Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Ζέστη..ζέστη.. για νέο μας το λές;


Μια από τις πιο ζεστές μέρες σήμερα φίλοι μου, δεν το κουνήσαμε με τον άνδρα μου από το σπίτι με το αιρ κοντίσιον στο φουλ να δουλεύει .. Μόνο το απογευματάκι πεταχτήκαμε μέχρι τη Πυλαία δίπλα μας που γιορτάζει ο Προφήτης Ηλίας για να τιμήσουμε την ημέρα. Σαν σήμερα ο άνδρας μου ήρθε στην Ελλάδα πριν πολλά χρόνια και ανάψαμε τότε κερί .. 
Ζέστη λοιπόν, κάναμε τη ντουζιέρα δεύτερη κρεβατοκάμαρα, και την τηλεόραση σινεμά μας! Τόσα ντοκιμαντέρ είδαμε, τόσες διαφημίσεις, είδαμε δυστυχώς και ειδήσεις, μαγειρέψαμε, σκουπίσαμε, σφουγγαρίσαμε.. έγραψα σελίδες ολόκληρες, έκανα κουλουράκια για τα δίδυμα δίπλα μου. 
Μίλησα με τη γιαγιά Αντιγόνη στο τηλέφωνο ώρες, με τη Έλενα από τη Κύπρο... καύσωνας...
Τίποτε χειρότερο από το να κλείνεις το αιρ κοντίσιον και να νιώθεις τη ζέστη ξαφνικά να σε χτυπά σαν μπάτσο στο πρόσωπο..  Δεν αντέχω τα κλειστά παράθυρα και τότε βάζουμε ανεμιστήρες...3 στη σειρά...
Είχα δύσπνοια παιδιά σχεδόν όλη τη μέρα και ήπια τόσες λεμονάδες που φτιάχνει ο Δημήτρης με φυσικό χυμό που στίβει ... που πια θα φυτρώσει λεμονιά μέσα μου. Όμως ήταν και ευκαιρία να κάνει εκείνος όλες αυτές τις μικροδουλειές που βγαίνουν στο σπίτι και είναι ..ανδρική δουλειά και πάντα τις αφήνουμε για μία άλλη φορά κι εγώ να σιδερώσω πουκάμισα . Το απόγευμα αργά όμως μας πήρε τηλέφωνο η φίλη Τένια από τη Κέρκυρα και έρχεται επίσκεψη αύριο να μείνει σε μας για μια μέρα πριν φύγει για Λήμνο με τον άνδρα της. Χαρήκαμε και ο άνδρας μου βρήκε ευκαιρία να  σχεδιάσει το αυριανό γεύμα. .. Αισθάνομαι τόσο όμορφα κάθε φορά που μια απο σάς με την οικογένεια της έρχεται να μας συναντήσει. 
Και επειδή όπως καταλαβαίνετε εγώ την ανάρτηση πάντα την κάνω με ..δόσεις ανάμεσα σε άλλες δουλειές σας έχω και δωράκι : μια ..παραξενιά της γειτονιάς μου.
Έχουμε ένα γείτονα που ΚΑΘΕ βράδυ εδώ και 15 μέρες περίπου στις 10.30 ακριβώς το βράδυ πετάει...πυροτεχνήματα...ναι...πυροτεχνήματα και βγαίνουμε στο μπαλκόνι και τα βλέπουμε!!! Είδατε τι κάνει η ζέστη; Μάλλον είναι νέος στη γειτονιά γιατί δεν μπορεί να τον έπιασε η τρέλα τώρα τελευταία!
Λοιπόν καληνύχτα αύριο μας περιμένει μια όμορφη ημέρα πρώτα ο Θεός και μεθαύριο λέμε να ..πάρουμε τα βουνά για κάπου ψυχρά..

14 σχόλια:

Maria Villioti είπε...

Εσύ πάλι στο μπλογκ είσαι;Δεν σου είπαν να φύγεις να πας αλλού;Ω,μα δεν παίρνεις μπρος με τίποτα εσύ;Φύγε καλέ...χα χα ...Καλέ τι γίνεται εδώ;Τα 'πα και στη Levina πριν που είχε κι αυτή κάτι περίεργα σχόλια (από ανώνυμους πάντα!!!).Δεν πρέπει να απαντάει κανείς σε ανθρώπους που είναι κακόβουλοι και που δεν υπογράφουν τα σχόλιά τους. Όταν τους απαντάς τους κάνεις να βγαίνουν από την τρύπα τους και να παίρνουν λίγο από τον αέρα σου.Αυτή είναι η γνώμη μου και πάμε γι'άλλα.Φιλάκια πολλά και καλό βράδυ.

Ανώνυμος είπε...

@αχτίδα,καλό βράδυ μανούλα μου,και σύντομα θα είμαστε μαζί!!!5 αυγούστου ανεβαίνουμε!!!!!

Tante Kiki είπε...

Πέρασα να πω μια καλησπέρα, Αχτίδα μου! Καλά να περνάτε!

Hfaistiwnas είπε...

Καλημέρα σας!!!
Και εδώ ζέστη! Παντού είναι έτσι όμως, καύσωνας! :)
Καλύτερα μέσα με το κλιματιστικό!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ MARIA VILLIOT, γλυκιά μου ..δεν υδρώνει το αυτί μου απο κακόβουλα σχόλια γιατί με ενδιαφέρουν μόνον οι αξιόλογοι άνθρωποι που εκτιμώ.Είμαι στα μπλογκ αρκετά χρόνια, πήρα πολλά απο αυτά όπως έχω πει.Γνώρισα φίλους, πήρα γνώσεις , δέχθηκα βοήθεια, έδωσα και έλαβα.Άλλωστε είναι φανερό ,οι κακόβουλοι είναι ..φανατικοί μου κι αυτό..έχει πλάκα.Βρε δεν..πάω αλλού..καλό μου κάνουν , μου δείχνουν χαρακτήρες και συναισθήματα κάτι που χρειάζομαι αυτό το καιρό για περιγραφή.Σ' ευχαριστώ καλή μου ..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Νεφέλη, σε περιμένω γλυκιά μου, θες ..σημαιοστολισμό;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Tante Kiki, φίλη μου λέω το Σεπτέμβρη ( να πέσει η θερμοκρασία) να οργανώσω συνάντηση οπότε θα τα πούμε απο κοντά.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas, φίλε μου ούτε στη θάλασσα μπορείς να δροσιστείς.Προχθές πήγαμε μετά το Πόζαρ την επόμενη στα Φλογητά και η θάλασσα ήταν σαν την ..πισίνα των ιαματικών λουτρών ζεστή.Καμμία δροσιά, λοιπόν..μέσα!

ειρήνη χειροποιήματα είπε...

Καλημέρα!! Μάλλον μένουμε πολύ κοντά και στη Θεσσαλονίκη, γιατί κι εγώ εχθές και για πρώτη φορά, είδα πυροτεχνήματα από το μπαλκόνι μου το βραδάκι!! Απλά νόμιζα οτι είναι από το πανηγύρι του Προφήτη Ηλία... Θα το παρατηρήσω και απόψε το βράδυ ;)

love2love είπε...

να παρετε και τα βουνα και τις ραχουλες μπραβο ολα καλα να σας πανε και καλως να τους δεχτειτε

Mary Ka είπε...

Αφού μπορείτε με τη ζέστη και σιδερώνετε και κάνετε και δουλειές, έστω και με κλιματισμό, σας θαυμάζω!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ειρήνη χειροποιήματα , γειτόνισα τα έχω δει τουλάχιστον 5 φορές απλά επειδή λείπω πότε πότε στα Φλογητά δεν τα βλέπω κάθε μέρα.Έχω και τη Κλώντη που ε΄χει φοβία με τους κρότους και τα παίρνω είδηση αμ'εσως..άλλωστε βγαίνουν στα μπαλκόνια.Θα δούμε σήμερα τι θα γίνει.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ love2love , μόλις γυρίσαμε απο έξω..απο το μεσημέρι λείπουμε.Περάσαμε υπέροχα, θαυμάσιοι άνθρωποι.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Mary Ka τι να κάνω φιληνάδα..κάνω όσα βλέπει η πεθερά.Σήμερα ήρθε η κοπέλα που με βοηθά και είμαι πιο ξεκούραστη.