Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Η μεγαλύτερη μέρα του χρόνου σήμερα , ισημερία...τυχαία η ακεφιά;

Να ονειρεύομαι οτι είμαι εκεί μπορώ; μου επιτρέπετε;


Καλή σας μέρα και καλή σας εβδομάδα θα ήθελα να ευχηθώ σήμερα και το κάνω γιατί μέσα μου πάντα κρύβω έναν αισιόδοξο μάτι να δει όλα όσα παλεύουν να μας στερήσουν ακόμα και το δικαίωμα να ελπίζουμε.
Τι πράγμα είναι αυτό βρε παιδιά.. να θες ν' αγιάσεις και να μη σ' αφήνουν! Η τηλεόραση σε βομβαρδίζει με πληροφορίες απο κάθε καρυδιάς καρύδι, οι γύρω μας σου λένε τα προβλήματα τους και βλέπεις οτι η κρίση αγκίζει πια και οικογένειες που δεν είχαν πρόβλημα.
Προχθές πήγαμε σε σούπερ μάρκετ γνωστό της πόλης μας που άλλοτε τέτοια εποχή δεν μπαίναμε γιατί τα ταμεία είχαν ουρές κα αντικρύσαμε άδειους διαδρόμους ,πάρκιν και ταμίες να κάθονται.
Μη νομίζετε οτι το βάζω κάτω μα ..το έχω ξαναπεί, όταν ο γείτονας δεν είναι καλά δεν θα είμαι κι εγώ ( σε γενικές γραμμές το " εγώ").
Αλλαγές στη ζωή μας, ανατροπές στη ζωή μας, δεν μου αποδεικνύει κανείς οτι όλα αυτά γίνονται για το καλό μου και έχασα σαν ενεργός πολίτης τη χαρά να δουλέψω για κάτι , για να αποκρήσω κάτι που θα με χαροποιήσει . Τώρα κι εγώ δουλεύω για να πληρώνω λογαριασμούς απαραίτητους και αυτό με κάνει να ..συγχίζομαι μα κυρίως να δουλεύω χωρίς όρεξη.
Τι σας λέω βρε παιδιά ..τα ακούτε απο παντού και σας τα λέω κι εγώ μα όταν σαν κι εμάς έχετε φθάσει σε ηλικία που η συνταξιοδότηση σου χτυπά τη πόρτα και έχεις κάνει όνειρα για αυτή τη στιγμή δεν μπορείς να μην επιρρεαστείς απο τα δρώμενα.
Είμαι ένα πολύ αισιόδοξο πλάσμα , πάντα έβλεπα την πιο καλυτερη πλευρά της ζωής και πάλι λέω οτι δεν μπορεί ..κάτι θα γίνει και θα πάνε όλα καλά..μα...άρχισα κι εγώ να κλονίζομαι και να στεναχωριέμαι για τους νέους περισσότερο που δεν έζησαν αυτά που εγώ τουλάχιστον έζησα όταν έπρεπε.
Άσχημα αρχίζει η εβδομάδα μου φαίνεται και λέω να προσπαθήσω να το αλλάξω αυτό έτσι ..για να δικαιολογήσω τη φωνή της ψυχής μου που μου λέει όπως πάντα : όλα θα πάνε καλά!
Ας οργανωθώ λοιπόν και ας σχεδιάσω την ημέρα μου!
Περιμένω να φάνε οι παππούδες για να κατέβω στο εργαστήρι να τελείωσω αυτά τα έρμα τα βιτρώ που μου έφεραν προχθές και τα ζωγραφίζω με ...δόσεις λόγω ζέστης!
Πήρα και μια τσαντούλα με όλα τα απαραίτητα για να πεταχτώ στη πισίνα του ΑΡΗ δίπλα μου - το αποφάσισα τελικά- μιας και είναι φθηνώτερη λύση απο ιδιωτικό γυμναστήριο που ρώτησα.
Πήρα και τη Κλώντη μου για μια βολτίτσα μετά το μεσημέρι γιατί σήμερα έχω τη γυναίκα που με βοηθά στις δουλειές και τη μητέρα μου και λέω να το σκάσω μέχρι να τελειώσει.
Ο άνδρας μου στο συνεργείο για σύντομο σέρβις και ελπίζω η ..λυπητερή να είναι σύντομη κι αυτή! Τον περιμένω να με απαγάγει για το ..σκασιαρχείο που λέγαμε το μεσημέρι!
Μίλα όσο θες Παπαδάκη..δεν σε ακούω...δεν θα μου κάνετε εσείς τα όνειρα μου τσατάλια μαζί με τα νεύρα μου...ευτυχώς δρόσισε...λυπάμαι βέβαια για όσους πήγαν για διακοπές αυτές τις μέρες μα ας φανώ λίγο άπονη και να πω οτι με συμφέρει αυτός ο καιρός τουλάχιστον τώρα.
Ακόμα μια φορά σας εύχομαι καλή σας μέρα και η εβδομάδα σας να είναι ευκολώτερη απο τη προηγούμενη

32 σχόλια:

πουαντερι είπε...

Καλημερα!
Δηλαδη απο αυριο θα αρρχισει να νυχτωνει νωριτερα;
Απο τωρααα;

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Αχτιδούλα μου, λίγο πολύ όλοι νοιώθουμε αυτό τον κόμπο.
Αλλά είπαμε δεν το βάζουμε κάτω.
Πρώτη εσύ σ 'αυτό!!!
Ρίξε το κορμί σου στην πισίνα και μια απλωτή για μένα.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο αχτιδούλα για την πισίνα!
Θα σου αρέσει πολύ είμαι σίγουρη.

Όσο για την κρίση, θα το παλέψουμε και αυτό και θα το καταφέρουμε:)

Unknown είπε...

Αχτιδούλα μου, κλείσε την τηλεόραση μάτια μου, κλείστην και ό,τι θα μας βρει, θα είναι για όλους της ίδιας μοίρας.
Πολύ καλή σκέψη η πισίνα. Μπράβο σου.

Φιλάκια

Hfaistiwnas είπε...

Ελπίζω να είναι καλή, κάτι σαν προαίσθημα έχω, μια ανυσηχία που ελπίζω να μην είναι τίποτα..
Άντε να δούμε, λες να είναι η ισημερία;;

a pink dreamer είπε...

αχτιδουλα, μην εισαι ακεφη σημερα!!! ειναι η ισημερια, το θερινο ηλιοστασιο και γιορταζουν ολες οι νεραιδες!!! ετοιμαζω μεγαλο νεραιδενιο παρτυ σημερα και θα το δειξω στο μπλογκ την παρασκευη! φυσικα κι εσυ εισαι καλεσμενη!!!!

Chryssa είπε...

Καλημέρα Αχτιδούλα! μην σκάς το είπαν και οι monty python παλια...

Some things in life are bad
They can really make you mad
Other things just make you swear and curse.
When you're chewing on life's gristle
Don't grumble, give a whistle
And this'll help things turn out for the best...

And...always look on the bright side of life...
Always look on the light side of life...

Ελπίζω να χαμογελάς!
xo

( fortounata) είπε...

καλή εβδομάδα,Αχτίδα μου.έτσι θα περνάει ο καιρός.πότε αισιόδοξα,και πότε απαισιόδοξα.τι να κάνουμε;φιλιά.

b|a|s|n\i/a είπε...

εμείς ούτως ή άλλως υπάρχουν ελάχιστες έως αδύνατες πιθανότητες να πάρουμε σύνταξη οπότε πάμε παρακάτω και έχει "σταματήσει να μας απασχολεί".
το τραγικό είναι ότι με τα σούπερ μάρκετ πόσα δις να βγάλουν ακόμα επιτέλους; θα τα πάρουν μαζί τους; ας κάνουν επιτέλους τις τιμές εκεί που πραγματικά πρέπει να είναι.
φιλιά πολλά!

Ανώνυμος είπε...

Αχτίδα μου, καλημέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε!! Όλοι κάπως έτσι αισθανόμαστε, και είναι απόλυτα φυσιολογικό νομίζω!! Την υγειά μας να έχουμε και όλα τα άλλα θα τα παλέψουμε!!
Πολλά χαμόγελα και φιλιά,
Χριστίνα από Κατερίνη

Υ.Γ.: το τραγουδάκι αφιερωμένο :-)
http://www.youtube.com/watch?v=PBAg10F7CPw

erifili είπε...

Aχτίδα μου καλή εβδομάδα.Δεν είσαι μόνη σου. ΄Ολοι λίγο πολύ έτσι αισθανόμαστε.Εμένα τα δύο παιδιά μου έμειναν άνεργα.Η νύφη μου και αυτή σε δύο μήνες την ίδια τύχη θα έχει διότι όλα τα ΑΤΛΑΝΤΙΚ κλείνουν το ένα πίσω από το άλλο.Την TV την έχω κλείσει εδώ και χρόνια.Δεν δέχομαι να με ψυχοπλακώνουν αυτοί που παίρνουν χιλιάδες ευρώ για μισθό, και να τονίζουν καθημερινά την φτώχεια και τα προβλήματα.Κάνε πράγματα που σε ευχαριστούν και υπομονή.Θάρθει πάλι ασπρη μέρα και για μας.

ΓΩΓΩ είπε...

Αχτιδουλα μου καλη εβδομαδα !!! Μην εισαι ετσι μωρε!!!Εμεις πια εχουμε μαθει μονο στα δυσκολα ετσι δεν ειναι???Εδω στην Πατρα τωρα βρεχει!Ουφ τι καιρος ειναι και αυτος???Φιλακια

neni είπε...

Aχτιδούλα μου,τι ακούω τον τελευταίο καιρό για αυτή την κρίση δεν λέγεται..!Στο μαγαζί έρχεται ο καθένας κ μου λέει τον πόνο του,κ εγώ σαν πονόψυχος άνθρωπος δίνω την ελπίδα ότι δεν πρέπει να χαθούν ακόμη τα όνειρα κ πρέπει να παλέψουμε για να τα βγάλουμε πέρα!
Νέοι άνθρωποι που δεν έχουν δουλειά κ δεν βρίσκουν,γιαγιάδες που τους μειώνουν κ άλλο την σύνταξη κ δεν έχουν ούτε ψωμί να πάρουν,υποχρεώσεις κ γλέντια από γάμους που αναβάλλονται,πραγματικά λυπάμαι πολύ..Ποιά είναι η χώρα αυτή που ζούμε;;Να δουλευούμε όλη μέρα κ πάλι να μην μας φτάνουν τα λεφτά ούτε για ένα μπάνιο στη θάλασσα να πάμε..αχ από παντά αυτά ακούς.Σου λένε μετά γιατί δεν παντρεύεσαι;γιατί δεν κάνεις παιδιά;;ο κόσμος να δει να σχολιάσει...
τις δυσκολίες ποιός τις βλέπει;ποιός από αυτούς τους "μεγάλους" νοιάζεται για μας τους "μικρούς";;;;


καλό απόγευμα

SpIrToKoYto είπε...

Αχτιδούλα μου...
ψηλά το κεφάλι...πονάνε τα παληκάρια μωρέ..??
το λέει και το όνομά σου..
Αχτίδα..-:))
( καλό μπλούμ...η ζωή συνεχίζεται )

anthivolon είπε...

Aχτιδούλα μου, κλείσε επειγόντως την τηλεόραση, μόνον έτσι θα ησυχάσεις. Αυτό έχω κάνει κι εγώ και βρήκα την ησυχία μου. Δεν επιτρέπω κανέναν πια να με αγχώνει. Οχι ότι θέλω να ζώ στον κόσμο μου, ενημερώνομαι, αλλά με τον τρόπο που διαλέγω εγώ!!!
Φιλάκια πολλά

marilise είπε...

τώρα δα λέγαμε με την Αριάδνη πως σήμερα έιναι η μεγαλύτερη μέρα του χρόνου και τσουπ της έδειξα τον παράδεισό σου και ξετρελλάθηκε !!! πολλά πολλά φιλιά !!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ πουαντερι, ακριβώς φίλη μου απο άυριο σπυρί σπυρί θα μεγαλώνει η νύχτα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Γιαγιά Αντιγόνη τελικά πέρασα μια όμορφη μέρα, και πισίνα έκανα και μάζεψα βερίκοκα στη Έδεσσα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ efi , πήγαινα ένα χρόνο σε ιδιωτική και το καλό ήταν οτι εκεί την είχα ολομόναχη .Εδώ είναι βέβαια τεράστια μα έχει αρκετό κόσμο και ...ντρέπομαι!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ meggie, και να θέλω δεν μπορώ βρε παιδάκι μου! Οι παππούδες δεν κάνουν τίποτε άλλο απο το να ακούν ειδήσεις ανησυχούν για το...μέλλον!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas, θα ήσουν εξωγήινος αν δεν ανησυχούσες φίλε μου!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Χρύσα μου δόξα το Θεό το χαμόγελο είναι μόνιμο σε μένα να το ξέρεις.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ φουρτουνιασμενη ψυχη, πέρασα όμορφα σήμερα τελικά.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ a pink dreamer, αχ! και να λείπω εγώ; έγραψα κάποτε ένα παραμύθι με το τίτλο:" Το Σμαραγδένο Δάσος" και ήταν
γεμάτο νεράιδες και ξωτικά..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ b|a|s|n\i/a, τα έχω με όλους φίλε μου, δεν υπάρχει εμπιστοσύνη πια και η μεσαία τάξη διαλύεται δυστυχώς.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Χριστίνα από Κατερίνη, ευχαριστώ για το τραγουδάκι φιληνάδα μου καλή!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ erifili σήμερα άκουσα ένα τσ...ί στη τηλεόραση που την ρώτησαν πως περνά με τη κρίση κι εκείνη είπε: καλέ πια κρίση, εγώ περνώ υπέροχα! Τώρα θα φταίω αν ήμουν εκεί και τη βουτούσα απο το μαλλί;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΓΩΓΩ μου μόλις γύρισα απο την Έδεσσα και μάζεψα βερίκοκα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ neni μου είναι φοβερά αποκαρδιωτικό για σας τους νέους..όμως χαμογελάστε και να ελπίζετε πάντα για ένα καλύτερο αύριο.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ SpIrToKoYto, αυτό μας έφαγε βρε κοριτσάκι μου..ψηλά ψηλά το κεφάλι κοντεύω να φθάσω το ταβάνι!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ anthivolon, η μόνη λύση είναι να βάλω ωτασπίδες γιατί οι παππούδες τις ακούνε στο ..τέρμα!Σε επιθύμησα κοριτσάκι μου κι όλας!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ marilise, ποιά είναι η Αριάνδη καλέ ( με το υπέροχο όνομα;)