαι....

Να έχεις μια όμορφη μέρα ***

Maria είπε...

αχτιδα μου γλυκια περαστικα σου!!!τωρα με τιs πρωτεs βροχεs η αθριτιδα θα εχει εξαρδη ,προσπαθησε να μην παιρνειs φαρμακα[οσο μπορειs] γιατι δεν κανουν καλο στα νεφρα.[τα γνωριζω απο τον πατερα μου ,καποια φορα θα στα πω] ακομη και οταν εχειs πονο,οσο μπορειs να περπαταs σιγα σιγα!
περαστικα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ drosostalitsa , κοριτσάκι μου , δεν μπορώ να το φανταστώ αν και σε μένα παρουσιαστηκε στα 34 μου μα ήταν αρχή ακόμα και εκτός απο το πόδι μου δεν με ενοχλούσε τόσο.Τώρα τελευταία είμαι πολύ χειρότερα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Maria μου είμαι απο αυτές που με πολύ δυσκολία παίρνω φάρμακα..είναι το χειρότερο μου, όσο για παυσίπονα ..όταν πάρω ο άνδρας μου ανησυχεί γιατί ξέρει οτι για να πάρω πονάω πολύ.

πουαντερι είπε...

Καλε ειχαμε σημερα συγκεντρωση στο σχολειο.
Αστα η Λουρδη δεν ειναι μαζι μας πια γιαυτο μου ζητησε την φωτογραφια, εσκασα μολις το ειδα.