Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Έχω γίνει μια ...παλιοκατίνα κουτσουμπόλααααααα!

Λοιπόν φίλοι μου..όσο πάει και την ..βρίσκω με το χάζεμα στην αμμουδιά! Όταν είσαι μεσίληξ όπως εμείς και μετά από την απόλαυση του θαλασσινού μπάνιου απλώνεσαι στη ξαπλώστρα και δεν σε νοιάζει το φλερτ , οι ρακέτες και το να δείχνεις τη κορμάρα σου ( εμείς δεν ξέρουμε πια που να τη κρύψουμε!) τότε χωρίς να το θέλεις γίνεσαι ένα ζευγάρι μάτια που κοιτά τα πάντα με αρκετή κουτσουμπολίστικη διάθεση. 



Συνομιλείς με τους αντίστοιχους γείτονες σου στις ομπρέλες, θαυμάζεις με κάποια δόση ζήλιας κάτι κορμιά ( ελάχιστα πιστέψτε με) που έχουν επάνω τους ένα ..ίχνος από ύφασμα που συγκεκριμένα πίσω...χάνεται! 


 Κι εγώ νόμιζα η έρμη ότι ο άνδρας μου κοιτούσε έμενα...με το δίκιο του όμως χάζευε ότι χάζευε..τι λέτε!

Σοκακόσκυλο έχει γίνει η καημένη η Κλώντη μου μα ...της αρέσει!!!!


 Υπάρχουν όμως και οι ...άλλες πλευρές..εκείνες που σε κάνουν να ...κρυώνεις μέσα στους 34 βαθμούς που είχε σήμερα.
Βλέπεις καταστάσεις που σε κάνουν να πονάς, όπως ένα ζευγάρι Σέρβων που παραθερίζουν με τα 2 παιδάκια τους 11 και 12 αντιστοίχως με βαριά νοητικά και κινητικά προβλήματα που σε κάνουν να σκέπτεσαι ότι είσαι υπερβολικά τυχερή και συγχρόνως ότι υπάρχουν γυναίκες μάνες που με το χαμόγελο στα χείλη πάντα γίνονται ηρωίδες 24 ώρες το 24ωρο..
Όμως δεν θέλω να σας στεναχωρώ, αρκετά με πληγώνει αυτές τις μέρες αυτό το θέμα βλέπετε πιάσαμε παρέα μαζί τους , η Κλώντη είναι ένα μεγάλο μέσο για να παίζει ένα τέτοιο παιδί αν και δεν νομίζω ότι καταλαβαίνει τουλάχιστον το αγοράκι  με τι παίζει.. 
Απο την άλλη πλευρά βλέπεις και κάποιες συγκεκριμένες υπάρξεις με... συνοδία προχωρημένης ηλικείας να πίνουνε στην αμμουδιά δίπλα στο κύμμα ...σαμπάνια παγωμένη που τους φέρνει ο σερβιτόρος...Μάλιστα..σαμπάνια ...στις 7 το απόγευμα...δεν σας λέω τι φορούσε...ΤΟ ΕΙΔΑΤΕ!( παλιοκουτσουμπόλα έχω γίνει...)
Απογευματάκι πάλι στη θάλασσα μέχρι τις 8 που γυρίζουμε σπίτι για κανονικό μπάνιο και ..παγωτό στο μπαλκόνι! Ναι...ομολογώ...σήμερα είπα ναι στο πειρασμό...έφαγα ένα παγωτό από αυτά που τα βλέπεις και σου τρέχουνε τα σάλια...Αρμενοβίλ ( σας ορκίζομαι το ωραιότερο που έχω φάει)  με μαύρο σουφλέ παγωτό σοκολάτα....λιώσατε;;;;;; 
Ξέρω τι θα πείτε... 2 ώρες να κολυμπώ δεν καίω τις θερμίδες να πάρει η ευχή.... όταν ήμουν μικρή και με παρακαλούσανε να φάω υπήρχε μόνο το κασάτο του παγωτατζή της γειτονιάς...τώρα που υπάρχουν τόσα τρέμω μη γίνω σαν τη χοντρή του Θησαυρού και δεν χωρώ στην αγκαλιά του Δημήτρη μου! 
Γιατί φίλοι μου τώρα τα βραδάκια το σκάμε και πάμε στην αμμουδιά κατά τις 12...χαζεύουμε την Μεγάλη Άρκτο ,μετράμε τ' αστέρια της, μαλώνουμε για το ποιο είναι στην αρχή και λέμε...αμπελοφολοσοφίες.... Κουβέντες της ηλικίας μας δηλαδή... για το σύμπαν, τα μυστήρια, αν υπάρχει κάπου ένας πλανήτης για να ζήσουμε μαζί μετά θάνατο..( φτου...φτου...στο κόρφο μας!)


 Κοιτάξτε πως φαίνεται τώρα από το μπαλκονάκι μας.. μας είπαν ότι άλλα χρόνια τέτοιο καιρό είχε πολύ κόσμο...κρίμα πάντως..
Σας αφήνω..πάω για τη βραδινή μας βολτίτσα που σας έλεγα.. η Κλώντη θέλει τη τελευταία βόλτα της κι εμείς την ευκαιρία να δικαιολογήσουμε τους εαυτούς μας που θα περπατήσουμε ξυπόλυτοι εκεί που σβήνει το κυμματάκι..


39 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να ήξερες πόσο σας χαίρομαι...κι απο μακριά, σας καμαρώνω και σας σταυρώνω!
Να είναι όλες σας οι μέρες και οι νύχτες, έτσι ξέγνοιαστες!

el.mar είπε...

Αχ Αχτιδούλα μου τι ωραία που περνάτε!!!
Τη μέρα μπανάκι κ παγωτάκι κ το βράδυ βολτίτσα στη αμμουδιά...τι τέλεια!!!
Ας μη σχολιάσω την κοπέλα με αυτό το μαγιό....
Πολλά φιλιά!!!!!!!!

Dee Dee είπε...

Να περνατε υπεροχα αχτιδουλα μου!!
Και να μην σκεφτεσαι τα κιλα για ομορφια, η ομορφια ειναι αλλου.
Την υγεια σας να προσεχετε! :)

Σας γλυκοφιλω και τους δυο!

eva είπε...

Να' στε πάντα καλά να χαίρεστε ο ένας τον άλλον, να σας χαιρόμαστε κι εμείς και να παραδειγματιζόμαστε! Φτου σκόρδα, όπως λέει και η αχτιδούλα! :))

Hfaistiwnas είπε...

Καλησπέρα!!!
Υπάρξεις με αποκαλυπτικά μαγιό! Πλέον όλες είναι.. χαχαχα ευτυχώς δεν με νοιάζει όμως! χαχα
Παγωτάκι; Καλό θα ήταν ένα τώρα! Καρπουζάκι έχω στο σπίτι και θα τσακίσω το μεσημέρι! :) χεχεχε!
Δυστυχώς κάποιοι άνθρωποι, έχουν τρομέρες δυσκολίες και όμως τις περνούν πάντα με χαμόγελο..

Mary Ka είπε...

Μπανάκια και ρομαντζάδα, ωραία περνάτε! Πάντα έτσι να' ναι η ζωή σας.

fantaizi είπε...

Αχτιδουλα μου οσο χοντρη κι αν γινεις η αγκαλια του Δημητρη σου θα σε χωραει.Σας ζηλευω που ειστε κοντα στη θαλασσα.Το ονειρο μου ηταν ενα σπιτι στη θαλασσα με κηπο εξω απο τη πολη.Πολλα φιλια καντε μια βουτια και για μενα που δουλευω.

fantaizi είπε...

A!ξεχασα εχει χιλια δικια ο κυριος Δημητρης να κανει οφθαλμολουτρο εξαλου τη φταιει ο χριστιανος οταν στεκεται μπροστα του ε?ε?

ElenaG είπε...

Φάτε ματια ψαρια!!!Δημήτρηηηηηη τα ματια σου 14!!!!
...για να προσεχεις την Αχτιδουλα μας καλε!!!!χι χι

Φιλενάδα μου καλά να περνάτε!!!!!

Marie είπε...

Πως μ'αρέσει όπως τα λες!!! Και πόσο δίκιο έχεις! Τι φανταστική θέα έχετε απ'το δωμάτιο δε λέγεται!Καλά να περνάτε, φιλάκια!

Ioanna K. είπε...

Σας χαίρομαι και σας καμαρώνω! μακάρι και εγώ σε μερικά χρόνια να είμαι έτσι!! η Κλώντη αρχόντισσα της παραλίας βλέπω!
την κοπέλα με το κορδόνι την αφήνω ασχολίαστη. αν δεν ντρέπεται αυτή, εμείς θα ντραπούμαι για αυτή;; καλά να περνάτε!! φιλιά! :*

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ευαγγελια μου φτύσε μας καλέ! Να είναι ο Δημήτρης μου ρώτα απ' όλα καλά..είπαμε..εγώ θέλω να φύγω πρώτη..Καλά περνάμε, μόλις φάγαμε τα ψαράκια μας στη σχάρα και είπα να σουλατσάρω στο μπλοκόσπιτο..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ el.mar καλάααα! κοπελάρα όμως..βιζιτού δε...κατατσεκαρισμένο γλυκειά μου!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Dee Dee μου..γλυφομαι απο τα παγωτά που περνούν απο δίπλα μας..το μελανό σημείο του σπιτιού...δεν ήταν κανένα γυμναστήριο..ελάτε καλέ..πάρε τη κούκλα και τον άνδρα σου και ελάτε όταν θα έρθει η Ειρήνη.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ευαγγελία μου β!..πόσες είστε καλέ..με μπερδέψατε..φτύσε μας..φτου...φτου...φτου μας!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas, φίλε μου αδιανόητο τι περνούνε αυτοί οι άνθρωποι..ήρωες,,έχουμε πιάσει κουβεντούλα σε ότι γλώσσα μπορείς να φανταστείς..πάντως..συνενοούμαστε.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Mary Ka φίλη μου το εύχομαι σε όλο το κόσμο, εδώ γνώρισα μια κυρία την Άννα που είναι με τον άνδρα της το ίδιο αγαπημένοι αν και είναι ..μεγαλύτεροι απο εμάς.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ fantaizi Μαρία μου εσύ στη Κρήτη δεν έχεις θάλασσα κοντά; να δώσεις φιλάκια στα παιδιά σου, σας σκέπτομαι και σας αγαπώ.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ElenaG, έχει πολύ γέλιο πάντως!Του λέω ..κοίτα καλέ μια κούκλα..και μου απαντά...-βλέπω και τη...σαμπάνια που της δίνει ο τύπος δίπλα και μου περνά..Εμ! του λκέω ..αυτά τα...πληρώνεις ..τα δικά σου τα έχεις δωρεάν και με το ..νόμο!!!Υπέροχα περνάω, αύριο για να αλλάξουμε θα πάμε Έδεσσα με τη Χρυσούλα για βερύκκοκα στο κτήμα του αδελφού του.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Marie μου απο χιούμορ διαθέτω άφθονο πίστεψε με ,ιδιαίτερα όταν περνάω καλά!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ioanna μου δεν σχολιάζω τη κοπέλα με τρόπο άσχημο..με τέτοιο κορμί εργαλείο κάνει αυτό που εκείνη θεωρεί σωστό..να ξέρεις πόσες είδαμε εδώ..η Κλώντη δεν μαζεύεται απο τη θάλασσα...μόλις ξυπνά το μυαλό της είναι στη πόρτα και ξέρει και μόνη της το δρόμο!

Ποδηλάτισσα είπε...

Κοινωνική κριτική το λένε Αχτιδούλα μου όχι κουτσομπολιό!!!! Χα!χα!χα! Να περνάτε Υπέροχα!!! Καλά Μπανάκια!!!

Μαιρη είπε...

Πολυ όμορφα όλα αυτά που μας γράφετε! Πάντα χαίρομαι να σας διαβάζω. Καλή διασκέδαση!

OLINA M είπε...

Ναι βρε,φάτε μάτια ψάρια....
Κανένας της προκοπής για τα δικά μας ματάκια;;;;Θα τον κεράσουμε εμείς τη σαμπάνια βρε παιδάκι μου!Εκεί κολλήσαμεεε;
Καλά να περάσετε αύριο στα πάτρια εδάφη! Τα φιλιά μου στη Χρυσούλα.

Ανώνυμος είπε...

@αχτιδα,καλησπέρα μανούλα μου!!τι όμορφα που περνάτε!.............εδώ η ίδια κόλαση!!!!!άστα.άντε να δούμε πότε θα τα καταφέρω να αναίβω!!!!!!!!!!δεν αντέχω άλλο πιά..............

Μαγικό Δέντρο είπε...

Αρμενοβίλ!!!!! Δεν υπάρχει αλλο παγωτό να το συναγωνιστεί! Να περνάς καλά Αχτιδούλα και να μας μεταφέρεις εικόνες σαν κι αυτες.

χρυσάνθη είπε...

Αρμενοβίλ!!!!!!!! Το παγωτό μου!!!
Να περνάς καλά!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ποδηλάτησα, φίλη μου ..το νόημα της πράξης μου όμως είναι ίδιο τελικά.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Μαιρη μου σ' ευχαριστώ..κάνω διακοπές με ..παρέα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ OLINA M , θα κατέβω αύριο να πάω στη τράπεζα και στην Έδεσσα με τη Χρυσούλα και το βράδυ θα γυρίσω..ΣΚ θα είστε εδώ; θα σου φέρω βερύκοκκα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Νεφέλη μου εσύ χάνεις , όποτε έρθεις η ..μανούλα σε περιμένει..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ magiko_dedro, τα δύο μαζί που έγραψα είναι μοναδικά..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ χρυσάνθη μου δεν είμαι φίλη του παγωτού ευτυχώς μα αυτό το Αρμενοβιλ είναι υπέροχο..

foufoula89 είπε...

ΤΕΛΕΙΑ....ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ...ΣΑΣ ΖΗΛΕΒ....ΟΜΟΡΦΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΓΩΤΑ...ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΕΧ!!!!!!!ΦΤΟΥ ΣΑΣ!!!!!!!!!!ΦΙ΄ΛΑΚΙΑ...

Ανώνυμος είπε...

h kopella exei kallh kai ta deixnei,giati prepei na ntrepetai;o kathenas mas deixnei oti omorfo exei.allos faghta,allos kenthmata,allos pnevma,allos vlakeia kai paei legontas.glykeia aktida,fwteinh efxomai se sena kai ton agaphmeno sou dhmhtrh na pernate panta etsi tryfera ki agaphsiarika.kalhnyxta.elenh.

ZouZouna είπε...

Καλά κάνεις και κατινιάζεις. Ολα χρειάζονται!!
Γελώ απο εχθές που σε διαβάζω, δεν βρήκα ώρα να σχολιάσω.

Ασε τον "μικρό" να "φάτε μάτια ψάρια..." να ευφραίνεται!!!

τα φιλια μου και στους δυο σας, καλά να περνάτε !

marilia είπε...

χαχχαχαχαχαχαχαχαχα! Δεν παίζεστε!!! Μα, κοίτα τον εκεί... προσήλωση!!! Και μετά μας λες ότι δεν τον προτιμάς να σκάβει με τα κουβαδάκια του!

χαχαχαχαχαχαχαχα! Φιλιά σβουριχτά και στους δυο σας και να ομορφοπερνάτε!!!

Tante Kiki είπε...

Δεν μου λες Αχτίδα μου, επίτηδες το κάνεις; Μπάνιο, παγωτά, βόλτες κι εμείς εδώ να βράζουμε!! Έτσι να είναι όλες οι μέρες σας, ξέγνοιαστες και χαρούμενες γιατί σας αξίζουν γλυκιά μου! Πολλά φιλιά κι ελπίζω όταν επιστρέψετε να τα πούμε από κοντά!

Μουσική προ-ΠΑΙΔΕΙΑ ''Η Ροδούλα και τα μουσικά της αστεράκια'' είπε...

Αχτίδα μου, κάνε τον κόπο σε παρακαλώ να περάσεις από το μπλοκ μου, για να δεις την τελευταία μου ανάρτηση.
Πολλά φιλιά