Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Έφτιαξα κι εγώ για το μπαζάρ στη Πτολεμαίδα!

Επιτέλους....νομίζω ότι η Άνοιξη στρογγυλοκάθισε στο θρόνο της αν και φοβάμαι κανένα ξαφνικό γιατί θυμάμαι έναν Απρίλη (ήμουν διαχειρίστρια στη πολυκατοικία μας) χιόνισε ( !!!!!!) και ευτυχώς που είχα μεριμνήσει από πριν και είχα βάλει πετρέλαιο για τον..επόμενο χειμώνα και όπως καταλαβαίνετε..το κάψαμε!
 Όμως...  σήμερα ήταν μία όμορφη μέρα , ηλιόλουστη , με ανοιχτές τις μπαλκονόπορτες χώθηκα στη γωνιά μου και έφτιαξα πράγματα για το μπαζάρ των φίλων μπλογκερ στη Πτολεμαΐδα.


Βέβαια ελπίζω να προλάβω να φτιάξω και κάποια μικρά πινακάκια για να τα βάλω στο πακέτο μα φοβάμαι το χρόνο μήπως δεν προλάβω αν και έχω σκοπό να τα στείλω με κούριερ.

Πήρα λοιπόν ένα κουτί από ..μπισκότα και βάλθηκα να το φτιάξω όπως το φανταζόμουν.Ζωγράφισα σε μουσαμά ένα τοπίο, το κόλλησα και άνοιξα το ...μαγικό κουτί με τις κορδέλες μου να βρω τι θα ταιριάζει...είπαμε ..με ότι έχουμε , ότι μαζεύουμε μπορούμε να φτιάξουμε θαύματα.



Νομίζω ότι μπορεί κάποιος να βάλει μέσα κάποια μικροπράγματα..καλλυντικά, κοσμήματα, κλειδιά, ραπτικά..
Μετά βέβαια έφτιαξα και τα ...περίφημα βραχιολάκια μου ..έτσι..για να εκνευρίσω την ανώνυμη έκανα ..20 διάφορα χρώματα και γούστα, ένα κρεμαστούλι, κάποια δαχτυλίδια και μερικά σκουλαρίκια.


Μετά σκέφτηκα που να τα βάλω..και πήρα δύο κουτάκια από αυτά που βάζουν κουφέτα σε μεγάλο όμως μέγεθος και έκανα την ίδια διαδικασία με το μεγάλο κουτί. Έβαλα και μία δική μου μικρή Αγιογραφία  και ελπίζω να φτιάξω και άλλα μέχρι τη Τρίτη που νομίζω ότι πρέπει να φύγουν.

Αύριο είμαι καλεσμένη η ..καλότυχη και για πρώτη φορά δεν θα τηγανίσω εγώ μπακαλιάρο. Έτσι είναι φίλοι μου, όταν μεγαλώνεις είναι σειρά άλλων να σε καλοδέχονται...άνθρωποι που αγαπάς και σ' αγαπούν.
Εύχομαι στους Βαγγέληδες ( πλην του Βενιζέλου) και τις Βαγγελίτσες Χρόνια Πολλά και κυρίως Καλά, με υγεία και αγάπη γύρω τους.

Αχτιδένια φιλάκια και καλά να ..περάσουμε όλοι μας!

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Ένας χώρος με καλή αύρα μας ένωσε ξανά!

Μόλις γύρισα από τη συνάντηση μας στο φιλόξενο εικαστικό σπίτι" της Ανθούλας που η πολυμήχανη Ρένα διοργάνωσε ομολογώ με απόλυτη επιτυχία.


Όπως βλέπετε..προοδεύω!!! Έφτιαξα και βιντεάκι..της κακιάς ώρας βέβαια  μα.. θα μάθω, ήταν να μη το δοκιμάσω !

Πήγα είναι η αλήθεια με δισταγμό γιατί ο χώρος ήταν μικρός και δεν είχα δηλώσει έγκαιρα συμμετοχή όμως αρκεί το άνοιγμα της πόρτας, τα χαμογελαστά πρόσωπα ( μερικά οικεία), το φιλόξενο καλωσόρισμα και η μαγική αύρα του χώρου που σε άγγιζε και σε μεταμόρφωνε σαν μέλος μόνιμο αυτού του χώρου.


Οι τοίχοι γεμάτοι έργα της οικοδέσποινας Ανθούλας,  σε ξύλο πανέμορφες γοργόνες,ναύτες και μορφές,  η διακόσμηση καλαίσθητη και φροντισμένη, απλή και συγχρόνως λειτουργικά εικαστική. 
Χάρηκα  αφάνταστα που είχα την ευκαιρία να τη γνωρίσω.


 Μετά η γλυκιά και υπομονετική ( το τονίζω ιδιαίτερα αυτό) Κατερίνα που θα ήταν η ομιλήτρια και η χειρίστρια στο θέμα που θα μας έκανε να συλλογιστούμε τα μείον μας, τα πάθη και φοβίες μας. Μας μίλησε για όσα αναγνωρίζουμε και θέλουμε να διώξουμε, ή τα αποδεχόμαστε και τα κρατάμε γιατί δεν έχουμε την απόφαση ψυχής να διορθώσουμε." Φίλοι και Εχθροί"ο τίτλος , το θέμα, , συμβολικοί οι χαρακτηρισμοί!
 Δεν ξέρω αν μπόρεσε η καημένη να καταλήξει κάπου με μας και ιδιαίτερα με μένα που την ζάλισα με τη φλυαρία μου , ξέρω όμως ότι αποχωρίσαμε από εκεί χωρίς να νοιώσουμε τις δύο ώρες και  από ένα αγκάλιασμα όλες μας.


Η Ρένα έκανε το ξεκίνημα σαν διοργανώτρια και όπως μας είπε σε αυτό το χώρο θα γίνουν σεμινάρια σε διάφορα θέματα από Ραπτική μέχρι Κόσμημα και ότι τέλος πάντων θέλει να διδάξει κάποιος. Πιστεύω ότι η Ρένα θα φροντίζει κάθε φορά να ειδοποιεί για τις μέρες αυτές.
 Κάντε υπομονή μέχρι να τελειώσει και η δική μου.." γωνιά"και θα έχουμε εκεί πολλά ..καφεδάκια, συζητήσεις και ότι επιθυμεί η καρδιά σας. ( εγώ θα έχω και σεμινάρια ..Δημήτρη για πίτες)


Μη με βάζετε σε..δοκιμασία να αναφέρω ονόματα..ξέρετε ότι είναι δύσκολο για μένα και δεν θέλω να αναφέρω τις μισές..πάντως το ..ταίρι μου στα ψυχολογικά τεστ της Κατερίνα ήταν η Εύα και τα περάσαμε υπέροχα με τα..ελαττώματα , τα πάθη και τα..απεταξάμειν μας!


Να σημειώσω και το υπέροχο νηστίσιμο κέικ της Ρένα που πήρα συνταγή να το φτιάξω !


Κατερίνα, Αχτίδα, Ρένα, Εύα..η σχετική φωτογραφία για το μπλοκόσπιτο μου και τη συλλογή του από φίλες!


Τσιμπολογίσαμε και τα ... σχετικά μας, ήπιαμε και το καφέ μας όπως βλέπετε! 
Δεν άντεξα να μη τα βγάλω φωτογραφία..όλα όμορφα, όλα καλόγουστα..ένας χώρος με "Καλή Αύρα", ένας χώρος οικείος για μένα και όπως καταλαβαίνετε φεύγοντας ήξερα ότι σύντομα θα..επιστρέψω  αν με ξανακαλέσουν βέβαια ... μα δεν έχω πρόβλημα ..θα πάω και ..ακάλεστη.


Να ευχαριστήσω αρχικά τη Ρένα που μας έδωσε την ευκαιρία για μία ακόμα συνάντησή, την Ανθούλα την οικοδέσποινα για τη φιλοξενία  της στο 'ΣΠΊΤΙ" της και την γλυκιά και ( ξαναλέω) υπομονετική Κατερίνα για όσα μας έκανε να ομολογήσουμε και να συζητήσουμε ανοιχτά.
Φίλοι μου ακόμα μια φορά θα το πω..πήρα από τη μπλοκογειτονιά μας περισσότερα από όσα περίμενα όταν πρωτομπήκα.
Αχτιδένια φιλάκια σε όλους ακόμα και στην..ανώνυμη!

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Μία εικόνα ..χίλιες λέξεις...πολλές εικόνες;

Πρωινό με τον εγγονό μας ..μου είναι αδύνατον να συγκρατηθώ η χαζογιαγιά να σας δείξω ότι ..οι παροιμίες έχουν βάση. 
Λοιπόν την ξέρετε εκείνη που λέει ότι : ...Το μήλο πέφτει κάτω από τη μηλιά;.... ή μήπως την άλλη: Κατά μάνα κατά κύρη.......





Σε αυτό το σημείο βάλαμε ποδιά για να γλυτώσουμε τη μπλούζα!



Σειρά μας να κάνουμε ζυμαράκι και ..κουλουράκια!



Επειδή εγώ σαν γιαγιά δεν κάνω διακρίσεις σε αγόρια και κορίτσια και προσπαθώ να ...εκπαιδεύσω ένα αυριανό καλό σύζυγο...συνεχίζω με την ηλεκτρική σκούπα για να μαζέψει όσο αλεύρι σκόρπισε!



Και κάτω από το τραπέζι το σκόρπισα  το αφιλότιμο!


Μάζεψα και τα καπάκια από τους μαρκαδόρους...τέρμα οι δουλειές..τώρα νομίζω εδώ κάτω δεν θα με βρει!

Η πίτα μας βγήκε , ζεστή κρεατόπιτα με κιμά, άγρια πράσα και πλιγούρι ! Περιμένουμε επισκέψεις ..τη φίλη Φαίδρα από τα μπλοκ!


Αύριο θα τον πάρω από νωρίς βόλτα από πάρκο σε πάρκο..έχω τη γυναίκα σπίτι καθαριότητα και πρέπει να εξαφανιστούμε. Ποια θα με κάνει παρέα;
Αχτιδένια φιλάκια από τη ...χαζογιαγιά της μπλοκογειτονιάς!

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Να σας δείξω τι έφτιαξα..

Το..τσάκωσα στη φωτογραφική μου μηχανή το ανθισμένο δενδράκι γυρνώντας από τις  κόρες μου τη Κυριακή! 
Είναι σαν να σου λέει ότι πρέπει να αφήσουμε πίσω μας όλα τα άσχημα του χειμώνα και να χαμογελάσουμε στον ήλιο.. Φίλοι μου αρκεί για μένα μία τέτοια εικόνα για να με κάνει να αισθανθώ όμορφα. και τι κάνω όταν αισθάνομαι όμορφα;...μα ..τα πάντα! 
Ένα από τα ..άσχημα του χαρακτήρα μου είναι ότι ασχολούμαι με πολλά πράγματα συγχρόνως..πιάνω το ένα και αρχίζω το άλλο και ..τελειώνω ένα άλλο.....Έχω αρχίσει ένα πίνακα κολάζ μα δεν βρίσκω το χρώμα που θέλω σε ύφασμα και έμεινε εκεί που είναι μέχρι να το βρω..
Έφτιαξα  με ψυχρό πηλό μικρά σχεδιάκια για κόσμημα, τα έψησα ελαφρά , τα ζωγράφισα και τα έφτιαξα κοσμήματα... και βέβαια δεν γλιτώνετε από μένα θα σας τα δείξω.. 
Πρωτάρα στο κόσμημα χαίρομαι το παραμικρό που φτιάχνω.


                                              Καρφίτσες


                                                   Σκουλαρίκια






                        Κρεμαστούλια διάφορα..
Όλα αυτά που βλέπετε είναι ..μικροσκοπικά ξέρετε..με δυσκολία περνούσα τα κρικάκια αφού αυτές τις μέρες τα χέρια μου σχεδόν δεν κλείνουν από την αρθρίτιδα..


                                          Και λίγα βραχιολάκια..



Όμως μη ξεχνιόμαστε..πρώτα από όλα είμαι  νοικοκυρά ..( στη κουζίνα μόνο!!!!) έφτιαξα λοιπόν και ντολμαδάκια δύο ειδών, γιαλαντζί για τη κόρη μου την Ειρήνη και με κιμά αυγολέμονο για τον Δημήτρη μου που τα αγαπάει..



Μου περίσσεψε και γέμιση από το κιμά και λέω τώρα το βραδάκι να φτιάξω και λίγα κολοκυθάκια γεμιστά για τον εγγονό μου που θα έχω αύριο μόνο που τώρα πρέπει να ..πεταχτώ στο μανάβη δίπλα μας να πάρω κολοκυθάκια..


 Μα πριν σας αφήσω να ..συνέλθετε από τη φλυαρία μου να κλείσω με μία ακόμη ανοιξιάτικη εικόνα για να τη βάλετε στη καρδιά και στη σκέψη σας..πάντα η Άνοιξη ελπίδα φέρνει...χαμογελάστε..όλα θα πάνε καλά!