Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Πώς με βάζετε να χορέψω σε ένα χορό που ποτέ δεν ήξερα και ποτέ δεν διάλλεξα;


Τι ήταν κι αυτό βρε παιδιά; ...το περιμέναμε βέβαια αλλάααααα! Αλλο να το περιμένεις και άλλο να σου το σερβίρουν μπροστά σου σαν καλοψημένη τσιπούρα ιχθυοτροφείου με άφθονα λιπαρά .
Τ' ακούγαμε με το Δημητρη μου πίνοντας το καφεδάκι μας στη κλιματαριά του μπαλκονιού μας που ξαναζωντάνεψε και μας έπιασε κάτι τις.. .που έλεγε και η γιαγιά μου!
Φταίγαμε θα πεις ; τι να φταίμε βρε παιδιά ...τι μορούσαμε να κάνουμε εκτός απο το να τους παρακολουθούμε τόσα χρόνια να αλλωνίζουν όλοι τους στα δικά μας χωράφια που στη τελική..δανεικά τους τα νοικιάσαμε... σε μας ανήκουν να πάρει η ευχή!
Τώρα μας ζητάνε θυσίες πάλι ...δεν θυμάμαι πόσα χρόνια ακούω για θυσίες και πιστέψτε με δεν βάζω πρώτα τον εαυτό μου γιατί εγώ τέλος πάντων έχω και κάτι πίσω μου...όμως τα νέα παιδιά ; με πληγώνει στη κυριολεξία το γεγονός οτι θα παραδώσω στη νεολαία ένα κόσμο με σαθρά υποστηλώματα ενώ πάντα δούλευα τίμια και αγωνιζόμουνα για ιδανικά και μέλλον. Γιατί εγώ ο απλός πολίτης φίλοι μου χωρίς κάποια πολιτικοποίηση και κομματική ταυτότητα δούλευα τόσο καιρό και πλήρωνα όλα όσα με ζητούσαν, το ΤΕΒΕ μου, την εφορία μου, το ΦΠΑ μου τίμια και νόμιμα με μόνη απάιτηση στα γεράματα μου να πάρω μια ρημάδα σύνταξη και όποτε χρειαστώ μια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Παρέβλεπα πολλές φορές τα όσα δεν μου έδιναν σωστά απο αυτά που μου υποσχέθηκαν και πόσα δεν έδιναν στο διπλανό μου που τα χρειαζότανε κι εγώ πλήρωνα στις εισφορές μου για να έχει ο αδύναμος τη βοήθεια αυτή. Ούτε και αυτό δεν πήρα τελικά... και είμαι απο τα άτομα που ΠΟΤΕ δεν ζήτησα όσες γνωριμίες κι αν είχα, ΠΟΤΕ δεν ζήτησα ρουσφέτι ακόμα και όταν το χρειάστηκα απεγνωσμένα .Έχω λοιπόν όλο το δικαίωμα να κρίνω τους βολεμένους γιατί ζητούσαν και λαμβάνανε απο τους έχοντες με αντίκρυσμα τη ψήφο τους.
Όλα περιττά αυτά που λέω πια...τα έχουν πει άνθρωποι με πολύ περισσότερες γνώσεις απο μένα σε τέτοια θέματα. Εγώ ένας απλός πολίτης είμαι , μια γυναίκα , μια μητέρα , μια σύζυγος, μια φορολογούμενη που με καλούν να πληρώσω και να χάσω απο αυτά που δίκαια μου όφειλαν όλα αυτά τα χρόνια που δούλευα.
Ταπεινωμένη αισθάνομαι που αναγκάζομαι να σκύψω το κεφάλι και τη μόνη δικαίωση που ζητώ είναι να πληρώσουν αυτοί που έκλεψαν όσα τους εμπιστεύτηκα. Αν εγώ σαν πολίτης κλέψω έστω και μια δραχμή απο ένα πελάτη θα με πουν κλέφτρα και θα κατεβάσω τα μάτια.
Κάποτε φίλοι μου έχτισα σε κτήμα μου μια ψησταριά με βρύση δίπλα, μου έκανα μήνυση η πολεοδομ. και με πέρασαν αυτόφορο. Με κατεδίκασαν 3 χρόνια με αναστολή και πριν απο μένα δικαζότανε κάποια για κατάχρηση σε υπηρεσία 6 εκκατομ. δραχμών και της έβαλαν την ίδια ποινή . Όταν εγώ έφριξα και φώναξα οτι δεν μπορεί να με βάζουν σε ίδια μοίρα με μια κλέφτρα η πρόεδρος μόνο που δεν μου έρριξε άλλα 3 χρόνια.
Πριν ένα χρόνο πήγα να βγάλω νέα ταυτότητα μου είπε η αστυνομικός με σοβαρό ήφος οτι έχω...ποινικό μητρώο.... για μια ψησταριά φίλοι μου...τι να φωνάξω λοιπόν σε αυτόυς που καταχράστηκαν τις εισφορές μου τόσα χρόνια, τα λεφτά των ταμείων μου, τα όσα τους εμπιστεύτηκα να διαχειριστούν σαν ...ειδήμονες;
Να μια μούτζα ( συγχωρέστε με)...να μια μούτζα τους δίνω και τους ορκίζομαι να πάψω να είμαι η νομοταγής πολίτης που με έμαθε ο συχωρεμένος πατέρας μου να είμαι.
Και μην ακούσω κανένα να διαμαρτυρηθεί για όσα δηλώνω γιατί το κορόΐδο πέθανε πια , θα γίνω αυτό που με δίδαξαν ( έστω και στα γεράματα) να είμαι για να ξεχωρίζω και να διακρίνομαι...ένας πολίτης κλέφτης και άτιμος!

45 σχόλια:

roadartist είπε...

Nα πανε ολοι τους να πνιγουν!!!!

αντωνης είπε...

Οταν διαβασα το κειμενο σου, στεναχωρηθηκα.
Οχι απο αυτα που εγραψες, άλλωστε συμφωνω σε ολα.

Αλλά απο το οτι μας εφτασαν οι αλητες να δηλωνουμε οτι θα παψουμε να ειμαστε νομοταγεις.

Φυσικα και δεν εχω κατι με σενα, ειναι απολυτα φυσιολογικη η αντιδραση σου.

Φιλιά & καλησπερες!
:)

Hfaistiwnas είπε...

Μούντζες εκεί στην 300σίων μπουκωμένων..
αχ..

ElenaG είπε...

Θεός φυλαξη Αχτίδα μου να γίνουμε σαν τα μούτρα τους...
...............................
Τότε σίγουρα θα μας έχουν κερδίσει.

Rena είπε...

Βρε Αχτίδα ψησταριά βρήκες να χτίσεις,δεν έχτιζες καμιά βίλα να τη ευχαριστιόσουν κιόλας τη τριετή αναστολή!!!

stalamatia είπε...

Και με τα δυο χέρια οι μούτζες Αχτίδα μου.ΓΙ'αυτό έγραψα για το μαγιόξυλο στο ποστ μου.Μας το βάλανε κανονικά μαγιάτικα.Μπουρλότο τους χρειάζετε που έλεγε και η η Σαμφώ Νοταρά.

Magda^_^ είπε...

Aχ έχετε τόσο δίκιο...παρόλο που είμαι αρκετά μικρή και δεν κατανοώ ακόμα κάποια πράγματα(πχ ακόμα δεν έχω καταλάβει τι είναι τα σπρέντ και ασ μας το εξήγησε ο καθηγητής της οικονομίας) καταλαβαίνω μεσες ακρες σε πόσο δύσκολη κατάσταση βρισκόμαστε αν και ελπίζω ότι θα καλυτερεύσει σύντομα.Πάντως νομίζω ότι αυτο που λέει ο πατέρας μου όλο και πιο συχνα τώρα τελευταία είναι σωστό: αυτοί έφαγαν και έστειλαν σε μας το λογαριασμό!

( fortounata) είπε...

Αχτίδα μου,αν ήσουν ως τώρα νομοταγής,δεν μπορείς να αλλάξεις τώρα.τι θα κάνεις δηλαδή; δεν θα είσαι εντάξει με τις υποχρεώσεις σου;εσύ θα την πληρώσεις πάλι.εκτός αν τα λες μέσα στην αγανάκτηση. υπομονή για τα παιδιά μας. ο άντρας μου δούλευε από τα 12 χρόνια του,δεν του κολλούσαν τα κανονικά ένσημα και για 40 χρόνια δουλειάς παίρνει την κατώτερη σύνταξη.

tzeni είπε...

Προσπαθώ να ξεπεράσω την μαυρίλα που νιώθω. Τους "χαιρέτισα" πολλές φορές με χέρια και πόδια, αλλά όχι δεν θα γίνω σαν τα μούτρα τους. Να πάνε όλοι τους να πνιγούνε. Θα το αντέξουμε κι αυτό και θα το ξεπεράσουμε. Δεν μπορεί κάποια στιγμή θα στρώσουν τα πράγματα. Μόνο μην έρθουν να ζητήσουν την ψήφο μου... γιατί τότε θα πρέπει όοολοι μας να καταλάβουμε ότι κάνουμε εμείς παιχνίδι.
Καλό βράδυ
Τζένη

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ roadartist ,πως είναι δυνατόν ούτε ένας να μην αγαπά αυτή τη χώρα βρε παιδιά.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ αντωνης μου όταν γίνεσαι 56 ετών καιο άνδρας σου είναι στα πρόθυρα της σύνταξης καιόταν όλα τα χρόνια της ζωής σου ήταν μια τίμια και νομοταγής στάση απέναντι στο κράτος τότε σε πιάνει το παράπονο και ξεσπάς όπως ακριβώς εγώ.Τα λέω εγώ που τέλος πάντων έχω και μια ακίνητη περιούσία πίσω μου, φαντάσου εκείνους που έχουν παιδιά να μεγαλώσουν και ενοίκια και δάνεια.Ξέρω ένα σωρό τέτοιους ανθρώπους, γείτονες , φίλους..Μη ξεχνάς οτι η ζωή και η κοινωνία είναι ένας κύκλος, το έχω ξαναπεί, αν δεν έχει ο γείτονας μου να ψωνίσει δεν θα έχω κι εγώ .Είναι άδικο απέναντι σε μας η κλεψιά αυτή .

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas , φίλε μου καλέ, για σας τα νέα παιδιά ανησυχώ και στεναχωριέμαι γιατί είστε ότι τα παιδιά μου και τα εγγόνια μου και γιατί τόσα χρόνια σας μάθαμε , σας σερβίραμε ένα τρόπο ζωής και σας κάναμε να τον κάνετε δικό σας καλως ή κακώς και τώρα σας λέμε οτι δεν σας δίνουμε τη δυνατότητα να τον ζήσετε και πρέπει να αλλάξετε .

Hfaistiwnas είπε...

Και όμως, όσοι έζησαν βασιλικά (και εννοώ τους υψηλά ιστάμενους) εκείνοι θα έχουν μεγάλο πρόβλημα.. οι υπόλοιποι θα αντέξουμε..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ElenaG, δεν φταίω εγω φίλη μου αν θα μιμηθώ το τρόπο που με δίδαξαν τόσο επίπονα.Δεν πρόκειται να δουν ψήφο απ[ο μένα ποτέ ,κανείς, μέχρι να μου αποδείξουν οτι υπάρχει ελπίδα.Όμως μέχρι τότε...αμφιβάλω αν θα ζω!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ rena μου σε αφήνει η...μαμά σου να μιλάς με ..κακοποιά στοιχεία με βεβαρημένο ποινικό μητρώο;

anthivolon είπε...

Και το χειρότερο, αχτίδα μου, είναι ότι η αδικία μας δημιουργεί άσχημα αισθήματα, όμως όχι δεν θα γίνουμε σας κι αυτούς, άν έχουμε κάποιες αρχές θα μείνουμε πιστοί σ΄αυτές. Όπως έγραψε και η φίλη ElenaG δε θα μας "κερδίσουν"
Ψυχραιμία χρειάζεται γιατί τα χειρότερα τώρα έρχονται..
Καληνύχτα

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ stalamatia, φίλη μου συγχίζομαι για να μη στεναχωριέμαι, δεν θα τους κάνω το χατήρι να τους δώσω τη λύπη μου μα θα τους χαρίσω την οργή μου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Magda^_^, κοριτσάκι μου για σας στεναχωριέμαι και ανησυχώ, για το κόσμο που σας τάξαμε και σας φέραμε και σας μάθαμε να τιμάτε.Ο Θεός να σας βοηθήσει.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ φουρτουνιασμενη ψυχη, φίλη μου δεν θα αλλάξω τοι ξέρω μα απέναντι τους πια θα είμαι πολύ διαφορετική απο πρίν.Ξέρω οτι είναι αργά πλέον μα και ...πο΄τε δεν είναι αργά.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ tzeni μου όταν άκουσα τη φράση...για τα επόμενα χρόνια ...ε! μου ανάψανε τα λαμπάκια μου γιατί όλοι αυτοί που λένε αυτά έχουν πίσω τους καταθέσεις σε ξένες τράπεζες, δεν ξέρουν πόσο κάνει ένα ψωμί και ούτε τους νοιάζει πως θα πληρώσουν την ΔΕΗ η τον ΟΤΕ.

habilis είπε...

Στη μούτζα σου βάλε και την δικιά μου μαζί.
Τώρα είναι λίγο αργά βέβαια .

mia maria είπε...

Όπως τα λες! Έγινες για λίγο η φωνή μου! Στις μούτζες σου βάλε και τις δικές μου!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas , όπως είπα και πριν παιδί μου, εγώ μπορώ να ζήσω και με πολύ λίγα, γιατί και λόγω χαρακτήρος δεν με ένοιαζαν ποτέ ούτε τα λούσα ούτε τα γλέντια.Για μένα μόνο βενζίνη να κινώ το αμάξι θέλω και να πηγαίνω τις βολτίτσες μου στην εξοχή.Η γενιά η δική σας θα δυσκολευτεί πολύ γιατί έμαθε πολύ διαφορετικά.Είναι όμως φοβερό να ξες οτι αν η διαχείρηση εδώ και πολλά πολλά χρόνια ήταν διαφορετική όλα θα ήταν καλύτερα.Έχουμε μία χώρα θησαυρό, σε φύση , ομορφιές . λαό, ήθη και έθιμα και ...τοην καταστρέψανε αυτοί που έπρεπε να την διαφυλλάξουν και να την κάνουν ανώτερη απο των προγόνων μας.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ anthivolon, δεν κατάλαβες κορίτσι μου, δεν φοβάμαι..ντρέπομαι για όλους αυτούς που κι εγώ διάλλεγα κατα καιρούς και με πρόδωσαν, για όσους εμπιστεύτηκα τη χώρα μου και την βιάσανε. Τι να φοβηθώ πια...το πολύ πολύ να μη μπορώ να τους πληρώσω όσα με ζητούν κατα καιρούς γιατί αν δεν υπάρχει ο κύκλος της κατανάλωσης θα δυστυχεί πολύς κόσμος.Μέσα σε ένα μαγαζί ακούς πολλά και πίστεψε με ακούω πολλά.Τα παιδιά μας; τα διπλώματα που τα βάζαμε να παίρνουν; καταλήγουν με τα 700 ευρώ δυστυχώς.Φαντάσου οτι εγώ δίνω 818 ευρώ για το ΤΕΒΕ σκέψου τι είναι τα 700.Πως θα κάνουν οικογένεια; κανείς δεν θα παντρεύεται πια , όσο για παιδιά;

Πόπη είπε...

ΠΕΣ ΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΗΗΗ!!!!
ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ...
ΑΣ ΜΗ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΜΑΣ...
ΜΙΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΛΕΕΙ: ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!!

ΣΗΜΕΡΑ ΜΙΛΗΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ, ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΑ ΚΑΙ ΧΑΡΗΚΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!!!

ΦΙΛΑΚΙΑ...ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ....

Μarion, είπε...

Aχ Αχτίδα μου.. πόσο δίκιο έχεις και πόσο συμφωνούμε όλοι με αυτά που λες.
Μόνο οργή, θυμό και αηδία είναι τα συναισθήματα όλων μας, τουλάχιστον σε όλους εμας που έχουμε λίγο φιλότημο από αυτούς που μας έφεραν εδω.
Δεν ξέρω αλήθεια τι θα γίνει..και πως θα είναι απο εδω και πέρα τα πράγματα. Θα προσαρμοστούμε φαντάζομαι, με λιγότερα αλλά τώρα ο κόσμος είναι τόσο οργισμένος που δεν χαρίζει κάστανα.

Απλά λέγαμε πως τα παιδιά μας θα είναι καπως καλύτερα απο εμάς. Από εμάς που είμασταν λίγο καλύτερα απο τους γονείς μας...
Δεν ξέρω αλήθεια..να έχουμε μόνο υγεία .αυτό λέω για όλο τον κόσμο.

Ανώνυμος είπε...

Καλό μήνα Αχτίδα!
Πολύ σωστά τα λέτε...όντως όλοι αυτοί που έφεραν την Ελλάδα σε αυτή την κατάσταση, ποτέ δεν νοιάστηκαν για τον απλό λαό. Αυτό που είναι πιο εκνευριστικό για μένα είναι πως, εδώ που βρίσκομαι, έχει δημιουργηθεί ένα πολύ αρνητικό κλίμα για την Ελλάδα, και κυρίως για τον κόσμο που αντιδρά-τα κανάλια βλέπετε επικεντρώνουν μόνο στα επεισόδια...
Όλα θα φτιάξουνε όμως, είναι σίγουρα άδικο αλλά δεν υπάρχει και άλλη επιλογή, άλλοι λαοί υποφέρουν από πραγματική φτώχεια και πολέμους...
Όσο για αυτούς που τα έκαναν, αν η ιδέα της δόξας τους οδήγησε στις θέσεις που είναι τώρα, πλέον έχουν στιγματιστεί με τα χειρότερα γράμματα στην ελληνικής ιστορίας για πάντα...
Πολλά φιλιά,
Λουίζα
ΥΓ. Ελπίζω η Κλώντη να είναι καλύτερα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ habilis, καλημέρα..έλα ..μαζεύω μουτζες, λυπάμαι που δεν έχω μπροστά μου τους αποδέκτες για να τους εξηγήσω το λόγο.

THANASIS MAKEDONAS είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΚΟΒΟΥΝ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΒΑΖΟΥΝ ΝΕΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΟΝΤΕΣ ΦΟΡΟΥΣ ΑΣΤΟΥΣ ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΑΛΩΣΤΕ ΤΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΕΜΕΙΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ big mama, φίλη μου νομίζω οτι είμαι η φωνή της απλής γυναίκας που ζει σε αυτή τη χώρα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Πόπη μου σ' ευχαριστώ που σκέπτεσαι τη φίλη μας, σ' ευχαριστώ γιατί πάντα έχεις μια καλή κουβέντα για να μη χάνει κανείς το θάρρος του.Εγώ δεν το χάνω απλά..τσατίζομαι.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Μarion, καλημέρα φίλη μου.Να λες να έχουμε υγεία πολύ σωστά γιατί δεν θα έχουμε πλέον περίσευμα για ..φακελάκια!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Λουίζα μου είσαι πολύ νέα κορίτσι μου κι εσένα σου αξίζουν μόνον όνειρα κι εμείς σαν κράτος σε σταματούμε.Εύχομαι εκείνο το : η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει να ισχύσει!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Θανασης μου καλημέρα. το έλεγε πριν λίγο κάποιος στη τηλεόραση..Άντε να δούμε πόσα σπιτι αθα κατασχέσουν και τι θα τα κάνουν.Μας βλέπω σε χωράφια στους αγρούς βρε Θανάση..βρες κανένα εκεί κοντά να κάνουμε παρέα.Εσύ το κρασί κι ο Δημήτρης τους μεζέδες!

Chryssa είπε...

Χορεύουμε αγκαλιά με το παράλογο!!

Φοβάμαι για το αύριο...μας βάζουν σε καλούπια που δεν χωράμε..δεν είναι για να σπαταλάμε την ζωή μας έτσι..όχι γι αυτούς τους αλήτες..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Χρύσα, καλώς την νέα φίλη μου.Κι εσύ τσατίλω σαν κι εμένα ; άντε..αφού κατάφεραν να συγχίσουν εμένα που φημίζομαι για την ηρεμία μου φαντάσου.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ φωναζετε??καλα μας κανουν αφου ειμαστε κοροιδα

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανώνυμος, γιατί φίλε ; εσύ δηλαδή τι κάνεις; ακούς και λές :ας το καταπιώ και αυτό; Και τι μπορούσαμε να κάνουμε δηλαδή; εσύ δεν εμπιστεύθηκες; δεν ψήφισες; δεν έπρεπε σε κάποιον να πιστέψεις οτι αγαπά αυτή τη χώρα και οτι θα κάνει το καθήκον του απέναντι στον όρκο που δίνει;

ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ είπε...

Σαν έχεις βαδίσει, με την συνείδηση μια ζωή ,δεν μπορείς ν'αλλάξεις,έτσι σε μια στιγμή !
Η αγωνία όλων ,στο μέλλον των παιδιών !
ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ (ΗΛΙ)ΑΧΤΙΔΑ !

Μαργαρίτα Πάσχου είπε...

Όλοι αγανακτισμένοι είμαστε αχτίδα μου, αγανακτισμένοι και ανήσυχοι για το μέλλον των παιδιών αυτής της χώρας!

Φάγανε, φάγανε, φάγανε...

Και μετά μας στείλανε τη λυπητερή!

Κάτω οι κλέφτες, κάτω οι λωποδύτες!!!! (που έλεγε κι ο συχωρεμένος ο Ηλιόπουλος)

maria είπε...

ΟΡΘΙΑ ΒΟΔΙΑ! μόνο έτσι μπορώ να τους χαρακτηρίσω αχτίδα μου! μοσχάρια με 2 ποδάρια!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ,φίλε μου έχεις δίκιο , ξέρω οτι όσο και να φωνάζω δεν πρόκειται να αλλάξω αυτά που μου έμαθαν οι γονείς και οι δάσκαλοι μου γιατί μη ξεχνάς οτι ανήκω σε μια γενιά με καλούς δασκάλους.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Μαργαρίτα Πάσχου, φίλη μου να βοηθήσω , να κάνω το καθήκον μου ακόμα μια φορά μα...ΘΕΛΩ να τιμωρηθουν, θέλω να παραδειγματιστούν οι επόμενοι.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Μαρία μου για σας στεναχωριέμαι πιο πολύ , τα νέα παιδιά, τα νέα ζευγάρια που έχετε όνειρα και θα δυσκολευτείτε περισσότερο να τα πραγματοποιήσετε.

Ανώνυμος είπε...

Κυρία μου να ζήσεις χίλλια χρόνια, καλά τα λες, δούλευα μια ζωή για να μου δώσουν αυτά που μου οφείλουν.Τώρα μου μειώνουν τη σύνταξη μου χωρίς εγώ να φταίω γι' αυτά που έφαγαν.