Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Μια νέα εβδομάδα..πάντα κάτι νέο να περιμένεις..



Επόμενη μέρα..τα σκέπτεσαι..τα φιλοσοφείς και λες ότι κανείς δεν θα ήθελε να βλέπει συννεφιασμένους ουρανούς και δακρυσμένες σκέψεις..ούτε καν η Αγγελικούλα..
Ο καιρός αλλοπρόσαλλος σαν ..κι εμένα! Έχω ένα κρύωμα εδώ και λίγες μέρες που μου χάλασε όλη τη διάθεση..σαν μια ..γελοιογραφία με μπαστούνι από το πρωί αναρωτιέμαι για τι να πρωτομουρμουρίσω.. Τα βρίσκω πολλά..τα βρίσκω περιττά..τα βρίσκω χαζά μπροστά στα δύσκολα και αφόρητα των άλλων.
Ντύθηκα που λέτε το πρωί και συνόδεψα τον άνδρα μου στις διάφορες δουλειές του. Βέβαια μη νομίζετε ότι γυρνούσα..στο αμάξι έμενα απλά εκείνος έβλεπε τα μάτια μου να τον παρακολουθούν και να του χαμογελούν και τα δικά μου να νοιώθουν ότι του κάνω παρέα.
Έξω από την Εθνική στη Θέρμη τον έβλεπα να τυραννιέται να λειτουργήσει τη νέα κάρτα που έβγαλε μετά τη κλοπή του πορτοφολιού του που ακόμα δεν λέει να το..χωνέψει! Τον έβλεπα να έχει από πίσω του μια..ουρά και δόξαζα το Θεό που δεν ήμουν δίπλα του και έτρωγα γιουχάρισμα από την..ουρά δικαιολογώντας τον!
Ένα προσωπάκι γλυκό μπαίνει στη κυριολεξία από το ανοιχτό παράθυρο του αυτοκινήτου, χαμογελώ..κάτι θα θέλει..
- Είσαι η Αχτίδα..(σίγουρη..) είμαι η Άννα!!
Με γοητεύει αυτός ο δεσμός που υπάρχει πλέον μεταξύ μας..άγνωστες γνωστές..φίλες από το διαδίκτυο..φίλες από καιρό θαρρείς...  Την έστειλα να βοηθήσει τον..μπλεγμένο από το κόσμο του ΑΤΜ για να μπορέσουμε να φύγουμε κάποια ώρα από την Εθνική.
Μιλήσαμε με τη γλυκιά Άννα που έγινε και αυτή πια ένα πρόσωπο στο μυαλό μου και όχι πια ένα σκέτο όνομα..Ένα λεπτό μετά..στο κινητό η Βικτώρια..δεν με ξεχνάτε ατιμούλια!!!!
Πήγαμε μια βόλτα στο Φράγμα για βολτίτσα στη Κλώντη και καφεδάκι..μα ο καιρός δεν μας..ήθελε..ένα ψιλοβρόχι μας έκανε να φύγουμε σύντομα αν και η ηρεμία του τοπίου μας έκανε να νοιώσουμε τόσο όμορφα..Με το ζόρι μαζέψαμε τη Κλώντη που έτρεχε σαν τρελή εδώ και εκεί..
- Που πάμε;  
Έτσι λένε συνήθως δύο ..συνταξιούχοι που η παλιά συνήθεια τους να περνούν την ώρα τους στα σούπερ μάρκετ έγινε παρελθόν..
-Πάμε για φαγητό στο ΙΚΕΑ;..να δεις ίσως και κάτι που θα σου αρέσει..
Ξέχασε ότι με τη πατερίτσα δεν μπορώ να κάνω..χιλιόμετρα ιδιαίτερα όταν το άνοιγμα των δικών του ποδιών είναι για μένα ..περίπατος σε βράχια!!! Φάγαμε , μιλήσαμε, χαζεύαμε την..είσοδο μόνο .. και στην έξοδο βρεθήκαμε σε μία ..καταρρακτώδη βροχή..
Περιμέναμε να σταματήσει λίγο..Ένας σκύλος πεινασμένος ζητιάνευε φαγητό από έναν δίπλα μας..ούτε μια μπουκιά ο άτιμος δεν του έδωσε.. όπως καταλαβαίνετε ο Δημήτρης στήθηκε στη σειρά για σάντουιτς με λουκάνικο για να τον ταΐσει..  Βλέποντας τον να ..καταπίνει στη κυριολεξία ολόκληρα τα 2 σάντουιτς σκέφτηκα τη Κλώντη που την ταΐζω τις κροκέτες με το χέρι μου μία μία και κάνει και νάζια..την κακόμαθα.. τέλος.. έχουν δίκιο!!!
Γύρισα σπίτι και δεν ήξερα που να απλώσω το πόδι μου..δεν είμαι για πολλά..η θέληση υπάρχει μα τα γεγονότα δείχνουν ότι θέλω χρόνο ακόμα.. Λίγο να ξεκουραστώ και μετά..
- Δημήτρη..δεν ..σφάζεις την κολοκύθα να φτιάξω πίτα και ένα κέικ με κολοκύθι;.. κάπου έχω στο ..τεφτέρι μου τη συνταγή!!!
Τώρα φίλοι μου φτιάχνω τη γέμιση..τον έστειλα να μου φέρει για το κέικ καρύδια ..μα βρέθηκε στη ..κόρη του!!!!!!! Τον αφήνω ..λάσκα λίγο.. να ξεκουραστεί ο γλυκός μου..
Η γέμιση υπάρχει, το κολοκύθι για το κέικ το έτριψα.. ας περιμένει..υπάρχει το αύριο!
Αύριο όμως το πρωί έχουμε ..γιατρούς.. εκείνος έλεγχο για το μικρό ανεύρυσμα που έχει κι εγώ στον ορθοπεδικό που με εγχείρησε.. Πάει το πρωινό..εύχομαι για εκείνον όλα καλά..του κάνω τσεκ απ με ..τρόπο..σταδιακά..γιατί δεν τα πάει καλά με τους γιατρούς.. Είναι σαν να δίνεις ..μουρουνέλαιο σε παιδί!!
Αχτιδένια φιλάκια φίλοι μου..μια καινούργια εβδομάδα σήμερα..ας ελπίσουμε να είναι καλύτερη από τη προηγούμενη..

29 σχόλια:

serenata είπε...

Καλή βδομάδα Αχτίδα μου!!
Και αύριο είναι μια άλλη, ωραία μέρα.
Φιλάκια πολλά:))

Anna είπε...

ειχα διαβασει την χτεσινη σου αναρτηση...και ειλικρινα ειχα συγκινηθει παρα πολύ. ας βρει η κοπελιτσα γαληνη με τους αγγελους στον ουρανό! και οι γονεις της παρηγοριά! ...πολυ δύσκολο θεμα..!
χαιρομαι που "ξεπορτίζεις"..κι ας ειναι κουραστικό..καλό ειναι! ευχομαι να περασει γρηγορα το κρυωμα, να μη ταλαιπορεισαι κι απ[ο άλλα, και ο ιατρος αυριο να ειναι ευχαριστημενος!!!! φιλια απο μουντη και βροχερη αθηνα...¨)

Hfaistiwnas είπε...

Ωραία η βόλτα και ας είναι στο αμάξι μόνο! Πάλι φαγιά κάνεις;;; Κάτσε και λίγο παιδί μου!
:)

Ανώνυμος είπε...

ηδη μου τρεχουν τα σαλια!φιλακια βασω λαρισα

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ serenata, χαμόγελο γλυκιά μου..και μια καινούργια μέρα για όλους..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ anna μου δυστυχώς δεν μπορεί να αλλάξει αυτό..αλίμονο στους γονείς της..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ χα! χα!..μόλις τελείωσα τη πίτα..το κέικ..αύριο!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ βασω λαρισα, το κέικ θα γίνει αύριο..η πίτα είναι η Μακεδονίτικη..αλμυρή και καυτερή.

Αντυ είπε...

Ακούραστη και γλυκιά Ακτιδούλα μας καλησπέρα :)
Να απολαμβάνεις τις βόλτες σου και να μην κουράζεσαι.. Περαστικά γρήγορα με το κρύωμα, δεν βοηθά και ο καιρός, μια έτσι μια αλλιώς.
Πολλα πολλά φιλιά

Ανώνυμος είπε...

@αχτίδα ,καλη εβδομάδα μανούλα μου!!!αχ είσαι ψυχούλα που τα σκέφτεται όλα!!φιλιά κ στον νταντοίλη μου κ στο κλωντούλι!!

maria είπε...

Αχτίδα μου καλή βδομάδα, χάρηκα που είδα οτι σήμερα βρήκες το κέφι σου και άρχισες τις βολτίτσες σου.
Παρα λίγο να συναντιόμαστε σήμερα στην ΙΚΕΑ.
φιλάκια πολλά

Marie-Anne είπε...

Θαυμάζω το κουράγιο σου και χαίρομαι που σε βλέπω κάθε μέρα και καλύτερα. Συγκινήθηκα με την ιστορία της Αγγελικούλας, καλή ανάπαυση νά έχει η ψυχούλα της. Ο πίνακας που της αφιέρωσες, όπως και στην φίλη σου, είναι πανέμορφος! Τα φιλιά μου και καλό ξημέρωμα !

Fanypap είπε...

Αχτίδα της ζωής μου, βολτάριζες με τέτοια βροχή;!!! Κι εγώ ήθελα να πάρω τηλ. και δεν πήρα για να μη σε ξυπνήσω!!! Αύριο δεν το γλυτώνεις!! Θέλω και την συνταγή από την κολοκυθόπιτα!!!φιλάκια.

OLINA M είπε...

Καλημέρα ομορφούλα μου!
Όλα καλά να πάνε με τη βόλτα στους γιατρούς.
Η μαμά μου βγήκε εχθές, αλλά πονάει ακόμη πολύ.
Θα σου τηλεφωνήσω το απόγευμα.
Πολλά φιλάκια!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Αντυ μου καλημέρα, ξεκουράζομαι όσο μπορώ..τώρα πια βοηθάω όσο πάλι μπορώ στο σπίτι να ξεκουράσω το Δημήτρη..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Νεφέλη , ένα θα σου πω..έκανα αποτρίχωση..μόνη μου..ξες εσύ!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ maria φαντάσου να γινότανε επανάληψη του πρωινού και να μου έλεγες κι εσύ:είσαι η Αχτίδα; μαρία!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Marie-Anne, καλημέρα χρυσοχέρα μου εσύ.Προσπαθώ να κάνω κάτι κι εγώ..όσο μπορώ δυστυχώς πια.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Φανή Παπ., Ζωγράφος, το πρωί θα λειπω σε γιατρούς, το απόγευμα θα είμαι σπίτι..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ OLINA M, περαστικά γλυκιά μου θα τα πούμε..Τα έχω "πάρει" με το Δημήτρη..είπαν για την εξέταση να μη καπνίζει και κάνει το αντίθετο..

Handmade by Mika είπε...

Χαίρομαι που σε βρίσκω σπίτι σου Αχτίδα μου γερή και δυνατη! Μην μασάς τα δύσκολα πέρασαν!
Ευχομαι οτι καλύτερο αυριο σε σένα και στον Δημήτρη σου!
Φιλια πολλά

thomi είπε...

αχτιδακι μου ποσο απολαμβανω να διαβαζω τα νεα σου τα απλα, τα μικρα, τα καθημερινα..
εσυ καλομαθες την κλωντη κι εγω τον εκτωρα που τωρα μας κανει νερα και δεν τρωει κροκετες, ουτε καν κονσερβες, θελει ο κυριος ψαχνο κοτοπουλακι μαγειρεμενο απο τη μαμα του:)

Ανώνυμος είπε...

Αχ ποσο θα χαιρονταναι οι γονεις τις Αγγελικης εαν παιρναν τη ζωγραφια με την κορη τους μεσα σε λουλουδια. Να τους τη στειλεις Αχτιδουλα, θα αγαλιασει η ψυχουλα τους.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Xeirotexnia-Kosmima ευχαριστώ φίλη μου όλα πήγαν σχετικά καλά, ο Δημήτρης δεν έχει πρόβλημα προς το παρόν κι εγώ πρέπει να κάνω υπομονή και να προσέχω και να κάνω ασκήσεις!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ thomi, έτσι κι εμένα μου κάνει το..σκασμένο..σήμερα έφαγε κοτόπουλο σε σβαν!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανώνυμος, θα στείλω κάτι άλλο..τον Άγγελο σε Αγιογραφία για το τάφο της .

precious dreams είπε...

Τα γράφεις αχτίδα μου τόσο όμορφα τόσο απλά σαν να είμαι και εγώ μαζί σας...να είστε καλά να πάνε όλα καλά στα tsek ap ..και να έχεις ένα όμορφο βράδυ..τα φιλιά μου

Άννα είπε...

Καλησπέρα κι από μένα! Χαρά μου που σε συνάντησα κι απο κοντά! Σα να σε ήξερα χρόνια και με τη "γλυκα" της συνάντησης μας γύρισα σπίτι!
Ευχομαι όλα να πήγαν καλά σήμερα και για τους δυο σας!
(κι έμενα ο αντρας μου με το ζόρι παει στο γιατρό και ποτέ ασυνόδευτος!- μα ούτε στον οφθαλμίατρο;;;)

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Αχτίδα μου τελικα δεν σε προλαβενω στις αναρτήσεις σου και έτσι τις διαβαζω δυό δυό ..θελω να σου πώ ένα μπραβο για την στάση σου με την Αγγελικούλα... έτσι πρέπει να φερόμαστε στους φίλους ...μετα απο αυτό δεν σαου φαινονται τα δικα σου προβλήματα πιο ελαφρά;;;η ζωή ειναι αυτή ματια μου...ο πινακας που της εφιαξες καταπληκτικός..!!!να πείσεις τον Δημήτρη σου να κανει τσεκ απ...αλλα τα ιδια τραβώ και εγώ με τον δικό μου... φιλακια και να προσέχεις...