Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Οταν ο ύπνος δεν έρχεται και η ψυχή δεν ησυχάζει...

Η γιορτή της "ΕΙΡΗΝΗΣ" χθες σφραγίστηκε απο βία και δάκρυα ανθρώπων που έχασαν αγαπημένα πρόσωπα. Τι μπορώ να πω περισσότερο όταν όλοι σας είδατε αυτά που είδατε στη τηλεόραση.
Όταν φοιτήτρια έζησα τη νύχτα του Πολύτεχνείου, όταν με συνέλαβαν , όταν γιόρτασα μετά τη Δημοκρατία .. ποτέ δεν φαντάστικα οτι μετά απο τόσα πολλά χρόνια θα πονούσα το ίδιο ,ε εκείνη τη νύχτα που άκουγα το : "Εδώ Πολυτεχνείο" ή το " Σώστε μας, με κυνηγούν ".
Δεν με έπιανε ο ύπνος χθες φίλοι μου , ήταν απο εκείνες τις νύχτες που τα μάτια δεν κλείνουν και η ψυχή δεν ησυχάζει όσο κι αν ήμουν πολύ κουρασμένη. Πριν το απόγευμα είχα κάνει με το Δημήτρη μια τεράστια βόλτα πεζή μέχρι τη θάλασσα , καθήσαμε στο παγκάκι και συζητούσαμε για όσα " ΘΑ " έρθουν και που η πείρα ηλικία μας τα φέρνει μπροστά μας σαν κακό όνειρο.
Μόνο τρυφερότητα είχα μέσα στη ψυχή μου φίλοι μου, μόνον αγάπη για το διπλανό μου και ένα ροζ συννεφάκι να τους βάλω όλους. Η βία φέρνει βία, η οργή μου με τα μέτρα έπεσε και έμεινε η πίκρα των αντιδράσεων. Διαφωνήσαμε λίγο με τον άνδρα μου, εκείνος έλεγε οτι δεν πρέπει να ανεχώμαστε τα πάντα και ότι πρέπει να αντιδράσουμε δίνοντας τους το μήνυμα οτι : "μέχρις εδώ".
Εγώ ..είμαι διαφορετική, δεν μπορώ τους καυγάδες, τα μαλλώματα, τις φωνές και τα έκτροπα. Πάντα έλυνα τα προβλήματα μου με συζήτηση και με βήματα σιγανά , το έχω ξαναπεί..δεν ήμουνα ποτέ ήρωας...θέλω γαλήνη και καλή πρόθεση. Δεν θα μπορούσα να πληγώσω ποτέ άνθρωπο λεκτικά και συνήθως όταν με πληγώνουν η αντίδραση μου γίνεται κόμπος στο λαιμό μου και δάκρυα στα μάτια μου.

Αν μπορούσα να μιλήσω σε αυτούς τους ανθρώπου που έριξαν αυτή τη βόμβα μέσα στη τράπεζα θα τους έλεγα οτι : " Υπάρχει Θεός συνάνθρωποι μου, να θυμάστε οτι η ζωή είναι ένας κύκλος και ότι όσα κάνουμε γυρίζουν σε μας.
Μη νομίζετε οτι είμαι ένα παθιασμένο πλάσμα με θρησκείες και κανόνες μα έχω μέσα μου το φόβο του Θεού και την αίσθηση της καλής και κακής πράξης. Πως μπορείτε να κοιμάστε ήσυχα με τόσες πολλές ενοχές μέσα σας; "

Τώρα θα κατέβω στο εργαστήρι μου, θα πάρω τα πινέλα μου και θα δώσω χρώμα στη λύπη μου μόνο που το χρώμα αυτό δεν ταιριάζει στην εικόνα της Αναστάσεως που ζωγραφίζω αυτό το καιρό..έτσι θα κάνω αυτό που πάντα κάνω όταν Αγιογραφώ...θα προσευχηθώ μέσα μου σε κάθε πινελιά να γίνει ο κόσμος καλυτερος , να σωθεί απο την άκρη του γκρεμού και να μπορέσει να χωρέσει στο ροζ συννεφάκι μου κάποτε.
Εγώ θα είμαι εκεί πάντα και θα ελπίζω σε κάτι καλύτερο γιατί πιστεύω στον Άνθρωπο και στη Δίκαια λύση της Ανώτερης δυναμης.

Καλημέρα σας φίλοι μου!

21 σχόλια:

Unknown είπε...

Καλημέρα!!! Αχτιδούλα, συμφωνώ με όσα γράφεις αλλά πρέπει να αντιδράμε κιόλας αλλά όχι με αυτό το βίαιο τρόπο που κόστισε ανθρώπινες ζωές.΄Εχω στεναχωρεθεί πάρα πολύ με το χαμό αυτών των αθώων ανθρώπων.

Chryssa είπε...

Μακάρι οι ευχές σου να ακουστούν στον Θεό που πιστεύεις.. κι άν υπάρχει αυτός ο Θεός να κάνει κάτι να μας βάλει μυαλό...
ο κόμπος στο λαιμό έχει γίνει βαρής και μου κόβει την ανάσα.. φαντάζομαι σε πολλούς ...

Hfaistiwnas είπε...

Καλημέρα!
Θα υπομείνουμε οκ, αλλά μην το παρατραβήξουν και αυτοί..
Πιστεύω θα υπάρχουν αντιδράσεις και αυτό είναι μόνο η αρχή, μακ΄ρι να είναι λάθος..

b|a|s|n\i/a είπε...

ας ελπίσουμε αυτό να είναι το τέλος ενός κακού όνειρου. στερεύουν τα λόγια.

( fortounata) είπε...

καλημέρα Αχτίδα,οι άνθρωποι αυτοί είναι τυφλωμένοι δεν βλέπουν μπροστά τους παρά μόνο βία.οι αθώοι όμως τι φταίνε;όλοι είμαστε σε ένα αδιέξοδο.να αντιδράσουμε;είδες τι φέρνει μια αθώα πορεία.ας ευχηθούμε να μην δούμε άλλες τέτοιες καταστάσεις.

neni είπε...

Να αντιδράμε σύμφωνοι,αλλά αυτοί οι άνθρωποι τι φταίνε;Οι οικογένειες που χάσανε τα αγαπημένα τους πρόσωπα;Κρίμα..ας αναπαύσει ο Θεός την ψυχή τους.

Λυπάμαι που γίνονται αυτά στη χώρα που ζω κ που αύριο θα μεγαλώσουν τα παιδιά μου.

Katerina είπε...

αχτιδούλα μου εγώ δεν μπορώ να συνέλθω ακόμα... το γραφείο μου είναι στο νούμερο 10 της οδού Σταδίου και έβλεπα τους καπνούς από το μπαλκόνι... ... δεν μπορώ να διανοηθώ αυτό που έγινε, δεν το χωράει ο νους μου...
Προσεύχομαι κι εγώ και προσπαθώ να μείνω στο συννεφάκι μου που αυτές τις ώρες είναι κατάμαυρο σαν την ψυχή μου...

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ nefeli ποτέ δεν θα μπορούσα να αντιδράσω με βια καλή μου, είναι φοβερό, σκπέψου τι όνειρα είχαν αυτοί οι άνθρωποι.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Χρύσα μου έπαψα να ελπίζω σε ανθρώπινη βοήθεια , μόνο μια ανώτερη δύναμη μπορεί να κάνει κάτι.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas , φίλε μου δεν μπορείς να φανταστείς πόσο ακραίες πλέον ιδέες μου μπαίνουν στο μυαλό, εμένα, την ήρεμη.Δεν τους ξέρουν αυτούς τους κουκουλοφόρους; γιατί δεν επιτρέπουν στην Αστυνομία να πυροβολεί στα πόδια όποιον φορά κουκούλα;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ b|a|s|n\i/a , φοβάμαι φίλε μου οτι είμαστε στην αρχή ακόμα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ φουρτουνιασμενη ψυχη, φίλη μου είμαι ενάντια με κάθε μορφή βίας, αντίθετη με όλα αυτά που προκαλούν τη καταδίκη της Δημοκρατίας.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ neni μου όταν λέει ο Δημήτρης να αντιδράσουμε βέβαι δεν εννοεί αυτά τα πράγματα προς Θεού.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Κατερινα μου εγκεφαλικό θα είχα πάθει πιστεψε με.

Hfaistiwnas είπε...

Έλα ντε, και αν δεν ξέρουν να τους πιάσουν ας είναι και έτσι..

Rena είπε...

Κατά αρχή να σου ευχηθώ να χαίρεσαι τους δικούς σου ανθρώπους και να τους βλέπεις πάντα υγιείς και ευτυχισμένους ,όμως
Αχτίδα μου χτες η γιορτή μας μετατράπηκε σε λύπη, οι κακές ειδήσεις μετέτρεψαν πολύ γρήγορα τη χαρά μας σε θλίψη, πίκρα και αγανάκτηση και όλοι σκεφτόμασταν τ ίδιο: Πάλι τα ίδια θα ξαναζήσουμε;

Η Ώρα του Τέλους είπε...

Μακάρι όλα αυτά που λέμ όλοι να γίνουν καλύτερα να δούμε μια καλύτερη Ελλάδα αλλά πολύ δύσκολο να γίνει το μόνο που χρειάζεται υπομονή και κουράγιο!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ rena μου ο κόσμος είναι μαζεμένος τουλάχιστον εδώ στη Θεσσαλονίκη, πριν λίγο πήγαμε να αγοράσουμε μικροκύμματα γιατί χάλασε το παλιό μας και είμασταν σε τεράστιο κατάστημα, εγώ , ο Δημήτρης και 10 υπάλληλοι που μας κυνηγούσαν, ντραπήκαμε και ψωνίσαμε.

ΓΩΓΩ είπε...

Αχτιδα μου και εγω φοβαμαι πως ειμαστε μονο στην αρχη του κακου!Τα ματια μας θα δουν τρομερα πραγματα!Χαθηκε ο σεβασμος στην ανθρωπινη ζωη!Ο κοσμος ειναι εκνευρισμενος και απελπισμενος.Ειναι απαραδεκτο σε μια ελευθερη δημοκρατικη χωρα σαν την Ελλαδα το 2010 να συμβαινουν τετοια πραγματα.Λυπαμαι πολυ πραγματικα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Η Ώρα του Τέλους,λυπάμαι που δεν μπορώ ούτε τον εαυτό μου να δώσω πολλές ελπίδες μα ..αλίμονο αν σκύψουμε το κεφάλι.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΓΩΓΩ μου χάθηκε η αξιοπρέπεια των ανθρώπων και το κουράγιο τους να παλέψουν, το ζω κάθε μέρα μέσα στο μαγαζί βλέποντας και ακούγοντας.