Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

Μόνη στο σπίτι και ... οδηγίες πως να περάσετε υπέροχα!


Μόνη στο σπίτι!!! Έτσι ακριβώς  όπως και η γνωστή ταινία απλά ..με τη δική μου έγκριση!  Έδωσα....φύλλο πορείας με 24ωρη άδεια  στον άνδρας μου για ψάρεμα με τους φίλους του, ο παππούς μας πήγε στο σπίτι του να δει τους γείτονες του μέχρι το βράδυ κι εγώ εδώ..μπέιμπυ σίτερ  της μαμάς μου απεφάσισα να το γλεντήσω το πράγμα!..
Έδωσα όνομα στην ημέρα μου: " ημέρα Αχτίδα" και την αφιέρωσα σε μένα...μάλιστα σε μένα... γιατί όχι δηλαδή;
Άνοιξα το συρτάρι μου με τα ..διάφορα ! Δεν είμαι των καλλυντικών μα πότε πότε με πιάνει το ..κάτι τις μου και ψωνίζω ασύστολα μικροκαλλυντικά φροντίδας που τα ξεχνώ και όταν με πιάνει μια κρίση σαν τη σημερινή τα χρησιμοποιώ όλα μαζί!
Για να δω λοιπόν: Μάσκες μαλλιών, μάσκες προσώπου, αφρόλουτρα ένα σωρό με αρώματα , κρεμούλες, πίλινγκ ποδιών(;), άλατα για το σώμα, άλατα για τα πόδια, ροδόνερο..και ένα σωρό άλλα. 
Όμως μου έφερε και δώρο η φίλη μου Μαρίκα ένα σετάκι από αφρόλουτρο και spa κρέμα αρωματοθεραπεία από ..τριαντάφυλλα!!!
Τακτοποίησα τη μητέρα μου, τάισα και πήγα βόλτα τη Κλώντη και άρχισα από το μαλλί. Κρέμα... ( σαν λαδωμένο γατί έγινα) , πετσέτα τουρμπάνι για να μη το βλέπω και άρχισα να μετρώ την ώρα. Δεν επρόκειτο να μαγειρέψω γιατί δεν σας είπα..κήρυξα τη μέρα αυτή  και ημέρα αποτοξίνωσης και απεφάσισα να φάω μόνο φρούτα .Έτσι μετά το καφέ ( αυτόν δεν τον κόβω) ένα ροδακινάκι και λίγα κερασάκια μου φθάνουν.Κατά τις 10 δυο φετούλες ανανά και το μεσημέρι ..ε! μια φέτα καρπούζι την δικαιούμαι .Ταΐζω τη μαμά μου και αφού την βάλω πάλι στο κρεβάτι αρχίζω τα ..μπλούμ στα νερά. Τα μαλάκια μου σαν μετάξι, το ...ροδοαφροντούζ θαυμάσιο και εκείνη η κρέμα σώματος υπέροχη! ... 
Χάνεις Δημητράκη μου..ψάρευε εσύ..εγώ καλά περνώ!
Όταν βγήκα από τους αφρούς ..ε! άστα να πάνε ..απόλαυση , κρέμα σώματος, ποδαράκια, χεράκια, βερνίκι νυχιών...όλα τα έβαλα η άτιμούλα... καλέεεε.. ξέχασα τη μάσκα από αβοκάντο! Να τη χώσω κι αυτή να μη κάθεται πακέτο..ξανά μανά πλύσιμο...λίγο ίντερνετ για να περάσει το 20λεπτο και ξανά πλύσιμο ..μούλιασα η άπληστη... θα με βρει μαζεμένη από το νερό το αγόρι μου.
Εδώ ..άρχισε λιγάκι η ..λιγούρα βρε παιδιά μα ..αντιστάθηκα.. Άνοιγμα ψυγείου, μια ματιά στα ταπεράκια, όχι..πεπόνι..ας το κόψω κι αυτό!
Καφεδάκι.. ίντερνετ σερφάρισμα στα μπλοκόσπιτα.. γεια σας φιλενάδες...για να δω η περίεργη γάτα τι γράφετε... πω! πω! κάτι συνταγές .....!
Μόνη στο σπίτι.. απο καναπέ σε καναπέ.. δεν αντέχω .. ανοίγω ντουλάπι να δω τι έχω: καρύδια, κανέλλα,γαρύφαλλο , παξιμάδι, σουσάμι... αν δεν κάνω λάθος έχω φύλλα στο καταψύκτη.
Τα υλικά με οδηγούν σε κάτι που μοιάζει με μπακλαβά.. αν βάλω και γλυκό πορτοκάλι δικό μου που έχω σε βαζάκια άραγε θα γίνει ωραίο;... πάω να το φτιάξω και θα συνεχίσω σε λίγο την ανάρτηση να σας πω πως έγινε!
Ορίστε... το έφτιαξα... με εντελώς διαφορετικές παραλλαγές όμως που θα σας τις γράψω στο άλλο μου μπλογκ ΕΔΩ με τις συνταγές γιατί πράγματι έγινε υπέροχο με το νέο τρόπο και θα το κάνω έτσι όταν θα έχω φρούτα.



 Ο Δημήτρης μου ήρθε και μου έφερε τριαντάφυλλα ... κλεμμένα απο κήπο, ψάρια γλώσσες... τώρα εγώ να το πιστέψω ότι πιάσανε τέτοια ψάρια; κάνω ότι το πιστεύω μα δεν του το λέω μη στεναχωρηθεί... μπράβο αγόρι μου... τι ψαράς είσαι εσύ!!!  Ποιος ξέρει πόσα έδωσε για να τα βρει και να τα πάρει... τα έβαλε και στο δίχτυ του για να το πιστέψω......και βάλθηκε βραδιάτικα να τα τηγανίσει.!
Πάει η δίαιτα... τζάμπα τα φρούτα!  Τα ψάρια υπέροχα μα ..δεν το χάβω το παραμύθι του.....Ξέχασε ότι ο μπαμπάς μου που ήταν ψαράς και κυνηγός έκαμνε τα ίδια στη μητέρα μου! 
Σας εύχομαι καλή εβδομάδα φίλοι μου για αύριο και όπως πάντα με χαμόγελο, καλή διάθεση και....  έτσι και δεν μου πει τίποτε για τα τόσα αρώματα που βουτήχτηκε σήμερα θα του πω κι εγώ για τα ψάρια του!

37 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Μην το λες, και τα ψάρια διαίτης είναι!
Μια χαρά πέρασες! Όταν είσαι μόνος έχεις κανέις πολλά, και ειδικά όταν έχεις πολύ καιρό να μείνεις μόνος!!!

( fortounata) είπε...

Αχτίδα μου, να περνάς πάντα καλά,να έχεις καλή εβδομάδα.πολλά φιλιά.

lena_zip είπε...

Θα σου πω εγώ τι έκανα σήμερα που ήμουν μόνη στο σπίτι... το ακριβώς αντίθετο από σένα!
Έκανα όλες τις δουλείες του σπιτιού μονοκοπανιά. Από τα πολλά νερά τα χέρια μου έχουν ξεφλουδίσει και χρειάζομαι κι εγώ τώρα όλες αυτές τις κρέμες!
Χιχιχι! να σου πω την αλήθεια το απόλαυσα κι εγώ, ήμουν μέσα στην ενέργεια!

Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα αχτίδα μου.

b|a|s|n\i/a είπε...

έπρεπε να καλούσες τις φιλενάδες σου να δείτε τον τελικό του μουντιάλ. :))
φιλιά πολλά! πολύ καλή σου εβδομάδα!

Asteri (Maria) είπε...

Μια χαρά σε βρίσκω χεχε τέλεια τα πέρασες! :-)
Φιλάκια

...irida... είπε...

Να περνας παντα καλα....!!!!και να το διασκεδαζεις.....Πολυ ωραιο ...το γλυκακι!!!!χιχι...κι αυτο μοσχομυριστο!!!!σαν εσενα!!!!ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ...ΚΑΛΗ ΜΟΥ!!!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas, πως είχα την εντύπωση οτι έφυγες διακοπές καλέ μου φίλε; εδώ είσαι ακόμα;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ φουρτουνιασμενη ψυχη, φίλη μου καλή σου εβδομάδα, ζέστη πολύ..αχ ! να δούμε πως θα βγάλουμε τη νύχτα πάλι!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ lena_zip, ε! ε! αν δεν έμοιαζες τη φιληνάδα σου πως αλλιώς θα κάνατε παρέα. Εγώ κοριτσάκι μου να κάνω τέτοιες δουλειές; ποτέ! απεχθάνομαι τις χλωρίνες και τα λοιπά.. τα κάνω απο ανάγκη γι' αυτό και έχω άνθρωπο να με βοηθά σε αυτές. Και με τέτοια ζέστη ..τρελλάθηκες , τι σε'επιασε και άρχισες τη καθαριότητα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ b|a|s|n\i/a, καλέεεε παλάβωσες; η λέξη ποδόσφαιρο είναι λέξη απηγορευμένη στο σπίτι μας! ΚΑΙ σε αυτό τυχερή είμαι.. δεν βλέπει ματς ο άνδρας μου, ούτε ποιές ομάδες ξέρει οτι υπάρχουν .

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Asteri, καλέ υπέροχα πέρασα, μια χαρά.. η Κλώντη είναι μόνο σκασμένη αν και την πήγε τωρα βόλτα ο Δημήτρης.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ irida μου καλά τα πέρασα, το διασκέδασα με τον εαυτό μου , μοσχοβολάω όλη μέρα.. τρελαίνομαι για μυρωδιές.

Hfaistiwnas είπε...

Ναι ναι, τέλος Ιουλίου θα φύγω!!!

anthivolon είπε...

Aχτιδούλα μου, χρειάζεται και αυτή η αποτοξίνωση κάπου κάπου....
Καλά να περνάς
καλή εβδομάδα
σε φιλώ

Rena είπε...

Μπράβο Αχτίδα έτσι σε θέλω!!!
Το κάνω κι εγώ όταν με πιάνει αυτό με τα καλλυντικά!
Καλό βράδυ!!!

Χαρά Θεοδωρίτση είπε...

Ax βρε Αχτιδούλα έγραψες πάλι!
Οσο καλά και να περνάς με τον σύντροφό σου χρειάζεται μια μέρα του ΤΙΠΟΤΑ. Βάφτισέ την όπως θες, όμως μην κάνεις τίποτα απο τα συνηθισμένα.
Το ευχαριστήθηκες και φαίνεται.
Αα, και πίστεψέ τον τον καημένο το Δημήτρη, κρίμα είναι...
Φιλιά Καλή εβδομάδα που ξημερώνει!

lena_zip είπε...

Με έπιασε το ότι η μαμά λείπει διακοπές και αν δεν κάνω τις δουλειές θα με φάνε οι κατσαρίδες.
Βασικά αύριο έχω μερικές εξωτερικές δουλειές και γι' αυτό βάλθηκα να τα τελειώσω σήμερα του σπιτιού.
Με την Ειρήνη αν δεν ταιριάζαμε δε θα συμπεθεριάζαμε! Χαχαχα! Εγώ όσο κουρασμένη κι αν είμαι, αν το σπίτι δεν είναι καθαρό δεν κάθομαι ούτε στιγμή.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ, ΞΕΚΙΝΩ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡ.ΦΙΛΑΚΙΑ!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas, άντε ..καλά να περάσεις αγόρι μου , καλό καλοκαίρι σου εύχομαι με όλη μου τη ψυχή!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ anthivolon...στον άνδρα μου να το πεις! Αχ! έσπασε το κούμπωμα στο βραχιόλι μου, περιμένω μια φίλη μου για να μου το φτιάξει!

THANASIS MAKEDONAS είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΦΕΡΕ ΚΑΤΙ.ΤΩΡΑ ΑΝ ΤΑ ΕΠΙΑΣΕ Η ΑΝ ΤΑ ΑΓΟΡΑΣΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟΣΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕΡΟΣ ΘΑ ΠΑΝΕ ΧΑΧΑΧΑΧΑ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ rena μου καλημέρα και καλή σου εβδομάδα! Πες μου οτι δεν είναι καλή ...θεραπεία!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Χαρα Θ, φίλη μου πρέεπι να διασκεδάζουμε την..καθημερινότητα μας με όμορφους τρόπους! Ηγκρίνια και η κατάθλιψη δεν πρέεπι να έχει θέση στη ψυχή μας. Λοιπόν , δώστε όνομα σε κάθε μέρα σας και χαμογελάστε!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ lena_zip, αρχίζω να αναρωτιέμαι όποτε την βλέπω να καθαρίζει αν ...μου την άλλαξαν στο "Μητέρα"!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Θανασης, γι' αυτό κι εγώ κάνω ..τα στραβά μάτια φίλε μου, φιλάκια στην Έφη!

ZouZouna είπε...

Μουλιασμένο καλημέρα. Νάχεις μια καλή εβδομάδα, όπως η ημέρα που πέρασες!
Μμμμμ, τριαντάφυλλο μύρισε, δεν λέω...
Το χρειαζόμαστε το "μόνη στο σπίτι", πάντα, κι όποτε το βρισκουμε, πρέπει να το εκμεταλλευόμαστε..

ζζζζζζζζζζζβουριχτά, κερασοφιλιά

πσσσσσσσσσσιτ, πλησίασε να σ' πω... η αποτοξίνωση με τα φρουτα, γίνεται με ένα είδος φρουτου και 1 κιλό την ημέρα και πολύ νερό. (και πίπι ρούμ ανα μισάωρο..)
Αλλιώς μπλέκουν τα σάκχαρά τους και παίρνεις τα διπλάσια, απο όσα υπολόγιζες να χάσεις. χα χα χα΄, την επόμενη θα ξέρεις.

cook είπε...

καλέ!!τέτοια κάνουν οι ψαράδες!!??

Irini είπε...

Χαχαχαχαχα!!!!
Το πόσο σε χαίρομαι δεν λέγετε,είσαι καταπληκτική,πάντα καλά να περνάς.Όσο για τα ψάρια που έπιασε το έτερον ήμισυ,δεν πειράζει καλά έκανες και δεν του είπες τίποτα,άλλωστε τι νόημα θα είχε?
Απλά θα τον στεναχωρούσες,πολλά πολλά φιλιά!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Γλυκό - Κερασο - Ζουζούνα, καλέ δεν το έκανα για δίαιτα, είπα να φάω ελαφριά φρουτάκια.Δεν το ήξερα αυτό για τα διάφορα φρούτα..Ο καημενούλης μου σήμερα πέρασε σύγχιση, του έβαλαν νοθευμένη βενζίνη και ήταν όλη μέρα συνεργείο.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ cook,παλιοψευταράδες είναι όλοι τους!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ irini μου τι να κάνουμε ..διασκεδάζουμε με ότι έχουμε!

Μarion, είπε...

Σούπερ σε βρήσκω Αχτίδα μου..Μια χαρά μόνη στο σπίτι πέρασες..

Και αυτές οι κοκεταρίες μας χρειάζονται μια στο τόσο να πέρνουμε τα πάνω μας.
Καλή εβδομάδα

Μάγια Ρέθυμνο είπε...

Απαραίτητο και άκρως αναζωογονητικό! Και γω θέλω να βρεθώ μόνη στο σπίτι και να κάνω το μποτέ μου αλλά δε ξέρω γιατί ποτέ δε μένω μόνη.....αν δεν ψαρεύει τι να κάνω τον άντρα μου; Και καλά τον άντρα κάπου θα τον στείλω, την ενός χρονού ζουζούνα μου τι να τη κάνω; Και άντε τη στελνω και αυτη σε καμιά γιαγιά αλλά και παλι μόνη δεν είμαι...Θα κάνω το μποτέ μου μαζί με τη κοιλιά μου που φουσκώνει για τα καλά....
φιλάκια

Μαρια είπε...

Kαλησπερα Αχτιδα μου ...Πολλες φορες οι ψ.αραδες δεν πιανουν πολλα ψαρια αναλογα με τον καιρο .Κατι τετοιο θα συνεβη και προτιμησε να βρει ψαρακι για να μην σε απογοητευσει...Ψαρευα και γω στα νιατα μου και ξερω...Καλο απογευμα

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Μarion,φίλη μου χάζεψα απο τη ζέστη!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Μάγια Ρέθυμνο,καλό μου κορίτσι , ανα είσαι έγκυος ξανά τότε είσαι διπλά όμορφη. όσο για το μπωτέ..όχι οτι είμαι πεσμένη μ' αυτά, πιο πολύ που είμαι τρομερά αμελής σε κρέμες και καλλυντικά και τεμπέλα μπορώ να πω μα ..μου αρέσει να προσέχω την εμφάνιση μου όσο μπορώ γιατί με ..σηκώνει και πάνω απ' όλα αρέσει στον άνδρα μου.Πάντα του άρεζε να προσέχω την εμφάνιση μου και ποτέ δεν μου έκανε έλεγχο σε ότι φορούσα. που να με γνωρίζατε στα ...ντουζένια μου τι φορούσα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Μαρια , κάποτε κάμναμε υποβρύχιο μαζί και έπιανε πολλά ψάρια..απο βάρκα λίγο δύσκολο. Τώρα έχει μια παρέα φίλουε ψαράδες που ο ένας έχει σπίτι στη θάλασσα μπροστά και έχουν συνεταιρικά βάρκα, δύχτια , παραγάδια... μόνο λεφτά δίνουν , ψαρεύουν και στο τέλος τρώνε ...μπριζόλες στην αμμουδιά!