Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Έκανα κι εγώ ..κοπάνα απο όλα!

Το έσκασα φίλοι μου, με έβαλε ο ιππότης μου στο...γαλάζιο του άλογο και άφησα πίσω μου τις ..ειδήσεις, το ΔΝΤ, το συνταξιοδοτικό που μας καίει και όλα όσα με κάνουν να μελανχολώ καθώς τα σκέπτομαι.
Σκεφτήκαμε στην αρχή να πάμε στη φίλη μου το Δρομάκι στο Κεχρόκαμπο Καβάλας μα...πολύς ο δρόμος και δεν θα την χαιρόμουνα όπως ήθελα γιατί έπρεπε να είμαι πίσω σαν την ...Σταχτοπούτα στις 9 το πολύ που έφευγε η κοπέλα που θα πρόσεχε τη μητέρα μου και θα μου έσιαζε το σπίτι.
Ο δρόμος μας υπέροχα στολισμένος με λουλούδια που ευωδίαζαν και ο αέρας απο το ανοιχτό παράθυρο μου έκαμνε χάλια το μαλλί μα ...μου αρέσει! Βαρέθηκα τα κλειστά παράθυρα!
Που αλλού θα ξεκουραζόμασταν; Στο αγαπημένο μας Πόζαρ για μπάνιο στη πισίνα με το ζεστό ιαματικό νερό της, ότι πρέπει λέει ο Δημήτρης για δύο σαν κι εμάς.
Μην αναρωτιέστε.. πάντα στο αμάξι έχω τσάντα με ....πετσέτες , μαγιώ , παντόφλες, σκουφάκι κτλ .Μη ξεχνάτε οτι έκανα για πολλά χρόνια προσκοπίνα, κουβαλώ απο μπότες , κουβέρτα, μέχρι νεσεσέρ επιβίωσης στο πορτ μπαγκαζ.

Θαυμάσιο το νερό, γνώρισα και ένα γκρουπ με Ιταλούς ( ξεσκόνισα τα Ιταλικά μου) και ένα άλλο με Αθηναίες που έκαμναν εκδρομή.Υπέροχες κυρίες, τα είπαμε και αλλάξαμε τηλέφωνα!
Αφού φάγαμε σε ένα ταβερνάκι εκείνος το αρνάκι του κι εγώ τη σαλατούλα μου μας έπιασε κάτι σαν ..γλάρωμα να πω και θέλαμε δροσιά γιατί η θερμοκρασία ήταν 32 βαθμοί...μάλιστα! Βρήκαμε ένα μονοπάτι και βρεθήκαμε σε ένα υπέροχο τοπίο που τρελλαθήκαμε να φωτογραφίζουμε.
Κοιτάξτε που βρήκε να πιεί το καφεδάκι του...ένα μπουκάλι ..ένα στικ με καφέ και ένα με ζάχαρη..το κουνά και νάτος ο αγαπημένος του καφές! ( που να με πληρώνουν δεν τον πίνω εγώ αυτόν).
Κούκλος το αγόρι μου..να πάρει η ευχή είμαι ακόμα ερωτευμένη μαζί του!

Υπέροχο μέρος βρε παιδιά, τόση ομορφιά , δροσιά, νερό παντού, θάθελα να ήμουνα μια νεραιδούλα και να παίζω κυνηγητό με τον Πήτερ Πάν ανάμεσα στα δένδρα! Εντάξει ...αρκούμαι στον Δημήτρη μου..έχει την ίδια φαντασία.
Ξέρωωωωω! Δεν τολμώ να σας πω για τη μέση μου που 3 μέρες με πονούσε...κρίμα τα τριψίματα και το έμπλαστρο, κρίμα οι συμβουλές της φίλης Πόπης απο τη Ξάνθη που ανησυχούσε η καημενούλα για μένα και σαν φυσιοθεραπεύτρια θεώρησε καλό να μου τις δώσει η έρμη.
Φανταστείτε ..μου είπε να ξαπλώσω στο κρεβάτι ( εγώωωω;) και να βάλω ζεστά και να με τρίψει ο άνδρας μου!! (το τελευταίο μου άρεσε πάντως σαν συμβουλή και το έκανα φίλη Πόπη)!
Το Κλωντάκι μου είναι καλύτερα, ήρθε μαζί μας και χάρηκε βολτίτσα ελεύθερη στην εξοχή.
Τη Παρασκευή θα της βγάλουμε τα ράματα.
Τέλειωσε ...η Σταχτοπούτα γύρισε...και τώρα δεν τολμά να πει οτι ..πονά η μέση της μετά απο τόσο σκαρφάλωμα .Πέρασα καλά, πέρασα υπέροχα, δεν πρόκειται να ακούσω ειδήσεις για απόψε ο κόσμος να χαλάσει!

39 σχόλια:

elenilarisa είπε...

Πολυ ομορφη η βολτα σας.Φανταζομε αν δεν ειχες την μαμα σου να την φροντιζεις που θα βρισκοσασταν καθε μερα.Μπραβο σας και καλη ξεκουραση.Καλη νυχτα...

marilia είπε...

Τι περιέχει το "νεσεσέρ επιβίωσης"; Αυτό μάλλον μου χρειάζεται τώρα, που όλα είναι βαριά...

καληνύχτα

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Χορταστική η βόλτα και πολύ ωραία τοπία!!!

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Hfaistiwnas είπε...

aaa μια χαρά περνάτε εκεί πάνω! Τελικά όλο βόλτες είστε!!! χαχαχαχα!
Καλά κάνετε! Τέλειες και δροσερές οι φωτό!!!

Magda^_^ είπε...

Πόσο χαίρομαι για σας!!! ΄
Αυτό που μου άρεσε από όλοι την ανάρτηση πιο πολύ(γιατί όλη ήταν τέλεια,καλοκαιρινή!) ήταν αυτό που λέτε,ότι είστε ακόμα ερωτευμένη! Τι όμορφο!!!Μακάρι να ήταν όλοι σαν και εσας!
Πολλά φιλάκια και ευχομαι να βρίσκεται πολύ συχνά χρόνο για τέτοιες εκδρομούλες:)
Και περαστικά για τη μέση!

Magda^_^ είπε...

Αχ καλέ,το "όλη" με "η" ήθελα να το γραψω:) Μου ξέφυγε....που να το δει κανένας φιλόλογος!!χιχιχ

Irini είπε...

Αγαπημένη μου φίλη,
Πόσο θα ήθελα να έρθω με τον σύζυγο και την κόρη μου.Δεν μπορώ όμως,χαίρομαι που περάσατε όμορφα και μας μεταφέρετε με αυτές τις φωτογραφίες λίγο από την ομορφιά του τόπου.
Πολλά φιλιά!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ.ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΜΕ ΥΠΕΡΟΧΗ ΠΡΩΙΝΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΞΕΚΙΝΩ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΑΥΡΕΣ ΕΚΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ elenilarisa, φίλοι μου αυτό είναι αλήθεια μα συγχρόνως δυσκολεψαν τα πραγματα οικονομικά και πρέπει να προσέχουμε.Μια απλή βολτίτσα τέτοιου τύπου τώρα πια κοστίζει 150 ευρώ εννοείται με τη βενζίνη, τα χρήματα που δίνω στη γυναίκα και τα όσα θα φάμε .Όμως θα το παλέψουμε όπως όλοι.

ElenaG είπε...

Γεια σου βρε Αχτίδα μου αχτύπητη!
Μοναδική και υπεροχη...
και ο Δημητρος όμως δεν τα πάει πίσω!
Όσο για τη Κλωντη...τυχερή!...
υιοθετηστε και μένα καλε!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ marilia...χα! χα! χα! είμαι φημισμένη στην οικογένεια γι' αυτό.Ξέρεις η κόρη μου η Ειρήνη με κοράιδευε μικρή γιατί όταν πηγαίναμε κάπου έκαμνα ..λίστες με τις πιθανότητες των πραγμάτων που ίσως μας χρειαζότανε.
1)σουγιάς πολυεργαλείο
2)μικρό μινι νεσεσερ με φάρμακα
3)μικρό πακέτο με σπαστά εργαλεία ( φιαράκι, σφυρί,πριόνι, φακό, μπαταρίες,σχοινι κ.α
4) μπότες πλαστικές
5) κουβερτούλα και τραπεζομάντηλο
6) καφέδες μιας χρήσεως
7) κονσέρβες για τα...αδέσποτα
8) νερά ΠΑΝΤΑ
Αυτά απαραίτητα καλή μου στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ, άμα πας σε αυτό το μέρος φίλη μου θα καταλάβεις τι λέω.Φύση ..μόνο φύση!( δεν έχει γλάρους όμως!) Χθες οι Αθηναίες ήταν καταευχαριστημένες, στην αρχή φοβώντουσαν να μπουν στο νερό και με ρωτούσαν αν είναι πράγματι ζεστό, μετά δεν ήθελαν να βγουν.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas, τι να κάνουμε βρε παιδάκι μου, τώρα πια μόνον αυτό μας μένει, τα παιδιά μας έχουν τη ζωή τους και πρέπει να είμαστε απλοί θεατές και βοηθοί μόνον όταν μας το ζητούν.Άλλωστε έχουμε κοινά ενδιαφέροντα με τη Δημήτρη, μας αρέσουν οι εκδρομές.Όταν βγει στη σύνταξη μας βλέπω γραμμένους στα ΚΑΠΗ να γυρνάμε την Ελλάδα.

Hfaistiwnas είπε...

Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε!
Πολύ σας χαίρομαι!!!

Μarion, είπε...

Καλημερα Αχτιδα .
χαίρομαι να σε διαβάζω.. τι υπεροχες φωτογραφιες και τοπια, αλλά προπάντων τι υπέροχοι άνθρωποι που είσαστε! Πραγματικά σας χαίρομαι!
Να είσαστε καλά και όλο κοπάνες να κάνετε :)

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Magda^_^. κοριτσάκι μου ακόμα κι αν σου φαίνετε λίγο ..σαχλό για την ηλικία μας..ναι είμαστε ακόμα ερωτευμένοι και μαζί ο ένας δίπλα στον άλλο.Τώρα πια αισθανόμαστε οτι έχουμε ο ένας τον άλλο μόνο και αποφασίσαμε να χαρούμε όσο μπορούμε κάθε χρόνο απο εδώ και πέρα.Έχουμε κοινά ενδιαφέροντα, έχουμε αγάπη για τη Φύση και τις εκδρομές, τα ζώα και κάθε τι που χρειάζεται την προστασία μας.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ irini μου αν έρθεις προς τα εδώ θα χαρώ πολύ να σας πάμε με τον άνδρα σου και το παιδάκι σου εκεί να περάσουμε τη μέρα μας.

Ξανθή είπε...

Καλημέρα!!στο πόζαρ έχω πάει πριν χρόνια εκεί ευχαριστήθηκα πολύ, από την επιστροφή όμως μου έχει μείνει μια άσχημη στιγμή και δυστυχώς δεν μπορώ να την ξεχάσω.
Θα ήθελα να ξαναπάω αυτό το μονοπάτι το έχουμε κι εμείς περπατήσει.

BUTTERFLY είπε...

Τι ομορφα! Τι ομορφα! Με κανεις κι ονειρευομαι και ταξιδευω!..

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ είπε...

τέλεια απόδραση, όχι αν τολμάς πες πως πονάς!!!!!! γκκκρρ..............

Ανώνυμος είπε...

Αχ!!! Πόσο θα ήθελα να κάνω κι εγώ μια τέτοια κοπάνα!!! Ελπίζω κάποτε να το καταφέρω.
Αχτίδα μου, πάντα έτσι ερωτευμένοι να είστε και πάντα οι αποδράσεις σας να είναι παραμυθένιες, με νεράϊδες, βασιλόπουλα, γαλάζιες "άμαξες".......
Ευχαριστώ για το χαμόγελο που μου χάρισες διαβάζοντας την ανάρτησή σου. :-))
Πολλά χαμόγελα και φιλάκια,
Χριστίνα από Κατερίνη

Φως στα όνειρα είπε...

Τέτοιες κοπάνες μας χρειάζονται..Η ηρεμία που σου χαρίζει η φύση δεν ξεπληρώνεται με τίποτα..(Και γω πίνω τον καφέ έτσι και τολμώ να πω ότι τον απολαμβάνω ειδικά όταν είμαι σε μέρος που τίποτα δεν με πληγώνει και κυρίως οι σκέψεις μου όπότε.... κύριε Δημήτρη ΜΑΖΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ΣΑΣ..Καλά να περνατε..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ElenaG ,γειάσου φιληνάδα μου απο Κύπρο.Δεν μας πέφτεις λίγο μεγάλη για "κορούλα"; άσε που δεν τρως και ..κροκέτες!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Μarion , ότι μπορούνμε κάνουμε κοριτσάκι μου, ότι μπορούμε..αν ακριβείνει πολύ η βενζίνη δεν το γλυτώνουμε το ...ποδήλατο!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ξανθή μου λυπάμαι αν έχεις κάποια άσχημη εμπειρία εκεί, αφού το ξέρεις γνωρίζεις οτι είναι υπέροχο μέρος.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ BUTTERFLY, χαίρομαι που δεν σας κουράζουν οι διηγήσεις μου και δεν βαριέστε.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ, που να τολμήσω ιδιαίτερα σε σένα να γκρινιάξω.Είσαι με το μέρος του Δημήτρη ή μου φαίνεται;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Χριστίνα από Κατερίνη, είπαμε κοριτσάκι μου..έχω ιδιόκτητο συννεφάκι!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ευριδίκη πως μπορείς και πίνεις ένα τέτοιο καφέ!Ξέρεις στο μαγαζί του κάνω καφέ και πίνει όλη την ημέρα απο μια γουλιά κάθε τόσο και έτσι και του το πλύνω το φλιτζάνι είναι ικανός να τον ζητά..πλαχ!

Un par de neuronas... είπε...

Γεια σου, φίλη μου!! Να έχεις μία ωραία διάθεση πάντα, γιατί πρέπει να προσέχουμε τους δικούς μας, να είμαστε χαρούμενες για τους αγάπες μας και να μην πονάνε για μας!
Δύσκολο, ξέρω.

Φιλάκια.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ VERÓNICA MARSÁ, φιληνάδα μου χαίρομαι όταν σε βλέπω στα σχόλια , ελπίζω όλα να πάνε καλά και σε σένα.

Rena είπε...

Καλά έκανες και τη κοπάνισες στη τελευταία φωτογραφία λάμπεις ολόκληρη,τι κάνει η φύση ε;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ rena , σε μένα φίλη μου κάνει θαύματα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΕΛΠΙΖΩ ΟΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΣΗΜΕΡΑ, ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ

erifili είπε...

Αχτίδα μου καλημέρα.Χαίρομαι πραγματικά να σε διαβάζω.΄Εχεις ένα τρόπο να μεταδίδεις στον άλλο τα συναισθήματά σου όποια και αν είναι αυτά.Χάρηκα μαζίσου την εκδρομούλα.Να είσαι πάντα καλά σου εύχομαι και πάντα αγαπημένοι με τον σύζυγό σου.Αν ποτέ σκεφτείς να υιοθετήσεις κανένα νέο κατοικίδιο, είμαι διαθέσιμη.Χα.Χα.Φιλάκια

ZouZouna είπε...

Και πολυ καλά έκανες! Κοπάνα και πάσης Αχτίδας!!!
Και σιγά μην δεν έκανες γνωριμίες και δεν αντάλλασες τηλέφωνα!!! χα χα χα !!!
και τι ωραίες φωτογραφίες είναι αυτές?
να χαίρεστε, πάντα τις στιγμές σας, να είστε καλά, χαρούμενοι και χαμογελαστοί.

ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΟΠΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ ΣΑΝ ΣΧΟΛΙΑΡΟΥΔΙΑ!
μουάααααατς, αμφιτερομαγουλως και στους δυό !

ZouZouna είπε...

σας το αφιερώνω

Voici des fruits, des fleurs, des feuilles et des branches
Et puis voici mon coeur qui ne bat que pour vous.
Ne le déchirez pas avec vos deux mains blanches
Et qu'à vos yeux si beaux l'humble présent soit doux.


J'arrive tout couvert encore de rosée
Que le vent du matin vient glacer à mon front.
Souffrez que ma fatigue à vos pieds reposée
Rêve des chers instants qui la délasseront.


Sur votre jeune sein laissez rouler ma tête
Toute sonore encor de vos derniers baisers
Laissez-la s'apaiser de la bonne tempête
Et que je dorme un peu puisque vous reposez.



P. Velraine

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ erifili , να σε πάρει η ευχή ..έσκασα στα γέλια..καλέ για κόρη να σε πάρω, μια ακόμα δεν πειράζει!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Γλυκό - Κερασο - Ζουζούνα μου λατρεεύω τον VERLAIN αν και τον έφαγα με το ...κουταλάκι όταν ήμουν στις καλόγριες.