Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Κάθε μέρα μια νέα μέρα , ένα νέο ξεκίνημα , ένα όνειρο και ένας αγώνας...

Γεμάτη  η μέρα μου σήμερα, αν και η Τετάρτη είναι η μέρα που δεν  δέχονται επισκεπτήριο στη κλινική της μητέρας μου γιατί είναι η μέρα των γιατρών και αφού δεν πηγαίνω την αφιερώνω στις διάφορες δουλειές που μαζεύονται και αμελώ όλη την εβδομάδα.
Το πρωί με είδε επιτέλους το εργαστήρι μου , οι φίλες μου της γειτονιάς  μαζευτήκανε για καφεδάκι... Τηλεφώνησα μετά σε όσες επιθύμησα να μάθω νέα τους ,μια βόλτα στο Γερμανό για μια προσφορά στη σύνδεση μου και γυρίζοντας μια έκπληξη ... η κόρη μου με τον εγγονό μου και ...ένα δέμα απο τη φίλη μου Μαρίκα απο τη Γερμανία.  Ένα δεματάκι γεμάτο μικροδωράκια για την..κουζίνα μας....μυρωδικά, σκόνες, πινέλα για τις πίτες του άνδρα μου, βανίλιες, εσανς..τρέμετε φίλοι μου ..έχω να κάνω γλυκά όλο το χειμώνα.
Έτσι μετά το φαγητό σκαρώσαμε στα γρήγορα μια μηλόπιτα με την Ιωάννα μου , τα μεγάλα ήταν στο σχολείο και το μικρό Δημητράκη του δίναμε τα πάντα για να μας αφήσει ήσυχες!


Καλά το βλέπετε..τα πάντα τρώει... ακόμα και τα...μπρόκολα της γιαγιάς του Αχτίδας με μπόλικο λεμόνι!
Η μηλόπιτα μας έτοιμη, δοκίμασα μια γωνίτσα τόση δα.. μπράβο κόρη μου...ξέρω πόσο αγαπάς τη κουζίνα !



 Με το ρολόι στο χέρι και ...έφυγα να συνοδέψω το παππού μας στο γιατρό σαν ...κηδεμόνας!!! Στις 7.30 τον έβαλα σε ταξί κι εγώ ..πέταξα χαρούμενη για μια συνάντηση  για το ραντεβού μου με τις συμμαθήτριές μου απο το Γαλλικό σχολείο  μας.
Δεν το ξεχνάμε..συναντιόμαστε που και που .. έστω και λιγότερες κάθε φορά για διάφορους λόγους. Τα λέμε, θυμώμαστε, γελάμε , αυτοσαρκαζόμαστε για τα βαμμένα μας μαλλιά και τα στολίδια μας μα ... να είμαστε γερές ..είμαστε ακόμα νέες αποφασίσαμε και το τι γράφει η ταυτότητα μας το αφήνουμε στη ..λήθη!!
Φανταστείτε μας στα...90 να συναντιόμαστε πάλι στο LE MONDE... γεμάτο νεολαία όπως σήμερα να μας κοιτούν με επιείκεια και ίσως λίγη ζήλια που πίναμε τους χυμούς μας και κάναμε φασαρία σαν παιδαρέλια ! Ένα γερό μπουρμπουάρ στο σερβιτόρο τα ...σκεπάζει όλα στο τέλος και φεύγουμε γελώντας για τα σπίτι μας. Ο καλός μου ήρθε να με πάρει με το αυτοκίνητο για να μη ...με κλέψει λέει κανένας... και τι θα κάνει λέει... Θα βρεις άλλη βρε χαζούλη ...του λέω! ( αν θες να σε κόψω κομματάκια λέω απο μέσα μου!)
Αύριο περιμένω την Ειρήνη μας και φτιάξαμε μαζί στη κουζίνα τους λαχανοντολμάδες και το λάχανο που περίσεψε με χοιρινό καπούσκα. 
Οι δυό μας στη κουζίνα, όπως πάντα...εκείνος τα ετοιμάζει και ζυμώνει τη γέμιση κι εγώ τυλίγω και τα βάζω στη κατσαρόλα... Δεν πρόφθασα να κάνω και το τσιζ κέικ με λεμόνι μα ..υπάρχει και το άυριο...  πρωί πρωί..
Δεν έχω όρεξη για ύπνο ...κι ας έχω κάνει τόσα πράγματα απο το πρωί... λίγη κουβεντούλα μαζί σας και ...άντε να πάω να κοιμηθώ. όπως έλεγε και η ηρωίδα στη γνωστή ταινία: αύριο ξημερώνει μια καινούργια μέρα!

34 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Καλημέρα!
Λυπάμει που δεν έχουμε κανονίσει και εμείς μια συνάντηση από το σχολείο..
Καλά κάνετε μπράβο σας! Να βρίσκεστε και στα 120!!!

mariak είπε...

Καλημέρα γλυκιά μου , διαβάζω τα νέα σας κάθε μέρα και χαίρομαι....ο Δημητράκης σας γλύκας...Να είστε όλες οι συμμαθήτριες γερές να τα λέτε για πολλά χρόνια ακόμη.Εμείς δυστυχώς δεν ήμασταν τόσο οργανωτικοί...και ποτέ δεν ξανασυναντηθήκαμε....Φιλάκια κι ένα κομματάκι μηλόπιτα για τον καφέ μου.....

Irini είπε...

Καλημέρα Αχτίδα μου!!
Μια εικόνα ίσον χίλιες λέξεις,για τον Δημητράκη το λέω.Είναι τόσο γλυκό παιδάκι...Τι όμορφο που είναι να συναντιέσαι με παλιές συμμαθήτριες μετά από τόσα χρόνια. Η μηλόπιτα είναι μούρλια,παίρνω το κομμάτι μου και και σου στέλνω τα φιλιά μου!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas , καλημέρα, καλημέρααα! Όσο μπορούμε συναντιόμαστε.Τις κάλεσα την επόμενη φορά στο σπίτι μου γιατί 1-2 καπνίζουν και ...δεν υπάρχει μέρος πια για αυτές!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ mariak φίλη μου τι κάνεις .Πως πάει ο ..κούκλος ο γιός σου; μη ξεχάσεις να έρθετε και απο μας όταν θα κατεβείτε Θεσσαλονίκη.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ irini μου καλημέρα! Δεν είναι γλυκούλης; Μου έφαγε τα μπρόκολα ο ατιμούλης!Η μηλόπιτα μας πολύ όμορφη κι εγώ μόλις έκανα και τσιζ κέικ λεμόνι ( με το καφέ και τον υπολογιστή συγχρόνως!)

Ξανθή είπε...

Καλημέρα!!Παίρνω ένα κομματάκι μηλόπιτα σβουρίζω κι ένα φιλάκι στο Δημητράκη σας!!

anthivolon είπε...

Σου εύχομαι Αχτιδούλα μου, όλες οι μέρες και οι ώρες της ζωής σου να είναι γεμάτες με τόσο ευχάριστες και γλυκές συναντήσεις και ασχολίες!!
Σε φιλώ
Καλημέρα!!

Αντυ είπε...

Καλημέρα και από εμένα! Τι γλύκας που είναι ο εγγονός!!
Τι ωραία που συναντιέστε μετά από τόσα χρόνια. Να είστε πάντα γερές και δυνατές και πάντα να έχετε ευχάριστα νέα να λέτε!
Να πω την αλήθεια μου, η μηλόπιτα στη φωτογραφία μου έχει ανοίξει την όρεξη πρωινιάτικα και με βάζει σε σκέψεις να κάνω κι εγώ. Ζήλεψα λιγάκι :) Πολλά φιλάκια

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ από τη συννεφιασμένη Παρο!!
Τι κρίμα....κατι παιζει εδώ στα blogs και δεν μπορώ να δω αυτή τη φορά τις φωτο σου!
Καλα...φαντάζομαι σκηνικό...όλη την παρεά να ξεσηκώνει ολόκληρο μαγαζί...!!
Τώρα Αχτίδα είναι η ιδανική περίοδος για εκδρομούλες! είχε έρθει ένας σύλλογος Παρο από Σέρρες! Εσεις οι Θεσσαλονικέις δε θα κατεβείτε πρός Νοτια καμια φορα?
Εαν πάντως τυχει κατι τετοιο να μου το γραψεις ετσι?
φιλακια...
Χριστίνα

Christiana ✾ Χριστιάνα είπε...

Ααααα! Η καρδιά μας δεν κοιτά νούμερα! Ο χρόνος είναι κάτι πολύ σχετικό άλλωστε, το λένε όλοι οι σοφοί ;-)
Σου εύχομαι να μοσχοβολά πάντα η κουζίνα σου! Σημαίνει πως θα έχεις το κέφι, τη δύναμη και ό,τι σου χρειάζεται για να φτιάχνεις θαύματα!

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα κι από εμένα Αχτίδα μου,
Πράγματι είναι πολύ όμορφα να συναντιέσαι με τους παλιούς συμμαθητές σου. Πριν δυο εμβομάδες που ήμουν Αθήνα συναντήθηκα και εγώ με παλιούς συμμαθητές, είχα να τους δω πολλάααα χρόνια, αλλά ένα περίεργο πράγμα βρε παιδάκι μου, κανένας μας να μην έχει άλλαξει!!!! Λες και ο χρόνος δεν μας αγγίζει!! Είναι μάλλον που βλέπουμε με τα μάτια της καρδιάς μας, κι αυτή είναι νέα ακόμη.....
Πολλά χαμόγελα και φιλιά
Χριστίνα από Κατερίνη

elenilarisa είπε...

Τι ωραια που μας τα περιγραφεις Αχτιδα!!!!Εγω ειμαι αρρωστη με βρογχωπνευμονια με υψιλο πυρετο και ολα τα επακολουθα αλλα θα μου παρασει.Σε φιλω...Α θελω ενα κομματακι απο το νοστιμοτατο τζικ κεικ σου...

painter είπε...

Καλημέρα κυρία Αχτίδα! Αχ έτσι σας θέλω, να είστε πάντα χαρούμενη, όπως σήμερα...

Φιλάκια πολλά, πολλά... γλυκά

( fortounata) είπε...

καταπληκτικά!!έτσι να περνάς τις μέρες σου,χαρούμενη.φιλιά.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ξανθή μου ακόμα μια φορά Χρόνια σου Πολλά για τη γιορτή σου!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ anthivolon, ευχαριστώ φίλη μου, μόλις γύρισα απο τη μαμά μου , φάγαμε και είπα να σουλατσάρω στο διαδύκτιο.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Αντυ μου είναι η ..συνταγή της εποχής.Καλύτερη γίνεται μπάντως μα ξυνόμηλα , εγώ είχα απλα μήλα πάντως έγινε πολύ νόστιμη και πολύ αφράτη.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Χριστίνα απο Πάρο..δεν έχω πάει ποτέ στη Πάρο..αν το κάνω μη σκας ..θα βγάλω ντελάλη για να το μάθεις και να έρθεις να με ξεναγήσεις!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Χριστιάνα .οντως βρε παιδάκι μου..μόνον το σώμα μου λέει οτι μεγάλωσα.. μέσα μου ακόμα 'εφηβη νοιώθω απλά πιο.. σοφή!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Χριστίνα από Κατερίνη, βρε κοριτσάκι μου πως να δεις διαφορά; αφού είστε μικρές ακόμα..κάτσε να πατήσεις τα ..ήντα και θα σου πω αν θα τις αναγνωρίζεις.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ elenilarisa, πως αρρώστησες κοριτσάκι μου; δεν πρόσεχες; το τσιζ κέικ έγινε όνειρο ..μόλις δοκίμασα ένα κομματάκι !

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ painter, αγάπη μου πάντα υπάρχουν προβλήματα όμως..υπάρχει καλή διάθεση για την επόμενη μέρα και ικανοποίηση που είμαστε καλά και γεροί όταν δίπλα μας υπάρχουν τόσες άσχημες καταστάσεις.Χαμόγελο λοιπόν και προσπάθεια να το κρατήσουμε.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ φουρτουνιασμενη ψυχη , όμορφαπέρασα, σήμερα ήμουν και στη μητέρα μου ,όλα καλά, είναι πολύ καλυτερα γενικά έστω και αν ξεχνά πολλές φορές.

η κοπέλα με το καναρινί φόρεμα είπε...

Μπράβο αχτιδούλα μου, σε χαίρομαι!
Για το κέφι σου, για την "αχτίδα" που φέγγεις. Να είσαστε καλά!

Σε φιλώ!

angel είπε...

Γεια σου φίλη μου!!!

Το παιδάκι να ναι παντα καλά. Παίρνω κι εγώ ένα κομμάτακι μηλόπιτα που μου αρέσει.:)

Να μας ζήσει η Ξάνθη. Ο Θεός είναι πάντα μεγάλος. Τις ευχές του να έχετε.

Μάγια είπε...

Καλησπέρα. Θα πάρω ένα μικρό κομματάκι μηλόπιτα γιατί η γυναικόλογος μου λέει ότι πάχυνα αυτό το μήνα....φαίνεται όμως τόσο νόστιμη...πώς να αντισταθώ;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Καναρινένια μου, πόσο χάρηκα που άκουσα τη φωνούλα σου στο τηλέφωνο. όπως σου είπα θα φροντίσω να σας κάνω κάλεσμα να μαζευτούμε μια Τετάρτη που με βολεύει να τα πούμε..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ angel, ευχαριστώ φίλη μου , πάρε μηλόπιτα και τσιζ κέικ για το ..δρόμο!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Μάγια , έτσι σου είπε ο κακούργος; να χαίρεσαι αυτή τη περίοδο της ζωής σου, φάε κοριτσάκι μου απο όλα μα ..με μέτρο.Θα μου πεις πότε θα γεννήσεις;

Μarion, είπε...

Ο Δημητράκης ειναι χάρμα οφθαλμών..κούκλος!

Πάντα ωραίες συναντήσεις για πολλά πολλά χρόνια.


(εχεις προσκλησούλα στο blog μου.. πέρνα μια βόλτα :)

neni είπε...

Kαιρό έχω να φάω μηλόπιτα..θα δοκιμάσω λίγο..:-)

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Μarion, ευχαριστώωωω! θα παίξω!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ neni, πάρε και λίγο τσιζ κέικ λεμόνι που έκανα !