Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Μακροχρόνιες σχέσεις χωρίς αποτέλεσμα ...φθορά...χαμένα όνειρα...


Άντε να σοβαρέψω λιγάκι... να τα πω μαζί σας στο καναπεδάκι μου με το καφέ στο χέρι..ξέρετε εσείς ...από εκείνες τις αμπελοφιλοσοφίες που με πιάνουν πότε πότε όταν δηλαδή δεν σας ζαλίζω με τα προσωπικά μου.
Αφορμή μια συζήτηση , μια ...εξομολόγηση ενός 29χρονου κοριτσιού σε μένα, μια αγκαλιά ήθελε και έναν άνθρωπο που ξέρει ότι την αγαπά και θα της πει την αλήθεια. 
Θέμα και πρόβλημα; μακροχρόνια σχέση , φθορά του έρωτα και των ονείρων κάθε κοριτσιού.

- Ζούμε μαζί από τότε που περάσαμε στο Πανεπιστήμιο, δυο χρόνια μεγαλύτερος εκείνος, από καλή οικογένεια που δείχνει ότι με αγαπά και θέλει να γίνω η σύντροφος της ζωής του γιου τους..
- Εκείνος τι θέλει;
- Είμαστε πια 12 χρόνια μαζί...συζούμε μαζί , μοιραζόμαστε τη ζωή μέσα στο σπίτι μόνο μα ..δεν πάμε ποτέ μόνοι μας χωρίς παρέα κάπου ( εδώ ανάβουν τα λαμπάκια μου μα..κρατιέμαι ) , δεν με παίρνει σε ταξίδια της δουλειάς του μαζί του ( ψύλλοι στα αυτιά μου μπήκανε!) .
Δεν έρχεται στους γονείς μου ενώ εμένα με πάει στους δικούς του ( νάτο το ...καμπανάκι!) , αποφεύγει τώρα πια να μιλάμε για το μέλλον αλλάζοντας συζήτηση ( θα τον ...πατήσω σαν κατσαρίδα! ) .
Όποτε του λέω κάτσε να συζητήσουμε, τα χρόνια πέρασαν ...θέλω οικογένεια ..παιδιά...κλείνει τη πόρτα πίσω του και φεύγει...μετά γυρίζει σαν να μην έγινε τίποτα  ( πάει..τον έσφαξα άμα πέσει στα χέρια μου!) .
Απλά λέει ότι με αγαπάει, ότι είμαι το παν γι' αυτόν μα ...εγώ γιατί δεν το νοιώθω; γιατί δεν μου δίνει να καταλάβω ότι είμαι τόσο σημαντική για τη ζωή του; 
Παράπονο το έχω ...ούτε ένα διήμερο μαζί κάπου ..σε ένα νησάκι βρε αδελφέ μόνοι μας..χωρίς παρέα...εμείς οι δυο ζευγάρι...
- Μη κλαις, με τη συζήτηση όλα θα πάρουν τη θέση  που έχουν, όποια μορφής κι αν είναι. Πως άφησες το χρόνο να κυλήσει έτσι και να γίνει η ερωτική σας σχέση  τυπική σεξουαλική συνύπαρξη; Βόλεμα θα έλεγα για εκείνον και ελπίδες κούφιες για σένα.
Ετοίμασε ένα ρομαντικό δείπνο ,ντύσου όμορφα ( πάρε και 1-2 Λεξοτανιλ για παν ενδεχόμενο ! ) και αφού τελειώσετε πιάσε του το χέρι και πες του ότι η αγάπη θέλει αντίκρυσμα για να μεγαλώσει και να στεριώσει. Πες του ότι όταν κάποιος αγαπά θέλει να νοιώσει πάνω απ' όλα να είναι και ο σύντροφος του ευτυχισμένος και ολοκληρωμένος μέσα σ' αυτή τη σχέση.
Πες του ότι οφείλεις πρώτα στον εαυτό σου αυτή τη δικαίωση για να ισορροπήσει και να νοιώσεις ασφάλεια.
-Δεν θα μου απαντήσει , μπορεί και να σηκωθεί να φύγει..
- Γι αυτό πουλάκι μου εσύ πριν τη συζήτηση θα του έχεις έτοιμη και τη ..βαλίτσα...αν την πάρει ...μη κλαις ...δεν αξίζει.. έχασες κάτι που δεν το είχες ποτέ.. αν μείνει και σε ακούσει αυτά τα 12 χρόνια αξίζουν μια προσπάθεια για να μη πάνε χαμένα...

Φοβερό φίλοι μου.. αισχρό και κακό να κατασπαταλά τα χρόνια και τα όνειρα ενός κοριτσιού επί 12 χρόνια γιατί δεν έχεις το ...περιεχόμενο μέσα στο παντελόνι σου να πεις από την αρχή τι θες από αυτή τη σχέση... 
Δεν πιστεύω ότι οι ώρες που συζητήσαμε έφεραν αποτέλεσμα εκτός από τα δάκρυα της και τη φανερή στάση παθητικής ελπίδας για ένα ..ίσως..ίσως...ίσως αλλάξει... 
Σε λίγα χρόνια που η σχέση τους θα είναι η .. ίδια ...και στο ίδιο τοπίο ...αυτή θα δει τις πρώτες  άσπρες τρίχες στο καθρέπτη , το δρόμο της χωρίς άλλα μονοπάτια διαφυγής κι αυτός...αυτός θα είναι στη κατάλληλη ηλικία και δημιουργημένος για να φτιάξει τη ζωή του με μια νέα κοπέλα δίπλα του που δεν φθάρθηκε στο χρόνο της καθημερινότητας.
Της το είπα..απλά και ξεκάθαρα...πληγώνει η αλήθεια μα ...είναι η αλήθεια...δυστυχώς..

48 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτόν το τίτλο έζησα για 8 περίπου χρόνια. Εκείνος βολεύτηκε κι εγώ για να μην τον χάσω δεν μίλαγα και όταν μίλησα και είπα τα δικά μου "θέλω" μου είπε σ αγαπάω αλλά δεν μπορώ να σε κρατάω..Κι έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου.Ευτυχώς κάποια σαν εσένα με ταρακούνησε τότε. Η αλήθεια τις περισσότερες φορές πονάει αλλά και σώζει!Μακάρι όλα να πάνε καλά στο κορίτσι.
Συγνώμη για την ανωνυμία

ZouZouna είπε...

Δεν είναι ένας, δεν είναι δύο... οι που βολεύονται...
γερά κότσια θέλει να ξαποστέλνεις!

Ανώνυμος είπε...

Σκληρό αλλά αληθινό... ο καθένας κάνει τις επιλογές του... και με αυτές προχωρά... καλές; κακές; μαζί τους... Ας επιλέξει...

Margo είπε...

Θα πονέσει μα θα είναι καλύτερα μετά. Αλλιώς θα χάσει τη ζωή της.. καλά έκανες και της τα είπες Αχτίδα μου. ποτέ δεν είναι αργά..
Καλό σου ξημέρωμα!

Μαρια είπε...

EΓΩ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΩ ΑΧΤΙΔΑ ΜΟΥ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙ.Ισως του δωσει πεδιο να νιωσει και αυτος αν του λειπει.Συνταγη εφορμοσμενη και πετυχημενη.Ας δοκιμασει.Αν δεν γυρισει ας αλλαξει σελιδα στην ζωη της .Θα δυσκολευτει ατην αρχη αλλα μετα θα συνηθισει..Τα περασαμε και τα ξερουμε.Αχ αυτος ο ερωτας ...

Hfaistiwnas είπε...

Μπορεί να τα είπες, αλλά όταν ακόμη είσαι ερωτευμένος, ελπίζεις, και συνεχίζεις...!!!
Μακάρι να βρει το θάρρος και να του φτιάξει τη βαλίτσα!!

Καλημέρα!!!

ΥΓ. Η αλήθεια πάντα πονάει..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανώνυμος, καλημέρα, καλημέρα! Πάλι με το καφέ στο χέρι πρωί πρωί ανοίγοντας τον υπολογιστή διαβάζω τη κουβεντούλα σας μαζί μου.Φοβερό φίλη μου, θύμωσα, εκνευρίστηκα, το ένοιωσες και λυπάμαι γι' αυτή την άσχημη εμπειρία.Πληγώνει η αχάριστη στάση ζωής κάποιων που εκμεταλεύονται τη γυναικεία φύση για οικογένεια και παιδί.Απο μικρή όταν μου έλεγε κάποια φίλη πως ονειρεύομαι και τι θέλω απο έναν άνδρα εγώ έλεγα απλά: να μ' αγαπά όπως θα τον αγαπήσω.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Γλυκό - Κερασο - Ζουζούνα, καλώστηνε την φιληνάδα που βρήκε το δρόμο απο τις διακοπές και γύρισε.Ελπίζω και είμαι σίγουρη οτι πέρσες πολύ καλά.Σήμερα εδώ στη Θεσσαλονίκη κάνει ψυχρούλα μα ...μου αρέσειιιι! Να δω πως θα φορέσω ραντούλα στα βαπτίσια!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΟΔΟΙΠΟΡΟΣ, φίλε μου αυτό που λες αληθεύει μα ..αυτοί οι άνθρωποι δεν ξεκαθαρίζουν απο την αρχή αυτά που θέλουν απο μια σχέση ..ξεκινούν δίνοντας στην αρχή στο κορίτσι ότι θέλει και εκμεταλεύονται τα όνειρα και την ελπίδα τους για κάτι πιο ..μόνιμο.Δεν θα ήταν πιο αληθινό να πει απο την αρχή: -κορίτσι μου θέλω απλά ένα άτομο να συζήσω, να περάσω σαν..συνέταιρος σε ένα σπίτι, να έχω το σεξ μου, το φαγητό μου, τα καθαρά μου τα ρούχα και ότι φέρνει μια συγκατοίκηση...οχι η αγάπη!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Margo μου ξέρεις γιατί συγχίστηκα πιο πολύ; είναι η δεύτερη περίπτωση φίλης που μου συμβαίνει και η προηγούμενη ήταν καταστροφική, η φίλη μου εκείνη βέβαια παντρεύτηκε τελικά μα ..ήταν αργά για πολλά πράγματα ( έφθασε μέχρι κατάθλιψη) και ο γάμος της έγινε σαν απεγνωσμένη απόδειξη στους γονείς της οτι μπορεί να ευτυχίσει..δεν ευτύχισε... και ξέρω οτι με θυμήθηκε όταν της είπα να μη το κάνει...δυστυχώς.Όλα απο μια κακή αρχή.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Μαρια μου ...μάλλιασε η γλώσα μου , της είπα την αλήθεια ολόγυμνη μπροστά της, της έφερα ένα άλλο παράδειγμα φίλης μου...δεν πιστεύω οτι θα με ακούσει..υπάρχει πάντα η απεγνωσμένη ελπίδα μήπως κάτι αλλάξει...

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas ,φίλε μου αυτές είναι παθητικές μορφές αγάπης.Φταίει δυστυχώς..φταίει γιατί απο τα πρώτα ...κακά σημάδια δεν έκανε τις σωστές κινήσεις, δεν υπήρχε διάλογος, δεν ένοιωσε οτι αυτά που της έδινε δεν ήταν αυτά που παίρνεις απο μια σχέση. Δεν το συζητώ..αυτός θέλει ...εμένα με το πλάστη του Δημήτρη για τις πίτες να τον κάνω να μη βρίσκει τη πόρτα!

Velvet είπε...

Συμβαίνει ακριβώς οτι ανέφερε η Ανώνυμος στο σχόλιο της
Μια κατάσταση βολέματος και φόβου
που διατηρείτε κι από τους δυο τεχνητά
Δεν συμφωνώ όμως με την άποψη
Ότι όλα πρέπει να καταλήγουν στο γάμο και στην οικογένεια
Δεν είναι το κοινωνικό συμβόλαιο
Που αποδεικνύει ότι έχουμε αισθήματα για τον άλλο
Η αγάπη είναι ένα συμβόλαιο καρδιάς
ανάμεσα σε δυο ελεύθερους ανθρώπους και τίποτα άλλο
Πιστεύω ότι και η κοπέλα δεν τρέφει πια ειλικρινή συναισθήματα αγάπης
Δεν υπάρχει πια έρωτας
Υπάρχει η πίκρα και η απογοήτευση, ίσως για τον "χαμένο" χρόνο
Ο φόβος να ξεκινήσει κάτι πάλι από την αρχή
Κι όμως ο έρωτας δεν ορίζεται με τα δικα μας "πρεπει" και τις αναγκες μας, ουτε ημερολογιακά
Δεν σταματάει να υπάρχει...

Καλημερα κυρια Αχτιδα
...

Velvet είπε...

Καλημερα και καλο Μηνα

....

erifili είπε...

Αχτιδούλα μου Καλημέρα και Καλό μήνα.Καλό φθινόπωρο επίσης.Το συγκεκριμένο έργο το έχουμε δει άπειρες φορές.Κάποιος βολεύεται και κάποιος ελπίζει.Προσωπικά όσο και αν αγαπούσα κάποιον δεν θα συζούσα μαζί του με το Θά....Ούτε θα δεχόμουν το "στρίβειν δια του αρραβώνος".Μένεις με κάποιον ένα-δύο χρόνια για να τον γνωρίσεις, να σε γνωρίσει και να αποφασίσετε αν ταιριάζετε.Για μένα, οι μακροχρόνιες σχέσεις είναι σχέσεις δίχως μέλλον.Καλά έκανες και της τα είπες, θα έπρεπε να το είχε κάνει πολλά χρόνια πρίν.Πριν αναλώσει τα καλύτερά της χρόνια μαζί του.

Αντυ είπε...

Μια ζωή μόνη της, ερωτευμένη αλλά μονοπλευρα. Ο τύπος δείχνει με τις πράξεις του τι θέλει. Έχει βολευτεί αυτό είναι το μόνο σίγουρο. 12 χρόνια και δεν έχουν πάει πουθενά οι δυο τους διακοπές...Δεν πάει στους γονείς της κοπέλας..Αυτά και μόνο είναι αρκετά για να φύγει το κορίτσι μακριάαα. Θα πονέσει γιατί ο χωρισμός είναι ένας μικρός θάνατος, αλλά οι πιθανότητες να ζήσει μια ζωή οπως τη θέλει είναι μεγαλύτερες.
Καλό μήνα και καλημέρα!

XRYSOULA είπε...

Δυστυχώς όταν σε έχουν δεδομένο δεν σε εκτιμούν.Πολύ καλά τα είπες στο κορίτσι το θέμα είνα να βρει την δύναμη να ξεκαθαρίσει την κατάσταση.Φιλιά και καλό μήνα.

Penelope είπε...

Η συμβουλές σου ήταν πολύ σωστές Αχτίδα μου, μακάρι να ανοίξει η κοπέλα τα μάτια της λογικής, να αφήσει κάπου της καρδιάς το αίσθημα πίσω και να του ετοιμάσει όπως πολύ σωστά της είπες την βαλίτσα του...

Dee Dee είπε...

Προσευχομαι να παρει τη ζωη στα χερια της αυτο το κοριτσι οσο ειναι νωρις.
Ειναι κριμα να σπαταλαμε αυτο το υπεροχο δωρο της ζωης, με τοση αχαριστια, κουρνιαζοντας ΣΑΝ πληγωμενοι, διπλα σε καποιο σαρκοβορο, νομιζωντας οτι μας προστατευει!!

Καλα εκανες και της τα ειπες αχτιδα μου. Τωρα τουλαχιστον η επιλογη αυτη θα υπαρχει σε καποιο μερος του μυαλου της και ισως συντομα σε εκπληξει :)
Κι εγω λιγακι "ωμη" ειμαι σε τετοια θεματα.... εχω χασει και φιλιες επειδη δεν αντεχω να κρατησω το στομα μου κλειστο :)

Καλημεραααα!!!

BUTTERFLY είπε...

Σε εναν ερωτα που χανεται φταινε δυο. Δεν πιστευω οτι την εκμεταλλευτηκε για να ειμαι ειλικρινης. Μαλλον ξεκινησαν κι οι δυο για αλλου και αλλου κατεληξαν, οπως με πολλα ζευγαρια συμβαινει. Το γιατι δεν χωριζουν ειναι αλλο ζητημα. Εκεινος βολεμενος, η ισως απο μια αισθηση υποχρεωσης δεν το τολμα...της το δειχνει ομως...Εκεινη απο την αλλη ειναι κατα καποιο τροπο επισης βολεμενη σε μια συνηθεια χρονων, μια ασφαλεια, ισως φοβαται να πικρανει τους γονεις της η ακομα και να μην θελει να παρεδεχτει οτι η σχεση αυτη απετυχε...Βεβαια, μπορει και να ειναι ακομα ερωτευμενη...Οπως και να εχει, η συμβουλη που της εδωσες νομιζω ειναι η καλυτερη. Να κανει μια ειλικρινη συζητηση, μια τελευταια προσπαθεια να σωσει τη σχεση της, αφου ομως πρωτα εχει σκεφτει πολυ καλα κι η ιδια τι ειναι αυτο που πραγματικα θελει και τι την κραταει στη συμβιωση αυτη. Κι αν η προσπαθεια δεν εθοδωσει, να κρατησει ο,τι καλυτερο πηρε απο τα 12 αυτα χρονια, να κρατησει και οσα μαθηματα παιρνει κανεις απο τα λαθη του και να ξαναφτιαξει τη ζωη της, σαν νεο κοριτσι που ειναι. Ολοι αξιζουν την αγαπη, ολοι εχουν καπου ενα ταιρι...φυσικα, αν εχει ανοικτα τα ματια θα το βρει...
Καλημερα και καλο μηνα Αχτιδουλα μου!

ElenaG είπε...

Καλο μηνα και Χρονια πολλά Αχτίδα μου.Σήμερα του Οσίου Μελετίου (και όχι μονο)αλλα εμείς αυτόν γιορτάζουμε!!!
Καλά τα είπες Αχτιδουλα μου σαν μάνα αλλα και σαν καλή φιλη ελπίζω το κοριτσάκι να διάβαση αυτά που γράφτηκαν εδώ και να πάρει τη ζωή της στα χερια της.
Δεν είναι εύκολο κοριτσάκι μου... το ξέρουμε αλλα αν δεν παρεις τις απόφασις σου τώρα αύριο θα αναρωτιέσαι που πήγε η ζωή σου...πως την αφίσες και σου ξέφυγε...

Asteri (Maria) είπε...

Καλά της τα είπες
Η αλήθεια δυστηχώς είναι σκλήρη αλλά πρέπει να ακούγετε.
Καλό μήνα

Guardian Angel είπε...

Μπορεί ν΄ακουστεί σκληρό αλλά κανένας εκ των δύο δεν είναι ερωτευμένος. Ο έρωτας είναι μαγεία, πόθος, ελευθερία και κυρίως σφίξιμο στο στομάχι. Όταν είσαι ερωτευμένος "πολεμάς" με κάθε μέσο και δεν διατηρείς καταστάσεις. Αλλάζεις την τροπή. Δεν υπάρχουν χαμένα χρόνια. Υπάρχουν λάθος επιλογές-εμπειρίες ζωής. Ο έρωτας θέλει φωτιά και ζέστη για να κρατήσει!
Όταν η καρδιά παγώνει δεν παλεύεις και παραδίνεσαι στην καθημερινότητα, τη συνήθεια και σ' αυτό που νομίζεις ότι θα πετύχει.
Καλημέρα και καλό φθινόπωρο!!!

Lila Xagorari είπε...

Kαλημέρα, καλό μήνα και καλό Φθινόπωρο!!!!

Maria Tzirita είπε...

Αγαπημένη μου Αχτιδούλα, διάβασα τις αναρτήσεις σου του καλοκαιριού με πολύ προσοχή κι ένιωσα ότι ήμουν κι εγώ κοντά σου σε όσα πέρασες... Χαίρομαι που όλα είναι καλύτερα, χαίρομαι που δεν το βάζεις κα΄τω ποτέ και είσαι παράδειγμα για όλους μας εδώ στη μπλογκόσφαιρα. Μίλησα και με την Ειρηνούλα σου και χάρηκα πολύ που την άκουσα, μου λείπετε όλοι πάρα πολύ. Δώσε τους τα φιλιά και την αγάπη μου, στον Δημήτρη σου, σε παιδιά κι εγγόνια κι εύχομαι σύντομα να είμαι και πάλι κοντά σας να καμαρώσω κι αυτό το πανέμορφο μωρό που βλέπω στις φωτογραφίες! Να είσαστε όλοι καλά, καλό μήνα και καλό φθινόπωρο! Σας αγαπώ πολύ!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Velvet2 , ποτέ δεν είπα οτι ο γάμος είναι εκείνο που δένει τα ζευγάρια , ξέρω ζευγάρια παντρεμένα που είναι ..ξένοι μεταξύ τους. Δεν μπορείς όμως να αρνηθείς οτι η ανάγκη ενός παιδιού ιδιαίτερα στη γυναίκα στη κοινωνία μας έχει σαν προυπόθεση ένα τυπικό , νομικό δέσιμο.Εκείνο που την πονούσε ήταν η "απουσία" του απο το " όνειρο και το ταξίδι" ενός δεσμού.Η άρνηση του να της δώσει τη θέση δίπλα του όπως το νοιώθει μια γυναίκα.Μας θεωρείτε ιδιόρρυθμα πλάσματα, μας αποκαλείτε πολλές φορές ανασφαλείς και απαιτητικές...Μια γυθναίκα μπορεί να γίνει "λιώμα" απλά με ένα χάδι την ώρα που το χρειάζεται, απλά με μια λέξη.Θέλει λίγα καλέ μου απλά ...στη σωστή ώρα. Άσε ..αυτά δεν γράφονται έτσι απλά ..θέλει κουβεντούλα και διάλογο.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ erifili , συμφωνώ μαζί σου μα εγώ έχω και μια ..ηλικία και μια άλλη νοοτροπία λόγω διαφορετικής γενιάς.Άσε που είμαι απο τις γυναίκες που θέλω το σύντροφο μου απόλυτα δοτικό και με κατανόηση.Δεν θα μπορούσα να ζήσω ούτε στιγμή σε ημίμετρα ούτε να μη προσφέρω αν το αξίζει τα πάντα σε αυτόν.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Αντυ μου ..ο πρώτος της έρωτας και ο μοναδικός..φοβερό..ονειρικά πλασμένο ..θα πέσει απο τα σύννεφα δυστυχώς και πίστεψε με ..δεν θέλω να δικαιωθώ .

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ XRYSOULA, ξέρεις οτι αγαπώ τα κορίτσια και πικραίνομαι οταν βλέπω όνειρα νεκρά.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Penelope, λυπάμαι που το λέω μα..δεν πιστεύω οτι θα με ακούσει..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Dee Dee μου όσο μαλακιά είμαι τόσο απο το στόμα μου δεν θα ακούσεις ποτέ ψέμματα.Λέω πάντα την αλήθεια και όταν δεν θέλω ...δεν με παίρνει να την πω απλά ..αποφεύγω να απαντήσω και να αναμιχθώ.Αυτοί οι μακροχρόνιοι δεσμοί είναι " λυντσάρισμα " ψυχής.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ BUTTERFLY, δεν κατάλαβες τι της κάνει...της λέει οτι την αγαπά, οτι είναι η ψυχή του, την κάνει να αισθάνεται στις ιδιαίτερες στιγμές οτι ζει μόνον γι' αυτήν μα ...δεν την βάζει μέσα στην καθημερινότητα της ζωής του αν καταλαβαίνεις, δεν της δίνει τα "τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.", δεν ξεκαθαρίζει τι θέλει να είναι στη ζωή του μέσα και διαιωνίζει μια κατάσταση 12 ολόκληρα χρόνια .Κι ..εκείνη ελπίζει..περιμένει...μήπως..μήπως...κάθε μέρα περιμένει το αύριο να είναι καλύτερο... και δεν δίνει στον εαυτό της την ευκαιρία να κοιτάξει κάτι άλλο που ίσως γεμίσει τη ψυχή της.Βρε θα τον είχα βάλει και ...μέσα στη βαλίτσα και θα τον είχα πετάξει απο το μπαλκόνι!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ElenaG, μακάρι φιληνάδα μου. Καλέ σε πήρα τηλέφωνο χθες και δεν ήσουν πάλι ..έλα να κάνουμε σήμερα μπουμπουνιέρες μαζί με τις φίλες μου που θα έρθουν για βοήθεια!Θα περάσουμε όμορφα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Guardian Angel κοριτσάκι μου ο έρωτας είναι φωτιά και παραμένει όταν ..βάζεις και ..ξύλα στη φωτία μέσα αυτή για να μη σβύσει.Είμαστε 35 χρόνια με τον άνδρα μου και είμαστε ακόμα ερωτευμένοιγιατί..φροντίζουμε αυτή τη φωτιά.Όμως τα 12 χρόνια σε ένα δεσμό φέρνουν τη φθορά και ή ο έρωτας θα γίνει αγάπη και τρυφερότητα ή θα γίνει ...το βόλεμα για τον πιο ανασφαλή .Γιατί για μένα ...αυτός εχει την ανασφάλεια και όχι η κοπέλα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Λίλα μου σ' ευχαριστώ καλό μήνα να έχεις!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Maria Tzirita, φιληνάδα μου σπουδαία που αν κατάλαβα καλά θα σε δω και ..δημοτική σύμβουλο σου εύχομαι ότι καλύτερο καλή μου και έχουμε να τα πούμε όλο το χειμώνα!

Guardian Angel είπε...

Συνφωνώ Αχτίδα μου με όσα λες (όπως πάντα) γιατί ξέρεις περισσότερα από μένα μιας και έχεις το δικό σου ζωντανό παράδειγμα.
Όντως ο έρωτας μετά από καιρό υποδέχεται την αγάπη που είναι βαθύτερο συναίσθημα αλλά και ο ίδιος υφίσταται. Αν 12 χρόνια αυτός διαιωνίζει μια κατάσταση για να βολεύεται τότε εκείνη, όπως την συμβούλεψες, ας ρίξει ξύλα ή αλλιώς νερό στη φωτιά!
Φιλιά!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Guardian Angel, κοριτσάκι μου αυτό της είπα κι εγώ, είναι μάταιο αν δεν την ικανοποιεί μια σχέση να αναλώνεται σ' αυτήν .Και επειδή έχω χιούμορ όπως ξέρεις ...δηλαδή συμφωνείς πάντα μαζί μου όπως μου είπε ο γιατρός να συμφωνώ πάντα με τη μητέρα μου που έχει άνοια; κακά μαντάτα μου φαίνονται αυτά!!!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Καλό μήνα, καλό Φθινόπωρο Αχτίδα μου.
Εγώ πάλι ήμουν από τις τυχερές.
Μια μακροχρόνια σχέση, η οποία ποτέ δεν αμφισβητήθηκε από καμιά πλευρά.
Εύχομαι όλα να πάνε καλά στην κοπέλα!

stalamatia είπε...

Kαλό μήνα Αχτιδούλα μου.
Τώρα να πω ότι θα πάρει τη βαλίτσα του και θα φύγει; Μη φανώ απαισιόδοξη.Να πω ότι έξω βγαίνει με κάποιαν άλλη;,Μη φανώ κακιά.
Χαμένη υπόθεση είναι,η κοπελιά δεν θα κάνει τίποτα από μόνη της γιατί φοβάτε μη της φύγει. το κελεπούρι..

Μαγια είπε...

Στη θέση της θα έφευγα ταξίδι μόνη μου ή με φίλες. Οι άντρες είναι σαν γραμματοσημα, οσο πιο πολυ τους φτυνεις τοσο πιο πολυ σου κολλανε. Αν ειναι δυνατον. Σε ποιο κεφάλι έχει αυτός ο άνθρωπος μυαλο;
Συγνωμη αλλα εχω βγει απο τα ρουχα μου

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΕΛΕΝΑ , χαίρομαι φίλη μου και είμαι σίγουρη οτι εσύ έχεις βάλει τις σχέσεις σε σωστά όρια και παίρνεις αυτό που θέλεις.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ stalamatia, ο άνδρας μου αυτό της είπε όμως εκείνη δεν αμφισβητεί τη πίστη του.Εγώ πάλι της είπα οτι ..το χέρι μου στη φωτιά δεν το βάζω για κανένα.

Μάγισσα Κίρκη είπε...

Έχω τεράστια εμπειρία πάνω στο θέμα και προσωπική δική μου και από φίλες.Στη δική μου περίπτωση τα πράγματα δεν ήταν ακριβώς έτσι.Στην περίπτωση όμως των φιλενάδων μου, κάποιες παντρεύτηκαν μετά από 10+ χρόνια σχέσης οπότε ο συμβατικός δεσμός έγινε συμβατικός γάμος και κάποιες άλλες χώρισαν και παντρεύτηκαν κάποιον που με την "προυπηρεσία" τους διέκριναν σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα, ότι ταιριάζουν καλύτερα.Έχω βέβαια και περίπτωση κοπέλας που έφαγε 7 χρόνια κατ' αυτόν τον τρόπο και σήμερα είναι 40 ετών και μόνη από άποψη βέβαια αλλά αυτή την άποψη για να τη διαμορφώσει, πόνεσε πολύ.

Κάθε ιστορία είναι μοναδική αλλά ο κοινός παρανομαστής είναι ότι αν η σχέση δεν εξελιχθεί (ότι κι αν σημαίνει αυτό)τη στιγμή που "πρέπει", χάνεται.

Προσωπικά δεν κατηγορώ μόνο το παλικάρι γιατί και η κοπέλα είναι ενήλικη και φαντάζομαι δεν την αναγκάζει κανείς να υπομένει όλο αυτό πέρα φυσικά από τα συναισθήματά της.Πολύ καλά την συμβούλεψες πάντως κι εγώ το ίδιο θα της έλεγα.Είναι κρίμα να ξυπνήσει μια μέρα στα 40+ της και να μετανιώνει για πράγματα που δεν έκανε.
Κι αν ο τύπος την αγαπάει δεν θα θελήσει να τη χάσει.Αν δεν την αγαπάει (γιατί συγγνώμη που το λέω αλλά κατά κει το βλέπω) και τελικά πάρει το καπελάκι του, να θυμάστε ότι χρειάζεται πολλούς καλούς φίλους γύρω της να την αγκαλιάσουν και να τη στηρίξουν.
Μακάρι η κοπέλα να βρει τον δρόμο της κι αυτός τον δικό του είτε μιλάμε για τον ίδιο προορισμό είτε όχι!

Καλώς σε βρήκα! (πρώτη φορά εδώ κι έγραψα σεντόνι αλλά ενώ σπάνια προβληματίζομαι-αλήθεια-σήμερα μου έδωσες τροφή.Του χρόνου πάλι!) :p

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Μαγια φαντάσου και αν σου τα έλεγε ένα κορίτσι πανέμορφο με ..κλαμμένα μάτια;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Μάγισσα Κίρκη, καλώς ήρθες φίλή μου και ...χαίρομαι για το σεντόνι καλε! Πράγματι ..κάθε ιστορία είναι διαφορετική και έχει τη δική της έκβαση.Μήπως και η δική μου δεν είναι θεότρελλη; ποιά θα παντρευότανε έναν άνδρα τη ..πρώτη μέρα που τον γνώρισε; απλά δεν αντέχω να βλέπω κορίτσια να κλαίνε..κοριτσομάνα γαρ είμαι άκρως ευαίσθητη σε κάτι τέτοια.

Δέσποινα είπε...

Δυστυχώς πονάει αλλά έπρεπε να την ακούσει η κοπέλα την αλήθεια αφού δεν είχε το κουράγιο να τη δει.

Στέλλα είπε...

Αχτίδα μου,κι εγώ σε παρακολουθώ καιρό και γεμίζω χαρά και θετική ενέργεια,από όλα σου τα ποστ!Πραγματικά είμαι έξαλλη μ'αυτό τον άνθρωπο!Αλλα και η κοπέλα δεν είναι άμοιρο θύμα.Είναι μορφωμένη,έξυπνη,με δική της ζωή.Γιατί δεν κάνει κάτι,για να πάρει επιτέλους ουσιαστικές και οριστικές απαντήσεις?Χάνει άδικα το χρόνο της και την ενέργειά της,νομίζω...
Είχα μια σχέση 4 χρόνια,που για μένα σήμαινε πολλά.Ήθελα σιγά σιγά συγκατοίκηση,κοινή συμβίωση,για να δω αν ταιριάζουμε και στις καθημερινές λεπτομέριες...Του το είπα ευθέως και φυσικά μου είπε ότι δεν ήταν έτοιμος για κάτι τέτοιο.Χωρίσαμε λίγο καιρό μετά,γιατί είχε γνωρίσει κάποια άλλη και "ήθελε να το ζήσει".Αλλά και πάλι θα χωρίζαμε κάποια στιγμή,γιατί ούτε εγώ αντέχω τα ημίμετρα και δε θα συνέχιζα για πολλά χρόνια μια σχέση "εφηβικών διαστάσεων".
Σήμερα,2 χρόνια μετά,είναι ήδη πάνω από χρόνο αρραβωνιασμένος μ'αυτή την κοπέλα.Συγκατοικούν,δουλεύουν στο μαγαζί του μαζί,έχουν σχέσεις οι οικογένειές τους.
Πού θέλω να καταλήξω?Τα είχαμε 4 χρόνια,αλλά δε με έβλεπε σαν τη γυναίκα της ζωής του.Στην επόμενη σχέση του,πήρε την απόφαση για επισημοποίηση μόλις σε ένα χρόνο.
Ανέλαβε ευθύνες,άλλαξε την μέχρι τώρα "εργένικη" ζωή του,δεσμεύτηκε,λογοδότησε.
Αν κάποιος θέλει,θέλει...Δε διστάζει να προχωρήσει,να ζήσει με τον άλλο κι ας φάει τελικά το κεφάλι του!
Ευγνωμονώ αυτή την κοπέλα,που μπήκε έτσι στη ζώη του,στην τότε ζωή μας,αν μου επιτρέπετε την έκφραση...
Αν δε γινόταν αυτό,μπορεί να έφτανα κι εγώ 35 και να με χώριζε τότε ξαφνικά για μια μικρούλα...
Αν και από όσο ξέρω τον εαυτό μου ως τώρα,ποτέ δε θα το επέτρεπα,καμιά φορά το μυαλό μας κολλάει και μένουμε στάσιμοι σε τέτοιες καταστάσεις...
Τώρα έχω όλες τις ευκαιρίες για κάτι καλύτερο.Να βρω κάτι πιο κοντά σε μένα,με τις δικές μου προδιαγραφές!
Πονάει απίστευτα!Και η κοπέλα θα πονέσει.Αλλά λίγο καιρό μετά,όλο το μέλλον θα είναι δικό της,για να το μοιραστεί με έναν άνθρωπο που θα της αξίζει,θα τη νοιάζεται και θα την καλύπτει!Ακόμα και στα ασήμαντα και τυπικά ζητήματα,όπως αυτό του γάμου...